Brugge wordt wakker

Bericht uit de Matrix

Een bijdrage van Veerle Coulembier*

Veerle brengt verslag uit van acties in België.

Belgians For Freedom zorgt dit weekeinde voor een vredevolle, energieke en muzikale samenkomst en wandeling. Een ongeziene massale opkomst van minstens 3000 Belgen voor vrijheid in Brugge met opvallend veel jonge families met kinderen. De Vlaamse massamedia vallen op door hun afwezigheid. Ook andere bijeenkomsten in België zwijgen zij dood.
 
Rond 14 uur gaat de betoging van start aan de Kingsclub Brugge. Een muzikaal optreden warmt de menigte op voor de wandeling naar ‘t Zand.
 
Op ‘t Zand volgt een spectaculaire groepsact, muziek en speeches onder leiding van Hans Blanckaert van de Kingsclub.
De hele manifestatie verloopt vredevol en heel veel kinderen doen mee. Slogans zoals ‘Bescherm de Kinderen’ zijn overal zichtbaar. Ook de typische West Vlaamse humor en spreekwoordelijke knipoog ontbreekt niet. Met muziek, slogans en veel enthousiasme maken ze het centrum van Brugge wakker op deze anders zo rustige zondagmiddag.
Een week eerder was er ook een betoging in Antwerpen voor vrijheid, onder leiding van Michael Verstraeten  (Viruswaanzin). Deze samenkomst aan het gerechtsgebouw in Antwerpen bracht meer dan 2000 mensen samen, ondanks de stortbuien.
 
Toen was VRT (Vlaamse Radio en Televisie) nieuws wel aanwezig en publiceerde hiervan een mini-reportage. Dit verslag bracht de manifestatie positief in de kijker.
Nu, een week later uit VRT zelfkritiek op zijn eigen redactie omdat hij zichzelf verwijt bij deze reportage niet kritisch genoeg te zijn.
 
De opvallende betoging van gisteren wordt net zoals de vorige editie van Belgians for freedom te Middelkerke niet zichtbaar gemaakt. 
 
Sinds enkele maanden zijn er steeds grotere samenkomsten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland van soms tienduizenden tot honderdduizenden mensen. Geen woord hierover in het Vlaamse medialandschap.
 
Voorbeeld Frankrijk: 
Voorbeeld Nederland:

Waarom wordt dit niet bericht in ons huidige medialandschap? Waarom komt dit niet of zelden op TV?

– Wandeling en aankomst ‘t Zand: https://fb.watch/7Io3sOS5U7/ 
– Muzikaal einde: https://fb.watch/7Io69_aRbs/ 
 
Veerle Coulembier

2 Comments

 1. Bedankt Veerle Coulembier om dit vast te leggen en te volgen. Een mooie daad, hoopgevende evolutie en die vele stemmen tesamen vormen 1 groot koor dat tot ver aan de horizon weerklinkt en weergalmt! Goed bezig daar ! Mooi ! Elke vocale stem telt en trilt mee in een collectieve positieve vibratie door de woorden vrijheid liefde democratie luidop te zingen. Dat op zich is al be’vrij’dend. Moving on, marching all together for liberty out of rigidity and the feeling of being stuck ! I cheer and support this !

 2. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,

  Stop het graai kapitalisme en zelf verrijking!!

  Stop met leugens en manipulatie nieuws!

  Stop met het mishandelen van de beroeps bevolking!

  Stop met het mond dood maken van de burger!..laat hen spreken!

  Stop stop stop hier mee…het volk pikt het niet langer meer om onderdrukt te worden..het niet mogen spreken over dingen die DE HEERTJES-DAMETJES niet zinden.

  Recentelijk mag ik aan horen hoe de co2 omlaag is gegaan vanwege de—lock downs…maar op dit moment gaat het weer heerlijk op de oude voet prins heelijk verder waar men toen gebleven was….meer meer meer meer winst van de winsten.

  De ondernemer heeft steun gekregen de afgelopen jaar..en wat heeft die er mee gedaan….geld uit de staats kas.
  1:naar de beurs gebracht om zo geld te genereren.
  2:naar de makelaar geweest en in de onroerend goed besteed.
  3:een ander bedrijf overgenomen.

  Stop het graai kapitalisme!!

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.