#GiletsJaunes met indrukwekkend antwoord op Macrons inzet van het leger #Acte19

De afgelopen week kondigt Macron via zijn minister aan dat het leger zal worden ingezet op 23 maart de zaterdag van Acte 19 van de Gilets Jaunes, of de 19e week dat zij tegen hem en zijn beleid in actie komen. Hij voert een slap excuus op als reden, maar ondertussen houdt Frankrijk de adem in hoe de Franse Gele Hesjes op een dergelijke machtsvertoning zullen reageren. Zaterdagochtend is het leger paraat in Parijs en staan 6000 politiemensen in de hoofdstad klaar voor een warme ontvangst.

Op zaterdag worden antiterreur troepen van het leger ingezet om gebouwen te beschermen en in het Elysee district wacht te lopen. Zij hebben volgens commentaar van enkelen geen flauw idee wat er zal gebeuren wanneer ze in contact komen met de Gele Hesjes. Hiervoor zijn ze niet opgeleid en uitgerust. Het enige wapen dat ze kunnen inzetten is hun geweer met scherpe munitie. Een anonieme soldaat heeft gezegd dat het volk niet zijn vijand kan zijn. De generaal verantwoordelijk voor deze troepen heeft desgevraagd aangegeven dat soldaten hun wapen mogen gebruiken.

Daarnaast hebben autoriteiten betogingen van de Gilets Jaunes verboden in aangewezen delen van Nice, Toulouse, Marseille en Parijs. Iedereen wordt hierover ruim geïnformeerd.

Met inzet van de massa media worden de Fransen flink geïntimideerd, althans dat is de bedoeling. Zo zullen de soldaten met scherp schieten op demonstranten na drie sommaties.

De reden die de Franse regering voor deze beperking van de meningsvrijheid opgeeft zijn de ongeregeldheden van zaterdag 16 maart. Opvallend was dat toen in zwart geklede demonstranten, door kenners aangeduid als leden van het gewelddadige black bloc(k) de politietroepen te lijf gingen met kinderkopjes en andere voorwerpen. Ook werden er vernielingen aangericht, door volgens de autoriteiten de Gilets Jaunes. Een boute bewering wanneer je iedere week de verrichtingen van de GJ volgt en weet dat zij vreedzaam zijn op een enkele uitzondering na. Maar ook hier houdt de leugen kort stand, wanneer deze beelden naar buiten komen. Hier is gemaskerde politie bezig met het aanrichten van vernielingen, zodat later de Gilets Jaunes weer de schuld kunnen krijgen en kunnen worden afgeschilderd als de gewelddadige betogers, die zij niet zijn.

Blijkbaar zoekt Macron een nieuw excuus om het geweld op te voeren. Zijn politietroepen hebben de afgelopen 19 weken al een spoor van in elkaar geslagen mensen achter zich gelaten. Ook worden Gele Hesjes invalide geschoten met hun beruchte rubber kogelgeweren.En keer op keer zijn het de massamedia (zowel in NL als België) die met een beschuldigende vinger wijzen naar de Gele Hesjes als veroorzakers van geweld en vernielingen.

Dit geweld is voor Macron niet genoeg. Nu heeft hij gemikt op intimidatie door inzet van het leger en daardoor neemt hij willens en wetens het risico op escalatie van geweld waarbij vele dodelijke slachtoffers kunnen vallen. De man is echter zodanig door macht verblindt dat hij geen middel schuwt.

 

De Gilets Jaunes hebben echter een prachtige reactie klaar, hun geweldloos antwoord is uniek en indrukwekkend.

Doordat de route naar de Champs Elysée is afgesloten, als doel van de zaterdagmars in Parijs, trekken zij massaal naar Mont Martre en de Sacre Coeur

Ze nemen de Mont Martre in op een indrukwekkende vreedzame manier en kleuren de heuvel knalgeel.

Ook in andere steden en kleinere plaatsen komen de Gilets Jaunes in protest bij elkaar, zelfs wanneer dit verboden is.

Toulouse

Marseille

Montpellier

Lille

Rouen

Nice

Lille

Bordeaux

Meer lezen over de Gilets Jaunes

Rob Vellekoop, 23 maart 2019

4 Comments

  1. De enige plek waar de nekken van dat globalistische “elitaire” gespuis en de hen dienende aarsmaden der reguliere media thuis horen is onder de weer uit het vet gehaalde guillotines.

  2. Dit is precies wat ZE willen! Het leger continu op straat om het volk, de eters, in bedwang te houden. Wij zijn ver in de meerderheid dus zijn ZE doodsbang voor ons en sturen ZE hun waakhonden, het geweld monopoly, op ons af. ZE hebben het terrorisme bedacht om een reden te vinden om ons te bespioneren via camera’s, smartphones en computers!
    Wie het plan niet ziet is doof en blind!

  3. Het verzet zal niet stoppen, totdat de regering inziet dat er veranderingen nodig zijn. Met name het geven van meer macht aan het volk!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.