Stemzeweg demonstratie op 11 maart

Zaterdag 11 maart, vier dagen voor de verkiezingen, vindt een demonstratie plaats in Den Haag, waar de voltallige oppositie met hun kopmannen vertegenwoordigd zullen zijn. De demo wordt georganiseerd door de boeren in een laatste poging de kiezer te bewegen Rutte tegen te kunnen houden straks in de Eerste Kamer.

De demonstratie is vooraf al door de media bestempeld als een rechts feestje en er zouden maximaal 25.000 mensen mogen komen, daarna zou volgens de NOS de deur op slot gaan. Dit bericht werd later weersproken door een woordvoerder van de gemeente Den Haag.

Ban

Oppositiepartijen als FVD (Baudet), PVV (Wilders) en BVNL (Van Haga) zijn de afgelopen twee en een halve maand door de publieke omroepen in de ban gedaan. Zij werden voor geen enkel programma uitgenodigd. Dit in tegenstelling tot de regeringspartijen en hun helpers (PvdA, GroenLinks).

Er staat veel op het spel. De enige manier om Rutte in de wielen te rijden is dat de werkelijke oppositie (FVD, PVV en BVNL) een meerderheid in de Eerste Kamer behaalt. Hierdoor zullen bijvoorbeeld de coronamaatregelen niet permanent kunnen worden. En zullen de boeren hun bestaan niet hoeven te verliezen. Het zou een gevoelige slag betekenen voor het door het WEF ‘geinspireerde’ kabinet.

Permanente Coronawet

Als de coronamaatregelen niet in de wet komen zal NL niet slaafs de WHO kunnen volgen bij een volgens uitbraak van de een of andere ziekte.

De “permanente coronawet” is een controversieel onderwerp in de politiek. Het betreft een wetswijziging waardoor de coronamaatregelen (mondkapjes, lockdowns, QR-codes, etc.) permanent in de wet (WPG, Wet Publieke Gezondheid) worden verankerd. Tijdens de coronacrisis van de afgelopen jaren moest het kabinet eerst toestemming krijgen van het parlement om de spoedwet te verlengen.

Als de wetswijziging wordt doorgevoerd is het laatste dus niet langer het geval. De minister kan dan naar eigen gelang, op elk moment, vergaande maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld als de WHO na 2024 aangeeft dat er weer een pandemie is uitgebroken. (WHO is 1 stap verwijderd van absolute macht over wereldgezondheid)

De Eerste Kamer ligt echter dwars doordat deze Kamer in mei 2022 een nieuwe (vijfde) verlenging van de tijdelijke coronawet verwierp.

Na goedkeuring door de Raad van State is echter in de zomer van 2022 het wetsvoorstel opnieuw naar het Parlement gestuurd. De Tweede Kamer heeft het al goedgekeurd. De Eerste Kamer zal zich opnieuw hierover moeten uitspreken. En daar komt het belang van de Eerste Kamerverkiezingen van 2023 om de hoek. De kiezers kunnen de aanpassing van de gezondheidswet en gezondheidsdictatuur (voorlopig) voorkomen door Rutte een minderheid te bezorgen.

Betrouwbaarheid

Er zijn al langer berichten over fraude bij verkiezingen in NL, echter tot op heden kon dit niet worden aangetoond.

Om iets van het geschonden vertrouwen te herstellen worden controleurs opgeroepen om de gang van zaken in de verkiezingslokalen te controleren.

De  vraag is natuurlijk of de echte fraude niet plaatsvindt nadat de stembiljetten de lokalen hebben verlaten.

Vorige verkiezingen

Tijdens de Eerste Kamerverkiezingen van 2019 behaalden FVD en VVD elk 12 zetels en waren daarmee de grootste partijen. Oppositiepartij PVV haalde 5 zetels en BVNL deed nog niet mee. Opmerkelijk is dat bijna de gehele fractie van FVD de afgelopen periode Forum verliet en als onafhankelijk lid of als deelnemer aan de fractie Nanninga in de Kamer doorging.

Facebook: http://bitly.ws/AIeE
Parkeren: http://bitly.ws/AHUg
Bereikbaarheid: http://bitly.ws/BdbE

Rob Vellekoop, 10 maart 2023

2 Comments

  1. Na in 35 jaar niet meer te hebben gestemd ga ik onder de druk der tijden tijdelijk stemmen op het FvD. “Tijdelijk” want de oplossing kan nooit vanuit de politiek komen omdat de politiek juist een onlosmakelijk deel van het probleem is. Demonstreren is volstrekt zinloos. Er is minstens een volksopstand nodig om het geesteszieke afschuim uit ons parlement weg te krijgen en die opstand komt er niet. Men neemt liever elkaar de maat…dat is veel veiliger. Mijn vrouw en ik maken ons eigen leven en we zitten niet meer in deze zieke wereld. Nog maar twee maanden en ik krijg het beste bericht van dit jaar: “Bosman we hebben je boot in het water gehesen en de mast erop gezet. Hij ligt klaar.” Eerst maar eens kijken of Texel nog ligt waar het lag. ‘s Avonds in de kajuit stamppot andijvie (steeltjes mag ook!) en daarna een jointje. Dan gooi ik mijn kunstgebit in een hoek en is het weer ouderwets gezellig.

  2. Oppositie? Het FvD is de enige oppositie. Van Haga en Wilders komen beiden uit de VVD en hun merkwaardige politieke U-bocht zou mensen toch op z’n minst aan het denken moeten zetten. Wilders is zelfs persoonlijk bevriend met Rutte en beide heren bespraken al vele jaren geleden hun politieke strategieën onder het genot van een kopje koffie….WAKKER WORDEN!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.