Lang geleden voordat je geketend was aan menselijke beperkingen, was je vrij

Ik heb zojuist een merkwaardige ontmoeting gehad met een pdf-boekje. Het resoneerde zo vreemd met me dat ik het in een keer uitlas (leestijd ca 1 uur in het engels). Het boekje vertelt me wie en vooral wat ik ben. Na twintig jaar zelfstudie over mezelf dacht ik dat ik toch aardig op de hoogte was. Niets is minder waar. Het boekje heet ‘The Enlightenment’ en de download-link volgt verderop in dit artikel.

Een dame ontmoet een magiër tijdens een voorstelling die haar door en door kent en haar uitnodigt in zijn ‘universum’. Door daar naar toe te gaan komt ze achter de identiteit van deze man, die haar geliefde voor een eeuwigheid blijkt te zijn. Ook ontdekt ze de kracht van illusies, en daarmee vertelt ze ons hoe we ons kunnen losmaken uit dit universum, deze illusie, de matrix (al gebruikt ze deze term niet).

We schijnen namelijk verstrikt te zijn geraakt in ons eigen spel. Ooit waren we de meesters van dit universum. We zijn deelnemers hieraan en daardoor zijn onze krachten en is ons bewustzijn tot een dergelijk laag niveau teruggebracht dat we verwarde gehypnotiseerde slaven zijn geworden. De slaven van ons eigen spel. Gevangen in onze eigen illusies. Hierdoor is wakker worden onze enige weg naar vrijheid.

Tot zover de inleiding. Ik begin me ervan steeds meer bewust te worden dat we als mens in staat zijn iedere illusie voor de geest te halen die we willen. Talawanda gaat echter verder!

Show

Tijdens zijn show doet de magiër Talawanda allerlei uitspraken over illusies. Zo vertelt hij het publiek dat ze magiërs zijn omdat ze erin zijn geslaagd zichzelf ervan te overtuigen dat de wereld GEEN illusie is.

Hij daagt zijn publiek en ons herhaaldelijk uit. “Terwijl jullie druk bezig waren met de ‘werkelijkheid’ gaf ik er de voorkeur aan de mijne zelf te fabriceren!”

En ook:”De grootste grap is dat jullie ervan overtuigd zijn dat je sterfelijk bent zonder vorige levens.”

Hij trekt dat in twijfel waarvan de meeste van ons heilig overtuigd zijn en draait dit vervolgens om. Ook herhaalt hij dat we capaciteiten hebben die we helemaal niet meer gebruiken, zoals scheppingskracht.
“Ieder kan zijn eigen universum creëren, maar wij noemen dat verbeelding.” Hij zegt dat als je maar sterk genoeg ergens in gelooft, het zal gebeuren voor jezelf en mogelijk voor anderen.

Het wordt ronduit schokkend als hij vertelt wie of wat we zijn.
“Je bent geen lichaam.”
Je hebt geen ziel.
Je bent namelijk de ziel.” 

Oefenen

Als klap op de vuurpijl kan je op een eenvoudige manier testen of je wel een ziel bent.
Je moet jezelf namelijk de vraag kunnen stellen:”Ben ik me ervan bewust dat ik me ervan bewust ben.”

Mensen hebben volgens de magiër het belachelijke idee, dat hun eigen dromen en fantasieën niet bestaan. Volgens Talawanda kan je deze zo levendig en degelijk maken als je wilt, maar dan moet je wel oefenen gebaseerd op vertrouwen en zekerheid.

Hij maakt onderscheid tussen ons eigen universum en het fysieke.

Fysiek universum

Ons universum lijkt erg echt en heeft een grote emotionele invloed, zo lang je erin zit. Zodra je het echter verlaat, ken je volgens hem de waarheid.

Wat de man eigenlijk zegt is zo lang je ergens in gelooft, ergens van overtuigd bent, je je het verbeeldt, dan bestaat het echt.

Want zegt hij:”Als je het ervaren kunt, dan bestaat het. Je kunt niet iets ervaren wat niet bestaat.”

Zijn advies is dat we iedere dag onze eigen illusies creëren, ongeacht hoe vaag of zwak deze ook zijn. Blijf oefenen en spoedig zullen de ketens van twijfel en onzekerheid die je binden aan dit universum voor altijd verdwijnen!

Hemel

Tot slot nog iets over de hemel van deze bijzondere magische man.

“De hemel is geen plaats waar je naar toe gaat. Het is een hoge staat van bewustzijn en zekerheid. In deze toestand is het individu in staat om illusies te creëren die zo levendig en bevredigend van kwaliteit zijn dat hij niet langer van het universum afhankelijk is voor plezier.”

Bron:

The_Enlightenment

 

Rob Vellekoop, 7 augustus 2021

3 Comments

  1. Dank voor het publiceren.
    Ik zal het wel een paar keer lezen.
    En oefenen elke dag.

  2. Interessant thema! Ik mediteer al een lange tijd en niemand kon me vertellen hoe je nu echt ‘naar binnen kon keren’ en ook over de ziel las ik geen goede boeken. Totdat ik boeken van Pamela Kribbe ging lezen en nog een tweetal uitstekende mediums/ chanellers bezocht die er wel raad mee wisten! Check this out -> https://pamela-kribbe.net/?s=ziel+
    Er gaat een wereld voor je open als je beseft dat we allemaal een multidimensionale ziel zijn. Een ieder is dat! Stop met vruchten plukken door de actualiteit te volgen, en ga je fantasie volgen 🙂

  3. gedeeltelijk komt dit verhaal overeen met de filosofie van de gnostiek. Als je door al die verhalen heen kijkt die ons verkocht worden als de waarheid en daarna aan je eigen werkelijkheid kan gaan werken kom je waarschijnlijk dichter bij hoe het werkelijk zit met ons mensen en waarom wij altijd geindoctrineerd worden door overheid, kerk en scholen. Ik zelf ben er jammer genoeg nog niet achter, maar ben wel op zoek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.