ALT NWS verzamelt vrij en onafhankelijk het nieuws

Vanaf vandaag is de nieuwsverzamelsite ALT NWS in de lucht met berichten van Vlaamse en Nederlandse bronnen. Als tegenwicht tegen het mentaal vergif van de massamedia, dat iedere keer wanneer de tv wordt aangezet de kamers verontreinigt. De site presenteert de koppen met korte toelichting van het meest recente nieuws van de voornaamste alternatieve media uit Nederland en Vlaanderen.

Om met Rypke Zeilmaker te spreken:Massamedia -de Industrie van Angst- functioneren vaak als mentaal vergif, je kunt daardoor mediaconsumenten deels als ‘psychotisch’ zien: iets ‘zeker weten’ dat misschien wel niet bestaat, noch ooit is gebeurd.

De alternatieve media kunnen niet genoeg in het voetlicht staan als tegengif.

Iedere alternatieve mediavoorziener maakt zich ernstige zorgen in deze tijd.

Elk op zijn eigen manier. Ik denk aan Jensen in zijn laatste talkshow, waar hij het enorme belang van de media bij het verspreiden van de corona angst aangeeft. Hij zegt in zijn show: “Hoe kan je niet bang zijn als de media een stortvloed aan angst zaait en de politiek dit bevestigt?”

Of Ad Broere, die met cijfers de angst voor het virus relativeert.

De Vrijspreker, die uitlegt wat de oorlogsretoriek is waarvan wereldleiders zich bedienen om te vechten tegen Corona en zo een heel ander licht schijnt over de uitbraak.

Het is dat broodnodige andere geluid dat naar buiten moet komen, tegen de eenheidsnieuwsworst van de massamedia. Wat dacht je van het gezonde tegengeluid van Climategate over klimaat in het bijzonder. Consequent laten ze wetenschappers aan het woord met een andere mening dan die van de mainstream.

Natuurlijk zijn alle alternatieve media het niet met elkaar eens. Geen ‘partijlijn’ hier of ‘algemeen beleid’. Denk niet dat ze allemaal op dezelfde manier het corona virus of de angst ervan willen bestrijden. Dat moet ook niet, want media horen veelstemmig te zijn. Ze horen aan te zetten tot kritisch denken en dat kan ook betekenen dat de lezer het grondig oneens is met hun berichten. Des te gezonder, des te verrassender.

Geen gezapige consumptie van weetjes of gebeurtenissen. Nee, prikkeling en zelfs irritatie van de lezer hoort daarbij. Wat ook opvalt is de manier waarop sommige Vlaamse sites aankijken tegen Corona. Ook dat maakt nieuws uit zoveel mogelijk bronnen levendig.

Geïnspireerd door de mediastorm die NL bang maakt en de censuur van de ‘sociale’ platforms zijn verzamelnieuwssites voor de alternatieve media van levensbelang. Te vaak komen deze berichten in zoekmachines als Google ergens na het 80.000e bericht in de rij terecht of verdwijnen volledig. Ik hoop ook dat op deze manier nog veel meer mensen de weg naar het alternatief zullen vinden. Voor aanvullingen op de sites die er nu zijn kan je mij altijd mailen. Veel leesplezier.

altnws.nl

altnws.be

 

Rob Vellekoop, 23 maart 2020

 

3 Comments

  1. Och Rob,ik ben 82,Vader bracht papier mee voor verzetkrantjes,we gaven brood aan de kinderhandjes in de veewagens met joden,overleefden een diphterie golf,vingen Hongaarse vluchtelingen op,keerden Lubbers de rug toe,liepen naar de Dam,leefden de nierdyalise voor mijn vrouw,kochten een camperbusje en leef mijn leven,een Godsgeschenk,en er zijn 2 prachtige dochters en 5 kleinkinderen,en zit nu vast in ons Portugal,80+ is risicogroep.Beste Rob,pak ze,openheid kunnen ze niet tegen….

  2. dailymail.co.uk/sciencetech/article-7350713/Bill-Gates-wants-spray-millions-tonnes-dust-stratosphere-stop-global-warming.html

    Kijk hier eens naar wat die gekke Bil aan het doen is

  3. Ook ik heb een fimpje opgenomen van 35 minuten waarin ik het NL volk vraag om eens wakker te worden en naar gezond verstand te gaan luisteren. Echte valide logica te gaan bedrijven. Daarnaast vraag ik iedereen en vooral de politici eens naar het hart te gaan luisteren. Er is een NL versie en een UK-versie op http://www.serva.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.