Poëziebus op augustustour door de lage landen

Poëziebus is een tour van twintig podiumdichters uit Nederland en België. Zij rijden van 6 tot en met 12 augustus 2018 in een rode oldtimerbus om onderweg op te treden en workshops te verzorgen. De bus stopt in vier Nederlandse en drie Belgische steden.

Dichters, rappers, spoken word artiesten en slammers (dichters die meedoen aan een poëzie wedstrijd) vertegenwoordigen alle genres en stijlen die ons taalgebied bindt. Een optreden van Poëziebus is daarom een perfecte introductie tot de podiumdichtkunst.

Ze vinden dat er teveel mensen zijn, die nog niet weten dat ze van poëzie houden. Daar brengen ze verandering in, door de poëzie letterlijk naar het publiek te brengen.

Podiumpoëzie is ontzettend breed en divers. Daarom nemen ze dichters mee met verschillende achtergronden en vanuit alle hoeken van het taalgebied op de bus.

De route voor Poëziebus 2018 is als volgt:

Maandag 6 augustus: Kortrijk
Dinsdag 7 augustus: Gent
Woensdag 8 augustus: Antwerpen (middag) & Hoogstraten (avond)
Donderdag 9 augustus: Maastricht
Vrijdag 10 augustus: Zwolle
Zaterdag 11 augustus: Rotterdam
Zondag 12 augustus: Amsterdam

Deelnemers
Lucie de DroomLaure-Anne VermaerckeLindah NyirendaDe AlchemistErika De SterckeOnias LandveldKarin van KalmthoutKristien SpoorenMaxime Garcia DiazSteven GraauwmansInsaynoSabina LukovicFlow 5 (Dirk Geerdink)Tijgerlelie WijnhardJan WagenaarNoctuDorien DijkhuisRommelhondHind EljadidNick J. Swarth

 

Rob Vellekoop, 19 juli 2018