Het onwaarschijnlijke verhaal van de Nederlandse pensioenroof

Foto R. Vellekoop

Dit is het onwaarschijnlijke maar ware verhaal van een volk dat zich laat beroven door zijn bestuurders. Het gaat over diefstal zonder dat de rovers bestraft worden. Miljoenen mensen worden stap voor stap uitgekleed en ontdaan van een deel van hun pensioen zonder dat iemand zich hiertegen serieus verzet. Het is de grootste openbare zwendel na de tweede wereldoorlog. Hier volgt een ooggetuigeverslag.

Werknemers sparen hun hele werkzame leven voor hun pensioen. Dit doen ze samen met hun werkgevers. Dan verschijnt opeens de overheid op het toneel. In hun oneindige bemoeizucht bedenken ze een pensioenwet, zogenaamd als bescherming voor de werknemers. Wat blijkt de pensioenpotten zijn miljarden groot, maar moeten van de alwetende overheid steeds minder uitkeren. De pensioenfondsen moeten van Rutte binnenkort zelfs pensioenuitkeringen gaan korten.

Beroving

Zogenaamde experts hebben dit bedacht. Ze zitten bij de DNB en vormen heuse commissies onder leiding van Dijsselbloem om hun oordeel nog meer gewicht te geven. Ze geven toe dat er weliswaar ieder jaar meer dan 7% rendement door de pensioenfondsen wordt behaald, maar vinden dit niet genoeg. Want zeggen ze, ooit zou het rendement weleens kunnen instorten en daarom moeten we nu al zuinig zijn. Consequentie van deze ongekende zuinigheid is dat de pensioenverzekerde niet krijgt waarvoor hij levenslang heeft gespaard. Er moet namelijk meer in de pot achterblijven.

De moraal van dit verhaal is dat de overheid een ongekende roofoverval pleegt. De pensioenverzekerden worden beroofd van een deel van hun pensioen. Dit gebeurt zogezegd legaal, want de overheid steelt in overeenstemming met de wet.

Want de overheid weet het beter. De regering zal ons toch niet oplichten? Ze doen het voor ons bestwil.

Wij Nederlanders zijn een land van koeien. We zijn zelfs op de dieren gaan lijken. We grazen de weides af (consumeren), laten ons uitmelken (belastingen, boetes en korting pensioen) en naar de slacht leiden (oorlog). We reageren zoals de koeien gedwee met af en toe wat geloei. En dan is het stil.

Ja, muisstil in ons land. Gedwee en goedgelovig staren we op onze mobiel en naar de tv. We klagen en mopperen, maar gaan morgen gewoon de wei weer in om uitgemolken en afgeslacht te worden. Zo is het altijd al geweest en wanneer niets veranderd zal dit altijd zo blijven.

Dit alles omdat we dat geleerd hebben.
We kunnen er toch niets aan doen.
Zij zijn de baas.
Ze zijn democratisch gekozen.
Zij weten het toch wel?
Ze hebben er voor gestudeerd, he.
Zelfs Dijsselbloem heeft zich ermee bemoeid.

Machteloos

Hoe komt het dat we zo machteloos zijn? Hoe kan het dat heel veel gepensioneerden gekort gaan worden zonder dat zij daar iets tegen (kunnen) doen?

Hoe wonderlijk het ook klinkt, maar het komt door onze kijk op de werkelijkheid. Het is ons geloof in gezag die verbiedt ons iets te ondernemen tegen deze pensioenroof. In onze werkelijkheid bestaat een regering naar wie we geleerd hebben te luisteren. De wetten die deze elite uitvaardigt zijn de grenzen waar binnen we iets mogen ondernemen. Alles in strijd met de wet is illegaal en strafbaar en daarom onwenselijk.

Daarom voelen we ons ook zo moedeloos en vooral machteloos. We geloven in het gezag, in de macht van de regering die beslissingen voor ons neemt.
Zelfs als dit betekent dat we oorlog gaan voeren met Iran (dus gaan moorden) of een deel van ons duur verdiende pensioen moeten inleveren (dus bestolen worden).

We zijn slachtoffers van ons eigen geloof in de macht van de regering. Daardoor doen we een leven lang dingen die we niet willen, tegen onze zin. En blijven we ons verbazen over de meegaandheid van de bevolking.

Wanneer we ophouden met dit bijgeloof dan bestaat er geen regering meer. Zolang we erin blijven geloven wonen we in deze zelf gecreëerde gevangenis. De almaar uitdijende wetboeken perken onze vrijheid steeds meer in. De cel wordt steeds kleiner, met steeds minder privacy. Natuurlijk leveren we dit in uit ‘veiligheidsoverwegingen’ en een deel van ons pensioen omdat dit ‘voor ons eigen bestwil is’.
Tot dat we er niet meer in geloven.

Meer info over pensioenen

Meer lezen over dit bijgeloof:

Het meest gevaarlijke bijgeloof

Rob Vellekoop, 28 augustus 2019

32 Comments

 1. Volgens mij is het nog een graatje erger, EU bemoeit zich steeds meer met onze pensioenen. Niet zo gek als je bedenkt dat ons kleine landje zo’n 60% van al het Europese pensioengeld heeft. Het laat zich raden hoe lang dit duurt. Nu al stelt EU dat kleine pensioenfondsen overgenomen moet worden door de grote (veiligheid bij crisis) De Europese bank houdt de rente op nul zodat pensioenpotten – door flinke rendementen – wel vol lopen maar wij door zg onderdekking steeds minder uitbetaald krijgen. Ik geef het nog 10 jaar en dan is onze pensioenpot gewoon Europees pensioen geworden en kan oa Frankrijk daarvan gelden uit keren aan z’n vroeg-gepensioneerden. Wordt wakker Nederland!!!

 2. Het is net de matrix. Je ziet iets anders dan wat er in werkelijkheid is. Ik ben al langer op de hoogte en roep dat al decennia tegen mijn vrouw. Die was ook vol ongeloof maar de laatste jaren geeft ze mij wel gelijk. Ziet ook het licht. En gelukkig steeds meer met ons. Maar de vraag wat te doen. Omver werpen regering en berechten? Helaas zijn er nog teveel koeien of schapen in Nederland. Blijven in de goedheid van een regering.

 3. Ik erger me dagelijks over de leugens van DNB, Dijsselbloem, enz. enz. en verbaas me m.n. over de slapte van de pensioenfondsen zelf. Als ik een vraag stel, krijg ik datzelfde geneuzel wat we inmiddels dagelijks horen en kunnen lezen en wat je in je artikel noemt: het voegen naar de “wet” die ons legaal beroofd.
  Ik hoop zoo dat de bodemprocedure tegen de Staat iets zal veranderen. Ik wens ze alle sterkte!!!

 4. In dit verhaal wordt geschreven over WIJ maar wij dat zijn de bestuurders van die pensioenfondsen.
  Die zich niet met hand en tand verzetten tegen deze legale staatsroof van ONZE opgebouwde pensioenen.
  Alleen zij zijn zijn schuldig en niet WIJ.
  Ik begrijp werkelijk niet waar de overheid de lef vandaan haalt van deze pensioen roof.

 5. Het verhaal klopt helemaal, ik vertel het al jaren tegen mijn vrienden, maar velen denken dat de regering gelijk heeft. Ik ben echter geen politicus, maar hoe verweer je je tegen deze diefstal?

 6. Het zijn de huichelaars en wegkijkers in Nederland die op alle partijen stemmen behalve op de PVV of het FvD.
  Het gaat u gelukkig nog veel meer kosten dus vooral niet op de twee partijen stemmen die voor Nederland zijn t.w PVV of het FvD.

 7. U heeft blijkbaar mijn artikel niet gelezen of de reikwijdte ervan niet tot u laten doordringen. Jammer.

 8. Mijn pensioenfonds PostNL doet er nog een schepje boven op en VERHOOGT de pensioengerechtigde leeftijd naar 68 jaar, terwijl de meeste pensioenfondsen gekoppeld blijven aan de AOW leeftijd, dit betekent dat ik AOW krijg op 66,4 jaar en dan nog 18 maanden moet wachten op mijn volledige pensioen. Heb mijn collega,s gevraagd of zij hier ook van op de hoogte zijn, niemand weet hier vanaf.

 9. Indianen vermoord,hun gebied in genomen,nu slaan de Amerikanen zich op de borst en zeggen ons land eerst.in Afrika werden de mensen gevangen en verkocht als slaaf voor een ander, geld verdient aan MENSEN handel. Onze edele smolten de dukaten om en verdunde het goud gehalte om er meer van te kunnen slaan.Blauw bloed heeft meer rechten voor zich op geëist en de hielen kikkers hollen er achter aan, enz enz.
  Willens en wetens heeft men stap voor stap maatregelen genomen om meer grip te krijgen over onze pot geld en proberen ons nu te doen geloven dat we gekort moeten worden omdat anders die na ons komen een lege bodem zullen vinden.
  LATEN WE HET MAAR EEN OORLOGS KAS NOEMEN die veilig gesteld moet worden
  We zitten opgesloten via regelgeving in hun macht
  Noem het maar een democratische dictatuur.

 10. Nee, we hebben onszelf opgesloten in ons geloof in de overheid en hun macht.

 11. Daarom is het verschil tussen arm en rijk steeds groter aan het worden. Daarbij vergeten we ook even dat den Uijel toendertijd ook even nog een greep in de pensioenkas heeft gedaan vanwege tekorten bij de regering wat beloofd werd met het terug storten van het geld, nooit gebeurd dus. Graaiers waren er toen al en nu dus nog meer. Goed verhaal en waar verhaal maar wie organiseert een groot verzet hiertegen. Kijk wat er gebeurt met klokkenluiders. Indien er iemand opstaat en deze koeien idd kan mobiliseren is er mijn inziens genoeg hulp.

 12. Hi Hanneke, ook dat is ons geleerd. Wachten op een ‘grote leider’ die wel even organiseert dat er een tegenbeweging komt. Deze grote leider valt vervolgens in dezelfde put waar de andere machthebbers voor hem in zijn gevallen en daardoor verandert er niets. Nee, het is tijd dat mensen leren hun verantwoordelijkheid te nemen. Het aardige daarvan is dat niemand kan voorschrijven hoe dit eruit ziet. Er is dan geen leider, maar er zijn hoogstens initiatiefnemers die niet meer zeggenschap kunnen hebben dan de deelnemers. Vanaf dat moment zijn we een andere weg aan het inslaan naar werkelijke verandering en verbetering.

 13. Dijsselbloem wil graag een zo groot mogelijke pensioenpot tzt overhevelen naar de gezamelijke eu pensioenpot.
  Zodat de gepensioneerden die nooit mee hebben bijgedragen uit alle eu landen ervan kunnen snoepen

 14. Nog een punt waarom we land van koeien zijn:
  Ons kudde gedrag- kijk bijvoorbeeld om 18:00 in een MC (of elke restaurant) je zou geen plek vinden om te zitten.
  boodschappen-in het weekend of voor de kerst is altijd extra druk, waarom? Kudde gedrag!

 15. om de redenen in het artikel benoemd
  moeten ook wij mijn inziens) net als de Britten
  onze onafhankelijkheid NU opeisen
  er is geen tijd te verliezen

  de onderlaag van de maatschappij
  oftewel diegenen die belangrijke taken uitvoeren
  om onze maatschappij leefbaar te houden
  of ook wel genoemd de niet rijken of
  anderszins niet rendabele personen

  zijn de dupe en zullen door haar/zijn idealisme
  binnen korte tijd ten onder (kunnen) gaan

  ook ons lieflijke Nederland zal
  als grote en belangrijke speler
  in de rondgang van geld en goederen
  zal zich op korte termijn moeten distantiëren
  van de klomp van die vereniging van Europese landen

  die zich verplicht voelden
  na eeuwen van dictatuur of onwetendheid
  en dit idee zijn gaan aanhangen
  zogenaamd om nieuwe oorlogen te voorkomen

  en hierdoor voor het volk
  zich een mooi plaatje van weldoeners
  hebben kunnen bemachtigen maar
  die nu zich min of meer hebben overgeleverd
  aan het fantasie-idee van vrede veiligheid
  en welzijn voor alle burgers

  iets wat ver buiten de werkelijkheid staat

 16. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  De beroeps bevolking moet eens naar de –rechten van de individuele mens gaan kijken—en zich niet laten gebruiken en of misbruiken door ambtenaren die het allemaal beter weten–vinden zijn zelf dan–.
  Voorbeeld—we moeten allemaal langer door werken—uhmmm,hebben die zelfde ambtenaren U iets gevraagd hier over??
  Nee en dat gaat ook nooit gebeuren….U leeft langer zeggen die zelfde ambtenaren—uhmm…hebben die een glazenbol daar staan—uhmmm denk het niet….maar toch gaat en eisen die ambtenaren dat U langer door werkt….welk recht hebben zij om dat aan U op te leggen??–en werken die zelfde ambtenaren ook 50jaar??
  Het volk is beetje bij beetje zonder dat zij het door hebben mond dood gemaakt.
  De beroeps bevolking word mis– en gebruikt en behandelt als hun slaven.
  Vroeger had je de DDR…men sprak hier schanden van,op elke hoek stond een camera,nu hier in dit land hangt alles vol met hun rommel..als ze maar u in de gaten kunnen houden…..de zogenaamde vrijheid.

  Ik dank U

 17. Ik ben het eens met de reacties. Ook is wel bekend dat er miljarden wordt betaald om de leugen in stand te houden. Laat dat ons er niet van weerhouden hier eens een einde aan te maken. Zoals we dat deden in de jaren 60 van de vorige eeuw.
  Er moet worden gestopt met dat stelen door de overheid.

 18. Hans schreef: Wordt wakker Nederland!!!
  Das een goed idee! leest maar eens op ,, ejbron – diepgezonken nederland – de komentaren van ene Harry2, die is echt wakker.

 19. Ik ontvang vanaf ik 65 ben pensioen. Kom met geen mogelijkheid aan het werk. Het UWV pik mijn pensioen gewoon in en trekt het van mijn WW af. Schandalig dat ze er aan kunnen komen. Juist op een moment dat je het zo hart nodig heb. Hier heb ik dan mijn hele leven voor gespaard

 20. Word wakker allemaal!!! Eindelijk een artikel wat de ogen moet openen. Met mijn reactie wil ik, ook in geld uitgedrukt, aangeven hoe het bedrog zich heeft ontwikkeld. Ik neem het ABP, de grootste pensioenhoeder van ons land, als voorbeeld.
  Hieronder een stukje letterlijke tekst uit het voorjaarsbericht van het ABP.

  Wat deden de beleggingen en verplichtingen van ABP in het eerste kwartaal van 2019? Het beschikbaar vermogen van ABP groeide in de eerste drie maanden van 2019 flink: van € 399 miljard naar € 431 miljard, dankzij een goed rendement van + 8,2%. Er werd € 32,5 miljard aan het beschikbaar vermogen toegevoegd.

  U leest het goed in 3 maanden kwam er 32,5 miljard bij. Men noemt dat dan 8,2% rendement. Dit is nogal misleidend want het gaat immers over drie maanden en hun rendement drukt men altijd in jaren uit. Omdat ik er later op terug kom even het rendement gemiddeld.
  Per week is dat dus 32,5 : 13 = 2,5 miljard. Per werkdag is dat dus 500 miljoen ( 5 dagen) Per jaar dus 52 keer die 2,5 miljard is 130 miljard.
  Het vermogen zou dan uitkomen op 399 + 130 = 529 miljard. Een rendement van, schrik niet, 32,6% op jaar basis.
  Waarom noemt men het dan 8,2% rendement ?????? Inmiddels is het vermogen rond de 455 miljard. Dit jaar is er dus, vanaf 1 januari tot 1 september ( 8 maanden), rond de 56 miljard bijgekomen. Vanaf 1 april was het rendement gemiddeld minder maar niettemin kwam er in die 5 maanden tot 1 september, 24 miljard bij, (4,8 miljard gemiddeld per maand) . Met nog 4 maanden te gaan komt er waarschijnlijk 19,2 miljard ( 4 x 4,8) bij. Zodat het totale vermogen in 2019 stijgt naar 474 miljard. 75 miljard meer. Maar zo u wilt, mag u het op wat minder stellen. Die 56 miljard is natuurlijk wel in de knip.
  Die 19,2 miljard over de komende 4 maanden die ik berekende is dus een aanname maar het ABP doet dat ook. Zo worden we over een, onduidelijke tijdsaanduiding gemiddeld 88 jaar. Men rekent daardoor al 5 pensioen jaren en vele miljarden meer mee als verplichting. Tja. En wat dacht u van de aanname dat het rendement zomaar kan stoppen gedurende velen jaren.
  De rekenrente werd onlangs verlaagd waardoor het bedrag van de verplichtingen weer fors omhoog moest. Voor het ABP werd daardoor de verplichting gesteld op € 462 miljard. Het vermogen was toen 451 miljard . Merkwaardig nietwaar, maar alles volgens wet en regels, die men zelf bedacht, en met een pennenstreek kan aanpassen. DNB roept en de hiel likkers volgen de geldhandelaar. Het vermogen van het ABP stijgt en stijgt in een versneld tempo en de waarde van de pensioenen, dus ook de inleg, daalt ook in een versneld tempo.

  Dat de gepensioneerden al jaren aaneen armer worden interesseert dit asociale kabinet en haar handlangers geen donder in tegendeel. Het tegengaan daarvan noemt men indexeren, een mooi woord voor compensatie voor de gestegen prijzen. We worden daar niet rijker van hoewel sommigen denken van wel, want men noemt zo`n aanpassing vervolgens een verhoging van het pensioen omdat het zo lekker klinkt. Natuurlijk is dit misleiding en vals. We kunnen niet verhogen suggereert immers dat er niet verlaagd wordt.
  Ik las op Wikipedia dat het ABP in 2018 10,7 miljard aan pensioenen en verzekeringen verstrekte. Als we daar 2% prijscompensatie bij optellen dan wordt die 10,7 miljard 10,91 miljard. Een verschil van 221 miljoen. Het indexeren kost dus 221 miljoen. Het is dan ook godgeklaagd dat men het bedrag, wat men soms in één dag van de 365 dagen binnenhaalt ( zie hun bericht bovenaan) niet verstrekt aan de gepensioneerden om het armer worden tegen te gaan. Wat zijn dat voor mensen die dit beslissen?????? Zijn ze lid van een roversbende? Zijn het ????? Is het????

  De inflatie (waarde verlies van ons geld) bedroeg volgens het CBS over de jaren 2008 tot 1 jan 2019 (11 jaar) 17,54%. Jaar over jaar (cumulatief) is dat 19,01 %. Simpel gezegd; op 1 januari van dit jaar was ons geld 19,01 % minder waard dan in 2008. Omdat de prijzen momenteel meer stijgen dan de laatste jaren durf ik met een gerust geweten 3% inflatie te nemen voor 2019. Met oud en nieuw is dat dus 22,1% Ook werden de gepensioneerden 2x zwaarder belast waardoor hun nettobedrag gemiddeld met 6% daalde. Deze bejaardenroof kan natuurlijk niet bij die 22,1% waarde verlies opgeteld worden maar die 6% zijn inmiddels al jaren kwijt.
  Omdat het over geld gaat zal ik wat bedragen aangeven. Iemand met een pensioen van € 3600 per jaar ( € 300 p. mnd.) had per 1-1-2019 een pensioen van € 4284 kunnen hebben. Er is dus een achterstand ontstaan van € 684. (19,01 %). Dit is niet de totale achterstand want die begon in 2007 (11 jaar) met € 71 en steeg naar € 112 en zo verder van € 182 naar € 275 om tot en met 2018 uit te komen op de genoemde € 684. Alles bijeen is dat € 5097.
  U zult begrijpen dat iemand met een veelvoud aan pensioen ook een veelvoud van de genoemde bedragen inleverde. Ik zal er toch een paar aangeven. Iemand met een pensioen van € 7200 per jaar (€ 600 p. mnd.) had tot 2019 een totale achterstand van € 10194. ( 2 x € 5097). Die € 7200 p.j. had nu € 8568 kunnen zijn. De achterstand is €1368.
  Voor iemand met een pensioen van € 18000 per jaar (€ 1500 p.mnd.) zijn de bedragen; 5 x € 5097 = € 25485, als totale achterstand. Het pensioen had nu € 21420 kunnen zijn een verlies van € 3420. (5x € 684).

  Om het zuiver te houden liet ik voor de berekening de schatting van dit jaar en de netto bejaardenroof van samen rond de 6% buiten beschouwing. Het is dus nog veel erger en het gaat maar door in een steeds sneller tempo. En mocht u twijfelen. De genoemde bedragen kloppen en zijn meerdere malen door anderen nagerekend en bevestigd.

  Om het door te laten dringen een rijtje bedragen. Bij een pensioen van € 300 per maand € 5097. Bij een pensioen van € 600 per maand € 10194. Bij een pensioen van € 900 per maand € 15291. Bij een pensioen van € 1200 per maand € 20288 Bij een pensioen van € 1500 per maand € 25485.

  Ook nu met die 75 miljard aanwas over 2019. ( zo u wilt die 56 miljard tot nu toe) blijft men roepen en dat het fonds er beroerd voor staat en dat korten onvermijdelijk is. Om dat te weerleggen citeer ik Wikipedia. Het ABP had in 2008 een vermogen van 173 miljard. Inmiddels dus 455 miljard. Een toename met 282 miljard. Cumulatief, gemiddeld 9,1 % rendement. Het stijgt maar door en met steeds hogere bedragen en over 10 jaar is het vermogen bij dezelfde voortzetting, die ik aanneem, gestegen naar 1087 miljard. De pensioenen ach, die zijn dan zeker de helft minder waard. Waarschijnlijk ook het uwe maar dat wist u al, toch. Is er iemand die uit kan leggen dat dit geen diefstal is?

 21. briljante vergelijking met nederlanders als brave koeien ! Zeer treffend en goed geschreven allemaal. Spijker op de kop.

 22. Ben altijd een rasoptimist geweest. Het laatste decennium zijn mijn ogen geopend. De toenemende bedilzucht van de zg. liberale regeringen onder Rutte met de in toenemende mate in leven geroepen maatregelen om ons te “beschermen” hebben mij doen besluiten om Nederland de rug toe te keren. Een hele hoop drukte om Zwarte Piet, krijgt maanden aandacht en er worden maatregelen genomen. Voor het onthouden van gelden waren mensen jaren voor gespaard hebben, krijgt alleen maar een vermanend vingertje als reactie. Angst wordt gepredikt, gesteund door gezaghebbende autoriteiten. Gevolg is dat alles maar geslikt wordt.
  Ooit kwam een half land in opstand om onze rechten te verdedigen. Momenteel blijft het bij een hoop gemekker en laten we ons afleiden door onbenulligheden. Ik zie overeenkomsten met grote mogendheden die, na een periode van bloei, langzaam maar zeker ten onder gingen aan corruptie, eigenbelang van machthebbers en hebzucht. We zijn goed op weg denk ik.

 23. We moeten uit alle macht zien te voorkomen dat de pensioenpot wordt gebruikt voor andere doeleinden b.v. de energietransitie..
  Staken, protesteren,het helpt niks.
  Grijpen naar onconventionele middelen?
  Ja dus.

 24. Dan moeten we mensen vinden die opnieuw een GELE HESJES BEWEGING optuigen en daarmee de straat op en de pleinen bestormen. In Frankrijk was het wel succesvol….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.