Wat schrijft de alternatieve pers deze week?

Foto 123rf

Ook de alternatieve media kunnen zich week met moeite losmaken van het alles omvattende corona gevoel. De beleving van stille straten, de rijen voor supermarkten en winkels met anderhalve meter onderlinge afstand, uitgestorven bussen en treinen. Het heeft op iedereen zijn weerslag. Gelukkig nemen de alternatieve pers afstand van de heersende angst en paniek. Hierdoor wordt met een ander oog naar het corona virus gekeken en ontsnappen andere ontwikkelingen niet aan de aandacht. Ogenschijnlijk staat de wereld stil, maar ondertussen lopen veel zaken gewoon door.

5G

Fred Teunissen schrijft voor Transitieweb dat het er alle schijn van heeft dat de uitrol van 5G in ons land heimelijk doorgaat.
Communicatie is niet voor niets door het kabinet Rutte aangewezen als vitaal onderdeel van de samenleving tijdens de aankondiging over de corona-maatregelen.
Door het opschorten van allerlei werkzaamheden, waaronder die van rechtbanken, zal waarschijnlijk het kort geding dat tegen de staat om uitrol van 5G tegen te houden eind april niet doorgaan. De corona crisis werkt voorlopig in het voordeel van degenen die 5G zo snel mogelijk willen invoeren.

Alwareness publiceert een artikel van Dr. Martin Pall waarin deze voorzichtig ingaat op een mogelijk verband tussen 5G en corona. Een verband waarover ik zelf ook al schreef. Pall vraagt zich zelfs af of 5G corona veroorzaakt heeft.

Interessant is ook het artikel van Teunissen over deze mogelijke connectie in Straling is de oorzaak, virus het gevolg.

Immuniteit en immuunsysteem

In Ander Europa meldt Gerrit Zeilemaker dat hij geen voorstander is van groepsimmuniteit. Hij wil eerst bewijzen zien dat het werkt. Ad Broere daarentegen haalt dr. Bergman aan om te onderbouwen dat het immuunsysteem juist onze beste vriend is. Dr Rath wijst wijst op mogelijkheden om de afweer te stimuleren en te versterken zo schrijft Henk Mutsaers in zijn artikel op Gedachtenvoer.

Het geeft mensen natuurlijk een veel prettiger gevoel om te praten over wat ze wel tegen corona kunnen doen, dan zoals de massa media benadrukken hoe gevaarlijk het virus is aan de hand van pretentieuze statistieken. Gisteravond is er weer een dergelijke actie van het NOS Journaal over het aantal doden als gevolg van het virus. In plaats van aan te geven hoeveel doden er iedere dag vallen produceert het staatsjournaal een diagram met daarop de cumulatieve aantallen per dag. Dat geeft natuurlijk een heel ander beeld dan wanneer ze het aantal slachtoffers per dag lieten zien. Nog steeds vergeten ze dit af te zetten tegen 17 miljoen mensen. Want dan blijkt weer hoe bedroevend, maar ook hoe relatief, het aantal dodelijke slachtoffers is op een bevolking van 17 miljoen.

Armoede

In buurland België blijken ze niet te vergeten dat in deze barre tijden de dak- en thuislozen het bijzonder moeilijk hebben. Volgens De Wereld Morgen willen organisaties een taskforce die een noodplan uitwerkt voor noodopvang van alle mannen, vrouwen en kinderen die op straat moeten overleven tijdens of door de gevolgen van de Coronacrisis.

Rypke Zeilmaker wijst op het verband tussen klimaat, armoede, het immuunsysteem en ziekte. Of zoals hij het treffend zegt in zijn artikel:”Dus je immuunsysteem loopt schade op, wanneer je alleen nog geld hebt om supermarktrotzooi te eten, in plaats van vers voedsel bij de boer, visser, slager, groenteboer vandaan.”

Relativeren

Ik beschouw relativeren als een van de gezondste manieren van denken. Afstand nemen van de gekte, en van afstand kijken naar de poppetjes en de bewegingen. Vandaar dat dit artikel over de slachtoffers als deel van de bevolking mij aanspreekt. Duurzaam Nieuws Coronavirus overlijden per land per miljoen inwoners. Het blijft ondanks relativering natuurlijk nog steeds vreselijk als er mensen sterven aan dit virus.

Gegevens voor dit artikel zijn ontleend aan ALTNWS.nl en ALTNWS.be.

 

Rob Vellekoop, 28 maart 2020

1 Comment

  1. Waar ik mij wel zorgen om maar is de ophokplicht omdat men een goede crisis niet graag voorbij wil laten gaan zonder er maximaal van te profiteren. Wanneer men op de een of ander manier zou vinden dat de mensen toch teveel gaan wandelen aan het strand op in ‘t bos dan is het niet onmogelijk om 17 milj. mensen te laten boeten door een ophokplicht op te leggen voor onbepaalde tijd want de crisis is niet zomaar voorbij. Net als de invoering van de martial law ten tijde van 9-11 is dit on-eindig want terrorisme is noooooit helemaal voorbij.
    Ook ziekte is nooit voorbij te noemen volgens de medici.
    En wie is er ziek die in quarantaine moet, onder dwang op aanwijzing van ‘deskundigen’? Negatief? Hoeft niet zolang men maar eens een keer NEE.. zegt en niet altijd maar blijft geloven in de overheid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.