Succesvolle demo voor vrijheid van het volk

Foto 28 april 2020 Fotografie R. Vellekoop

Laat je niets wijsmaken als de massamedia wat anders vertellen over de demonstratie vandaag in druilerig Den Haag. Er zijn zo’n twee a driehonderd demonstranten voor vrijheid van het volk en tegen de lock down op 28 april rond 12 uur in de binnenstad komen opdagen.

In een ontspannen sfeer verzamelen zich mensen uitgedost met vlaggen en spandoeken op vijftig meter van de ingang van het Binnenhof, die is afgezet door politie. Het blijft nog altijd vreemd dat het centrum van de democratie in Nederland niet toegankelijk is voor demonstranten, maar wel voor toeristen. Het zegt iets over de manier waarop deze democratie serieus genomen wordt door de politici die zeggen het volk te vertegenwoordigen.

Er doen zich geen ongeregeldheden voor. De politie houdt zich afzijdig en de protesterende mensen zingen en roepen leuzen.

Foto 28 april 2020.
Fotografie R. Vellekoop

Voorafgaand

In de dagen voorafgaand aan de betoging zijn hier en daar in het land mensen door de politie bezocht. Zij worden verdacht van organisatie van de demo. Er is niet bekend of er daadwerkelijk mensen zijn aangehouden. Wel laat dit zien in wat voor soort democratie we leven. Demonstreren is een grondrecht, vastgelegd in de Grondwet, die ook nu nog van kracht is. Daar trekken de autoriteiten zich blijkbaar niets van aan.

Zelfs voor aanvang van de demonstratie zijn mensen al geïntimideerd. Is dat leven in een vrij land? Toch laten zo’n tweehonderd vijftig mensen zich door dreiging niet tegenhouden.  Zij laten hun stem horen voor al die miljoenen afwezigen die dit ook willen, maar niet kunnen of durven.

Impressie

Foto 28 april 2020.
Fotografie R. Vellekoop

 

Rob Vellekoop, 28 april 2020

6 Comments

  1. NOS wel als de kippen bij een nepdemonstratie in Moskou.
    Maar durft de staat der Nederlanden niet in haar eigen hemd te zetten en maakt er zich weer raar van af.
    Hoeveel meer moet je zeggen. Maar dat intimideren is heel erg!!!!!

  2. Fantastisch,deze verzetshelden.Zoals je ziet zijn er nog maar weinig mensen die de daad bij het woord voegen.Er hadden er duizenden moeten zijn.Ik kan de lafheid maar vooral de domheid van ons volk moeilijk verteren.Nog steeds ziet het grootste deel niet wat er zich afspeelt,en de rest laat weer de kolen uit het vuur halen door een kleine 300 man. Innig respect voor deze mensen.

  3. IEDEREEN EEN GROOT BORD OF LAKEN UIT HET RAAM HANGEN NU en vertel mensen dat het een serieuze machtsgreep is ,onder het mom van corona .tel corona maar eens op in het alfabet . kom je op een duivels getal 66

  4. oja het werkt zo in jip en janneke taal . eerst het volk trauma en mind control aanpraten,dan met toestemming van het volk,alles dicht gooien,controle op het volk houden, door overheid wetten tegen het volk maken (,omdat corona ),volks nsb aps( omdat corona) laten installeren en elkaar het leven zuur gaan maken , waw vertrouw de overheid nooit iedereen een spuit en , hup we zijn met zijn allen in China ! vecht ja ook de politie hiertegen ps als het al niet te laat is. Stop deze agenda nu! allemaal uitgedacht mensen of zijn we al een beetje in de zombie states denk het wel .oke op in de cloud dan met zijn alle

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.