Taribush Kuna festival eind juli

Taribush Kuna

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Met heel veel muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud. Het festival wordt voor de 10e keer gehouden, dit keer van donderdag 26 t/m zondag 29 juli.

Omdat het zo leuk is!

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals, een stichting die ook het Lente Wandelfestival organiseert en van 2014 t/m 2017 de Nacht van Taribush. De organisatie bestaat uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen! De stichting heeft geen winstoogmerk en alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding.

Samenwerking Staatsbosbeheer

Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Dit is niet voor niets al jaren de ‘hoofdact’. Daarom proberen ze alles wat ze ondernemen op het Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Een festival in een Nationaal Park en stiltegebied organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival zijn er geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Doordat Taribush Kamp de Marke, het thuishonk van het bedrijf Taribush Uitjes, in het Nationaal Park ligt is het festival ontstaan. Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld en de noordelijke helft van het gebied is van Staatsbosbeheer. Zij stellen een groot deel van hun terrein ter beschikking aan het festival. Ook leveren zij een actieve bijdrage aan het festival. De meesten die het Taribush Kuna Festival bezoeken hebben wel eens het blote voetenpad gelopen. Of rondgescharreld in de boswachterstent van Staatsbosbeheer op het festivalterrein.

Het programma is vier dagen lang ruim en gevarieerd met allerlei soorten muziekoptredens, theater, verhalenvertellers, dichters, kunstvoorwerpen en -voorstellingen, eten en drinkgelegenheid en veel natuurbeleving. Kortom een ongelofelijke lijst met activiteiten.

Taribush Kuna 2018

donderdag 26 juli: 15:00 – 00:00 uur
vrijdag 27 juli: 12:00 – 00:00 uur
zaterdag 28 juli: 12:00 – 00:00 uur
zondag 29 juli: 12:00 – 20:00 uur

Het festivalterrein: Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe op de grens van open veld en bos.
Pak op de A28 afrit 29 bij Spier en volg de borden Taribush Kuna Festival

Taribush Kuna

 

Rob Vellekoop, 12 juli 2018