Kritische geluiden tegen klimaatverhaal, maar voor hoe lang nog?

Met oude krantenberichten voert Meeus flink campagne tegen het hete klimaat-alarm dat ons teistert. Net zoals Crockford dat doet door onophoudelijk de stand van de ijsberen te monitoren. Het zijn de massamedia die ijveren de mensen op het kookpunt te brengen, terwijl onpartijdige deskundigen proberen enige verkoeling en veel gezond verstand terug te brengen in een verhitte maatschappij. Een verslag van enkele acties van kritische onafhankelijke denkers tegenover de overheidsgetrouwe massamedia.

Meeus

Het uitgangspunt van Meeus is dat klimaatverandering bekeken moet worden op een langere tijdschaal, zoals sinds de laatste ijstijd. Dan is het duidelijk, schrijft hij op X dat de huidige opwarming van 1°C sinds 1850 niet alarmerend is, niet uniek is en niet sneller dan voorgaande natuurlijke temperatuurschommelingen.

Hij voegt hieraan toe het volgende overzicht van geoloog Kroonenberg.

Kroonenberg meldt in zijn boek ‘Spiegelzee’ dat de mensheid vergeet dat de mensheid al eerder een zeespiegelstijging heeft meegemaakt heeft meegemaakt. Zo’n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. In het koudste deel van de laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden, stond hij juist 120 meter lager, en lag de Noordzee droog. De stijging die door het afsmelten van de ijskappen daar op volgde ging twintig keer zo snel als nu. Onze voorouders hebben onvoorstelbare zeespiegelveranderingen meegemaakt, die grote gevolgen voor hun leefmilieu hadden. Volgens hem is de laatste zesduizend jaar onze zeespiegel redelijk stabiel, en wereldwijde metingen van de laatste eeuw laten nog geen versnelling zien.

Een andere geoloog bevestigt dat er weinig aan de hand is en haalt het CO2-narratief genadeloos onderuit.

Geoloog professor Ian Plimer verpulvert eveneens de leugen van de “man-made climate change” lie in twee minuten: “Niemand kan bewijzen vanuit de wetenschappelijke literatuur dat menselijke uitstoot van CO2 opwarming van de aarde veroorzaakt… Het hele gedoe rond opwarming van de aarde door de mens heeft niets te makenmet het milieu, maar alles met de afbraak van onze samenleving als een mechanisme van ongekozenh mensen die macht verwerven. 

Krantenknipsels

Terug naar Meeus (Twitter.com/fmeeus1). Hij pakt uit met een serie krantenknipsels.

Hij schrijft:”Nu hittegolven, droogtes en andere “klimaatcatastrofen” uit recente verleden die media nooit vermelden omdat ze niet passen in de huidige klimaatalarmangstpropaganda. Lees, huiver en geniet 1/5 Al 1780 hitte doden in USA, aantal doden groeit met 50 per uur. Het is 15 Juli 1950.”

16 januari 1939

4 juli 1931

IJsberen

Een andere onvermoeibare bron van klimaatkritisch geluid komt uit het hoge noorden.

Haar naam is Susan J. Crockford en zij is een Canadese zoologe. Zij weerlegt de ‘narrative’ dat de ijsbeer aan het uitsterven is door klimaatverandering. Om dit kracht bij te zetten voert ze periodiek sinds 2013 op haar blog Polarbearscience.com cijfers op die dit bevestigen. Een aantal jaar geleden is zij vanwege haar afwijkende kijk op de zaak ontslagen na 15 jaar verbonden te zijn geweest aan de universiteit van Victoria als adjunct-professor.

Er schijnt zich in de wetenschappelijke wereld een spel te voltrekken rond het uitsterven van diersoorten. De IUCN (International Union for the Conservation of Nature) heeft een zogenaamde rode lijst waarop sinds 2006 de poolbeer als ‘kwetsbaar voor uitroeiing’ staat. Dit was de verwachting van ijsbeerspecialisten gebaseerd op informatie die toen voorhanden was. Zij verwachtten dat de beer binnen 45 jaar serieus in de problemen zou komen. De beer zou namelijk in aantal sterk afnemen vanwege verdwijnend zee-ijs door de te verwachten opwarming van de aarde. Dit blijkt echter helemaal niet te kloppen, omdat het tegendeel het geval is.

In 2021 zijn de aantallen ijsberen namelijk de hoogste in 60 jaar, zo schrijft Crockford op haar site en komt met een onderbouwing van haar bewering.  (https://polarbearscience.com/2021/05/10/how-are-polar-bears-doing-15-years-after-the-iucn-declared-them-vulnerable-to-extinction/)

In haar nieuwe boek ‘Polar bear evolution’ bespreekt ze nieuw bewijs dat Noordpoolgebieden met het dikste ijs waarschijnlijk elk jaar zijn gesmolten gedurende 1.600 jaar tijdens het Holoceen, waardoor de Noordpool praktisch ijsvrij was. Dat betekent dat ijsberen en andere pooldieren kunnen overleven tijdens langere perioden van ijsvrije zomers.

25 augustus 2023

Vanaf 25 augustus zal het niet alleen moeilijker worden voor de kritische lezer om nieuws te vinden dat niet meegaat in de propaganda van de overheid. Ook voor de alternatieve media breekt een periode aan waarin ze nog harder dan voorheen zullen moeten werken om bronnen te vinden die zich onafhankelijk durven op te stellen.

 

Rob Vellekoop, 19 augustus 2023

3 Comments

  1. De leugens over het klimaat, de leugens over de oorlog in Oekraïne, over het killervirus en al wat er in de nabije toekomst nog meer aan leugens bijkomen zijn het masker van de grootste roof van belastinggeld in de geschiedenis van de mensheid.

  2. In 2007 mocht de BBC nog een documentaire maken over de klimaatzwendel: The Great Global Warming Swindle. Zeer interessant om nu te bekijken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.