Laatste lente?

Foto R. Vellekoop

Dit bericht schreef ik een jaar geleden.

De lente hangt in de lucht. Je voelt dat de vogels, de bomen en de rest van de natuur hunkeren naar de zon en zijn warmte. Het licht komt terug, maar de kou is nog niet uit de lucht. Het gevoel is opwindend en prikkelend.

Wanneer ik echter naar de blauwe lucht kijk, zie ik dat deze langzaam volloopt met uitwaaierende vliegtuigstrepen. Langzaam maar zeker vernevelen steeds meer zonnestralen, die krampachtig proberen toch de aarde te bereiken.

Ik zucht. Vroeger noemde ik deze nevel damp, die uit zee kwam en over land trok doordat de zee de zon opwarmde. Nu weet ik helaas beter.

Die natuur, die wakker wordt en zijn kop opsteekt verlangt naar het leven, maar ook in de grond ligt een sluipmoordenaar die toeslaat. Driekwart van de insecten is uitgeroeid en zal aan de lente niet het leven kunnen schenken dat erbij hoort.

Helaas is er echter nog meer onheil op komst. De natuur die zich straks opnieuw zal kunnen koesteren aan de zonnewarmte die wel het aardoppervlakte bereikt, krijgt het nog zwaarder te verduren.

De mens rolt 5G uit. Een nieuwe generatie draadloos internet zal straks de nekslag uitdelen. Niet alleen aan de dieren, de insecten, de vogels, maar ook aan de mens zelf. Toch zal de lente zich niet laten stoppen door de slopende mens en zijn zucht naar gemak, want welk nut dient snel internet anders?

Ook de zomer zal weer komen, helaas voor steeds minder wezens, want de mens vervuilt in zijn consumptiedrang ook het water, met steeds meer kleiner wordende deeltjes plastic. Hij dendert door naar een winter, die sneller dan we denken, niet meer voorbij zal gaan. Wie zal hem stoppen in zijn kaalslag van de natuur?

Wat zal erover blijven, wanneer we straks niet meer kunnen genieten van de het getjilp van de vogels of van de schaduw van de woudreuzen? Trouwens hoeveel miljoenen mensen zullen in leven kunnen blijven in plaats van te sterven aan de allesvernietigende elektromagnetische straling van 5G?

Speelt de rest dan alleen nog wat levenloze spelletjes op hun mobieltjes of zal dat mobiele monster de enige manier zijn om met elkaar te praten, omdat andere manieren verleerd zijn?

Lang leve de vooruitgang!

Niemand weet waar die gang naar vooruit ligt. Zoals het er nu uitziet is het een lijdensweg naar de winter, naar meer kou en kilheid tussen steeds minder mensen die de aarde bevolken. Geniet nog van de lente zo lang het mogelijk is, want de diabolische combi van commercie en techniek is bezig er een einde aan te maken.

Beste Rob, is dit een positief bericht?

Het antwoord luidt “Ja”. We kunnen iedere dag nog afslaan van de doodlopende snelweg waarop we voortjakkeren. Iedere nieuwe dag biedt de kans te kiezen tegen de technologische zelfmoord en voor een nieuwe lente van onze planeet.

 

Rob Vellekoop, 21 februari 2019 en 22 maart 2020

5 Comments

 1. Gisteren stond er een stuk in de krant van de wetenschapsjournalist Sebastiaan van de Water, over kweekvlees e.d. Hij schrijft daarin: “Het kan namelijk altijd beter dan de natuur bedacht heeft.” Hoe arrogant kun je zijn!

 2. Beste Rob ben het met al je artikels eens lees ze met veel plezier ,als ik dit zo mag omschrijven dank hiervoor

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Het milieu?
  Welk milieu?

  Het eenzaamheids-virus??
  Welk eenzaamheids-virus?

  Kapitalisme maakt vele male meer kapot dan men lief is,
  en men gaat er gewoon mee door.
  Hoe gek word je gemaakt door de bepaalde mensen uit een hoger
  milieu?

  Naar welke pijpen danst U?
  Hoelang blijft U dat dan nog doen eer U met Uw eigen ogen in
  gaat zien wat men allemaal veroorzaakt heeft?

  Deze planeet is door en door ziek gemaakt vanaf na de tweede wereld oorlog.

  Voor de mensen die zich bezig houden met de lucht kwaliteit,ga mu
  metingen doen….nu zijn er minder file’s—vliegverkeer—-uitstoot van bedrijven en fabrieken—-GA NU METEN!!!

  Ik dank U!!!

 4. Topwerk wederom van Rob Vellekoop, die zich onvermoeibaar inzet
  om informatie te achterhalen die de gemiddelde burger
  niet zo eenvoudig kan vinden
  bedankt Rob
  Nelleke

 5. Ik leerde ooit van een cliënt: tegen domheid vochten zelfs goden tevergeefs, dus wat willen wij dan? hartegroet………………

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.