Er is energie in overvloed, waarom betalen we dan ervoor?

Het onderwerp vrije energie is het grootste taboe op technische universiteiten schrijft Coen Vermeeren in het voorwoord van het boek ‘Energie in overvloed’ van Karsten van Asdonk. Vermeeren spreekt van ‘een vorm van wetenschappelijke gijzeling’. Volgens hem kan de lezer eraan bijdragen dat dit onderwerp uit de taboesfeer komt door het met zoveel mogelijk mensen te delen.

Remt

En tot onze verbazing lezen we enkele pagina’s verder dat al meer dan een eeuw geleden de oplossing voor ons energievraagstuk is gevonden. Ether schijnt namelijk een energiebron te zijn die nooit opraakt. Met andere woorden energiecrises zijn onnodig.

Deze bron van vrije energie is echter nooit doorgebroken volgens Karsten van Asdonk, omdat de gehele structuur van de samenleving, met name de machtsstructuur dan drastisch zou veranderen. En daarnaast is het onze overtuiging van wat onmogelijk is, die remt!

“Terwijl de wereldleiders aansturen op schaarste, meer bezuinigen…ligt het werkelijke potentieel van de mensheid in ongekende overvloed en vrijheid.”

Kortom de volgende crisis, namelijk de energiecrisis schijnt de zoveelste leugen te zijn. Laat dit eerst maar even rustig op je inwerken.

Van Asdonk wijst er overigens fijntjes op dat er innerlijke bewustwording voor nodig is om deze technologie überhaupt te gaan gebruiken. Met andere woorden we moeten niet alleen de machthebbers onder druk zetten, maar ook en passant werken aan onszelf. Misschien is dat laatste wel de grootste uitdaging. Al gaat Karsten zelf niet zover om dat op die manier te benoemen.

Gelukkig is zijn boek geschreven voor alle wetenschappers, ondernemers, beleidsmakers, studenten, kunstenaars en vrije denkers die ‘zich willen inzetten voor een mooiere wereld’. De kennis is dus blijkbaar toegankelijk voor iedereen, dus waar wachten we op!

Disruptive technology

Het is ongelofelijk, maar vrije energietechnologieën worden in het Engels aangeduid als ‘disruptive technologies’. Karsten schrijft dat het in potentie de hele gevestigde orde zou kunnen omverwerpen, maar stelt hij wijs vast:”De mensheid was er tot nu toe kennelijk niet klaar voor.”

Volgens hem zet de energiecrisis van 2022 alles op zijn kop.

Kijkend in de toekomst ziet Karsten van Asdonk dat vrije energie ervoor kan zorgen dat burgers en kleine gemeenschappen weer de touwtje in handen kunnen krijgen over hun energiehuishouding. Energie zal voor iedereen overal en altijd beschikbaar zijn! Dat betekent dan het einde van de centrale machtsstructuur, ‘die bijna ieder aspect van ons leven bepaalt.’

Bewustzijn

Hij is onderzoeker en afgestudeerd aan de TU Eindhoven in biomedische technologie en deed zijn master in technische natuurkunde. En uitgerekend een techneut koppelt bewustzijnsgroei aan het gebruik van vrije energie.

Karsten schrijft:

“Zodra we niet langer bezig zijn met overleven en onszelf diepere vragen stellen, dan verruimt ons bewustzijn, komen we meer in lijn met ons volle potentieel en ontstaat pas echt ruimte voor een technologie die een overvloed aan schone energie kan leveren.”

Oplossingen

Echte oplossingen van het energievraagstuk zijn in technische zin al lang uitgevonden. Sinds de tijd van Tesla (1856-1943) zijn er door hem en vele anderen al baanbrekende technologieën ontwikkeld die continu en overal ter wereld een overvloed aan schone energie kunnen leveren. Deze technologieën zijn vrij van vervuiling, vrij van beperkingen en vrij van woekerwinsten.

Waar komt die energie vandaan? Hoe werken vrije energietechnologieën? Hoever staat het ermee? Dat staat in dit wonderlijke boek uitgelegd.

Inhoudsopgave van het boek (beperkt)

Hoofdstuk 1. Introductie
Hoofdstuk 2. Nikola Tesla, grondlegger van de vrije-energiebeweging
Hoofdstuk 3. Waar komt vrije energie vandaan?
Hoofdstuk 4. Uitvinders uitgelicht
Hoofdstuk 5. Evolutie van de wetenschap
Hoofdstuk 6. Implicaties van vrije energie
Hoofdstuk 7. Bewustzijn is de sleutel

Dit boek is verkrijgbaar bij onze sponsor Academy of Happiness.

5 Comments

 1. kan ik dus mijn huis verwarmen / verlichten met vrije energie ?
  zijn er bouwtekeningen van dit soort apparatuur ?
  of kan ik die al kant en klaar kopen .
  Zo niet dan is het dus fantasie en misschien een leuk boek
  waar ik dus niets aan heb.

 2. In de eerste plaats heeft “Ether” absoluut niets met energie te maken. Ether is een hypothetische middenstof geweest om het transport van electromagnetische straling in de ruimte te kunnen verklaren. Er moest namelijk “iets” zijn dat in trilling kon worden gebracht. Pas later kreeg men beter inzicht in dit transport en kon de hypothetische middenstof “ether” naar de prullebak worden verwezen met dank voor de verleende diensten.

  In de tweede plaats: energie uit het niets bestaat niet. Je kunt slechts de ene vorm van energie omzetten in een andere waarbij altijd verliezen -meestal in de vorm van ongewenste warmte- zullen optreden. Wie niets weet over de wet van behoud van energie, niets weet over de indeling in kinetische en potentiële energie moet zich ver van dit wat lastige onderwerp houden. Energie uit het niets -het perpetuum mobile- is gebaseerd op onwetendheid en fictie. Het steeds maar blijven doorzagen over de fantastische vindingen van Nikola Tesla maakt het er allemaal niet beter op.

 3. Dat is de algemene stellingname van de wetenschap. Je zou ook kunnen zeggen: dit is het hekwerk waarbinnen we moeten blijven. Door dat echter niet te doen en over het hek durven te kijken en vervolgens te gaan komen we verder. In onze maatschappij hebben we ons tal van grenzen opgelegd, waarvan de regels van de geldende wetenschap er een zijn. Datzelfde geldt echter ook voor bijvoorbeeld politieke denkbeelden: je bent voor democratie en zo niet dan ben je anarchist, terwijl ook hier veel meer mogelijkheden zijn. Ook deze laten we onbenut omdat we ons hebben verschanst achter de dierbare en vooral veilige regeltjes.

 4. Waarom niet J.Bosman? Ik als volslagen leek vraag me af of we vrije energie niet kunnen halen uit de wenteling van de aarde met een snelheid van +/_ 1700 km pu en de magnetische velden van deze reusachtige ‘dynamo’?

 5. @ R. Verhoeven:

  Als met “vrije energie” wordt bedoeld energie die gratis en voor iedereen voor het oprapen ligt dan is er geen probleem. Windmolens, zonnepanelen, zwarte stenen die branden….niets mis mee. Zelfs de energie van de aardrotatie waar je het over hebt (in dit geval het corioluseffect) wordt nuttig gebruikt bij de vul- of leegpomp-richting van b.v. zwembaden. Men moet echter bij het vage begrip “vrije energie” niet denken dat we energie kunnen màken want dat is niet mogelijk. We kunnen energievormen in elkaar omzetten maar geen energie maken of vernietigen en precies dit is de wet van behoud van energie. Nu mag men deze wet gerust als ouderwetse nonsens beschouwen. “Ach, daar heb je Bosman weer met zijn ouweboekjes-kennis”….het is me al zo vaak verweten. “Nee joh, daar moet je gewoon even overheen kijken. Want ander kom je niet verder”. Maar goed, dat moet iedereen natuurlijk zelf weten. E=MC-kwadraat? “Grote onzin Bosman, gewoon even overheen kijken anders kom je niet verder”. Zorgvuldig argumenteren door bewijsvoering middels substitutie van de formulering helpt niet: als een electron en zijn anti-deeltje (het positron) samen annihileren in een foton dan blijkt de massa-energie van deze twee deeltjes exact gelijk te zijn aan de energie van het uitgestoten foton….de vergelijking E=MC-kwadraat gaat dus exact op. Maar nee: “Ach, daar heb je die Bosman weer met zijn ouweboekjes-kennis…gewoon even overheen kijken joh anders kom je niet verder”.

  Ik heb in dit opzicht al van alles meegemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.