Corruptie in de Kamer

Op deze manier functioneert het ‘democratisch gekozen’ parlement in NL. Kijk en luister hoe een van de weinig kritische Kamerleden die ons land rijk is, verguisd en aangevallen wordt door andere ‘vertegenwoordigers van het volk’.  Hij durft hardop te zeggen dat een van de hoofdrolspelers in de corona-affaire corrupt is. Luister naar de drogredenen die zijn collega’s hiertegen aanvoeren. Deze vertoning is een illustratie van de politieke huichelachtigheid in het algemeen.

 

Forum voor Democratie heeft via WOB-verzoeken boven tafel gekregen dat Van Dissel als voorzitter van het OMT geen onafhankelijke adviezen heeft uitgebracht in verband met het coronabeleid. Het Ministerie van Volksgezondheid schijnt niet alleen volgens Van Meijeren te hebben ‘gerommeld met notulen van OMT-vergaderingen’, maar Van Dissel bewust te hebben beïnvloed. Dit terwijl dat wettelijk verboden is. “Van Dissel heeft klakkeloos (red. OMT-) adviezen aangepast.”

Hierop beginnen Kamerleden bijzonder fel Van Meijeren aan te vallen.

Eerst willen ze niet dat Van Dissel genoemd wordt, want ‘het is respectloos om zo met iemand om te gaan, die zich het apelazarus heeft gewerkt’.

Corrupt

Daarna gaan ze tegen hem tekeer, omdat hij corruptie aankaart, die normaal is geworden in ons kikkerland. Dit terwijl hij hiervoor al aangetoond heeft dat het OMT-zaakje, dat NL twee jaar in de c.ban hield met ‘deskundige adviezen’, stinkt.

Ze vallen over Van Meijeren’s uitspraak dat ‘Van Dissel is corrupt’.  Hij mag dit niet in het parlement uitspreken. De voorzitter van de Kamer verbiedt het hem:”Dat gaan we hier iets anders doen..” en “Een persoon betichten van corruptie gaat veel te ver.” ‘Corrupt en leugenaar’ dat vindt hij ‘iets te harde taal’.

Van Meijeren gaat echter onverdroten door.”De voorzitter van het OMT moet ontslagen worden, want hij is aantoonbaar beïnvloedbaar en daarmee corrupt.”

Dan volgt een korte discussie over wat corruptie is, namelijk niet alleen een actie waarbij geld wordt aangenomen voor diensten, maar volgens Gideon van Meijeren valt hier ook onder het voor een gunst presteren: “Van Dissel’s mooie baantje is afhankelijk van de Minister van Volksgezondheid”.

Het FvD-kamerlid vraagt zich af hoe je een dergelijke OMT-voorzitter nog kan vertrouwen, bijvoorbeeld als hij adviseert het apenpokkenvirus als A-ziekte aan te merken.

OMT

Op de website van het Ministerie van VWS staat te lezen dat het belangrijk is dat de deelnemers hieraan vrijuit kunnen discussiëren, zonder zich daarbij geremd te voelen door de achterban. “De opdracht aan het OMT is om te komen tot het best mogelijke advies op dat moment. Dit advies gaat naar het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport “.

“In het OMT overleggen specialisten en experts. Op basis van actuele, wetenschappelijke informatie en hun vakkennis adviseren zij hoe de uitbraak van een infectieziekte bestreden kan worden.”

“De OMT-leden geven onafhankelijk advies. Om transparant te zijn en belangenverstrengeling te voorkomen, vult elk lid voor een OMT een belangenverklaring in. Deze ‘Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’ vraagt informatie over (neven)functies, persoonlijke financiële belangen en onderzoeksgelden. De verklaring wordt na toetsing en ondertekening openbaar gemaakt via de website van het RIVM. Een Rijksambtenaar is gebonden aan gedragsregels waarbij door het afleggen van de eed of belofte, hij zweert of belooft dat hij deze regels nakomt, daarnaast zijn er integriteitsnormen waar ambtenaren zich aan moeten houden. Dit geldt niet voor niet-ambtenaren. Daarom dient iedereen die deel uitmaakt van het OMT en geen ambtenaar is, een belangverklaring te ondertekenen wanneer ze deel uitmaken van het OMT.”

(volgens de tekst op website om 11.19 uur)

Die tekst blijkt evenmin te kloppen.

Klakkeloos

De discussie in de Kamer gaat dus niet over het feit dat een adviescommissie blijkbaar de spreekbuis is van een Ministerie, terwijl aan het Nederlandse volk onafhankelijkheid wordt gesuggereerd. Nee, het gaat over de woorden die een Kamerlid gebruikt om dit te bespreken. Ook dat is natuurlijk maar een spelletje, om de aandacht af te leiden van het kille feit op welke manier het coronaspel gespeeld is.

De regering tuigt een adviescommissie op en suggereert dat de maatregelen op het gebied van gezondheid niet door politieke motieven zijn ingegeven, maar juist gebaseerd zijn op wetenschap. Dus gefundeerd op wetenschappelijke inzichten is het land twee jaar lang lam gelegd. De regering verschuilt zich opnieuw achter leugens en weer moet de bevolking de zoveelste onwaarheid een regering Rutte incasseren.

Rob Vellekoop, 28 mei 2022

7 Comments

 1. Even iets anders.

  Er waren veel anti coronaregeldemonstraties.

  Toen riep ik al op om naast of tijdens deze demonstraties, te demonstreren tegen Militaristische gedrag van de NAVO en VS/EU en oproep tot de-escalatie en vrede

  Dat lijkt maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel moeilijk van de grond te komen.

  de rest wat ik lees is poppenkast. Dus graag meer aandacht hiervoor.
  Ben helaas zelf een slecht organisator

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Dit komt van RT Rusland…het verhaal wat U hier NIET te horen krijgt.

  Rusland waarschuwt VS voor ‘gevolgen voor wereldwijde veiligheid’
  De ambassadeur van Moskou in Washington reageerde op berichten in de media dat de VS meerdere raketlanceersystemen naar Kiev zullen verzenden.

  J-Biden houdt deze oorlog letterlijk en figuurlijk in stand!!!!

  Ex-Duitse inlichtingenchef waarschuwt voor oorlog met Rusland
  Hans-Georg Maassen,ooit hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst,heeft zich uitgesproken tegen wapenleveringen aan Oekraïne!

  Moetie Merkel heeft DIT jaren tegen kunnen houden!!!

  Jaren lang is en zijn mensen van uit Brussel sanctie aan het opleggen richting Rusland,voor elke scheet die men daar liet…sancties.

  Maar waar het op uit MOET draaien is een totale oorlog in de EU,wat letterlijk en figuurlijk gecreëerd wordt door en van uit USA!!!
  De EU wordt gebruikt voor en door de USA om al het communisme(Rusland-China-Iran-Noord Korea) ten val te brengen!!

  Mens wordt eens wakker voor het te laat is!!!

  Ik danke U!

 3. Ik merk dat geen van de reacties in de gaten heeft wat hier achter steekt.Zelfs Gideon niet alhoewel in dit debat niet gesproken wordt over de elite.
  Verwarring allom dus,links houdt zijn mond en een aantal rechtse partijen praten over respect.
  Respect moet je verdienen,en dat kan je van deze groep, met uitzondering van een paar leden van het parlement,niet echt zeggen dat er verder nog leden zijn die dat verdienen. Het zijn meelopers meer niet. Meelopers van het narratief,gemaakt door de top van de piramide,de elite,de uitbuiters,die proberen hun status en bezit te redden.

 4. Elke politicus die protesteerde tegen van Meijeren heeft een bord voor zijn/haar kop of is zelf corrupt.
  Er wordt op taalgebruik gereageerd maar niet op de inhoud zo gaat het al jaren sinds de “integere”/Leugenaar Tutte in het torentje zit deze idioot krijgt alle voor elkaar met zijn leugens en slechte geheugen.
  Hoe dom ben je om deze gek te steunen?

 5. Ga er ook vanuit dat de verkiezingen waaraan ik jaren niet meedoe, vervalst zijn?

 6. Het duidelijke bewijs van de dood van de democratie in dit land waar een kamervoorzitster heel duidelijk politiek aan het sturen is. Iets wat zij niet mag doen maar onder deze omstandigheden kennelijk geoorloofd is bij een overschot aan incompetente vrouwen in de kamer die zien en gezien willen worden bij de interruptie microfoon. Voor het eerst merk ik in de stem van Gideon de kwaadheid op in ieder geval de botte domheid waarmee hij monddood gemaakt wordt, wat niet lukt. De rotte stank van het in staat van ontbinding verkerende systeem is niet meer te harden en ik ben blij mijn werk daar niet te hebben.

 7. Even voor de duidelijkheid, de vorige reactie was van Rob vdZ en niet van de Rob van deze site.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.