Protest van Duitsers tegen lock down groeit

Het is meer dan 30 jaar geleden dat massaal ‘Wir sind das Volk’ door de straten van Duitse steden galmde. Op 11 april klonk het opnieuw. Een advocate klaagt de Duitse regering aan en lokt een reactie uit waarbij het lijkt alsof de nazi’s weer terug aan de macht zijn. Ondertussen tonen steeds meer Duitsers hun onbehagen met de dictatoriale gang van zaken.

Berlijn

Op 11 april protesteren Duitsers in Berlijn tegen de lock down die sinds 22 maart van kracht is.

Ongeveer driehonderd mensen zijn aanwezig op de Rosa-Luxemburg-Platz. Zij roepen het bijna magische “Wir sind das Volk”, de slogan waarmee de Wende eind 80-er jaren werd ingezet. Oost- en West-Duitsland werden toen weer een land.

Daarnaast is er de beweging „Nicht ohne uns“, die zich al drie weken iedere zaterdag om 15:30 uur op hetzelfde plein in Berlijn verzamelt. Hun doel is de fundamentele grondrechten van de democratie te verdedigen, met name in moeilijke tijden. (Zie Kraftzeitung)

Juristen

Ondertussen trekken steeds meer juristen de rigide beperkingen van vrijheden in twijfel. Zij vinden dat overheidsinstellingen de Grondwet overtreden, terwijl het juist hun taak is deze te beschermen.

Volgens professor Edenharter is een wekenlange beperking van de bewegingsvrijheid voor een heel land strijdig met de wet.

“Regeringen en autoriteiten beroepen zich steeds op paragraaf 28 van de Grondwet. De wet staat toe dat voor geïnfecteerden of waarschijnlijk geïnfecteerden beschermingsmaatregelen getroffen kunnen worden. Dat kan echter niet gelden voor 82 miljoen mensen waarvan de meerderheid gezond is.”

In Halle treedt Jens Stiehler naar voren. Deze advocaat zegt dat de huidige noodtoestand niet rechtmatig is.

“Er is geen noodtoestand, waarbij het leven, de gezondheid of eigendommen van heel veel mensen gevaar lopenEen ramp kan men niet preventief uitroepen. (…) Een ramp is een noodtoestand en niet als er angst is voor een noodtoestand.“

Medici

Er zijn ook een aantal kritische doktoren die met name kritische kanttekeningen hebben bij de door de overheid gesuggereerde omvang en het gevaar van de corona-uitbraak.

Volgens deze medici is de corona-uitbraak een door de massamedia opgeblazen fake crisis. (Lees hier)

Psychiatrie

Advocate Beate Bahner heeft haar heftige kritiek op de Duitse regering echter moeten bekopen met een opsluiting in de psychiatrie.

Op 3 april publiceert Bahner in een persbericht haar kritiek. Daarin schrijft ze dat de maatregelen van de Duitse regering een flagrante schending zijn van de grondwet en de grondrechten van Duitse burgers.

In haar verklaring geeft zij aan dat een kleine minderheid van de bevolking het risico loopt om ernstig ziek te worden bij besmetting met COVID-19. En dat gerichte maatregelen een veel toepasselijker bescherming zullen bieden, die gebaseerd zijn op het principe dat ieder verantwoordelijk is voor de bescherming van zijn eigen gezondheid.

Beate Bahner is niet de eerste de beste. Zij is al 25 jaar advocate, ze won drie zaken van het Federale Constitutionele Hof. Daarnaast heeft ze vijf boeken op haar naam over medisch recht.

Bahner stelt dat de lockdown een ernstige schending is van het grondwetsprincipe van maatregelen in de juiste proporties en dat de staat haar plicht verzaakt om de vrijheid en gezondheid van de burgers te garanderen. Ook vindt zij dat de lock down het grootste wettelijke schandaal is van het Duitsland van na 1940. (Lees haar verklaring)

“Quarantaine is bedoeld om zieken af te zonderen, niet de gezonde mensen”

Ze is maandag 13 april opgepakt en ‘s morgens de 15e weer vrijgelaten. Het Constitutionele Hof weigert haar aanklachten te behandelen.

Vredige Handdoek Revolutie

Ook in Duitsland worden als stil protest tegen de lock down handdoeken opgehangen en foto’s hiervan verspreid. Het idee is dat alle mensen die de vrijheidsberovende maatregelen en tendentieuze berichtgeving rond Covid19-bekritiseren, een teken ophangen: iedereen hangt aan of voor zijn raam een handdoek en laat deze net zolang hangen totdat de maatregelen ingetrokken zijn.

Daarnaast zal iedereen vreedzaam blijven. Het moet namelijk een vredige revolutie zijn.Duizenden mensen nemen ondertussen deel aan de actie. Kijk ook op Telegram-Kanaal »Friedliches Handtuch«.

Hoe verder

Naar verwachting keert de Bondsrepubliek langzaam terug naar de ‘normale’ situatie van voor de corona-uitbraak. Het land maakt daarmee waarschijnlijk een begin op 19 april. Wel zullen party’s en concerten verboden blijven, en wordt het verplicht om in openbare gelegenheden een gezichtsmasker te dragen. De NSB-app die het kabinet Rutte wil gebruiken staat ook op het verlanglijstje van Merkel, maar moet worden ingevoerd zodra deze klaar is.

 

Rob Vellekoop, 16 april 2020

4 Comments

  1. Eindelijk protest tegen die absurde maatregelen tegen een virus. Is die lock down geen verdoezeling van iets anders? Erg democratisch is het in ieder geval niet.
    Dit gaat ook en misschien vooral over controle. Ineens wil men iedereen met de bankkaart laten betalen om ook volledige controle op ons geld te krijgen

  2. Hai ik vroeg me af of iemand mij informatie kan geven over die geheime bankrekening bij je geboorteakte.?

  3. Ik heb nog een ‘machtsmiddel’:
    hang een spandoek(je) voor het raam met je eigen slogan.
    Geertje

  4. Deze smerige covid-19 AAP moest een x uit de mouw komen! Gelukkig worden velen zich hier van bewust. Daarom draag je Gele Hesje v.v. allerlei leuzen zoal: No Fear. Don`t fool yourself by the govt & fake media. Be Aware of ur Freedom. Don`t enslave yourself. Covid-19 is a smoke trail for 5G. Never vaccinate. Dan maak je anderen attent op deze ongeoorloofde en buitenproportionele overheidsmaatregelen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.