5 mei verschijnt de bevrijdingskrant: De Andere Krant Vrijheid

Op 5 mei presenteert Burgerinitiatief zonder winstoogmerk de zesde editie van De Andere Krant. 75 jaar na de bevrijding van Nederland staat de vrijheid opnieuw onder grote druk. Als reactie op het coronavirus worden er wereldwijd vrijheidsbeperkende maatregelen genomen. Alle overheden stellen dat ze dit doen om hun burgers te beschermen.

Er is voldoende reden om overheden en hun motivatie te wantrouwen. Een overheid die eerst de zorg afbreekt en het aantal IC-bedden halveert, geen onafhankelijk onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van 5G wil afwachten (in tegenstelling tot andere landen) en zich in het verleden vooral als loopjongen van het grote geld heeft opgesteld, heeft wat dat betreft een geloofwaardigheidsprobleem.

‘Wie vrijheid opoffert voor veiligheid is het beiden niet waard’ – Benjamin Franklin

Terechte maatregelen of een overreactie en met welk doel?

In De Andere Krant Vrijheid wordt het Coronavirus cijfermatig geanalyseerd. Uit de analyse en uit steeds meer commentaren komt naar voren dat de opgelegde kuur (de lockdown), veel meer slachtoffers zal eisen dan de kwaal, het virus. De overreactie vindt wereldwijd plaats en het lijkt er sterk op dat er sprake is van een bepaalde regie.

In De Andere Krant wordt ingegaan op de verschillende agenda’s die in het kielzog van Corona worden uitgerold en welke actoren hierbij betrokken zijn. Auteurs die hebben bijgedragen zijn; Eric van de Beek, Stan van Houcke, Ad Broere, Frank Reusink, Sven Hulleman, Pieter Stuurman, Sonja van den Ende, Rob Vellekoop en Frank Stadermann.

‘Never waste a good crisis’ – Winston Churchill

Help De Andere Krant de Vrijheid verspreiden

Op 5 mei gaat De Andere Krant in zoveel mogelijk brievenbussen belanden als mogelijk. Ze roepen iedereen op hen daarbij te helpen.

Bevrijd je straat, buurt, dorp of stad door op 5 mei De Andere Krant Vrijheid te verspreiden. Iedereen die wil helpen kan zich opgeven via deanderekrant.nl/vrijheid.

Naast hulp met verspreiden kan De Andere Krant financiële ondersteuning ook goed gebruiken. Op de Steun pagina van deze website staat meer informatie hoe hen te steunen.

20 Comments

 1. GEWELDIG.
  HET TEGENGELUID STEEDS DUIDELIJKER LATEN HOREN. CONTINUE THE GOOD WORK!

 2. geweldig wat jullie doen ben een kleindochter van een verzet strijder mijn opa zat onder de grond in 1939 tot 45 om kranten te drukken graag doe ik mee aan verspreiding mijn familie heeft niet voor niets gestreden en ik ben blij als ik ook wat kan doen met vriendelijke groeten marianne

 3. ROB
  Jouw toewijding om mensen te blijven informeren over alles wat fout is, is super…. en voor mij een inspiratie om actief te blijven want langzaam maar zeker worden mensen wakker mede dankzij jouw enorme toewijding

 4. Correctie! Nuance! Benjamin Franklin zei het dus niet zo, maar schreef in een andere context: “Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”

 5. wij willen graag met de auto aansluiten in de demonstratie van 5 mei in Utrecht, maar hoe kan ik hier van op de hoogte gebracht worden?
  wand het is voor ons een eind rijden.bvd S&D

 6. Ik was aangenaam verrast zo’n kritische krant in mijn brievenbus te vinden !

 7. Lekker dan zeg. Kritiek hebben op anderen maar zelf de mensen en hun beslissingen niet respecteren! Ondanks de NEE – NEE sticker prominent op mijn brievenbus toch deze opruiende troep in mijn brievenbus. Ongelezen dus de afvalton in!

 8. Ik heb slechts meegeschreven aan De Andere Krant. Voor de distributie moet je ergens anders zijn.

 9. Heb al per mail gevraagd voortaan verschoond te blijven van dit walgelijke krantje

 10. Eric van de Beek stelt dat Aantjes lid geweest is van de Waffen SS, de militaire tak van de SS. Dat is onjuist. Om aan verdere Arbeitseinsatz in Duitsland te ontkomen meldde Aantjes zich als lid van de Germaanse SS. Toen hij vervolgens weigerde toe te treden tot de Landstorm-divisie van de Waffen SS werd hij geinterneerd in het strafkamp Port Natal te Assen. Hij is nooit in vreemde krijgsdienst getreden.

 11. Lees hierboven van ongelezen de afvalton in.Het kan raar lopen. Zelf probeer ik er een exemplaar te vinden.

 12. Ik ben niet gediend van opruiende teksten in een krant die wij ongevraagd in onze brievenbus hebben gekregen.

 13. Gooi hem weg. Daar ben je nog wel vrij in. Gelukkig maar. Andersom wordt heel veel mensen een lock down opgelegd die ze niet willen, maar wel moeten accepteren, terwijl ze hem ook het liefste zouden weggooien.

 14. Dan moet je bij de distributeur zijn van De Andere Krant.

 15. Walgelijke en gevaarlijke opruiende krant met incorrecte en bij elkaar gesprokkelde stukken. Brutale distributie zonder rekening te houden met mijn nee-nee stikker.Snel in de oudpapierbak.

 16. Eric van Beek, alsjeblieft zet het online. Het sprookje van de Amerikaanse bevrijding.. Dit moet voor iedereen duidelijk zijn dat we worden bedrogen.En een regering hebben met poppenkast poppen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.