En Klaas als jij hetzelfde gevonden zou hebben als ik dan had waarschijnlijk jij er ook WEL met je pet bij gekund, dat ik een vader ben die zijn kinderen GÉÉN vaccinatie gunt.

UITSPRAAK 2: WETENSCHAP! “IK HOU ERVAN”

Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Niet alleen omdat we toevallig ook op dezelfde dag jarig zijn. Namelijk op 13 januari. Maar dat ik op de University van Portsmouth steeds meer liefde voor de wetenschap heb gekregen.

Het is deze wetenschap die ik nodig heb, zeker nu de dag steeds dichterbij komt dat de GGD onze twee dochters, van 11 en 9, gaat oproepen voor de HPV vaccinatie.

In de 13 jaar na mijn avond met mijn zoon in het Duitse ziekenhuis heb ik genoeg kennis opgedaan over het HPV virus dat relevant is om te delen.

1) Laten we starten bij de voor mij belangrijkste wetenschapper, Diane Harper, een arts die 20 jaar lang het vaccin voor humaan papillomavirus (HPV) heeft ontwikkeld. Ik kon er met de pet niet bij toen ik haar uitspraak las: “het HPV-vaccin is niet voor jongere meisjes en dat het ‘gek’ is dat staten hen verplichten. http://bit.do/eRxsg

2) Maar misschien zeg jij nu “Frank, maar dit is maar 1 verhaal wat zegt dit nu?” Graag neem ik je mee naar het persoonlijke verhaal van Christina Richelle Tarsell. Het was juni 2008 toen Christina, 21 jaar jong, overleed in haar bed. Dit slechts enkele dagen nadat zij was ingeënt met het HPV vaccin. Op haar website http://bit.do/eRxsk staat Christina’s noodlottige levensverhaal beschreven en het ook het wetenschappelijk onderzoek van expert in immunologie, Dr. Yehuda Shoenfeld is daar te vinden.

3) Toen ik voor het eerst haar verhaal las, dwaalden mijn gedachten nog even af naar mijn avond in Düsseldorf. Had mijn zoon dit ook kunnen gebeuren? Of is het HPV vaccinatie zo uitzonderlijk?

4) De vragen blijven komen als ik naar de video van Christina’s moeder kijk http://bit.do/eRxsm “Hoe zou Merck Executive Director Richard Haupt zich hierover voelen? Hoe kijkt hij naar deze video? Hoe ligt hij in zijn bed?”

5) Hoe luistert hij naar het verhaal van Christina’s moeder in het licht van zijn eigen uitspraak: “In de leeftijdsgroep van 9 tot 15 jaar oud konden we geen werkzaamheidsonderzoek doen”.

6) Hoe is dit voor hem terwijl hij ook weet dat er dit jaar weer vele duizenden 13 jarige meisjes in Nederland worden gevaccineerd? http://bit.do/eRxtN Een ding weet ik zeker de GGD oproep voor mijn dochters gaat “return to sender”.

7) Ondanks dat we precies 8 jaar schelen moet ook bij jou de herinnering naar bovenkomen van de Vioxx-affaire van hetzelfde bedrijf Merck. De overeenkomsten zijn immers groot.

8) Zo niet dan fris ik jou, maar zeker ook het geheugen van jouw tweede kamer collega Rens Raemakers (D66) http://bit.do/eRxBp wel even op. Rens was immers pas 15 jaar toen deze zaak speelde: Het was Juni 2006: Onderzoek, gepubliceerd in het medische tijdschrift Lancet, toont aan dat 88.000 Amerikanen hartaanvallen hebben gehad door het innemen van Vioxx en dat 38.000 van hen stierven”

9) Het werd “November 2007: Merck kondigt aan dat het $ 4,85 miljard zal betalen om duizenden rechtszaken over zijn pijnstiller Vioxx te beëindigen.” Een duidelijkere feitelijke weergave van de Vioxx dan die op de website van de onafhankelijke non-profit organisatie NPR kon ik niet voor je vinden. https://www.npr.org/…/…/timeline-the-rise-and-fall-of-vioxx…

Dus net als jij hou ik van de wetenschap. Maar ik ben niet gecharmeerd van “de vaccinatie multinational gesponsorde wetenschap” waarbij Merck de meeste klinische onderzoeken naar HPV-vaccins heeft gefinancierd.

En dat meer dan 40% van de co-auteurs van het onderzoek medewerkers van Merck waren en van wie ook nog eens 81% geld van Merck heeft ontvangen.

Bij dit soort onderzoek is het voor mij meer PR dan wetenschap. Dit brengt ons bij jouw opmerkelijke derde uitspraak.

UITSPRAAK 3: “LATEN WE DAAR VOOR DE VEILIGHEID VAN ONZE KINDEREN MAAR FLINK WAT PR-BUDGET TEGENAAN KNALLEN.”

Terwijl ik deze uitspraak goed door me door laat dringen, komt een nieuwe reeks vragen in me op?

Klaas, lees jij wel een de website “Follow the Money” https://www.ftm.nl/ . Het platform in Nederland van Onderzoeksjournalistiek. Deze geweldige site van Eric Smit geeft ons een klein inkijkje in de PR machine van de farmaceutische industrie.

Je kent vast wel het onderzoek dat is gedaan van Daan de Wit naar het schandaal rondom de Mexicaanse griep http://bit.do/eRxsU. Hij beschrijft gedegen hoe dit “vaccin” aan ons is verkocht.

Kan je niet wachten om het boek van Daan de Wit te lezen? Dan verwijs ik je nu alvast naar een enkele citaten uit zijn boek. http://bit.do/eRxti

Toen ik vorige week besloot om jou deze brief te sturen dacht ik steeds vaker aan de legendarische speech van Steve Jobs. De speech waarin hij op Stanford University praat over “connecting the dots”. http://bit.do/eRyjt

Hoe langer ik bezig ben met deze brief, hoe meer ik de dots zie. Jij geboren in Duitsland (Soltau), Merck gevestigd in Duitsland (Darmstadt), ik ruim 13 jaar geleden met mijn doodzieke zoon in Duitsland (Düsseldorf), zelfs mijn meest favoriete 5 mei nummer van Klein Orkest – Over de Muur gaat over de vrijheid in Duitsland.

UITSPRAAK 4: “NEE, EINSTEIN, DAT KLOPT, DIE ZIEKTES KOMEN WEINIG VOOR EN WE HEBBEN HET VIRUS ER GOED ONDER.”

Misschien denk je nu wel: ”he Einstein wat een nare verhalen vertel je mij nu”

Terwijl ik rustig met mijn vrouw en mijn dochter Bevrijdingsdag sta te vieren.

Waarom kom je hier nu juist vandaag mee?

Nou Klaas, vandaag is het voor mij ook Bevrijdingsdag

Terwijl ik mijn favoriete vrijheidsnummer “Over de Muur” http://bit.do/eRxur op Spotify draai, zing ik uit volle borst mee
:
“Maar wat is nou die heilstaat, als er muren omheen staan?
Als je bang en voorzichtig met je mening moet omgaan.
Ach wat is nou die heilstaat, zeg mij wat is ie waard?
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard.”

Ja, Klaas:
o Want mede door jouw brief, behoor ik tot de groep van ouders die voor gek wordt verklaard
o Mede door jouw brief, worden mijn kinderen voor gek verklaard omdat zij niet gevaccineerd zijn.
o Mede door jouw brief, wordt er steeds minder respect getoond voor mensen met een andere ervaring en een ander perspectief op de wetenschap, de rechtspraak en op het ontstaan van ziektes.
o Mede door jouw brief, wordt er een tweedeling in de maatschappij gecreëerd, die volkomen onnodig is
Vandaar dat ik op 5 mei mijn brief stuur als antwoord op jouw veelbesproken Klaasbrief.

UITSPRAAK 5: “ER WORDT MIJ VERVOLGENS GEVRAAGD DAAR RESPECT VOOR TE HEBBEN. NEE, SORRY, HEB IK NIET.”

Als slimste mens van Nederland heb je terecht veel respect afgedwongen. Maar iedereen weet ook dat bij “de Slimste mens” ze alleen je Intellectuele intelligentie testen. Dit zegt natuurlijk nog niets over je andere vormen van intelligentie.

Bijvoorbeeld de ontwikkeling van je emotionele intelligentie.
Gelukkig ontstaat er zelfs in onze door mannen gedomineerde wereld steeds meer aandacht voor het belang van een goed ontwikkelde emotionele intelligentie.

En over deze vorm van intelligentie is één ding zeker. Wij als mannen leren onze emotionele intelligentie niet op de werkvloer. We leren de emotionele intelligentie thuis. Bij onze vrouw en kinderen.

Zij leren ons als mannen om emotioneel bewust en emotioneel volwassen te worden. Zij leren ons bijvoorbeeld dat liefde bestaat uit twaalf begrippen. Laat ik je er alvast vijf van de twaalf geven: 1) begrip 2) acceptatie 3) waardering 4) herkenning en ja ook 5) respect is onderdeel van liefde.

Laat het nu net deze 5 begrippen van liefde zijn, die jij totaal niet toont naar mij en een hele groep Nederlanders. Jij kiest ervoor om dit niet aan mij te geven. En dat is ok maar het is wel liefdeloos.

Mocht je ondertussen toch nieuwsgierig zijn naar de overige 7 begrippen. Dan heb twee goede tips voor je. 1) Vraag het aan je vrouw Of 2) bekijk de website van Hester Bakker (www.stuurliefde.nu). Hester is werkzaam bij het Openbaar Ministerie en hoe toevallig ze woont net als jij in Breda. Laat gerust een bericht achter op haar website. En ik weet zeker dat zij met alle plezier een setje van 12 kaarten bij je langsbrengt.

Terwijl ik dit type denk ik aan de wijze woorden van Moeder Theresa. Zij zei ooit: “Ik demonstreer niet tegen oorlog, maar ik demonsteer voor vrede”.
Vandaag op Bevrijdingsdag demonstreer ik voor vrijheid en eenheid.
Een eenheid die niet wordt afgedwongen door anders denkenden te ridiculiseren.
Een eenheid die niet wordt afgedwongen door je eigen macht te misbruiken.
Een eenheid die niet wordt afgedwongen door een ander te straffen wanneer die een andere kant op loopt.

En inderdaad Steve Jobs heeft gelijk met zijn uitspraak: “You can’t connect the dots looking forward you can only connect them looking backwards.”

Dit geldt ook voor jou. Ga maar na:
Je bent afgestudeerd op het onderwerp “oorlogsrecht”.
Je bent opgegroeid met een vader, die werkte in de landmacht.
Het zijn alleen al deze twee “dots” die maken dat er denkstructuren in je zitten vanuit het leger.

En in het leger kan je eenheid creëren door mensen van bovenaf je macht op te leggen. In het leger kan je mensen commanderen. In het leger kan je soldaten straffen als ze niet gehoorzamen.

Maar Klaas, laat duidelijk zijn “Ik ben niet jouw soldaat”. IK BEN NIET JOUW SOLDAAT.
Ik ben net als alle andere vaccinatie-twijfelaars een Nederlandse staatsburger. Eentje, die op 5 mei blij is dat we in de grondwet artikel 11 hebben staan.

Artikel 11: Onaantastbaarheid lichaam. “In dit artikel staat het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Iedereen mag zelf bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt, welke medische handelen worden verricht en welke medicijnen worden ingenomen.”

En mocht deze les van mij nog niet bij je zijn aangekomen, dan hoop ik dat je vrouw en dochter je gaan leren dat.
o Eenheid in je gezin ontstaat door respect te tonen voor je vrouw en kinderen ook al hebben ze een andere mening
o Eenheid in de samenleving ontstaat wanneer je respect toont voor mensen ook al vinden ze iets anders.

En dan tenslotte, we zijn er echt bijna. Je zesde en laatste uitspraak:

UITSPRAAK 6: “GEEN PRIK, GEEN PIEKEN”

Klaas na deze brief ben jij aan zet. Jij kiest! Wordt het op deze Bevrijdingsdag verbinden of veroordelen?

1) Kies je ervoor om mij en mijn verhaal te veroordelen? Blijf je bij de keus om mij en daarmee een steeds grotere groep burgers weg te zetten als “anti-vaccinatie” gekkies?

2) Of kies jij ervoor om je te verbinden? Met mij en een steeds grotere groep mensen in Nederland die niet alleen houden van de Think Different commercial maar deze ook voor de volle 100% leven. http://bit.do/eRxHt

Kies je voor optie 2? Kan je na deze brief het respect opbrengen voor mijn andere standpunt? Dan nodig ik je samen met je vrouw en dochter van harte uit op ons landgoed om binnenkort een bak koffie te drinken.

Kies je voor optie 1? En blijf je ontkennen wat er werkelijk leeft onder de vaccinatie-twijfelaars?

Dan kan ik niet wachten tot de dag dat je fantastische peuterende dochter je in huis alle hoeken van de kamer laat zien.

Dat ze tegendraads is.
Dat ze niet naar je luistert.
Dat ze blijft drammen en zeuren.
Dat ze net zo lang doorgaat tot ze je als vader tot wanhoop drijft
Net zoals elke andere vader dit ervaart.

Net zolang tot jij uit alle onmacht haar straf geeft. En dan. En dan op dat ene moment nog eens terug denkt aan deze brief van mij. En dat je langzaam begint te voelen: “Straffen van mijn eigen dochter komt inderdaad voort uit mijn eigen machteloosheid”.

En dat je langzaam begint te denken: “Misschien heeft Frank gelijk” “Misschien is dit haar uitnodiging om te zorgen dat ik beter ga luisteren, misschien moet ik me meer in haar gaan verplaatsen, ja misschien is haar verzet slechts een signaal dat ik haar eigen uniekheid moet gaan begrijpen en respecteren”

En weet dat ik op die dag sta te juichen.

Weet dat ik op die dag juich omdat jouw dochter dan precies hetzelfde doet als mijn oudste zoon. Zij verruimt het bewustzijn van haar vader om op een andere manier naar de werkelijkheid te kijken.

Dat je op die dag, net als mijn 7 jarige zoon Moos beseft dat de uitspraak “Geen Prik, Geen Pieken” niets anders is dan de ander liefdeloos te chanteren en te manipuleren.

Zelf heb ik geen enkele illusie. Je mogelijke aanpak “Geen Prik, Geen Pieken” gaat zeker werken.

Voor de mensen met de lage inkomens, voor de alleenstaande vader of moeder of voor de mensen in de middenklasse is de gedachte van “Geen pieken” zo bedreigend dat ze zeker overstag gaan.

De rijkere mensen, waar ik nu toe behoor, laten zich alleen niet afschrikken door deze vorm van dwang en manipulatie.

En juist dit is hetgeen wat ons als Nederlandse burgers verbindt. Want of je nu arm of rijk bent, je voelt in je hart dat Harrie Jekkers gelijk heeft als hij zingt:

“Maar wat is nou die vrijheid, zonder huis, zonder baan?
Zoveel Turken in Kreuzberg, die amper kunnen bestaan.
Goed je mag demonstreren, maar met je rug tegen de muur.
En alleen als je geld hebt dan is de vrijheid niet duur.”

Beste Klaas, ik hoor graag wat je kiest op deze stralende Bevrijdingsdag.

Blijft het veroordelen of wordt het verbinden?
Zoals je weet, is er altijd maar één iemand die kiest en dat ben jij.
Jij bepaalt dat wat jij kiest.
Net zoals ik bepaal wat ik op 23 mei kies.

Met vriendelijke groet.
Frank Ruesink

PS: Een week geleden stuurde ik Klaas via FB een vriendschapsverzoek. Helaas werd dit verzoek nog niet geaccepteerd. Wil jij net als ik dat deze brief toch Klaas Dijkhoff bereikt?

Stuur dit bericht dan aub door. Vermeld gerust erbij waarom jij juist vandaag deze brief deelt. Alvast bedankt.

Facebook pagina Frank Ruesink

Blijkbaar kunnen belangrijke politici zoals Klaas Dijkhoff uitspraken doen die zij met geen mogelijkheid kunnen onderbouwen, maar waarop wel belangrijk beleid is gebaseerd dat de gezondheid van honderdduizenden kinderen aangaat. Mensen zoals Frank Ruesink zijn nodig om politici niet slechts een maal in de vier jaar verantwoording te laten afleggen voor hun handelen, maar voortdurend. Er gaat te veel verkeerd ten nadele van de burgers.

 

Rob Vellekoop, 21 juni 2019