Beste Klaas,

Allereerst bedankt voor het in ontvangst nemen van deze brief. Zoals je ondertussen hebt gemerkt houdt het onderwerp gezondheid, vaccinatie, respect en ethiek mij nogal bezig.

De aanleiding hiervoor heb ik beschreven in mijn eerste brief van 5 mei jl. http://tiny.cc/61nk8y en daarna hebben wij de aanleiding voor mijn bevlogenheid nog eens besproken tijdens de VVD bijeenkomst op 15 mei jl. in De Bilt. http://tiny.cc/task8y

Tijdens deze eerste bijeenkomst klonk duidelijk de roep binnen de VVD om weer meer een debatpartij te worden. Mede geïnspireerd door een aantal zeer welbespraakte VVD-leden ben ik dan ook het debat met jou in de afgelopen periode blijven voortzetten.

Tijdens de VVD bijeenkomst van 12 juni in Marum en het VVD festival van 15 juni in Aalsmeer hebben we elkaar dan ook opnieuw gesproken. Voor mij was met name onze handdruk in Marum én jouw bevestiging dat je mij de twee ontbrekende bewijsstukken gaat leveren, belangrijk. De kaart van Respect die ik jou persoonlijk overhandigde in Aalsmeer, was dan ook meer dan gemeend. http://tiny.cc/vope8y

Ten eerste is het onderzoek dat bewijst dat het BMR vaccinatie veilig is cruciaal om te hebben voordat ik mijn kinderen laat vaccineren.

Ten tweede is de wetenschappelijke onderbouwing van de 95% dekkingsgraad belangrijk om te hebben. Dit onderzoek onderbouwt namelijk jouw uitspraak dat ik onverantwoordelijk handel ten opzichte van andere ouders en kinderen wanneer ik mijn kinderen niet laat inenten voor de BMR.

Het was goed om afgelopen zaterdag de exacte formulering van het gezochte bewijs ook met premier Mark Rutte te delen. Na zijn toespraak heb ik de premier kort gesproken en hem dezelfde brief overhandigd als degene die jij later van mij ontving en met de exacte vraagformulering. http://tiny.cc/vope8y

VERTROUWEN EN TRANSPARANTIE

Aangezien ik van transparantie hou heb ik, op mijn Facebook pagina, iedereen stap voor stap op de hoogte gehouden van onze uitwisseling.

Wat mij opvalt aan de reacties is dat veel mensen heel sceptisch zijn.

Ik merk dat veel mensen er geen vertrouwen in hebben dat jij als VVD’er open en eerlijk met het gevraagde bewijs komt.

Allerlei voorbeelden uit het verleden worden genoemd waardoor zij van mening zijn dat ik van jou geen bewijs ga krijgen.

Ik distantieer mij volledig van deze gedachte. Ik ben niet één van die mensen. Ik heb vertrouwen in jouw oprechtheid en betrokkenheid. Voor mij is er één belangrijke reden waar ik mijn vertrouwen op baseer.

Tijdens de eerste VVD bijeenkomst van 15 mei jl. liet jij aan mij en de andere aanwezigen weten dat je a) een duidelijke visie en mening hebt, b) niet schroomt om deze visie en mening duidelijk te delen, c) vervolgens ook luistert naar goede argumenten van anderen en d) dat jij niet te bang bent om je mening en visie te veranderen als je tot nieuwe inzichten komt.

Hoe toevallig. Terwijl jij deze brief ontvangt, sta je niet ver van het Feyenoord stadion, de Kuip. Het stadion waar alle fans altijd luidkeels de woorden zingen, die ook voor politici gelden, “Geen woorden, maar daden”.

En laat ik nou juist vooral vertrouwen hebben in jouw daden. Jouw actie halverwege september vorig jaar hebben mij vertrouwen gegeven.

Het feit dat jij op 17 september 2018 publiekelijk afstand hebt genomen van de katholieke kerk is in mijn ogen een rebelse daad geweest. Een daad die wat mij betreft zeker in het boekenweekessay van Özcan Akyol genoemd mag worden.

De katholieke kerk is een systeem op zich. Om als politieke leider van de VVD zo openlijk afstand te nemen van een systeem waar je niet meer achterstaat krijgt mijn waardering en bewondering.

Van dichtbij heb ik de schadelijke gevolgen gezien van het misbruik in de katholieke kerk. Wat er o.a. in het aartsbisschoppelijke klein seminarie in Apeldoorn (toevallig de woonplaats van Paul Blokhuis) heeft plaatsgevonden is te erg voor woorden. De heer Wim Deetman (zijn naam heb ik al eerder genoemd) weet hier alles van .

Met de mond het geloof belijden, kinderen ontvangen en vervolgens misbruiken is onbeschrijfelijk en zelfs misdadig.

Het feit dat je zo nadrukkelijk afstand nam van dit systeem is mij bijgebleven. Helemaal toen ik onlangs nog eens jouw uitspraak las: “ik kies voor liefde en de mensen in plaats van de beperkingen en de kerk”.

MOED EN LEF

Jouw moed om van mening en visie te veranderen, gecombineerd met jouw lef om afstand te nemen van een systeem als de katholieke kerk, is bewonderenswaardig.

Zeker als het een systeem is wat jarenlang altijd het onaantastbaar vertrouwen kreeg van de overgrote meerderheid van de bevolking. Zo’n actie vergt lef van jouw kant en zorgt ervoor dat ik er vertrouwen in heb dat jij mij snel, open en eerlijk, het gevraagde bewijs levert.

YOU NEVER WALK ALONE

Net zoals jij ben ik ook een groot voetballiefhebber. De mooiste voetbalsong aller tijden is natuurlijk “You never walk alone”. De gedachte van dit nummer spreekt mij zo aan dat ik niet wil dat jij alleen loopt. Vandaar dat ik naast Mark Rutte ook andere mensen heb gevraagd om te helpen zoeken.

Zo ben ik na mijn bezoek aan Marum op mijn Facebookpagina een actie gestart. http://tiny.cc/6ysk8y Ik heb de hulp ingeroepen van alle burgers maar vooral van RIVM-, GGD- en Consultatiebureau medewerkers. Ik heb hen gevraagd om, via mij, de twee gezochte bewijsstukken voor jou aan te leveren.

Immers nog een paar weken en dan is het zomerreces. Het zou vervelend zijn als de onduidelijkheid bij mij en vele andere ouders blijft voortduren.

Om ook echt andere mensen in beweging te krijgen om snel mee te werken heb ik tevens besloten om een geldbedrag beschikbaar te stellen.

Ik betaal € 1.300,- aan de persoon die de onderzoeken en daarmee het gevraagde bewijs, bij mij aanlevert.

Want net zoals jij. weet ik ook “money makes the world go round”.

Ik kijk uit naar je reactie en het gevraagde bewijs.

Tot snel,

Met vriendelijke groeten,
Frank Ruesink

Ps: Aangezien herhaling de kracht van de boodschap is vraag ik iedereen met respect voor zichzelf en de ander op dit bericht te reageren.