Aan de mensen die het belangrijk vinden om hun vrijheid te behouden:

Mijn naam is Nadia, ik ben 30 jaar, afgelopen dinsdag, 05-05-2020, ben ik naar Den Haag gekomen, dit om mijn mening te uiten en aan te geven dat ik het niet eens ben met de manier waarop Nederland Covid-19 maatregelen heeft ingevoerd.

Dit was de tweede keer in mijn leven dat ik naar Den Haag ben gekomen om mijn mening te uiten, de eerste keer was op 28-04, met dezelfde reden uiteraard. De manier waarop wij als burgers in onze vrijheid zijn beperkt is niet acceptabel in welke crisis dan ook en al helemaal niet zolang als deze maatregelen nu al gelden en zullen gelden! Wij zijn volledig overgeleverd aan de eerlijkheid van onze politici en media en aan de menselijkheid van de handhavers van de wet.

Wat ik zag in Den Haag toonde overduidelijk dat de eerlijkheid van de media ons echt niet gaat helpen want wat ik al had onderzocht en bewijs van had gezien in vorm van beeldmateriaal zag ik nu met eigen ogen. Het nieuwsbericht van de NOS over het voorval in Den Haag was niks meer dan een propaganda spot waarin de handhavers van de wet even laten zien dat wij niet welkom zijn in Den Haag om onze mening te uiten. Als jij naar Den Haag komt om jouw mening te uiten zullen wij klaar staan, met een carrousel aan paarden, een legioen aan honden en daarnaast alle mankracht die we hebben, wapen stokken en schilden. Wij zullen niet schromen deze te gebruiken.

De fotograaf lag letterlijk tussen de paarden, als onderdeel van het meubilair van politie corps Den Haag terwijl zijn meerdere van zijn collega journalisten die niet voor een van de grote netwerken werkt maar een andere boodschap probeert te laten zien, later wordt ingesloten, gearresteerd, vastgehouden en bekeurd.

De redenen dat dit protest is ontbonden is volgens de media dat de demonstranten niet luisterden naar de politie. Dit is zover ik gezien heb niet waar. Wellicht heb ik moment gemist dat geloof ik en er zullen vast demonstranten zijn geweest die verbaal agressief waren maar de overgrote massa luisterde en werkte mee met de aanwijzingen.
Daarnaast deed iedereen zijn best om 1,5 meter te waarborgen maar werden we al vrij snel toen het drukker werd bij elkaar gedreven door de agenten. Hierna verzocht de politie ons om achteruit te gaan maar dit was lang niet overal duidelijk te horen.
Daarna verzochten zij de demonstratie te verbreken. Ook dit was lang niet overal duidelijk te horen. Ik stond redelijk dichtbij de agenten en kon ze net aan verstaan dus als je verder op stond zou je ze door de rumoer sowieso niet hebben kunnen verstaan. Daarna liepen ALLE demonstranten mee!!! ALLEMAAL!! Hoe geweldloos en vredelievend is dat.
Omdat ik dichtbij stond verstond ik de boodschappen van de agenten en in elke boodschappen dreigden ze met geweld. Er werd ook steeds meer geschut erbij gehaald tot honden aan toe. De boodschap was: Of demonstratie nu verbreken of geweld. Ik vind dit provocerend gedrag!
Daarnaast bij het verplaatsen van de koemarkt naar station heb ik meerdere malen gezien hoe er mensen werden aangeraakt door de politie of de paarden of door wapenstoppen wanneer er geen sprake was van geweld of noodzaak om iemands onaantastbaarheid te negeren! Als iemand net niet snel genoeg liep werd er meteen geprikt ik vind ook dat provocatie van burgers die de orders van de politie opvolgen.

+/- 500 mensen keerden langzaam maar zeker terug naar het station, wij liepen redelijk vooraan onderhand en zijn doorgelopen naar de auto, terwijl wij van de andere kant waar de hele groep demonstranten liep (nog steeds de orders van de politie opvolgend dus!)inmiddels vlakbij de ingang van het station, kwamen er nog drie volle politie busjes aan met blijkbaar nog meer agenten van dit (GIGANTISCHE) korps. Ik zag hoe deze busjes aan een deel van de demonstranten de doorgang ontnam. Er minstens 20 agenten uitkwamen die een deel van de mensen insloot. Wij zijn weg gegaan dus verder heb ik de details van live streams gevolgd en ik vind het einde schokkend.

Wij zijn naar huis gegaan, maar veel van de mede demonstranten kregen niet de kans om naar huis te gaan en daarbij zijn willekeurig mensen opgepakt. Ik denk dit te kunnen inschatten omdat ik veel van de mensen die ik later op live beelden van journalisten in de bussen heb zien zitten, ook tijdens de demonstratie heb gezien en zoals wel vaker aangegeven in deze brief heb ik voornamelijk vreedzame mensen gezien die niet de regels overtraden maar kwamen uit liefde voor zichzelf, hun mede burgers en de toekomst met een boodschap om vrijheid niet te laten inperken, om in ons kracht te staan als mensen, om het land te herinneren aan de democratie waarin wij leefden een aantal weken terug.

Daarnaast vond ik het echt een enorm belangrijk detail dat de gearresteerde mensen in een bus werden vervoerd zonder de 1,5M regel te waarborgen, nadat vele van hun mede op het schenden van die “regel” werden aangehouden.

Zijn we het echt allemaal zo snel vergeten, zijn we echt als land zo verdoofd dat we ons laten gijzelen door onze eigen staat?

Ik hoop het niet en dat we als groep alleen maar groter worden en liefde, vrijheid en inspiratie tot het doen van eigen onderzoek kunnen verspreiden. Naast alle nare ervaringen op 05-05 was mijn alle fijnste ervaring die dag de 20 minuten die we hebben kunnen besteden met andere vreedzame burgers met hetzelfde idee, de zelfde intentie in de zon op het gras terwijl we (met afstand, want covid) bob marley zongen. Stand up for your rights.

Nederland is in een rap tempo enorm veranderd en ik denk niet dat het zonder slag of stoot weer het oude wordt. Toch hoop ik dat wij als het volk, de mensen kunnen laten zien hoeveel onze keuzes uitmaken als we buiten het boekje denken!
Wij kunnen zoveel zelfs en zo goed voor onszelf zorgen, we kunnen zo vrij zijn maar we zitten nog steeds zo gevangen in het gedrag en de denkwijze die ons is aangeleerd.
Ik hoop dat iedereen bereid is om verder te kijken naar de getoonde beelden uit de MSM en mee wilt denken en doen met een beweging om de vrijheid aan te kaarten. Als wij liefdevol maar standvastig op blijven staan en blijven herinneren dat wij onze grondrechten terug willen maken wij in ieder geval meer mensen bewust.

Toen ik voor het eerst hoorde over het virus dat niet genoemd mag worden in china, en de optredens van autoriteiten zag in de filmpjes overal, het wegslepen van mannen en vrouwen die verdacht werden van het hebben van een ziekte, het slaan van mensen, de propaganda die van het beeldscherm afdroop in de NOS uitzendingen. Ik voelde het aankomen ik wist dat dit een enorme versnelling zou beteken van een proces waarin wij moeten staan voor onze autonomie. Alle discussies die al jaren in de lucht hingen zijn in ‘één klap tot zwijgen gebracht.
Wereldwijde demonstraties allen verboden, 5g overal doorgeduwd, drones ingevoerd in het straatbeeld, parken gesloten, samenscholing verboden.
Dit is precies waar ik bang voor was het is gebeurd en de controle is volledig gepakt door de regering en dit optreden in den haag heeft mij hier dubbel en dwars bewijs van gegeven. Dit is niet normaal.

Wij moeten aan blijven kaarten dat we dit systeem niet accepteren met zijn allen en als we dit vreedzaam blijven doen dan kunnen we elkaar hier zo mee versterken, laten we allemaal gaan staan voor wat we wel willen in deze wereld zodat we samen de toekomst kunnen vormen. Wij zijn het volk. Wij zijn de toekomst.