Oppositie tegen EU lijkt gedoofd, tijd voor stormalarm? #Nexit

Banksy

Nexit ooit een beladen term en wens van velen lijkt op de achtergrond van het politieke debat te zijn beland. Naast de bekende anti-EU clubjes komt Stormalarm.org met een heus programma over de EU onder de werktitel ‘Ik kniel niet voor de EU’. Een aantal sprekers werken mee met bijdragen vanuit hun persoonlijke gezichtspunt op de EU. Het programma loopt van 28 april tot en met 22 mei. Gemiste uitzendingen kunnen later bekeken worden.

Initiatiefnemer Peter Vlug: “Ik heb de online zender Zebulon opgericht en bied verschillende nieuwsprogramma’s aan. Samen met een team van mensen hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We zijn een project gestart met de naam ‘Ik kniel niet voor de EU’. We gaan dagelijks uitleggen tot aan de verkiezingen van het Europese Parlement op 23 mei dat er iets gaande is waar je niet overheen kunt kijken. Het programma is steeds live en interactief. Het start op Facebook om 20.15 en duurt tot 20.45 uur en na middernacht staat het en op Stormalarm.org en op You Tube.”

Maarten Wienbelt heeft een hele andere motivatie:
“De EU zie ik als een schijnvertoning voor democratische grondslagen. Er werken 54.000 mensen die veel beloven en niks voor elkaar krijgen voor de inwoners van Europa. De parlementsleden die we kiezen zijn geld kostende lobbyisten die echt niks te vertellen hebben tegen de Europese Raad die aangesteld wordt door de pharmareuzen (die de eerste 2 wereldoorlogen financierden) en olie sector en wellicht zelfs wel de Bilderbergertjes.”

Sprekers Antoon Huijgens en Rob Vellekoop geven het geheel nog meer jus. De reactie van Antoon was nog niet binnen, maar die van Vellekoop wel:
“Overal waar macht speelt heerst misbruik. Blijkbaar kunnen de machthebbers de weelde van de ontvangen macht niet dragen. Het zal mij altijd blijven verbazen, dat met de verkiezingen de kiezer door het rood kleuren van een vakje een persoon kan selecteren die veel meer macht krijgt dan een willekeurige gewone burger zelf heeft.

Met andere woorden hoe kan je iets geven – macht – wat je zelf niet hebt. Volksvertegenwoordigers beschikken over leven en dood. Ze kunnen hun land in een oorlog storten ten koste van duizenden slachtoffers zonder dat een burger hieraan iets kan veranderen. Ze kunnen door allerlei maatregelen de bevolking volledig laten verkommeren en verpauperen. Daar wil ik bij stilstaan tijdens mijn verhalen over de EU”

Naast bijdragen van deze sprekers zijn er verschillende interviews.

Programma gids

APRIL
Datum Spreker Titel
27 za Peter Vlug Koningsdag
28 zo Peter Vlug Wat is de EU en een REC ME
29 ma Maarten Wienbelt 74 jaar vrede of 80 jaar oorlog?
30 di Antoon Huijgens EU notificatie lijnrichtlijn
MEI
Datum Spreker Titel
01 wo Rob Vellekoop EU en de Gele hesjes
02 do Interview Roelof Rump over armoede
05 zo Interview Rob van der Zon over Bevrijdingsdag
06 ma Maarten Wienbelt Wil de waarheid zich nu eindelijk openbaren?
07 di Antoon Huigens Privacy Internet
08 wo Rob Vellekoop EU en de paardebloem
09 do Peter Vlug Verzet tot aan de notaris
11 za Interview Johan Peter Teunissen over de onafhankelijke mens
13 ma Maarten Wienbelt Het kan niet waar zijn!
14 di Antoon Huigens PSD2
15 wo Rob Vellekoop EU en gezondheid
16 do Interview
20 ma Maarten Wienbelt EU wel of niet?
21 di Antoon Huigens Is de EU democratisch?
22 wo Rob Vellekoop EU en de macht
23 do verschillende sprekers Verkiezingsdag
Live uitzendingen iedere avond om 20.15 uur tot uiterlijk 20.45 uur via Facebook Peter Vlug (met mogelijkheid van interactie met de spreker).
De volgende dag kun je de (gemiste) uitzending zien op StormAlarm.

2 Comments

  1. Hoop het maar want er wordt over recht van mensen heengewalst?

  2. BEN BANG DAT DIT NIET VREEDZAAM GAAT VERLOPEN?
    EEN KAT IN HET NAUW MAAKT RARE SPRONGEN?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.