Demonstratie voor vrijheid van het volk, Den Haag 28 april

Foto R. Vellekoop

Een pamflet verspreid via een Facebook groep roept mensen op een demonstratie te houden op dinsdag 28 april op het Binnenhof in Den Haag. ‘Onze mensenrechten worden genegeerd’ sinds de uitbraak van COVID-19.’ De initiatiefnemers zeggen geen totalitaire staat te willen.

De oproep meldt dat ‘onze bewegingsvrijheid en sociale vrijheid beperkt is’ en ‘we worden in de gaten gehouden door drones, gezichtsherkenning en medemensen via kliklijnen’.

Dit is de eerste oproep voor een demonstratie in Nederland sinds de ingang van de ‘intelligente’ lock down medio maart. Nederlanders lijken de noodtoestand of lock down gelaten over zich heen te laten komen. Terwijl in Duitsland al diverse demonstraties zijn geweest, waaronder die van 11 april in Berlijn.

Voor de 12e april is er wel een internationale oproep gedaan tegen de lock downs in het algemeen, maar in ons land is daar toen geen gehoor aan gegeven, betogers bleven thuis (zie filmpje)

Een ander opvallend punt is dat de organisator of organisatoren van deze demo zich niet bekend maken. Het lijkt erop dat de angst voor repressie groot is in ons ‘vrije land’. In Duitsland daarentegen heeft het Constitutionele Hof uitgesproken dat het recht van demonstratie ook geldt in coronatijd. In Nederland is hierover nog geen rechterlijke uitspraak gedaan.

Het pamflet roept de deelnemers op wel de 1,5 meter afstandregel te volgen en vraagt om geweldloos verzet.

De keuze voor het Binnenhof lijkt wat ongelukkig. Bij ieder protest of zelfs de dreiging daarvan sluit de politie dit hermetisch af. De laatste keer bleek dit tijdens het boerenprotest tegen de stikstofmaatregelen. En ook de Gele Hesjes werden direct opgepakt door de Haagse politie bij het zien van ook maar het minste geel op het plein voor het parlement.

De behoefte aan protest tegen de lock down in ons land groeit, als je kijkt naar de aankondiging van meer demonstraties. Er zijn (wat vage) berichten dat mensen ook op 5 mei en 30 mei gaan demonstreren.

Demonstratie voor vrijheid van het volk
Binnenhof Den Haag, om 12 uur op 28 april 2020

35 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Vrijheid???

  U mag geen ander mens opruien.
  U mag niet de openbare orde verstoren.
  U mag niet vrij spreken,U bent namelijk ook geen parlementslid.
  Doet U dat wel dan wordt U uit elkaar gemept door de loop jongen/dames van de overheid.

  Je mag pas spreken als DE HEERTJES en DAMETJES het gelegen komt en die bepalen ook nog eens wat U wel en niet mag zeggen ander schaad dat hun imago.

  Kortom wat bent U eigenlijk hier nog?

  Een eerste klas loonslaaf en een gebruiks voorwerp voor het kapitalistische regime wat hier de dictator uit hangt!

  U moet namelijk ruim 50jaar lang minimaal 40 uur in de week werken….lekker hoor die zo genaamde vrijheid.

  Vergeet niet dat vroeger de DDR bestaan heeft,wat nu Nederland heet.
  ik dank U!

 2. Demonstratie Van Het Volk.

  15000 bedrijven failliet
  Ouderen die voor ons hebben gevochten sterven alleen.

  Waarom door het RIVM kijk waar meneer opstaat, op de zwarte lijst

 3. Jullie lopen achter, sinds 22 april zijn de grondrechten voor de mens in Duitsland ingetrokken.

 4. Ick begrijp die gele hesjes niet hoor. De helft van de bevolking is nou toch vrij ? Willen ze weer werken… Het is nooit goed of het deugt niet, zei mien oma vroeger altiet. Verder goeie punten hoor, maar besmettingsgevaar !!

 5. Je gaat er blijkbaar vanuit dat de gele hesjes deze demo organiseren, maar daarover kan ik nergens enig bewijs vinden.

 6. Op het binnenhof demonstreren màg sowieso niet! Je hebt toestemming van
  de burgemeester nodig.
  De politie komt de demonstranten oppakken en dikke bekeuringen uitselen….

 7. Graag contact met de redactie.

  Demonstratie van het volk

 8. Eindelijk!!! Alles wat we doen is “Vi-Coactus” (onder dwang getekend). Huur contracten,loon contracten, energie-contracten, alles rijst de pan uit en staat niet meer in verhouding met wat het oplevert. De verdeling MOET opnieuw! Alle politici die er voor hebben gekozen om hun brood te verdienen met POLITIEK, hebben de verkeerde doelstellingen in onze maatschappij. Deze politici zijn extreem gevoelig voor corruptie…Omdat hun doel GELD VERDIENEN is…. Het verzet is begonnen! Vrijheid van het volk!!!

 9. Door te demonstreren geef je de machthebbers de ruimte om de schuld bij jullie te leggen omdat jullie demonstreerden en er daarom een 2e en 3e en 4e golf corona komt ook al komt dat er niet echt, maar ze zullen het jaren volhouden en alle vrijheden verbieden, ook internet.

 10. Hmm, dan heeft Duitsland nu al een probleem, daar wordt iedere week in Berlijn gedemonstreerd. En ook in de VS.

 11. GELUKKIG GAAN DE OGEN OPEN NU!
  LATEN ONZE VRIJHEID NOOIT AFPAKKEN!!!!!NOOIT!!!!! KIJK DE CIJFERS VAN DISSEL INDERDAAD ZWARTE LIJST!!! LIEGEN BEDRIEGEN DE MENSEN VOOR DAN NOG IS AL DIE MEDIA TERREUR

  VERSCHRIKKELIJK!!!!

 12. Mensen laten we deze demonstratie laten.gelden kom.masaal op dag n deel.dit.op sociale.media laat de piblieke opinie.u niet kleineren wij weten diep in ons hart dat we.ons nu moeten verzetten tegen onrecht voor de vrijheid!!!!

 13. Leuk initiatief! Ik hield afgelopen woensdag en donderdag een eenmansmanifest. Ik ben heel vaak staande gehouden door politie en marechaussee. Maar als je alleen bent, demonstreer je niet. Als je met een groep komt, dan moet je dat officieel bij de gemeente hebben gemeld. Op het binnenhof wordt je meteen weg gestuurd. Buitenhof laat max. 10 man toe. En op het Plein mogen er max 50 staan. Lees hier mijn blog die ik er over schreef. Ik ontmoette onder andere Mark Rutte, Baudet en ook Hugo de Jonge. https://janhendrikcreations.com/eenmansmanifest-mbt-de…/

 14. Het zal tijd worden dat er wat gaat gebeuren,we moeten veel mensen de ogen openen door iets te doen.
  Door die 150cm afstand kom je bijna niet meer in gesprek…mensen zijn boos als je ergens staat te praten!!
  Zijn het zo zat, en trouwens we doen zo veel mogelijk buiten.
  Een economie van 150cm afstand is erg ongezond voor de mens en die levert meer doden dan de hele corona virus!!

 15. We vechten voor het belangrijkste in ons leven. vrijheid. Vrijheid om te zeggen en doen wat je wilt zonder bang te zijn voor reprecussies. We laten ons niet gijzelen door angst propaganda, we laten ons niet de mond snoeren en we laten ons niet intimideren door machthebbers. De demonstratie is van kracht, hoop en liefde, met elkaar samen vechtend voor vrijheid.

 16. Demonstranten gelijk oppakken en in de cel.
  Klootzakken die spelen met andermans leven hebben geen recht in onze maatschappij.

 17. De indoctrinatie was zeer succesvol bij jou. Jammer, maar het is jouw eigen keuze.

 18. De 1,5m afstand “regel” is er alleen om de gezichtsherkenning te vergemakkelijken…

 19. Jammer van dat gezeur over 5G. Maar voor de rest helemaal mee eens.

  Den Haag, gooi het roer om!
  Laat het MKB, de ZZP-ers en de jongeren niet stikken
  Verhef je stem dat dit “Intelligente” Lock-down beleid moet stoppen!

  Het deugt grondwettelijk, moreel, sociaal en economisch niet dat we 100% van de mensen opsluiten om een heel goed identificeerbare zeer kleine risicogroep van circa 1 a 2% te beschermen; we moeten die risicogroep zelf beschermen. Vele filosofen, medici en ethici hebben dat al grondig onderbouwd betoogd; maar naar hen wordt niet geluisterd.

  Laat mensen weer gewoon gezond mogen leven op hun werk, bij hun familie en vrienden, op stranden en in bossen. De therapie is nu veel erger dan de kwaal.

  De petitie is erg belangrijk en kan jouw steun goed gebruiken.

  Klik hier om meer argumenten te lezen en jouw naam toe te voegen
  https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/het_kabinet_rutte_den_haag_gooi_het_coronaroer_om/?kyuCsqb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-982813-den_haag_gooi_het_coronaroer_om&utm_term=yuCsqb%2Bnl

  En deel deze petitie bij al je Facebook vrienden, LinkedIn, Twitter volgers #StopdeLockdown, contacten in je adresboek, YouTube etc. etc.
  Laat hem viral gaan.

 20. hahaha grappig, openbaar op Facebook en overal klagen dat je niet vrij mag spreken. En ondertussen dus vrij spreken zonder opgepakt te worden.. Je hebt zo veel vrijheid, je weet niet eens wat het is geen vrijheid te hebben.
  En 5G en Corona.. ook daar in censuur in? Kom op, Facebook en Youtube staat er vol mee. Het is nogal domme onzin, want sja, in Nederland wordt nog maar op paar plekken getest en je kan gewoon opzoeken waar. Maar belangrijker.. er is ook corona in landen waar ze nog helemaal niks met 5G doen!
  Gelukkig mogen we hier onze mening geven in Nederland en zelfs demonstreren, het gebeurde best vaak de laatste tijd. Maar aub, denk even na, doe het via Facebook, dat leest de regering ook hoor. Als je wel zo dom en egoïstisch wil zijn, zorg dan ook dat laat zien dat je het meent en er wat voor over hebt en ga erna met z`n allen samen in quarantaine, of weet je 100% zeker dat niemand dood kan gaan door wat je gaat doen? Wil je andermans leven op het spel zetten, omdat je het beter denkt te weten? Hoe weet je het dan beter? Hoe kom je aan die wijsheid, terwijl dokters, verpleegkundigen en alles je smeken thuis te blijven? Ook geklapt voor de zorg? Dit is dus een dikke middelvinger naar de zorg heh als je wel demonstreert.

 21. LOL, als je hier reageert krijg je het volgende te zien “Je reactie is in afwachting van moderatie.” Wat trouwens heel goed is. Dus zelfs waar censuur (controle) is, mag je je mening geven.

 22. Houden jullie er xxxxxx ook rekening mee dat jullie jongeren misschien zelf niet ziek worden maar de ziekte wel kunnen verspreiden,stelletje klote egoïsten.

 23. Een demonstratie tijdens de Corona tijd lockdown , 1,50 mtr afstand pff
  het heeft nu zeker geen nut ,deze demonstratie maak je het nog erger en straks janken dat je corona hebt . het ga jullie goed maar denk aan je medemens !!!
  5 Mei 75 vrijheid !!

 24. Ik ben 60 Jan de Vries, Je vloek heb ik verxxxt. Laat je hersens werken in plaats van je angst.

 25. Heb je je al verdiept in een alternatief voor 100% quarantaine voor de bevolking. Het Zweedse model misschien? Of slik jij alles voor zoete koek wat massa media en overheid je voorschotelen?

 26. Als je voor vrijheid opkomt is dat de vrijheid om op basis van ieders eigen verantwoordelijkheid te handelen en dit niet volledig voor te laten schrijven door een quasi intelligente overheid.

 27. De lockdown moet opgeheven worden.
  Laat mensen zelf kiezen of ze zich willen opsluiten voor “CORONA.
  Ben te laat helaas maar zou graag een GALG op het binnenhof geplaatst hebben en daarop “VOOR DE ARME ONDERNEMERS/ZZP ers.”
  Vrijheid is het hoogste goed.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.