Alternatieve platforms – bereid je voor op onvrije tijden – voorkom censuur

Vrijheid van meningsuiting?

De alternatieve media, wereldwijd, wijken noodgedwongen uit naar alternatieve platforms. Dus als jullie DLM PLus en andere alternatieve nieuwssites niet meer kunnen vinden is de kans groot dat we hierop nog wel voorkomen. Dan moeten onze websites natuurlijk niet uit de lucht zijn gehaald (dlmplus.nl en delangemars.nl en altnws.nl). We zullen zien wat de toekomst brengt.

Er woedt een derde wereldoorlog zonder dat er een schot valt. Geweld blijft voorlopig uit, al hoewel in veel landen de lock down onder dreiging van geweld wordt afgedwongen. De coup is zo kunstig in elkaar gezet dat de vrijheidsrechten van mensen worden afgenomen nadat een deel van de bevolking hierom heeft gevraagd (of zelfs geëist). Dit is gelukt nadat de massa media een corona hysterie hebben opgeroepen. Wereldwijd worden de fundamenten zichtbaar van een dictatuur waarbij die van de Sowjets verbleekt. Het grote voorbeeld is China nu. Met behulp van 5G en gezichtsherkenning en AI (artificial intelligence) gaan autoriteiten helemaal los.

Nog altijd gebruiken miljarden mensen onderstaande gecensureerde social media platforms. De voorhoede van deze gebruikers heeft echter geleerd dat je zo maar van de een op de andere dag van die platforms kan zijn verwijderd. Met name Facebook en Youtube zijn in dit verband berucht, door personen of media met miljoenen volgers te verwijderen.

Censuur

DLM PLus gebruikt ze allemaal, maar moet de censuur en het risico van verbanning op de koop toe nemen. Dit omdat de alternatieve platforms nog te weinig gebruikers hebben.

De censuur is echter geïntensiveerd. Alle berichten die niet de overheidslijn volgen, bijvoorbeeld wat vaccinaties, 5G en corona/covid-19 betreft, komen onderaan in de zoekopdrachten terecht, worden tijdelijk verwijderd waarna ze na enkele dagen of weken weer opploepen, permanent eraf gegooid of kunnen helemaal niet gepost worden.

Met name Facebook spant de kroon. Facebook gaat de censuur opvoeren op de berichtgeving over corona. Niet alleen de media die nieuws verspreiden, dat de ‘fact checkers’ onjuist vinden worden aangepakt, maar nu ook de Facebook gebruikers die dit lezen en of liken. Dit schrijft de grootste censor ter wereld in een recent bericht. (lees ons bericht hierover)

De alternatieve platforms die ik heb opgesomd lijken voorlopig schoon en vrij van censuur, dit kan natuurlijk veranderen. Zeker als overheden ook deze platforms gaan bedreigen. Wees daarom steeds op je hoede. Het is een verwarrende tijd, waarbij de autoriteiten er alles aan doen om dit zo te houden. Vandaar dat de wereldwijde lock down met name gevoerd wordt op het vlak van informatievoorziening.

Ik wens iedereen veel sterkte en wijsheid toe en vergeet nooit, niemand kan je vrijheid afnemen om te denken wat jij wil!

Alternatieve social media platforms

Gecensureerde platforms Alternatieve platforms
Google Duckduckgo.com
Youtube Bitchute.com
Open.tube
Banned.video
Whatsapp Telegram.org
Facebook MeWe.com
Vriendenplek.nl
Messenger Telegram.org
Twitter

 

Rob Vellekoop, 30 april 2020

16 Comments

 1. Ok, waar kan ik de argumenten daarvoor vinden, dan kan ik erover schrijven

 2. Mastodon en ActivityPub zijn de alternatieven voor Twitter.

 3. Hoi Jeroen, de schrijver van het artikel raadt WhatsApp aan, doe je huiswerk en post geen onzin links…

 4. Wie schrijft hier iets over Whatsapp? Ik in ieder geval niet.

 5. Er bestaat al geruime tijd Steemit…………..voor ..ander…nieuws.

 6. Zelf helemaal de kots van Facebook censuur. Regelmatig bans en blocks om de kleinste dingetjes gehad. Een blote borst, een opmerking over Sylvana Simons, een grapje onder vrienden waarbij een vriend voor de grap werd uitgescholden – hopla een block te pakken. Ergens zit dus een grote groep mensen de hele dag mijn berichten te lezen.

  Helemaal genoeg van. Na lang twijfelen en na uitgebreid onderzoek en testen overgestapt naar friendweb.nl

 7. Zou je hier urubin.nl ook willen vermelden? Ik heb daar een Facebook alternatief van gemaakt. Uiteraard is DLM en alle alt. media daar ook van harte welkom.

  We zijn nog maar klein maar groeien snel. We zijn op dit moment met zo’n 1400 leden.

 8. Wil ik best doen, maar dan moet jij zorgen dat die site feeds geeft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.