#Girfec en #vaccinaties: een uiterst giftige combinatie voor alle ouders

Foto 123rf

Ouders die zich zorgen maken over een wettelijke verplichting van vaccineren van hun kinderen zouden weleens vanuit een onverwachte hoek onder vuur genomen kunnen worden. In alle stilte bereiden overheidsdiensten namelijk de introductie van Girfec voor en soms wordt het zelfs al toegepast bij wijze van test.

Girfec of EJAVIK

Getting It Right For Every Child zoals de Schotten het systeem noemen of EJAVIK, dat is de Nederlandse vertaling, Een Juiste Aanpak Voor Ieder Kind. Het Schotse Parlement heeft via de Kinder en Jonge Mensen wet het zogenaamde Girfec systeem een aantal jaren geleden ingevoerd. In dit systeem krijgt ieder kind een voogd of staatsouder met of zonder instemming van de ouders. Deze staatsouder heeft het recht te praten met het kind ook over persoonlijke zaken. Hij of zij staat het kind met advies of informatie bij, onafhankelijk van de ouders.

Het Hooggerechtshof besliste dat deze wet uit 2014 een inbreuk pleegt op mensenrechten van gezinnen. Zij noemen het in strijd met artikel 8 van de Europese Conventie van de Mensen Rechten. Dit artikel garandeert de rechten van ieder op een privé- en gezinsleven. Het is in de ogen van de rechters nu juist het delen van data met overheidsinstanties, de centrale rol van de staatsouder, die strijdt met artikel 8.

In Schotland lijkt deze wet zijn langste tijd gehad te hebben. De ouders voelen zich hier op een zijweg gezet als het gaat over hun kinderen. In Nederland zijn instanties echter druk bezig met de voorbereiding van de invoering. Kijk bijvoorbeeld naar Tilburg. Blijkbaar hebben kritische ouders hier nog geen lucht van gekregen.

Foto 123rf

Invoering in ons land

Tilburg is de Nederlandse proeftuin. Hier werken gemeente, jeugdhulp organisatie Sterk Huis en XpectPrimair samen aan de uitvoering van het Schotse GIRFEC-model. Op de website van Sterk Huis staat lovend dat “De stem van het kind voortaan de doorslag geeft”. En “Dat het kan, wordt bewezen in Schotland, waar de regering de rechten van kind respecteert aan de hand van een recept dat luistert naar de naam Girfec.”

Meer lezen over Girfec kan hier en ook bij ons.

Vaccinatiedwang

Zoals bekend stellen steeds meer overheden vaccinaties verplicht (binnen EU 20 van de 28 landen). Landen waar nog geen wettelijke plicht geldt zijn: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Spanje, Portugal, Estland en Litouwen. In juli van dit jaar is de verplichting ook in Duitsland ingevoerd. Dus er is wel degelijk reden voor bezorgdheid bij ouders die zelf willen kunnen blijven beslissen over inentingen van hun kinderen.

Daar komt bij dat de Staatssecretaris van Gezondheid zich agressief inzet om zijn heilig doel te bereiken.

Tegenstanders van verplichte vaccinatie worden in de ban gedaan en bestempeld als gevaarlijk. Er ligt veel sociale druk op de ouders om hun kinderen te laten inenten.

Desondanks vertoont de bereidheid van ouders om hun kinderen te laten vaccineren een dalende lijn. Het ministerie organiseert een media campagne, daarnaast heeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid (Christen-Unie) gezegd dat hij vindt dat bol.com de anti-vaccinatieboeken uit de etalage van de online shop moet halen. Hij suggereert zelfs dat hij verdere stappen kan ondernemen.

Foto 123rf

Hij is een ‘vaccinatiealliantie’ gestart, die bestaat uit jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers. Samen willen zij de kennis over vaccinatie – bij ouders en professionals – verbeteren en bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad.

En dan is er recent de actie van het WHO en de EU. Deze organisaties maken tijdens de Wereldvaccinatietop van 12 september hun ’10 punten programma vaccinatie voor iedereen’ bekend. Alsof het de dood normaalste zaak van de wereld is om als derde (overheid of instelling) voor burgers te bepalen dat zij zich moeten laten inenten. En passant hebben deze organisaties besloten dat vaccinaties zaligmakend zijn. Een andere mening wordt niet toegelaten.

Paard van Troje

Tel het Girfec model op bij de enorme behoefte van de overheid om iedereen te vaccineren en je hebt het paard van Troje. Blokhuis hoeft zijn tanden niet meer van ergernis stuk te bijten over het dalende enthousiasme voor zijn vaccinaties. Via de jeugdzorg beslissen straks aangestelde Girfec-staatsvoogden gewoon dat hun kind ingeënt moet worden. Weigerachtige ouders hebben dan het nakijken.

Rob Vellekoop, 20 september 2019

7 Comments

 1. Op zich heb ik niks tegen opvang van oorlogsvluchtelingen, maar met de getalen dat ze Europa overspoelen brengen ze ook deze ziekten mee, is het niet verstandig dit strenger te gaan reguleren?
  Dan is verplichten tot waanzinnige vaccinaties ook niet nodig?

 2. Beste Rob,

  Ook in Zweden zijn vaccinaties niet verplicht;
  wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/zweden-verplichte-vaccinaties-on-grondwettelijk/

  Groet Martijn

 3. Blokhuis (of zijn nageslacht) moet publiekelijk
  dus voor het oog voor iedereen en
  bijvoorbeeld bij een speciale uitzending NOS
  zelf de alle nu aanbevolen en bestaande vaccinaties nemen,
  om zodoende het wantrouwen weg te nemen
  omdat het inmiddels ook bekend is dat de ingespoten
  bacterieën (die zogenaamd een milde variant van de ziektes
  veroorzaken waardoor immuniteit wordt opgewekt)
  toch geen langdurende bescherming garanderen

  dus kom op Blokhuis geef het goede voorbeeld
  anders moet er groot protest komen voor deze
  tegemoetkoming aan Big Farma en de angst voor ziektes
  waarvan er een paar inmiddels allang niet meer bestaan
  maar de serums moeten opgemaakt worden

  waar doet dit experiment met gezondheid
  ook al weer denken
  O ja de nazi’s waren dol op experimenten
  vooral op Joodse mensen

  lieve mensen
  een heel fijn weekend en laat je niet gek maken
  zonnetje

 4. Optelsom extinct uitvoeringen van de EU en Nl puppets, alles vooral in stilte bekokstoofd :grootschalige bomenkap staatsbosbeheer; daadwerkelijke uitrol 5G, verplichte geheimhouding Telecom,verplichte vaxinaties in oplopend aantal; met Girfec staatscontrole waar mao jaloers op zou zijn; stiekeme maatregelen om pensioengelden onzichtbaar te maken;; afknijpen pensioene, culturele uitingen, brede waaier aan sociale ondersteuningsprogramma,woningboow; zo’nodig’ leger en tanks om vrije meningsuiting kopje kleiner te maken; van eu en bijv. LTO mogen allerlei giffen besproeid worden waar het bodenleven, insecten, bijen en insecten, mensen dood aan gaan of tenminste parkinson krijgen. De lezer kan vast nog aanvullingen bedenken.
  Precies de communistische samenleving zoals soros, hildebeast en het globalistische volkje zich wensten.
  In A’ca is tenminste een beweging in staat om de boel om te keren, minder regulering voor middenstanders, minder belasting, een herbopbouw binnen het justitiele systeem en de munteenheid al bijna gekoppeld aan de goudstandaard. (bijv. X22, american inteeliges media op yt, samen met de echte uitvinder van de code van fb.: Michael McKibben)
  Zouden we van 5G een kans kunnen maken om ment mensen uit het hele land, samen met gemeenten, in beweging te komen en het allemaal van de daken te schreeuwen?

  verminder-electrosmog.nl/voorkom-5g-informeer-je-gemeente-zelf/

 5. …en deze organisatie zouden we allemaal moeten gehoorzamen?!? 5 minuten luisteren en je snapt het, de eu-commissie is nog leuker dan Monthy Pyton.
  https://www.youtube.com/watch?v=7BNlAQpSvFk
  En dit nieuwtje is een bevestiging hiervan, voila de kwaliteit van de top-bestuurders van ons continent:
  in amerika houden ze zicht bezig met gun-registration.maar in europa:
  jdreport.com/op-naar-een-kip-verbod-elke-kip-in-nederland-moet-worden-geregistreerd-moet-van-eu/
  lol

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.