Demonstratie voor vrede in Amsterdam

Op zaterdag 11 januari houdt een coalitie van groepen en partijen een vredesdemonstratie in Amsterdam. Het is interessant te zien dat alleen de SP zich actief inzet voor vrede, terwijl de overige politieke partijen afwezig zijn. De SP organiseert samen met Amsterdams Vredesinitiatief en Stop Wapenhandel deze betoging tegen oorlog onder het motto “Geen oorlog met Iran”.

Escalatie

Met de aanval op de Iraanse generaal Soleimani kiest de Amerikaans president voor een verdere escalatie van het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. De Nederlandse regering heeft de aanval niet veroordeeld, en een Nederlands oorlogsschip zal nog steeds naar de Perzische Golf in het Midden-Oosten gaan.

Volgens de vredesstichters kan je democratie, veiligheid en stabiliteit niet met bommen brengen.
Zij schrijven:

“De enige winnaars van zo’n oorlog zijn de olie- en wapenindustrie. Er worden miljarden verdiend ten koste van groot menselijk leed. Wij staan op tegen oorlog, tegen imperialisme en voor vrede en democratie.”

In een petitie van de actiegroep ‘Stopdebommen.nl’ wordt de regering opgeroepen zich tegen de oorlog in Iran uit te spreken.

Oorlog in het Midden-Oosten

Het Westen is sinds 2001 in een vuile oorlog verwikkeld in het Midden-Oosten. In Afghanistan (2001), Irak (2003), Libië (2011) en opnieuw Irak en ook Syrië (2014) zijn ze binnengevallen. Ook voeren ze geheime oorlogen in Jemen, Pakistan en Somalië. Hierdoor is al meer dan 18 jaar een permanente oorlog aan de gang.

Nederland levert wapens voor de oorlogen. Saillant detail is dat de Reaper drone, waarmee de aanslag op de Iraanse generaal is gepleegd, een coproductie is met Fokker in Nederland. Volgens de initiatiefnemers Amsterdams Vredesinitiatief en Stop Wapenhandel biedt Nederland aan grote wapenfabrikanten de mogelijkheid om belasting te ontduiken (ontwijken noemen ze dat liever).

Zij zeggen dat Lockheed Martin, United Technologies en Boeing hiervan profiteren. Direct na de aanslag op de Iraanse generaal schoten de aandelenkoersen van deze bedrijven omhoog.

Raketaanval

Ondertussen heeft Iran als vergelding een raketaanval uitgevoerd op twee Amerikaanse bases in Irak. Vooraf waarschuwden zij de Irakezen hiervoor. Desondanks konden de Amerikanen de raketten niet onderscheppen en richten zij materiële schade aan. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.

Voor president Hassan Rouhani is dit echter niet het laatste antwoord op Soleimani’s liquidatie. Het definitieve antwoord is om de Amerikaanse troepen uit de regio te schoppen.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken meldt dat de raketactie een aanval uit zelfverdediging was, tegen een “laffe aanval op onze burgers”. “Wij willen geen escalatie, maar ons verdedigen tegen agressie.”

 

Demo Geen oorlog met Iran

Amsterdam, Het Spui
zaterdag 11 januari vanaf 14 uur

 

4 Comments

 1. De wereld is te complex geworden om nog te kunnen hopen op een simpele versie waarin iedereen vredig, gezond oud gaat worden. Deze laatst genoemd wereld was er ook nooit. Echter onze pseudovrienden van de VN/EU/westerse politici/wetenschappers/reclamemakers/etc. willen u en mij dit wel doen laten geloven met hun maakbaarheid verhalen.

  De uitkomsten staan vaak lijnrecht tegenover deze verhalen.
  Alleen daarom ben ik al tegenstander van de klimaathysterie.

  Maar nu het Midden Oosten. Ik durf te stellen dat als de staat Israël niet opgericht was, het een heel ander gebied was en dat de wereld er ook heel anders had uitgezien.

  Aangezien de staat Israël ook niets meer met het Bijbelse Israël te maken heeft dus ook niets met God mogen we dat element uit de vergelijking halen.

  Echter profetieën zullen hun uitkomst wel hebben, dus het spel wordt wel gespeeld. Wij/ik vermoed(en) dat achter de grote leiders, nog veel grotere machtiger groepen/individuen staan.
  Maar zij staan in deze tijd volledig aan de satans kant en proberen de wereld naar die kant te halen. Dit is ook de grootste fout die de Zionist gemaakt heeft en waarvoor in het verleden flink voor “betaald” is. Het krachtenspel is gevaarlijk maar de kernwapens lijken dit spel nog enigszins te bedwingen. Momenteel wordt het spel duur “betaald” door de landen Afghanistan/Irak/Iran/Libië/Syrië/Jemen.

  Maar op het moment dat de Duivel de VS/EU voldoende binnen geroeid heeft, zou het onze beurt wel eens kunnen zijn om zwaar te “betalen”

 2. DE Deep State is het al eeuwen te doen om oorlog te forceren e de bevolking daardoor klein te houden, door valse media uitzending met de globalisten wordt dit geforceerd, hopelijk laten de mensen zich niet voor de gek houden en ophitsen door dit doorzichtige wereldtoneelspel van de elite!

 3. Betalen gaan we zeker door de collaboratie met de VS.
  Maar zeker is dit dan één van de wapenfeiten van Pax Judeïca.

 4. Het is niet enkel Israel. De olie en gas, de invloed van eerst de Sovjet Unie, nu de Russische Federatie en De Volksrepubliek China (OBOR project) spelen een grote rol voor de arrogantie van, vooral, de VS in die regio van de wereld. Daar waar olie en andere grondstoffen in de bodem zitten saait de VS terreur. Men wil de wereld overheersen met alle middelen die ze hebben. Full Spectrum Dominance heet dat.

  Recent hebben ze ook al de ruimte geclaimd dat dat van hun is…

  De oorlogsindustrie is zowat alles wat de VS nog heeft en daar moet grof geld aan verdiend worden ten koste van miljoenen levens, infrastructuren vernielen, landen bankroet maken…ga maar door.
  De NAVO is een groep landen van nu bijna 30 stuks die er niet zijn om de mensen te beschermen maar om almaar verder te onderdrukken. Het is een aanvalsmacht geworden met alle illegale oorlogen die ze voeren zonder enig mandaat van de VN. En wat stelt dat nou voor, volkomen in de tang van de VS.

  Zo iets als de Veiligheidsraad, is absurd. Zij hebben het voor het zeggen en de VS blokkeert altijd alles wat hun niet aanstaat en zeker als het om de andere terreurstaat gaat: Israel.

  De VS steunen juist de Jihadisten, ze leveren de wapens, geven ze training (CIA). Samen met een land als een echte democratie: Saeodie Arabië. Dat land steunen wij hier ook.

  Het is een complex geheel geworden om nog te begrijpen hoe alles in elkaar is gedraaid in deze wereld om maar vooral twijfel, angst en haat te saaien onder de bevolking.
  In het Duits is de mooie zin: “Wenn mann weiss wer der Feind ist, hat der Tag Struktur”.

  Zo wat zaken.

  Harold Mulder
  Nijmegen

  PS: wanneer gaan we eens massaal demonstreren tegen de Mainstream NAVO propaganda media? Dat geklets over dat ze links zijn dat valt niet te rijmen met dat ze juist de oorlogshetze steunen en aanwakkeren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.