#GeleHesjes protesteren tegen Frans politiegeweld

Op 9 mei gaan de Gele Hesjes protesteren voor de Franse Ambassade in Den Haag. Zij houden deze actie ‘uit solidariteit met de Franse Gele Hesjes tegen het politiegeweld en om hen tevens een hart onder de riem te steken’. De Nederlandse Gele Hesjes brachten gisteren nog een bezoek aan premier Rutte in zijn torentje. De Franse politie is berucht voor het grenzeloze geweld dat zij al meer dan 25 weken inzetten tegen de Gilets Jaunes, de Franse Gele Hesjes.

Meer info zie Facebook.

Al maandenlang zorgen de ‘ordediensten’ van Macron voor een ongekende terreur op straat in Frankrijk. Tot nu toe is geen enkele ‘agent’ voor deze wandaden bestraft. Het regime Macron moedigt hen eerder aan met bonussen voor dit ‘weekendwerk’ van 500 euro. Het geweld richt zich meestal tegen de Gele Hesjes, maar ook tegen journalisten, willekeurige voorbijgangers, scholieren en studenten. De filmpjes en foto’s worden meestal door de media genegeerd en door de verschillende sociale mediaplatformen verwijderd.

En als dan geweld genoemd wordt door de media dan verdraaien ze het zoals onderstaande gebeurtenis op 1 mei in Parijs in de buurt van een ziekenhuis.

Franse media suggereerden dat Gilets Jaunes, de gele hesjes een ziekenhuis waren binnengevallen. Uit ‘zoek geraakte’ beelden blijkt dat ze vluchten voor geweld van de knokploeg van Macron.

De video’s met geweld zijn talrijk, zodanig dat het moeilijk is een selectie te maken.

Hier gooit een man, die gekleed is als politie-agent, een kinderkopje de menigte in op 1 mei in Parijs.

Zelfs gehandicapten zijn niet veilig voor de troepen van Macron.

Ja, je ziet het goed. De robocop richt zijn flashball geweer op het hart van de demonstrant die geknield voor hem zit.

Meer nieuws over de Franse Gele Hesjes, lees hier

 

Rob Vellekoop, 8 mei 2019

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.