brood

brood

1 Comment

  1. Levin is het Frans voor het levende gist voor een zuurdesembrood.
    Ik bak dat ook zelf, maar kneed het niet, hoeft ook niet.
    Ik mix het speltmeel, (kleine spelt) met het zout en water en laat het afgedekt staan onder een vochtige doek totdat het voldoende gerezen is, de stand van de maan heeft hier namelijk duidelijk invloed op.
    Dan doe ik het gerezen deeg in een gietijzeren pan die ingevet is en bepoederd met hetzelfde meel.
    Speltmeel daar tarwe zeer ongezond is voor onze gezondheid.
    Dan laat ik het nog eens 2 uur rijzen en dan met een deksel op de pan in de oven, 180°, 45 min.
    Fluitje van een cent.

    Groet, Jos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.