De gevaren van het dragen van een mondkapje

Met ingang van 1 juni moeten reizigers in het openbaar vervoer een (niet medisch) mondkapje dragen. Het RIVM is niet voor maar ook niet tegen. Toch maakt Rutte het verplicht. Wat zeggen onafhankelijke artsen over het mondmasker?

Blaylock

Dr. Russell Blaylock, neurochirurg, waarschuwt niet alleen dat mondkapjes gezonde mensen niet beschermen voor ziekte, maar dat ze ook ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken voor de dragers. Als je ziek bent kan je beter geen mondmasker dragen, schrijft hij.

Hij wijst er fijntjes op dat er geen onderzoeken zijn die aantonen dat een mondkapje enig effect heeft op de overdracht van het covid-19 virus. Daarom moeten we te rade bij onderzoeken van het influenza virus overdracht. En ook daar ontbreekt het bewijs.

Blijkbaar is er geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van mondkapjes noodzakelijk maakt.

Risico’s

Zijn er misschien risico’s voor het dragen ervan? Sommige onderzoeken bevestigen dit. De optredende klachten variëren van hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties.

Onderzoekers hebben ontdekt dat door het mondkapje het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk vermindert. Des te langer het masker wordt gedragen, des te meer daalt het zuurstofniveau in het bloed. Dit heeft dan weer een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor zorgt een mondmasker juist voor een verhoogd risico op infecties.

Er is nog een ander gevaar van het dragen van mondmaskers op dagelijkse basis, zo vervolgt Blaylock zijn betoog, met name gedurende meerdere uren. Als iemand besmet is met een luchtwegvirus kan iets van het virus uitgestoten worden bij iedere ademhaling.  Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.

Lees hier Blaylocks artikel

Cahill

Kijk hier de video waarin professor Cahill (vanaf minuut 8.32) haar verhaal doet.

De Ierse professor Cahill vertelt aan Del Bigtree in een interview het volgende.
Mondmaskers zorgen dat de drager minder zuurstof binnenkrijgt. Dat zet je immuunsysteem onder druk. De latent aanwezige virussen, inclusief corona, zullen juist opnieuw naar boven komen. Voeding, vitamines (en zo min mogelijk stress) houden je afweersysteem op peil.

Voor het coronavirus is het niet nodig een mondmasker te dragen en evenmin social distancing.

Verspreiding

Het lijkt erop dat met het terugschroeven van de lock down in ons land en de buurlanden als tegenprestatie voor het afzwakken van de maatregelen de burgers het mondkapje en de social distancing hiervoor terugkrijgen.

In Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië is een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer net als hier. Daarnaast moet het in Duitsland ook in  winkels gedragen worden.

RIVM over mondkapjes

Wat zegt de adviseur van kabinet Rutte, het RIVM over de mondkapjes? Zij schrijven dat niet-medische mondkapjes “de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting”. “Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn.”

“Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

Met andere woorden als het mondkapje niet beperkt zou beschermen dan zou er geen reden meer zijn om afstand te houden, hygiënemaatregelen te nemen of mensen met klachten te isoleren.

Rob Vellekoop, 29 mei 2020

13 Comments

 1. Hier nog wat extra
  https://stichtingvaccinvrij.nl/covid-19-mondkapjes-waar-is-wetenschappelijke-onderbouwing/
  Het loopt de spuigaten uit op het ogenblik met die maskers. Eigenlijk is de politiek verantwoordelijk voor de extra sterfgevallen door deze maskers.
  Maar het gekke is dat bij iedere dode extra de populariteit van Rutte stijgt.
  Dit zien we eigenlijk al sinds het begin van de Rutte kabinetten. Des te meer ellende,des te meer stemmen.
  Sorry meneer Rutte,U zou er goed aan doen om zo snel mogelijk op te krassen. U brengt alleen maar ellende voor de normale bevolking. Ik zou niet raar opkijken als U samen werkt met allerlei schimmige figuren in de wereld.
  U bent echt niet geschikt als leider van het volk. Bij iedere toespraak lees ik tussen de regels door.
  Het slaat werkelijk nergens op wat U zegt.
  Voor reclamedoeleinden ok,maar niet om de bevolking te leiden.
  Nog mijn medeleven voor het verlies van uw moeder. Ik weet hoe het voelt.Maar laat de herinnering aan uw moeder meewerken tot het stopzetten van deze onzin.

 2. Als ik het bovenstaande mag geloven hebben dus zelfs de beste mondkapjes niet geringe potentiële nadelen. Maar het blijft nog krankzinniger dat we gedwongen worden om in het openbaar vervoer mondkapjes te dragen waarvan het feit dat ze ondeugdelijk zijn al een gegeven, wat zeg ik, een *voorwaarde* is! Bij gebrek aan effectieve kapjes vind ik het logisch dat wat er wel is naar mensen gaat die in de zorg werken en dagelijkse risico’s lopen. Maar laat het daar dan bij of zorg dat er meer effectieve mondkapjes op de markt komen.

 3. Logica en realiteitszin is absoluut niet aan de orde met de maatregelen.
  Reken daar dus niet op. Het gezonde boerenverstand is niet gewenst.
  Alles wat contraproductief is, daarentegen, des te meer!
  Dit was sinds aanvang het adagio en zal het blijven.
  Kijk naar lul de MP en je ziet het bewijs.

 4. Er zijn in vernederland in dit geval twee instanties die niet serieus genomen moeten worden en dat is het RIVM en de WHO.
  Wij van wc-eend adviseren, wc-eend.

 5. Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.
  Dit heb ik zelf ook al bedacht door gewoon mijn gezond verstand te gebruiken, maar journalisten komen daar niet op?

 6. Mark Rutte is een loepzuivere psychopaat. IJdel, welbespraakt en volstrekt gewetenloos. Hij weet niet wat de liefde van een vrouw is. Hij weet niet wat vriendschap is en rekent alleen diegenen tot zijn vrienden die bereid zijn hem in de kont te kruipen. De Nederlanders komen niet op eigen kracht niet deze lockdown en zijn wat dat betreft vooral van de ontwikkelingen in Duitsland afhankelijk. Onze democratuur kent geen oppositie. Wilders, Baudet en mw. Marijnissen wonen ook in de kont van Rutte zodat het verder geen probleem is om tegenover het hele politieke zootje de anderhalve meter afstand-maatregel in acht te nemen. Het domste dat mensen kunnen doen is stemmen want het enige dat je bij de stembus kunt bereiken is dat je de carrière van een misdadiger financiert.

 7. Omdat anderhalve meter afstand niet gegarandeerd kan worden dan maar mondkapjes.Ik heb al mondkapjes maar plezierreisjes worden afgeraden. Alleen noodzakelijke reizen en als je mantelzorger bent of op ziekenbezoek gaat en in vitale beroepsgroepen werkt. Of ze echt beschermen is nog maar de vraag.

 8. Ik had een artikel gedeeld op FB van een arts over het
  Ongezonde effect van dragen van mondkapjes met wetendschappelijke uitleg waarom
  Vervolgens is het artikel geblokkeerd en kreeg ik een waarschuwing. waar gaat het in godsnaam naar toe in dit land als we niet meer kunnen schrijven wat we willen. Ik ben gewoon gecensureerd !!ben in shock !

 9. Om de resultaten van zo’n mondklep te meten, hoef je geen wetenschapper te zijn. Zet het ding op,en je merkt dat je 20 tot 40% minder zuurstof binnenkrijgt .. Maar we hebben 100% zuurstof hard nodig. Anders kunnen we namelijk NIET goed funktioneren. MIJN onderzoek, in Latijns Amerika, was heel simpel. Heb aan ruim 200 kassieres van supermarkten gevraagd, hoe ze zich voelden , na afloop van het werk. Vrijwel EENSLUIDEND was het antwoord ..BEROERD!! Vrijwel altijd HOOFDPIJN ,suf en koncentratie problemen..
  Afgezien nog van de stress die het dragen van zo’n onding veroorzaakt .
  De maatschappelijke aangerichte schade,is aanmerkelijk groter dan het voordeel,zo al aanwezig.. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat we ons zo makkelijk met een natte vinger zo laten manipuleren. Bij een nationaal gezondheids orgaan mochten de artsen..die het met me eens waren..zich er niet over uitlaten..omdat ze vreesden dan ontslagen te worden.. Interessant om uit te zoeken WIE of WAT er achter deze manipulatie explosie zit ..

 10. Fantastisch om uw reacties hieronder te lezen. Dat we onder andere moeten vertrouwen op het gevoel in plaats van de keiharde wetenschap. En dat het gezonde verstand van het individu blijkbaar belangrijker is en daarom dit overgenomen zou moeten worden dan de wetenschappelijke studies die hier over gedaan zijn. A fin, goed om te zien dat u medeleven toont met het overlijden van de moeder van Rutte, al dan niet om uw punt te maken. In dit artikel valt me op dat de kant van het RIVM aan de kant wordt geschoven als De uitkomsten de schrijfster Van dit artikel niet uit komt, maar wel als leidraad genomen wordt wanneer de uitkomsten de schrijfster wel aan staan. Ik wil u adviseren om nog eens goed de tal van onderzoeken in te duiken die laten zien, en voor de reageerder onder dit artikel: wat ook met gezond verstand te bedenken is, dat de saturatie in het bloed niet verlaagd wordt door het dragen van een mondkapjes.

 11. Even ter info: was afgelopen week met een vriend in Polen, toevallig is hij diabeticus.
  In een winkelcentrum, zette hij zijn mondmasker op, binnen de 10 minuten voelde hij zich ontzettend slecht, en begon het benauwd te krijgen.
  Ik hem hem de raad gegeven van even buiten te gaan, en dat mondmasker af te nemen.
  Nu mag je zelf uitmaken, of het gezond is, of niet.
  Ik weet in ieder geval, als je dat mondmasker dagelijks draagt, dan ga je leven serieus inkorten, maar die keuze maak je zelf !!!

 12. Afschaffen mondkapjes daar bedoel ik over de hele wereld mee,.
  Afschaffen dragen mondkapjes in ov winkels en op straat,
  Afschaffen 1,5 meter regeling en de reserveringen en tijdsblokken in zwembaden.
  En zeer zeker weten RUTTE EN ZIJN SHIT CABINETJE EN ANDERE PARTIJEN DIE AAN RUTTES KAN STAAN PER DIRECT ONSLAAN,. NIKS MONDKAPJES NIKS 1,5 METER AFSTANDEN, ALLE MONDKAPJES ZIJN SUPER SCHADELIJK EN ZEER KANKERVERWEKKEND DUS NOG SUPER SLECHTER DAN T SUPER LICHTE GRIEPJE CORONA VIRUS,. DUS RUTTE GAUW OPHOUDEN MET JE OPGESTELDE NEPREGELS,. BEN HIER PISNIJDIG OVER DAT DIE DIKKOP ZICH MET DE OVERHEID TE ZEER BEMOEIT,. VAN MIJ MAG RUTTE+CABINET GAUW OPROTTEN,. EN AUB GEEN NIEUW KABINET ENZ MEER IN DE PLAATS ZETTEN,.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.