Gesprek met Stadermann:”Wat hebben we nog aan de grondwet?”

Ik had met Frank Stadermann een boeiende ontmoeting. Hierbij gaat hij uitvoerig in op mijn vragen welk nut we nog hebben of denken te hebben van de Grondwet van 1815. Ook geeft hij niet mis te verstane adviezen. Deze podcast is in twee delen geknipt. Het eerste deel gaat onder andere over de aansprakelijkheidsstelling van de overheid en in het tweede deel doet Frank een verrassende oproep om te voorkomen dat we onze vrijheden verliezen.

Deel 1. Stel overheid aansprakelijk

De grondrechten gelden niet voor sociale mediagiganten als Facebook en dergelijke. Frank maakt korte metten met een veel gehoord misverstand. Vervolgens bespreken we de noodverordening die burgemeesters, met name die van Den Haag en Amsterdam, inzetten om demonstranten tegen de coronamaatregelen het protesteren onmogelijk te maken. Kunnen de burgemeesters bezorgde burgers echt zo gemakkelijk het bos insturen?

Jurist Stadermann raadt iedereen aan de overheid aansprakelijk te stellen voor wat de ME hen aangedaan heeft (letselschade). Bijvoorbeeld nadat ze uren lang op het Museumplein of ergens anders in de kou waren ingesloten. Mensen moeten die niet zo maar laten gebeuren.

De vaccinatiedwang van de werkgever licht hij toe, maar ook de plicht tot inenting. Deze plicht zou een inbreuk op de lichamelijke integriteit zijn, als deze wordt ingevoerd.

Daarna komt de nieuwe schrik van velen aan de orde. Dit is een regeling die bij nog veel mensen onbekend is, maar waarmee mensen die ‘gestoord’ zouden zijn wel kunnen worden opgepakt en het zwijgen opgelegd.

Deel 2. Massale acties zijn noodzakelijk

Op een zaterdag besluiten mensen om spontaan te gaan demonstreren tegen de coronamaatregelen om 18 uur diezelfde dag. Er verzamelen zich 2000 mensen. Dan verschijnt plotseling de politie en sommeert hen om weg te gaan. Dit weigeren ze, omdat volgens de Grondwet het grondrecht op vergadering en betoging bevat. Trouwens de politie is er toch alleen maar om de demo te faciliteren?

Daarna sluit de politie deze mensen in, om hen uren later groep voor groep in bussen af te voeren met onbekenden bestemming.

Kan dit allemaal maar binnen de Grondwet?

Trouwens hoe zit het met de rechters die ook nogal bang voor het virus lijken te zijn en hun uitspraken daardoor laten beïnvloeden? Frank geeft ook daarop zijn visie. Ook bespreekt hij de regeling van de avondklok en het hele spel eromheen. Hij vindt dat het parlement en het kabinet in die zaak respectloos hebben opgetreden. De rechterlijke macht laat het gebeuren en is bang zich uit te spreken tegen de staat.

“Mensen laten zich steeds meer insluiten in een systeem, door hun vrijheden meer en meer op te geven.”

Rob Vellekoop, 18 april 2021

9 Comments

 1. De Duitsers halen alles uit de kast om woensdag a.s. een enorme demo te organiseren die in Berlijn zal plaatsvinden.

  Frau Dr. Merkel en haar Europese ambtsgenoten alsmede hun kontkruipers zijn rijp voor Neurenberg-2.

 2. Op 14.21 ongeveer stelt Stadermann dat de werkgever het recht heeft om te stellen dat hij enkel gevaccineerd personeel eist, dan gaat men wel degelijk voorbij aan het feit dat hij geen gezondheidseisen mag stellen aan werknemers. Dat valt al onder discrimminatie. Iemand een vraag stellen of hij of zij gevaccineerd is valt al onder medische informatie deze is prive dit hoeft de werknemer of sollicitant niet prijs te geven.
  Hij gaat niet over gezondheid,is geen arts en staat zeker niet boven de grondrechten en het arbeidsrecht.
  Proportionaliteit en kernrecht staat altijd centraal althans dat zou moeten, helaas zien wij het daar al misgaan.
  Het arbeidsrecht hecht ook belang aan goed werkgeverschap en onheuse bejegening en onredelijke eisen tov de werknemer.
  Ik heb wat last van hackers die mijn videos veranderen.
  Dus als ik iets uit wat niet terecht is tov een post zou dat de oorzaak kunnen zijn.
  Nee ik ben niet gestoord.zijn ze aan het proberen ons zelfstandige denkers en doeners tot gekkie te verklaren? Maja als je hun werkwijze weet dan maak je er gewoon een ministeriele regeling voor.
  Mijn persoonlijke visie is als het parlement hier aan meewerkt en de rechtelijke macht dito dat zij de burgers niet meer ten dienste zijn.

  Rise up.🌺

 3. Democratie was en is zich aan het ontwikkelen als een onbestuurbare bestuursvorm door een wildgroei binnen die democratie. Daarom dient de vorm van bestuur te worden veranderd maar niet zoals types als Gates dit voorstaan.

  Om de bestuurlijke crises die al bestaan en die zich nog zullen aankondigen te vermijden plegen types als Gates via Schwab en een brede coalitie van politieke, academische en verdere elitaire aanhang met paniek en angst zaaien rondom dat corona een machtsgreep tegen democratie, aangezien naar hun idee dictatuur de beste vorm is om de maatschappij te besturen.

  Maar voorlopig nog wel een dictatuur met een soort menselijk gezicht waarmee men wil voorkomen dat er brede tegenstand en oppositie tegen hun plannen ontstaat, die zich kan ontwikkelen tot een gewapende tegenstand waarmee die gewenste bestuurbaarheid weer teniet wordt gedaan. Dus zoeken zij naar een vorm van dictatuur met een menselijke gezicht van empathie waardoor deze acceptabel is en humaan lijkt voor de grote meute en zo beheersbaar is en blijft voor hen als leiders.

  Omdat keiharde onmenselijke dictatuur, vanuit welke richting dan ook, altijd op termijn zal worden ondergraven, aangevallen en uiteindelijk verjaagd om plaats te maken voor, ironisch genoeg vaak een andere vorm van dictatuur, ook al noemt men dit soms democratie.

  Om dus tegenstand ten aanzien van hun plannen bij voorbaat te voorkomen wenst men via een menselijk gezicht naar een vorm van dictatuur te gaan waar het volk, schijnbaar uit eigen vrije wil om verzoekt. Wat is beter dan dat?

  Dus geef het volk het idee van een akelige moordende ziekte waar men vervolgens als een waar Messias hen met een vaccin tegen behoedt. Zo kan en waarschijnlijk zal het volk Gates als wonderdoener op het schild hijsen en eenieder die hem maar ergens van beticht via een spontane lynchmassa om zeep helpen, zonder dat de Messias hen dit hoeft te vragen.

  Zoals een groot deel van de wereldbevolking al in ademloze adoratie stond en staat, luisterend naar de preken van Obama, zo zal Gates met zijn vaccin een nog veel grotere aanhang weten te bereiken. En dat is precies wat ieder getikte machtswellusteling voor zich wenst.

  Echte, honderd procent democratie heeft nog nooit ergens plaatsgevonden, enkel een democratische vorm van dictatuur die democratie wordt genoemd. Deze vorm van democratische dictatuur vernietigt vrijwel altijd zichzelf via corruptie veroorzaakt door de vele lobbygroepen die de politiek aantasten.

  Politici worden door lobbygroepen benaderd om oren te hebben naar wat die groepen wensen dat in de maatschappij gebeurt, en om hierin succesvol te zijn, kijk naar een type als Bill Gates, schenken dit soort mensen en lobbygroepen vaak veel geld en cadeaus aan organisaties waar deze politici indirect bij betrokken zijn, zodat zij niet direct maar wel indirect kunnen worden getrakteerd.

  Organisaties als bijvoorbeeld de WHO, het IMF, de EU, de VN, en ook veel landelijke parlementen en de vele non gouvernementele goede doelen organisaties, die in sommige gevallen zelfs zijn gesticht door veelal die lobbyende multimiljardairs, om zo een organisatie te hebben waarmee zij ook direct binnen het bestuur macht kunnen uitoefenen.

  De vervolgstap hierop is dat sommige van deze multimiljardairs het nu wel eens tijd vinden om de macht echt naar zich toe te trekken, of wellicht beter gezegd dat het tijd is om de wereldbevolking duidelijk te maken wie er altijd al ‘the power behind each and every throne’ zijn geweest. Die ene rijke tot superrijke procent van de mensheid die de helft van alle rijkdom bezit.

  De technologie is inmiddels zover en helpt hen om mensen te ‘ontmensen’ door hen te robotiseren via het veranderen van hun dna om hen zo tot gewillige machines te kunnen maken, om hen in te zetten als werkmieren op een manier waarop zij zelf niet eens inzien te worden gecontroleerd en bestuurd, en zelfs nog meer en beter dan dat, ze allemaal denken gelukkig te zijn. Dit is de ultieme wijze om een maatschappij te sturen en besturen zonder enig commentaar van wie of wat uit de grote massa dan ook.

  Er zit enkel een kleine denkfout aan dit alles, ze zullen altijd met een bepaalde groep architecten zijn om dat ideaal van hen te kunnen verwezenlijken en daar zal dan vast en zeker weer onderling strijd uit voortkomen. Of denkt bijvoorbeeld een Gates nu echt dat al die andere multimiljardairs zich zullen neerleggen bij alles wat Gates wil en wenst? Hetzelfde gaat op voor Soros, voor Zuckerberg en noem ze allemaal maar op die bij dit waanzinproject betrokken zijn.

  Maar helaas als niemand hen stopt, en ik zie nergens ook maar wat, iets of iemand aan de horizon verschijnen met de macht en kracht om hen te stoppen, zal de toekomst van de mensheid er verschrikkelijk gaan uitzien, ook al is dan iedereen gelukkig, zoals Gates stelt. Men waant zich dan gelukkig, gecontroleerd en beheerst via een chip en dus functionerend als een soort robot levend in ultieme slavernij.

  Als er niet snel ergens iets of iemand opstaat om deze gestoorde schurkenbende de weg af te snijden heeft de mensheid straks geen keuze hierin meer. Liever een moeilijk of zelfs niet erg goed functionerende soort democratie dan een dictatuur van dit soort krankzinnige roofridders als Gates en Soros en meer van dat soort die naar hun believen met ons zullen en kunnen doen wat zij willen.

 4. Wederom aangevallen met iets, kreeg het gevoel alsof ik flauw ging vallen en er werd gesommeerd van het internet af te gaan. Nogmaals wat is er aan de hand in Nederland en kan iemand mij bijstaan politie doet niets en overheid negeert tot nog toe Mijn mails!

  Ik laat mij niet intimideren en mishandelen en folteren. Niemand heeft het recht daartoe.

  Wtf!

 5. Leuk al die uitspraken zoals dat het onrechtmatig is om te worden verdreven van het Museumplein en dat je iets zou kunnen doen via een schadeclaim of een kortgeding, maar wie wil zich gaan bezighouden met dat soort langdurige procedures en al het gedoe eromheen? Bovendien is het juridische systeem waar je dan een beroep op wil doen een onderdeel van het systeem dat meent het recht te hebben om je zogenaamde burgerrechten te schenden. Je hebt vooral veel plichten en rechten zijn alleen maar lastig. Gedrag op basis van angst voor represailles is kenmerkend voor een dictatoriaal systeem (waar we nu volop op worden voorbereid).

  Het is net als dat je in China gaat meelopen in een pro-democratische betoging: veel succes daarmee! In China is men dan tenminste nog gewoon eerlijk: het is een dictatuur en daarmee uit.

 6. Wat handig eigenlijk van de (r)overheid om allerlei zaken of bevoegdheden te decentraliseren waardoor je als burger geen beroep kunt doen op rechten uit de grondwet, want die gelden alleen ten aanzien van de overheid zodat allerlei partijen van alles met je mogen doen en je kan er niks tegen beginnen want ze vallen niet onder het begrip “overheid” …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.