De gevaren van het dragen van een mondkapje

Met ingang van 1 juni moeten reizigers in het openbaar vervoer een (niet medisch) mondkapje dragen. Het RIVM is niet voor maar ook niet tegen. Toch maakt Rutte het verplicht. Wat zeggen onafhankelijke artsen over het mondmasker?

Blaylock

Dr. Russell Blaylock, neurochirurg, waarschuwt niet alleen dat mondkapjes gezonde mensen niet beschermen voor ziekte, maar dat ze ook ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken voor de dragers. Als je ziek bent kan je beter geen mondmasker dragen, schrijft hij.

Hij wijst er fijntjes op dat er geen onderzoeken zijn die aantonen dat een mondkapje enig effect heeft op de overdracht van het covid-19 virus. Daarom moeten we te rade bij onderzoeken van het influenza virus overdracht. En ook daar ontbreekt het bewijs.

Blijkbaar is er geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van mondkapjes noodzakelijk maakt.

Risico’s

Zijn er misschien risico’s voor het dragen ervan? Sommige onderzoeken bevestigen dit. De optredende klachten variëren van hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties.

Onderzoekers hebben ontdekt dat door het mondkapje het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk vermindert. Des te langer het masker wordt gedragen, des te meer daalt het zuurstofniveau in het bloed. Dit heeft dan weer een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor zorgt een mondmasker juist voor een verhoogd risico op infecties.

Er is nog een ander gevaar van het dragen van mondmaskers op dagelijkse basis, zo vervolgt Blaylock zijn betoog, met name gedurende meerdere uren. Als iemand besmet is met een luchtwegvirus kan iets van het virus uitgestoten worden bij iedere ademhaling.  Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.

Lees hier Blaylocks artikel

Cahill

Kijk hier de video waarin professor Cahill (vanaf minuut 8.32) haar verhaal doet.

De Ierse professor Cahill vertelt aan Del Bigtree in een interview het volgende.
Mondmaskers zorgen dat de drager minder zuurstof binnenkrijgt. Dat zet je immuunsysteem onder druk. De latent aanwezige virussen, inclusief corona, zullen juist opnieuw naar boven komen. Voeding, vitamines (en zo min mogelijk stress) houden je afweersysteem op peil.

Voor het coronavirus is het niet nodig een mondmasker te dragen en evenmin social distancing.

Verspreiding

Het lijkt erop dat met het terugschroeven van de lock down in ons land en de buurlanden als tegenprestatie voor het afzwakken van de maatregelen de burgers het mondkapje en de social distancing hiervoor terugkrijgen.

In Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië is een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer net als hier. Daarnaast moet het in Duitsland ook in  winkels gedragen worden.

RIVM over mondkapjes

Wat zegt de adviseur van kabinet Rutte, het RIVM over de mondkapjes? Zij schrijven dat niet-medische mondkapjes “de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting”. “Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn.”

“Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

Met andere woorden als het mondkapje niet beperkt zou beschermen dan zou er geen reden meer zijn om afstand te houden, hygiënemaatregelen te nemen of mensen met klachten te isoleren.

Rob Vellekoop, 29 mei 2020

40 Comments

 1. Hier nog wat extra
  https://stichtingvaccinvrij.nl/covid-19-mondkapjes-waar-is-wetenschappelijke-onderbouwing/
  Het loopt de spuigaten uit op het ogenblik met die maskers. Eigenlijk is de politiek verantwoordelijk voor de extra sterfgevallen door deze maskers.
  Maar het gekke is dat bij iedere dode extra de populariteit van Rutte stijgt.
  Dit zien we eigenlijk al sinds het begin van de Rutte kabinetten. Des te meer ellende,des te meer stemmen.
  Sorry meneer Rutte,U zou er goed aan doen om zo snel mogelijk op te krassen. U brengt alleen maar ellende voor de normale bevolking. Ik zou niet raar opkijken als U samen werkt met allerlei schimmige figuren in de wereld.
  U bent echt niet geschikt als leider van het volk. Bij iedere toespraak lees ik tussen de regels door.
  Het slaat werkelijk nergens op wat U zegt.
  Voor reclamedoeleinden ok,maar niet om de bevolking te leiden.
  Nog mijn medeleven voor het verlies van uw moeder. Ik weet hoe het voelt.Maar laat de herinnering aan uw moeder meewerken tot het stopzetten van deze onzin.

 2. Als ik het bovenstaande mag geloven hebben dus zelfs de beste mondkapjes niet geringe potentiële nadelen. Maar het blijft nog krankzinniger dat we gedwongen worden om in het openbaar vervoer mondkapjes te dragen waarvan het feit dat ze ondeugdelijk zijn al een gegeven, wat zeg ik, een *voorwaarde* is! Bij gebrek aan effectieve kapjes vind ik het logisch dat wat er wel is naar mensen gaat die in de zorg werken en dagelijkse risico’s lopen. Maar laat het daar dan bij of zorg dat er meer effectieve mondkapjes op de markt komen.

 3. Logica en realiteitszin is absoluut niet aan de orde met de maatregelen.
  Reken daar dus niet op. Het gezonde boerenverstand is niet gewenst.
  Alles wat contraproductief is, daarentegen, des te meer!
  Dit was sinds aanvang het adagio en zal het blijven.
  Kijk naar lul de MP en je ziet het bewijs.

 4. Er zijn in vernederland in dit geval twee instanties die niet serieus genomen moeten worden en dat is het RIVM en de WHO.
  Wij van wc-eend adviseren, wc-eend.

 5. Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.
  Dit heb ik zelf ook al bedacht door gewoon mijn gezond verstand te gebruiken, maar journalisten komen daar niet op?

 6. Mark Rutte is een loepzuivere psychopaat. IJdel, welbespraakt en volstrekt gewetenloos. Hij weet niet wat de liefde van een vrouw is. Hij weet niet wat vriendschap is en rekent alleen diegenen tot zijn vrienden die bereid zijn hem in de kont te kruipen. De Nederlanders komen niet op eigen kracht niet deze lockdown en zijn wat dat betreft vooral van de ontwikkelingen in Duitsland afhankelijk. Onze democratuur kent geen oppositie. Wilders, Baudet en mw. Marijnissen wonen ook in de kont van Rutte zodat het verder geen probleem is om tegenover het hele politieke zootje de anderhalve meter afstand-maatregel in acht te nemen. Het domste dat mensen kunnen doen is stemmen want het enige dat je bij de stembus kunt bereiken is dat je de carrière van een misdadiger financiert.

 7. Omdat anderhalve meter afstand niet gegarandeerd kan worden dan maar mondkapjes.Ik heb al mondkapjes maar plezierreisjes worden afgeraden. Alleen noodzakelijke reizen en als je mantelzorger bent of op ziekenbezoek gaat en in vitale beroepsgroepen werkt. Of ze echt beschermen is nog maar de vraag.

 8. Ik had een artikel gedeeld op FB van een arts over het
  Ongezonde effect van dragen van mondkapjes met wetendschappelijke uitleg waarom
  Vervolgens is het artikel geblokkeerd en kreeg ik een waarschuwing. waar gaat het in godsnaam naar toe in dit land als we niet meer kunnen schrijven wat we willen. Ik ben gewoon gecensureerd !!ben in shock !

 9. Om de resultaten van zo’n mondklep te meten, hoef je geen wetenschapper te zijn. Zet het ding op,en je merkt dat je 20 tot 40% minder zuurstof binnenkrijgt .. Maar we hebben 100% zuurstof hard nodig. Anders kunnen we namelijk NIET goed funktioneren. MIJN onderzoek, in Latijns Amerika, was heel simpel. Heb aan ruim 200 kassieres van supermarkten gevraagd, hoe ze zich voelden , na afloop van het werk. Vrijwel EENSLUIDEND was het antwoord ..BEROERD!! Vrijwel altijd HOOFDPIJN ,suf en koncentratie problemen..
  Afgezien nog van de stress die het dragen van zo’n onding veroorzaakt .
  De maatschappelijke aangerichte schade,is aanmerkelijk groter dan het voordeel,zo al aanwezig.. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat we ons zo makkelijk met een natte vinger zo laten manipuleren. Bij een nationaal gezondheids orgaan mochten de artsen..die het met me eens waren..zich er niet over uitlaten..omdat ze vreesden dan ontslagen te worden.. Interessant om uit te zoeken WIE of WAT er achter deze manipulatie explosie zit ..

 10. Fantastisch om uw reacties hieronder te lezen. Dat we onder andere moeten vertrouwen op het gevoel in plaats van de keiharde wetenschap. En dat het gezonde verstand van het individu blijkbaar belangrijker is en daarom dit overgenomen zou moeten worden dan de wetenschappelijke studies die hier over gedaan zijn. A fin, goed om te zien dat u medeleven toont met het overlijden van de moeder van Rutte, al dan niet om uw punt te maken. In dit artikel valt me op dat de kant van het RIVM aan de kant wordt geschoven als De uitkomsten de schrijfster Van dit artikel niet uit komt, maar wel als leidraad genomen wordt wanneer de uitkomsten de schrijfster wel aan staan. Ik wil u adviseren om nog eens goed de tal van onderzoeken in te duiken die laten zien, en voor de reageerder onder dit artikel: wat ook met gezond verstand te bedenken is, dat de saturatie in het bloed niet verlaagd wordt door het dragen van een mondkapjes.

 11. Even ter info: was afgelopen week met een vriend in Polen, toevallig is hij diabeticus.
  In een winkelcentrum, zette hij zijn mondmasker op, binnen de 10 minuten voelde hij zich ontzettend slecht, en begon het benauwd te krijgen.
  Ik hem hem de raad gegeven van even buiten te gaan, en dat mondmasker af te nemen.
  Nu mag je zelf uitmaken, of het gezond is, of niet.
  Ik weet in ieder geval, als je dat mondmasker dagelijks draagt, dan ga je leven serieus inkorten, maar die keuze maak je zelf !!!

 12. Afschaffen mondkapjes daar bedoel ik over de hele wereld mee,.
  Afschaffen dragen mondkapjes in ov winkels en op straat,
  Afschaffen 1,5 meter regeling en de reserveringen en tijdsblokken in zwembaden.
  En zeer zeker weten RUTTE EN ZIJN SHIT CABINETJE EN ANDERE PARTIJEN DIE AAN RUTTES KAN STAAN PER DIRECT ONSLAAN,. NIKS MONDKAPJES NIKS 1,5 METER AFSTANDEN, ALLE MONDKAPJES ZIJN SUPER SCHADELIJK EN ZEER KANKERVERWEKKEND DUS NOG SUPER SLECHTER DAN T SUPER LICHTE GRIEPJE CORONA VIRUS,. DUS RUTTE GAUW OPHOUDEN MET JE OPGESTELDE NEPREGELS,. BEN HIER PISNIJDIG OVER DAT DIE DIKKOP ZICH MET DE OVERHEID TE ZEER BEMOEIT,. VAN MIJ MAG RUTTE+CABINET GAUW OPROTTEN,. EN AUB GEEN NIEUW KABINET ENZ MEER IN DE PLAATS ZETTEN,.

 13. Ik begin bij mezelf een patroon te zien: nadat ik een aantal uren in het OV een mondkapje heb gedragen (waardoor ik het na een tijdje ook altijd erg benauwd krijg), voel ik me de volgende dag helemaal niet lekker: benauwd, pijn op de borst, snotterig, verhoging. Na een paar dagen is dat over, maar zodra ik weer met mondkapje op reis ben geweest, begint het hele feestje weer van voren af aan.

 14. Ik weiger om een mondkapje te gebruiken. Het is slecht voor mijn gezondheid, maar een mondkapje is sowieso geen optie voor mij, vanwege een traumatische ervaring, nu al ruim 30 jaar geleden. Op zaterdag 7 oktober 1989 werd ik het slachtoffer van een gewapende roofoverval op mijn werk, waarbij ik werd gekneveld en er breed tape over mijn mond werd geplakt. Ik heb deze gebeurtenissen psychologisch vrij goed kunnen verwerken en ik dacht daar nauwelijks nog aan. Nu met die mondkapjesdwang komen deze akelige herinneringen echter weer boven water, en komt alles in mij in verzet.
  Daarom zal ik onder geen enkele voorwaarde zo’n mondkapje willen gebruiken. Ik vermijd dan ook al het openbaar vervoer, vliegen doe ik nu dus ook niet, en ik vermijd alle plaatsen waar ze die rotdingen verplichten!
  Mondkapjes zijn voor mij een rode lijn, ik gebruik ze dus niet!!!!!

 15. Svalbard, wat erg dat je zo’n traumatische ervaring hebt gehad! Ik zou ze het liefst ook niet dragen, maar ben afhankelijk van het ov om naar mijn oude moeder te gaan.. Ik houd wel de hele reis met mijn linkerduim de mondkap een stukje van mijn mond af. Ben zó anti, voelt daarom extra rot. ?

 16. Dat het mondkapjes slecht is kan ik beamen, sinds ik het draag alleen maar verkouden en kort van adem..
  Probeer altijd foefjes om lucht door te laten.

 17. Afgelopen wekend weer langere tijd mondkapje op gehad… nu dinsdag alweer ontzetten benauwd en pijn op de borst… ik word ziek van een mondkapje… dat patroon is onderhand zo duidelijk! Over vijf dagen ben ik weer oké.

 18. Ik voel me gemuilkorfd met een mondkapje op in het ov. Het maakt me ook razend. De eerste keer maanden geleden, stikte ik bijna van de hitte in de bus met de muilkorf op (want dat is het, het is geen bescherming). Sindsdien doe ik het op wel op, maar onder mijn mijn neus, zodat ik vrij kan ademen. Ik heb nog geen conducteur gezien, maar wel veel boze gezichten van medereizigers. Ik wil een flyer maken om uit te delen in het ov, aan mensen die boos naar me kijken. Om uit te leggen, dat we in de maling worden genomen en dat ze niet bang hoeven te zijn.Ik vind het zo zielig voor de mensen, die ik op straat en in winkelcentra met een mondkapje op zie lopen. Ze moeten erg bang zijn. Het is misdadig wat de staat met ons uithaalt.
  Ik heb een button gemaakt (5000 stuks) , handenschudden met een groene rand erom heen: gewoon normaal doen en elkaar de hand schudden, er is niets aan de hand, en we houden ons aan de 1,5 meter, haha!!!

 19. Dag Rob Graag wil ik ook zo n mondkapjes als wat jij draagt.
  Ik ben ook werkelijk ziek van de kolder!
  Waar kan ik die bekomen.
  Vriendelijk Dank. Jann DeVries

 20. Ik heb dat mondkapje op maat laten maken. Er is dus maar 1 exemplaar van.

 21. waarom worden treinen, bussen, trams en metro niet voorzien van ramen die open kunnen? Eeen betere ventilatie kan er niet zijn, nu zit alles potdicht dus blijven de fijne druppeltjes urenlang zweven.

 22. Rutte, is een globalist en illuminatie die 2/3 van
  de mensheid wil vermoorden. Mondkapjes vergiftigen je en dat is wat hij wil, dat mensen sterven.
  Wake up

 23. Wat te denken van het bericht dat in Spanje mondkapjes overal verplicht zijn, maar het aantal besmettingen daar explosief stijgt? Door mondkapjes vermindert je weerstand… naar mijn idee verergeren mondkapjes juist het probleem. We hadden corona redelijk onder controle tijdens de eerste golf en toen waren mondkapjes niet verplicht. Nu zijn kapjes wel verplicht en er zijn blijkbaar meer besmettingen dan tijdens de eerste golf. Sinds de invoering van mondkapjes begonnen de problemen pas goed naar mijn mening!

 24. Ik ben mantelzorger voor mijn moeder. Ik was blij dat ik haar weer mocht bezoeken in het verpleegtehuis na maanden. Maar nu heeft het tehuis een mondkapje verplicht gesteld, wat inhoudt dat ik inclusief mijn reistijd negen of tien uur zo’n kapje moet dragen. Na vijf uur -reistijd vv- ben ik drie of vier dagen compleet ziek, maar ik werk ook nog 40 uur per week. Ergo: ik kan mijn moeder niet meer bezoeken, want ik moet ook aan mezelf denken en ik trek deze absurde en draconische maatregelen niet meer, omdat ik er letterlijk ziek van word!

 25. De NS/het OV maakt maakt zich sinds de invoer van de mond-dood-kapjesplicht schuldig aan het overtreden van artikel 1 van de Grondwet (discriminatie), door andere voorwaarden te stellen aan reizigers dan enkel het voor de te maken reis aanschaffen van een passend vervoerbewijs. Mijn advies: Boycot het OV tot alle maatregelen zijn opgeheven. In Amsterdam was het ook snel afgelopen met het mondkapjesexperiment toen de marktkooplui van de Albert Cuyp met een rechtszaak dreigden wegens 50% minder inkomsten. Iemand die alleen aan geld denkt, kun je alleen bereiken door hem in z’n portemonnee te raken. Met alle Licht en Liefde voor de Waarheid, groet ik jullie.

 26. Met het dragen van een mondmasker\mondkapje Is het grote gevaar om dan ge-infecteerd
  te geraken door het zuurstof van deze mensen In Hun Eigen OngeZuiverde Lucht Te
  Blijven Gebruiken. Dus daarom Moet Ge\Men Heel Gevaarlijk Mondmaskers\mondkapjes
  Te Dragen. Het Kan Dat U Het Dragen Binnen één Dag OfMeerdere Dagen\Weken Uw Leven
  Kosten. Denk daar echt Over Na wat Gij\U Uwe Leven op het Spel Te Zetten,??
  Dit Heb Ik destijds geleerd door De Medische Bedrijven En De Gezondheidswereld, in
  de Vorige Eeuw; 1960 t/m 1999 En door diverse gebeurtenissen destijds.
  Heb daarin nl, gewerkt in deze medische gezondheid. Ik weet nl, ook niet alles?
  Mocht Iemand Het Anders hebben geleerd of meegemaakt, moet Gij\U, dit ook wel
  laten weten\merken.
  06 – 10 – 2020 20.30 uur.

 27. Iedere keer na gebruik mondkapje krijg ik keelpijn, hoofdpijn, snotterig etc. Sinds deze week moet ik hele dag werken met mondkapje op, knallende koppijn en benauwd! Extra vervelend is dat ik herstellende ben van post commotioneel syndroom, maar dit zorgt ervoor dat ik weer terugval, HELP! Het werkt ook gewoon niet, gebruik je logisch verstand, het is gewoon 100% niet goed!

 28. laat je niet muilkorfen door die idioten van het kabinet!!
  we gingen een tijdje terug lunchen bij een restaurant waar de bediening muilkorfjes moesten dragen, we zagen van alles misgaan met bestellingen en de bediening liep te hijgen alsof ze een marathon hadden gelopen.Dus!!!! geen muilkorfjes dragen!!
  erg slecht voor je eigen gezondheid. Rutte en zijn vriendje dragen ze zelf ook niet, misschien voor de show even

 29. Mondkapjes maken je ziek. Zieken worden getest. Met ondeugelijke testen. Mensen moeten ziek worden. De c19 lijst moet groter worden. Dus worden ziekmakende kapjes verplicht. Wznt de spoedwet moet erdoor. Daar hebben we hoge cijfers voor nodig. Want we moeten vaccins erdoor duwen. Want die zijn al betaald. Rest my case.

 30. Twee zaken, wakkere lezers:
  1) De ‘concentratie virus’ kan nooit toenemen door het mondkapje te dragen. Het virus wordt namelijk niet in het mondkapje bij uitademing gedeeld. De concentratie waarin je het uitademt, wordt ook weer ingeademd. Je word hier ook niet zieker van, het virus is er immers al.

  2) Wie meent dat het virus weer ingeademd wordt, moet dus ook toegeven dat het mondkapje werkt. Deze virusdeeltjes kunnen niet worden overgedragen aan de ander dan de drager van het mondkapje.

  2)

 31. Moest gisteren naar de oogkliniek in het ziekenhuis.en met het openbaar vervoer meer dan vier uur een mondkapje op.ik voelde mij daarna niet lekker pijn op mijn borst en benauwd. Ik had het zelfde een week daarvoor na lang dragen van een mondkapje.niet gezond volgens mij.

 32. Voor die mensen die bij het dragen van een mondkapje pijn op de borst voelen, raadpleeg zo snel als mogelijk arts. In veel beroepen is het dragen van “snuitjes”(mondkappen) al jaren lang verplicht. Gezonde mensen ondervinden hier geen hinder van.

 33. Ik draag op mijn werk dagelijks een mond/neus masker, is ook wel nodig in een zieknhuis waar patienten met allerlei aandoeningen liggen, ja, ook met Covid 19.
  Mijn collega`s en ik hebben absoluut geen last van de mond/neus maskers, gelukkig maar anders zouden er in no time geen verpleegkundigen meer zijn.
  Dus als u klachten heeft van een mond/neus masker dan heeft u een verkeerd prul of u heeft onderliggende ziekte maar met normaal mond/neus masker heb je absoluut geen problemen.

 34. Het verkeerde prul is een wettelijk voorgeschreven niet-medisch mondmasker, weet u nog.

 35. Ik merk hier op dat toch veel mensen last hebben van de mondkapjes.
  Zelf heb ik ook mijn bedenkingen of het wel nut heeft en waarom ze dit doen.
  Het lijkt er meer op dat ze ons als brave schapen in bedwang willen houden.
  Het komt ze goed uit, geen stakingen meer, thuis werken = minder vervuiling = co2 reductie, vorig jaar wilde ze al geen vuurwerk, nu drukken ze het verbod door met als rede overlast zorg.
  Voor mij blijven er veel vraagtekens met dit beleid, ook in Europa waar zijn ze mee bezig.
  China heeft wel voorkomen dat het land verder besmet raakt maar niet de rest van de wereld. Dit geeft ook veel vraagtekens.

 36. Voor de mensen die het nog niet weten, je kan een uitzonderingsplicht krijgen voor mondkapjes op rijksoverheid.nl. Heel simpel om er vanaf te komen want die kapjes zijn een en al onzin en nog eens schadelijk. Zo hoef je dus nergens meer een kap te dragen en als er naar gevraagd wordt hoef je alleen t bewijskaartje te laten zien. Geen dank en sterkte aan iedereen in nederland!

 37. Heb je al gemerkt dat artikelen of lezingen van artsen die waarschuwen
  dat het dragen van mondmaskers schadelijk is zoals een bekende immunologe (verwijderd Youtube) of danwel uberhaupt het van overheidswege verplicht stellen tot het dragen van mondmaskers/mondkapjes bekritiseren via bijvoorbeeld YouTube of Facebook deze worden geblokkeerd of verwijderd? Nou bovenstaande video CAHILL is daar ook een voorbeeld van. Dergelijke mediaplatforms voeren pure censuur uit op wat de gewone burger niet mag weten. Dit lijken wel nazi of chinese toestanden. Omdat dit niet past in het denkframe van de machtige beleidsmakers op nationaal maar ook op internationaal niveau . dergelijke machten manen tot geheimhouding om het beleid legitiem zoals de heersende beleid over de coronamaatregelen, ook al klopt er qua waarheid voor de onderbouwing van dergelijke maatregelen helemaal niets van. Facebook of YouTube maar ook WhatsApp kan zo’n artikel dan blokkeren of ontoegankelijk maken. Dan staat er “Deze video is privé”. Trek je conclusies!!! “Dit is volksverlakkerij!” is de mijne. Je mag sommige dingen dus gewoon niet weten. Geheim.
  Het liefst zou ik ze ook willen verbannen.

 38. werk in de zorg heb dus lang mondkapjes moeten dragen.
  na de griep in april en een fikse verkoudheid nu zat er tussen mijn sputum iets harig.
  dit bleek een flink pluisje te zijn ,naar mijn mening opeenhoping vezeltjes mondkapje.
  verder merkte ik gedurende de tijd dat ik mondkapjes draagde dat mijn saturatie is gedaald naar 93%.Verder valt het mij op dat mijn vrouw en vooral ook zoon meer zijn gaan hoesten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.