Het is een afschuwelijke tijd voor kritische mensen: van 1984 naar 2020

Het is een afschuwelijke tijd. Tenenkrommend zie ik alles waarvan ik een afkeer heb, tegelijkertijd boven komen. Kadaverdiscipline, blind volgen van leiders, hysterie en angst. Het is een cocktail die me uit mijn slaap houdt. Het zijn namelijk de ingrediënten van een totalitaire staat, die het einde van de vrijheid aankondigen. We bevinden ons in de overgangsfase. Het is buigen of barsten.

In tegenstelling tot wat ik om mij heen bespeur, namelijk angst en apathie, explodeert bij mij woede en onbegrip.

Het is voor mij ondenkbaar om kritiekloos mensen te volgen. Op welke manier zij zich ook presenteren. Als minister-president, leidinggevende, wetenschapper, viroloog of deskundige. Dat betekent niet dat ik dan zonder meer aanneem wat zij beweren. Het feit dat er (nog) geen lockdown is in Nederland en dat desondanks talloze winkeliers hun zaken sluiten is in mijn ogen ongelofelijk idioot. Ongevraagde gehoorzaamheid vind ik dat, dodelijke volgzaamheid.

Ieder mens is uitgerust met fantastische middelen om een eigen oordeel te kunnen vormen. De geschiedenis bewijst dat vertrouwen op je eigen kompas noodzakelijk is. Het blind volgen van leiders heeft veel ellende gebracht voor de volgelingen. Maar ook dat andersdenkenden, dissidenten, het moeilijk krijgen als zij de ‘partijlijn’ of het ‘algemene beleid’ niet volgen.

De massamedia zijn onophoudelijk bezig met het zaaien van angst. Zij doen dat erg succesvol. Een groot deel van de bevolking verkeert in shock om het virus te krijgen en dood te gaan. Toch kan ieder beseffen, door heel kort het verstand te gebruiken, dat de paar duizend positief getesten nog niet 1 duizendste van de hele bevolking vormen. Helaas kunnen panische mensen dit niet meer zien.

Zien

Daarmee komen we bij de kern van het probleem. Iedereen die in paniek is, en dat is het grootste deel van de bevolking, ziet de dingen niet meer in het juiste perspectief. Mensen zijn de weg en hun kompas kwijt. Ze laten zich leiden door hun angstige emoties. In hun wanhoop zoeken ze een sterke leider. Iemand die het voortouw neemt en hen redt.

Deze leider vertelt dat de instructies van het RIVM gevolgd moeten worden. Vanaf heden hebben zij de wijsheid in pacht. Ieder die anders handelt of denkt neemt ‘het’ niet serieus. Anders gezegd wordt zelf niet meer serieus, als volwaardig, beschouwd!

Zet voor de grap een uur NPO aan en je hoort minstens tien keer per uur wat je moet doen. Je moet binnen blijven, niet buiten sporten, niet buiten rondlopen, want dat zijn de instructies van het RIVM. Het ministerie van de Waarheid. En toch kijkt iedereen tv.

Er is geen ruimte meer voor een andere benadering, want ‘We moeten samen de schouders eronder zetten’ en Rutte en het RIVM hebben gesproken. Zij kozen uit drie opties. Meer mogelijkheden zijn er niet. Punt. Binnen blijven dan komt alles goed!

Foto R. Vellekoop

Vastleggen

Maar dat is nu precies wat er mis is. Ik ben niet bang. Ik blijf kijken. Iedere dag wordt mijn verbazing en afgrijzen groter. Ik neem foto’s om de situatie vast te leggen. Ik deel deze op DLM Plus. De hele situatie om het virus te beheersen is lachwekkend. Wanneer je ziet bijvoorbeeld, hoe krampachtig mensen hun uiterste best doen de RIVM instructies op te volgen, en proberen 1,5 meter afstand te bewaren. Op de markt wordt met linten en krijtstrepen de veilige afstand aangegeven die mensen onderling moeten bewaren. Wel worden de gekochte boodschappen aangepakt en met virus en al in de tas gestopt.

Het RIVM heeft gezegd dat 1,5 meter de correcte marge is. Bij 1,60 is de sprong voor Corona te groot. Dus geloven we dat en volgen het. Als kleine kinderen in de speeltuin die van de juf hun handen niet mogen vuil maken in de zandbak.

Ik neem de hele situatie bloedserieus, alleen niet de mensen die luisteren naar hun angst. En evenmin leiders die het ‘algemeen belang’ dienen, want dat bestaat niet. Dat komt alleen voor in het land waar het individu opgaat in de kudde.

Ja, ik werk in de zorg. Ja, in mijn directe omgeving zijn ook mensen ziek. Maar dat betekent niet dat ik schaap word!

Rob Vellekoop, 22 maart 2020

 

George Orwells 1984

23 Comments

 1. Op sociale Media mensen blijven oproepen, blijft binnen met een beschuldigde vinger dat jij de oorzaak ben van deze ellende en erbij zeggen dat, domme mensen gaan naar het strand. De grootste dombos zijn de angsthazen. Denk dat ik op het strand toch minder kans heb dan in een supermarkt om besmet te worden met het angstvirus. En ze vergeten wat ze altijd over pinokkio hebben gepost, nu ineens geloven ze hem. Echt klaar mee met die betweters > die angsthazen

 2. in 2018 waren er 12.000 doden door griep, maar toen deed de minister niets.
  En nu opsluiting door 100 doden? Waar is de redelijkheid?

 3. vooral niet naar het strand met windkracht 5 menshen blijf thuis zitten daar kweek je juist antiestoffen mee op vooral geen zonlicht ,ivm kanker blijf in je donkere hol maar vooral praat niet ,want iedereen moet zijn bek houden wij willen maar wat graag weten wat er zoal gecommuniceerd word , via spionage telefoon en zo zo dom

 4. zo zijn ook de nsbers ontstaan ,vooral elkaar verlinken onderschat het niet! telegraaf is nog steeds een goed voorbeeld .zeer gevaarlijke ontwikkeling nu nog steeds geen reed verandert sinds de wo2

 5. Ja Rob…Kritische Mensen Schrijven Kritische Kritiek… Het zijn de Kritische Denkers..*** DE LANGE MARS **

  .Breng het Hoofd naar het Hart…
  dat was de **PLUS…toch ?

  Ik zit hierHeerlijk Thuis— in mijn Hemeltje op Aarde..
  Samen met mijn Hoger Zelf..
  en jij moet mensen Helpen..**
  Ik heb voor jou geklapt Hoor !!
  Lief van Lucy

 6. Blijf schrijven Rob maar zoals ik zou jij je boosheid naar liefde kunnen omvormen want dat is een betere vorm/energie om anderen te bereiken. Ik ervaar precies de dingen waarover jij schrijft, ik verwonder mij ook over, zoals jij dat zo mooi zegt, de dodelijke volgzaamheid. Maar de meeste kunnen hier niks aan doen, jarenlang hebben zij aluminium, hoofdzakelijk, uit de lucht, chemtrails, in geademd en samen met glisofaat, meest gebruikte ongedierte gewassen-besproeingsgif, en fluoride en dit is door WiFi, dat de bloed-hersen-bariere openzet, geholpen om het hoofd te vervuilen en het meest gevoelige deel, de pijnappelklier, te verkalken. Kritisch of intuïtief nadenken/voelen is dus uitgeschakeld. Daarom is liefde de enige manier, volgens mij, om onze medemensen te bereiken en hun daardoor een kans te geven bij zichzelf te komen. Ons trillings niveau zo hoog mogelijk te houden is iets wat wij als bewuste en wakkere mensen kunnen en misschien wel moeten doen.
  Ik vind jouw teksten zowieso mooi en opbouwend om te lezen en ben ook met plezier al een tijdje vast lid van je nieuwsbrief.
  Vooral doorgaan en een dikke knuffel <3

 7. Genoeg informatie van deskundigen inzake croonvirus op internet.
  Één voorbeeld:
  Vaccines and Retroviruses: A Whistleblower Reveals What the Government is Hiding As Government Denies Existence of Retroviruses, Big Pharma Prepares to Make Huge Profits from Treatment
  Please watch this presentation on the coronavirus. If this video becomes too popular, it will most likely disappear from the Internet.
  https://videoplayer.telvue.com/player/0yMvL7SaaePCh8raohYoxsp1MzZ6gHeT/series/2470/media/546082?autostart=false&showtabssearch=true&fullscreen=false&jwsource=em
  (https://videoplayer.telvue.com/player/0yMvL7SaaePCh8raohYoxsp1MzZ6gHeT/series/2470/media/546082?sequenceNumber=1&autostart=false&showtabssearch=true)

 8. Weet van de masterscript nwo… maar hoor weinig over “wat als er iets vanuit ruimte komt”?.. is er een lockdown op bepaalde landen waar er iets staat te gebeuren? Aliens? Project blue beam? (hebben kunnen zien hoe er paniek onstaat, laat staan schapen vertellen dat er iets aankomt daarom vind ik het vaag want elite speelt op angst, maja een “virus” is al genoeg)

  Of gewoon hun plannen en de rest nog op lockdown, vaccins en 1 betaalmiddel etc.. in alle gevallen zullen we te laat zijn om nu nog in opstand te komen, natuurlijk hoop blijft bij me zitten maar het ziet er treurig uit..

  Vroeg me dit vooral af omdat ik het opvallend vind dat de rijke vluchten naar hun bunkers.. iig bedankt voor wat je allemaal doet!

 9. Tja, wel, wij hier in huize Nijmegen te Nijmegen moeten verplicht binnen blijven omdat we beiden getransplanteerd zijn. Dan is je afweer al behoorlijk verlaagd door de immunosuppressiva. Wat is wijsheid in ons geval…binnen blijven of toch op z’n tijd de straat op om bijvoorbeeld eten in huis te halen?

  Ik bemerk dat op deze manier in Stasiland een concern als Ahold hier enorm van profiteert. De omzet en de winst stijgen lekker, de concurrentie wordt sterk verminderd, het betalen per pin wordt bevorderd. Bij dat laatste zou het me niet verbazen dat het cash geld sneller zal worden afgeschaft.

  Ik lees in diverse talen in de betere media dat met het neoliberalisme en de marktwerking deze aangeprate crisis niet is op te lossen. Zal de xxx van de VVD hier iets mee doen? Ik vrees van niet, hij ruikt al een glansrijke nieuwe zege bij de verkiezingen van volgend jaar.

  En nog iets: aangezien de burgers niet weten hoe de werkelijke situatie is kan de macht doen en laten wat ze wil en wetten bedenken die straks heel snel ingevoerd kunnen gaan worden. Zonodig, als het gevaar al lang geweken is, kan men de noodtoestand nog enige tijd oprekken. Wie controleert dat ?Niet de NAVO media.
  De NAVO propaganda media laat er niets van weten en dan is de stap naar het totalitaire regime een stuk dichter bij gebracht…

  Geen onmogelijke gedachte lijkt me zo…

  Harold Mulder
  Nijmegen

 10. Heel goed artikel. Men noemt het ook wel smetvrees. Smetvrees noemt men in de psychiatrie mysofobie. In het Dsm-v; obsessief-compulsieve stoornis ( gedragsstoornis).Dat individueel of collectief kan zijn. In de corona kwesties is het collectieve variant van toepassing. Dus de virus epidemie van dit moment heeft zich ontwikkeld tot een smetvrees-pandemie van ongekende aard. Dat verstrekkende gevolgen zal hebben voor de toekomst. Nu zijn we nog solidair maar dat gaat snel veranderen. Ik hoop het niet , maar vrees het ergste nog moet komen. Mensen hebben bewust of onbewust wapens in huis. U moet het woord wapens in de ruime zin nemen. Ik ga geen voorbeelden noemen. En de machtige mensen op aarde zitten allang in hun bunker. Techniek te over hiervoor. Wees behulpzaam voor je eigen omgeving en houd rekening met de smetvrees van anderen. Ik heb een beetje ervaring door mijn verleden maar ik heb 16 jaar twee Amerikaanse stafford gehad. Allebei schatten van honden maar zo gouw ik mijn eigen straat uitliep ging iedereen vanzelf opzij.

 11. Snap je helemaal. Ook ik word boos op mijn familie die Pinokkio ineens geloven. Mensen op sociale media die beschuldigend spreken over mensen die naar buiten gaan. Bij de frietkraam van de week stonden 6 mensen op 10 meter in een rond, ik dacht; leef ik in een science fiction film? Over die boosheid, later dacht ik; het is toch te erg dat mensen in staat zijn om dit te doen, dat mijn ouders het geloven is omdat het goede mensen zijn die zich van geen kwaad bewust zijn, dat dit mogelijk is! Er is ook een andere kant aan mijn gevoel namelijk dat deze wereld zo ook niet langer door kan gaan. Betreft uitbuiting van mens en dier en natuur. Wij in Lock-down, net zoals de varkentjes hun hele leven op 1 vierkante meter en dan een wrede slachting. Dit doet zoveel pijn bij mensen die empathisch zijn , het dierenleed is energie van angst, pijn en wreedheid. Kalfjes direct bij moeder weg en de melk pikken voor de mens?! Dit moet stoppen en deze tijd is aangekondigd, dat de mens te ver heen is gegaan van de natuur en van de ziel, (universele wetten) de wereld gaat dan klappen. Alles is verbonden en alles is energie en men zegt dat Jaaa ..maar men begrijpt niet dat deze angst energie van 1,7 miljoen moorden op dieren per dag -in Nederland- rondzweeft in de wind en op alle bewoners neervalt. Maar goed, ik weet ook, alles wat je in de voorkamer van je gedachten ziet, zie je later in de wereld om je heen. Dus >> zie een mooie wereld ♡. Liefdevol, vrij en een goed leven voor alle dieren♡! En iedereen die hier niet aan mee wil werken mag verdwijnen van mij

 12. Hier schijnt het licht in de duisternis. Mooi gesproken ook in de reacties. Vrije geesten aan het woord. Ga zo door, de vermenigvuldiging van het wakker worden en maken krijgt een mooie ketting velen ontwaken. De stroom aan informatie wordt breder. Genoeg voer om het analistische gedeelte van de hersenen te ontwaken. We hebben het sterkste wapen in het universum liefde pak het op en vecht met liefde laat je leiden door je hart.
  SHINE

 13. Beste mensen, stress is ziekteverwekker nr. 1, denk aan overmatige produktie van adrenaline en cortisol. Uitademen, zodat daarna de zuurstofrijke lucht naar binnen kan. Doe dit 3x dgs langzaam en met aandacht, bewust, helpt net zo goed/beter dan chemo-middelen als paracetamol bijv.hartegroet

 14. Het overgrote gros der schapen heeft immers ook geen idee wat de wolven achter de schermen aan het bekokstoven zijn ;

  alt-market.com/index.php/articles/4160-the-crash-of-the-everything-bubble-is-here-and-its-not-going-away-anytime-soon

 15. Betreft ‘een afschuwelijke tijd’
  Beste Rob Vellekoop
  Tot nu toe heb ik met genoegen je stukjes gelezen en was het er vaak roerend mee eens. Maar deze keer ben ik geschrokken van het laatste stuk.
  Dat we beiden in het begin wat sceptisch stonden tegenover de ophef over het Corona virus, terugkijkend naar vorige griepuitbraken, deze keer is het duidelijk anders en is het in mijn ogen ook belangrijk er naar ik probeer verstandig op te reageren.
  Om je er zo radicaal tegen te keren nu er vanuit de regering maatregelen worden aangeraden, nog niet geboden, vind ik hoogst merkwaardig. Waar is een regering dan voor? Ik ben ook geen bewonderaar van deze Rutte regering maar vind dat hij het hier heel goed doet, ondersteund door een staf van mensen die er echt iets van weten.
  Om nu zelfs verdachtmakingen te uiten, lijkend op overdreven angst voor samenzweringen, gaat me véél te ver. We zijn nog steeds een democratie in Nederland en dat geldt gelukkig nog voor vele andere landen in de wereld. Natuurlijk zijn er landen waar dat wat twijfelachtig is en er onder het mom van democratie dictatoriale mensen aan de macht zijn, maar gelukkig zal dat in de meeste gevallen waarschijnlijk en hopelijk van tijdelijke aard blijken.
  Neen, ik denk dat door een gezamenlijk samengaan van maatregelen te volgen die door verstandige wetenschappers op degelijke grond zijn aangeraden, we het snelst uit dit op vele manieren de wereldbevolking schadende probleem een eind kunnen maken. Denk dus niet dat je het beter weet, want dit is iets wat boven jouw en mijn pet gaat.
  Enig vertrouwen lijkt me beter op zijn plaats!
  Pieter Venhuis

 16. Beste Pieter,
  Het zou mij enorm verontrusten als we het allemaal met elkaar eens zouden zijn. Dat maakt de mens nu net zo’n interessant wezen. Hij of zij kan kritisch denken. Daardoor zullen we vaak met elkaar van mening verschillen. Dank, dat je dit met me deelt.

 17. ‘We zijn nog steeds een democratie in Nederland en dat geldt gelukkig nog voor vele andere landen in de wereld.’

  Zalig zijn de onnozelen !!!

 18. Gelezen vandaag 26-3-2020 Laat Dit Waar Zijn:

  De dagen van de Illuminati en hun volgelingen zijn geteld en nu al is hun macht aan het afnemen. Ze hebben geen controle meer over de gebeurtenissen op Aarde bij het bereiken van hun doel: het terugbrengen van de bevolking tot een beheersbaar aantal. Het betekent dat degenen van het Licht in vertrouwen hun werk kunnen doen, in de wetenschap dat de macht van de cabal enorm is gereduceerd, waarbij het zo is dat de arrestaties van hun volgelingen de plannen van de cabal hebben verzwakt. Hun kans op slagen is verkeken en wat hen te wachten staat is het verantwoording moeten afleggen voor hun daden tegen de mensheid; deze dag komt langzaam maar zeker dichterbij. Voor het Licht is de weg naar succes nu open; de voorbereidingen om de weg vrij te maken voor een succesvolle voltooiing kunnen beginnen.

  Houd ondertussen je blik gericht op het gestelde doel waarvoor de huidige acties bedoeld zijn: om jullie onophoudelijk hogerop te brengen. Weet dat de gebeurtenissen “georganiseerd” zijn, zodat jullie vooruitgang kan worden vervolgd en jullie volledig kunnen worden voorbereid op je groei in bewustzijn. Jullie zijn prachtige wezens die voor hun volledige potentieel beginnen te ontwaken, jullie die al zo ver gekomen zijn met een lager bewustzijnsniveau. Jullie voelden intuïtief aan dat jullie, na het passeren van het kantelpunt 2012, zouden slagen. Dit is misschien moeilijk voor te stellen met het oog op alle moeilijkheden waarmee jullie werden geconfronteerd, maar weet dat de Lichtkrachten jullie helpen de weg vrij te maken, zodat jullie van succes verzekerd zijn.

  Probeer niet achterom te kijken en weet dat de veranderingen plaatsvinden om het nieuwe tot stand te brengen, aangezien de oude manieren niet langer passend zijn. Dus houd een open blik en geef je volledige steun aan degenen die voorop lopen, waarbij we jullie kunnen verzekeren dat we, sinds jullie 2012 zijn gepasseerd, altijd bij je zijn geweest om ervoor te zorgen dat jullie volledig zouden slagen. Het feit dat jullie dit hebben gedaan, is een geweldige prestatie, waarbij het soms moet hebben geleken alsof het nooit zou lukken. Alle lof voor de Lichtwerkers die met vertrouwen succes hebben behaald en die zijn voorbestemd om naar de hogere trillingen over te gaan.

  Zodra de zaken tot rust zijn gekomen, zullen jullie merken dat er een nieuwe gang van zaken zal worden aangenomen, die ervoor zal zorgen dat alle inspanningen in de juiste kanalen terechtkomen, waardoor de komst van de veranderingen zou moeten worden bespoedigd, veranderingen die werkelijk ver over tijd zijn.

 19. De titel: Het is een afschuwelijke tijd voor kritische mensen: van 1984 naar 2020.
  Het hele verhaal heb je goed verwoord Rob.

  Vroeger als kleine jongen was ik zgn. koppig. En vanaf mijn 20 ste hoor ik dat ik eigenwijs ben/was en dan zei ik altijd maar wel goed eigenwijs! MAAR je kan het ook kritisch noemen heb ik ook ontdekt.
  De titel, dat heb ik de afgelopen 10 jaren ook ervaren en eerst denk je dat het aan jezelf ligt, daarna ga je er tegen vechten, gaat je niet lukken. En nu ga ik ermee om en probeer mensen om me heen wakker te krijgen. Ik blijf dit doen maar wel met de juiste politieke leiders in de wereld aan de knoppen. Dus November 2020 en Maart 2021 zijn voor mij de ijk momenten.

  Fijne avond.

 20. Top Rob, zo fijn om nog redelijke mensen te vinden, het worden er helaas steeds minder (herstelderepubliek.wordpress.com b.v.). Corona is een enorme hoax, iedereen die zich er echt in verdiept komt gegarandeerd op die conclusie uit. Jammer genoeg is voor veel mensen NOS of RTL of de (r)overheid al waarheid genoeg. Ik kan iedereen wodarg.com aanraden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.