Vreedzame vrijheidsdemo op vaderdag in Den Haag klinkend succes

Zondag 21 juni hebben een paar duizend mensen een vreedzaam vrijheidsprotest gehouden in Den Haag. Hier was eerder op vrijdag nog door Remkes de demo van Viruswaanzin verboden. Daarop besloten een aantal mensen zonder overleg met de autoriteiten op te roepen tot een spontane demonstratie. Ondanks dat dit heel ongebruikelijk is, werd de spontane actie een groot succes. Dit gebeurde er.

Vrijdag

De vele gegadigden voor de verboden demonstratie waren op vrijdag amper over hun teleurstelling heen, toen er alweer een nieuwe demo voor zondag werd aangekondigd en verspreid via het internet. De oproep luidde om op vaderdag te gaan picknicken op het Malieveld in Den Haag. Het uitgangspunt van deze duizenden mensen is Rutte duidelijk maken dat er geen enkel excuus is om grondrechten van burgers af te pakken. Dus ook niet het recht om te demonstreren. Deze picknick is daar een schitterend voorbeeld van. Met als bijvangst gezichtsverlies voor autoriteiten die hun macht overschatten.

Meer mensen beseffen dat ze in een omgekeerde wereld leven, waar de overheid bepaalt en de bevolking gehoorzaamt, terwijl juist de regering dienstbaar en behulpzaam zou moeten zijn aan het volk.

Arrestatie

De frustratie bij de autoriteiten was blijkbaar groot. Tinus Koops (organisator van de demo op 30 mei) wordt lopend onderweg naar het Malieveld gearresteerd omdat hij een t-shirt draagt waardoor hij “de uiterlijke kenmerken heeft van een demonstrant”. Vandaag is demonstreren namelijk verboden door Remkes.

Dus voordat hij op het Malieveld staat pakt het gezag hem al op en voert hem af.

Tijdpad

13.15 uur: Het Malieveld is bezet door het volk.
13:30 uur: Iedereen wordt verzocht het Malieveld te verlaten.
13:45 uur: De ME is opgetuigd en wordt ingezet.
13:55 uur: Restaurant Malieveld wordt gesloten door de politie.

Om duidelijk te maken aan de politie dat de duizenden demonstranten vreedzame intenties hebben, gaan veel mensen zitten op of rond het Malieveld.

Thuis volgen honderdduizenden mensen via gestreamde beelden de gebeurtenissen.

Mario KlardieIedereen staat gezellig te praten, ook met de politie. Wel waren er net daarvoor, begrijp ik, een paar arrestaties verricht, omdat mensen een poster bij zich hadden. Ik denk intimidatietactiek.
Het Malieveld stroomt snel vol. Een hele grote groep, zwart gekleed, gaat het veld op en een aantal verwachten dat de sfeer zal omslaan. Het tegendeel gebeurt. De sfeer blijft heel gezellig.”

“Het is een hele middag een love & peace happening, zonder eén wanklank, met alleen liefdevolle verdraagzaamheid. Jong en oud, blank en gekleurd, bloemen werden uitgedeeld ook aan de politie. Het lijkt wel een hippieachtige happening uit de sixties.”  Dit schrijft Dona Köhler.

Lilly Sunshine:Liefde zóveel liefde, zo sterk, mooie mensen, meditatie, muziek, zang, samenhorigheid….de ME die zakjes chips uitgedeeld krijgen, en een applaus wanneer zij hun helmen afdoen.”

14:15 uur: Een grote menigte verplaatst zich van het Malieveld naar het centrum van Den Haag. De politie heeft veel straten afgezet.

14:35 uur Centraal station Den Haag is volledig afgesloten. Nog meer inzet van de Mobiele Eenheid.

Daarna wandelt een groot deel van de massa in de richting van het station. Er volgt een korte vuurwerkknal en plotseling komt van achteren politie te paard. Rennende mensen worden bewust in een hinderlaag gelokt. Daarna schijnt er flink gemept te zijn.

“Er was geen enkele agressie zichtbaar ook niet bij politie. Wel wist de politie voordat de stoet richting CS trok mij te vertellen dat de ME onderweg was.”

16.00 uur Tot dan is alles vreedzaam, De rellen “moesten“ uitgelokt worden door politie.

Tot slot

Ongeregeldheden beginnen pas wanneer de ME massaal het Malieveld op komt en de mensen insluit die er nog zijn.

Tanni KoensEigenlijk fantastisch hoe de (r)overheid heeft gereageerd. Ze hebben nu een groot deel van de bevolking die nog dacht; het valt wel mee..wakker gemaakt.. niet slim van ze. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is, hoe gek het nu ook nog klinkt, echt het begin van het einde van de deep state..wereldwijd…Blijf in vertrouwen en in liefde, want ze hebben vandaag laten zien dat ze daar het meest bang voor zijn.”

Hendrine Kusters ziet 21 juni 2020 de geschiedenis ingaan als de dag waarop het Nederlandse volk gezamenlijk opkomt tegen een uiterst corrupte en leugenachtige regering. Die, zo schrijft ze, niet schuwt om een vredige demonstratie in de kiem te smoren en onschuldige demonstranten op te pakken en te beboeten.

 

Rob Vellekoop, 22 juni 2020

12 Comments

 1. Mooi geschreven! Ik heb ‘t allemaal gevolgd vanaf de andere kant van onze aardbol. Jammer van de charges en provocaties van een deel van de politie… Ik neem aan dat zij moeten doen wat hen opgedragen wordt ?

 2. Ik steun jullie volledig.
  Anarchisme kan de wereld redden.
  Zelf onze eigen fruit en groenten kweken. Terug naar onze roots.
  Zelf het vlees slachten. Daarmee voorkomen we massa moorden van dieren.
  Al dit leed is niet nodig als we elkaar maar helpen.

 3. Rob,

  “13:30 wordt iedereen verzocht veld te verlaten”
  Ik en velen met mij zijn daar niet van op de hoogte. Misschien is het wel gezegd maar zeker niet luidkeels of via megafoon duidelijk gemaakt.

 4. Juist polite of niet, deze zijn ook vaders! zij hebben de macht !!! het is hun plicht ook te vechten tegen de machtshebbers! en niet tegen de burgers die in een vrije wereld willen leven. NIET OM AAN TE ZIEN . TIJD VOOR EEN MILITAIRE STAATSGREEP

 5. Ik heb het gevolgd en was inderdaad een vooral gezellige bijeenkomst. Goed voor een herhaling.Tja en de harde corona kern van de politie. Die had eigenlijk het nakijken. Ik begreep inderdaad dat ze van alles probeerde uit te lokken.
  Nu nog de gewone man proberen over te halen,die nog steeds niet in de gaten hebben,dat ze voor de gek gehouden worden. Schande schande zijn veel gehoorde reacties vanochtend.
  Maar dat was in de zeventiger ook zo met de krakers in Amsterdam.

 6. Wat me niet duidelijk is , dat ik ook lees in de media wat hier staat, maar daarnaast wordt ook gesproken over hooligans die , ook door de media , m.i. worden beschreven als enkele groepen , die los van het Malieveldse Kralingen 2020, met andere intenties op het CS bezig zijn. Klopt dat ?

 7. Robert,over die hooligans kan ik niks zeggen.Er gebeurde daar wat.Er circuleren veel video’s.Of dat echt zo gebeurd is kan alleen iemand vertellen die het gezien heeft.Ik dus niet.

 8. d.d. 21-06-2020: #OpenUpNL-143:

  ‘N GROOT VOLKsFEEST van VRIJE NEDERLANDERS wéér DOOR POLITIE VERZIEKT en TINUS KOOPS GEARRESTEERD OM T-SHIRT?!

  d.d. 22-06-2020: #OpenUpNL-144:

  JOURNAAL VERDRAAIT FEITEN OVER VRIJHEIDsFEEST: POLITIE INTIMIDEERDE, de hele dag, WAKKERE BURGERS in Haagse ZON!

  #HetEnigeNormaal #AllemaalSamen #LekkerMenselijk #VreedzaamVolkFckendePolitie #PolitieHooligans #OpenUpNL-145: VRIJE, BLIJE BURGERS VIEREN ‘HET ENIGE NORMAAL’ = ALLEMAAL SAMEN dus en MET MENSELIJK CONTACT! #WijZijnHetVolk #DeGeleCamera stoppasfamiliedrama.blogspot.com/2020/06/openupnl-145-vrije-blije-burgers-vieren.html

 9. Het was een geweldige dag in Den Haag, jammer dat de politie zich wederom niet kon gedragen.

  Wij hebben onze eigen demonstratie gehad die dag op het Plein, voor de 2e kamer, 500m van het Malieveld.
  https://twitter.com/regio15/status/1274681340747829249/photo/1
  https://twitter.com/regio15/status/1274681340747829249/photo/2
  De uiting “Johan Remkes Volksverrader” werd rond 17:30u verboden en even later ook de gehele demonstratie door Remkes zelf: wij van WC eend……..

  Maar het was een schitterende middag met de gehele middag duimpjes en de mensen op de terrassen waren op onze hand toen de politie een paar keer vervelend kwam doen.

  Ik heb veel ervaring met demonstraties en ken het Malieveld goed; het aantal mensen wordt vaak veel te laag ingeschat. Met 5000 mensen sta je in een hoekje van het veld.
  De groepsknuffel was met ongeveer 7000 mensen en op een gegeven moment stonden er ruim 15000 mensen op het veld. Ik schat dat er zeker 20000 mensen zijn geweest.

  Voetbalsupporters bedankt voor jullie goede gedrag en het opkomen voor de ouderen die zinloos door de ME geslagen werden.

  Ik lees nu berichten dat alle voetbalfans en motorclubs zich aan het verzamelen zijn om op te komen voor hun vrijheid en de demonstranten gaan beschermen tegen het zinloze geweld van de ME. Wellicht wil paintballend zich ook aansluiten? 😉

  Het water moet ons blijkbaar tot knieën staan voordat we wakker zijn geworden en nu opstaan tegen de misdadige overheid die enkel de belangen van de globalisten en bankiers dient middels o.a. de corona leugens.

  Onthoud dat jezelf verdedigen tegen geweld geen geweld is, maar je met kracht verdedigen!
  Wees liefdevol en wijs zodat we er een intelligente evolutie van gaan maken in plaats van een bloedige revolutie.

  De leeuw is wakker!

 10. Fascistisch onrechtmatig gedrag van dienders kunnen jouw bloed aardig aan de kook brengen, dat weet ik uit ervaring, tot aan vuurwapengebruik toe.
  Laat je daarbij niet verleiden tot terugvechten want daar is het om te doen met een filmmomentje voor de nationale propaganda omroep.

 11. ik weet niet of die voetbal’fans’ wel zo’n goed idee is. Die maakten er vorige week ook een zooitje van. Lui die er heen gaan met het ide om te matten, heb je niks aan. En vrouwen moeten eens een keer ophouden met dat achterlijke
  eeuwige gegil als er een heftige situatie zich aandient. ik weet dat het een instinctieve vrouwelijke reactie is vanuit een onmacht en alarm impuls maar zeer contraproductief en alleen maar sfeerverhogend voor de ‘mensen’ met het geweldsmonopolie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.