Rutte zet geheime politie in om te provoceren en infiltreren tijdens picknickdemo in Den Haag

Met dank aan Persbedrijf Natu2Pers

Beelden gemaakt op de dag van de demo in Den Haag op 21 juni laten zien dat politie in burger (ook wel Romeo’s genoemd) zich mengt onder de menigte demonstranten. De demonstratie verloopt vreedzaam tot aan het einde van de middag. De verklaring zit in undercoverpolitie-eenheden die geweld gebruiken en om zo mensen uit te dagen zodat ze hen vervolgens kunnen arresteren. Zij worden echter bij meer demonstraties voor de vrijheid ingezet zoals op 5 mei.

Infiltranten van de politie

Beelden van Persbedrijf Natu2Pers

Aan het einde van de zondagmiddag sleept de politie in burger een jongen aan armen en benen mee om demonstranten te provoceren bij Den Haag Centraal Station.
Daarna reageert de ME hier direct op, om de demonstranten die het opnemen voor het slachtoffer een pak rammel te geven.

Verder toont de video hoe een aantal geheime agenten uit een overvalsbusje van de politie stappen om zich tussen de demonstranten te mengen.

Op deze manier staan provocatie en infiltratie prachtig in beeld. Blijkbaar heeft Rutte geheime politie nodig om zijn regime te handhaven.

Hierna zal de reguliere media onder aanvoering van de NOS melden dat er ‘hooligans’ aanwezig zijn tijdens de demonstratie. Op deze manier schilderen ze steeds demonstraties af als op geweld uitlopende gebeurtenissen en vooral dat demonstranten agressief zouden zijn.

AanhoudingsEenheid

Dit lijkt op een actie van de AanhoudingsEenheid (AE) van de politie. Deze eenheid is altijd in burger en infiltreert de menigte zogenaamd om relschoppers/kopstukken/potentiële gevaren aan te houden. Zo’n AE bestaat uit 2 pakkers en de rest van het team schermt de pakkers af van de menigte zodat zij ongestoord kunnen aanhouden.
Vaak worden zij ook ondersteund door de ME. Wanneer de AE wordt aangevallen zoals je hier ook op de beelden ziet, dan komt de ME daar overheen met een charge. Hier was de reactie van de ME echter te laat en klaarblijkelijk onvoorbereid. Om niet meteen op te vallen kunnen zij ook uitgedost zijn als bijvoorbeeld voetbalsupporters en nemen soms ook stenen in de hand alsof zij erbij horen.

Deze agenten in spijkerbroek provoceren dus vreedzame demonstranten met als doel mensen angstig maken om bij demonstraties aanwezig te zijn. Het geweld komt dus van de overheid (politie) en niet van de bevolking. Dat is een belangrijk punt. Zeker als later Rutte nota bene spreekt van ‘hooligans’ en zijn politiek leugenachtig rechtvaardigt met: “Hooligans misbruikten demonstratie, 1,5 meter echt noodzakelijk”

Meer under cover

Denk niet dat deze geheime ambtenaren alleen op 21 juni zijn ingezet. Na afloop van de demo van 5 mei in Den Haag tegen de coronamaatregelen waren ze net zo gewelddadig aanwezig. Kijk maar naar dit filmpje waarbij ze op een oudere heer met zijn vieren gaan zitten en hem vervolgens pijnigen totdat hij het uitschreeuwt.

Politiegeweld

Onnodig politiegeweld komt op 21 juni meer voor. Zij slagen er echter nooit in om het vreedzame karakter te verzieken. Pas op het einde van de zondag wordt de stemming grimmig en voert de politie arrestanten af. Rutte kan onmogelijk een vreedzame bijeenkomst tegen zijn bewind rustig laten aflopen, dat zou nog meer negatieve publiciteit voor deze dictator-in-spe hebben opgeleverd.

Massamedia al dagen aan het stoken

Wanneer op vrijdag viruswaanzin aankondigt in beroep te zullen gaan tegen de beslissing van de burgemeester om de demo van 21 juni te verbieden, melden de reguliere media dat de demo niet doorgaat. Dat doen ze al voordat het kort geding is gevoerd! Terwijl zij normaliter de vrijheidsdemo’s doodzwijgen. Pas als er iets negatiefs te melden is, springen zij erop als een stier op een rode lap.

Daarna rusten ze niet om het vrijheidsprotest zwart te maken, bijvoorbeeld door te waarschuwen dat er dranghekken rond het Malieveld zouden zijn opgesteld.

Gelukkig groeit het aantal mensen dat deze smerige trucs doorziet. Ook wordt steeds duidelijker dat de reguliere media fungeren als propaganda-apparaat in dienst van het corona-kabinet. De deelnemers realiseren zich dat provocaties van de politie op de loer liggen. Het feit dat er zoveel mensen zonder toestemming van de burgemeester zijn gaan demonstreren frustreert de autoriteiten natuurlijk mateloos. Toch hebben zij gebruik gemaakt van hun grondrecht op demonstratie. Dat de overheid hiertegen acties onderneemt zegt alles over de Grondwet, namelijk dat dit een gepasseerde wet aan het worden is.

Rob Vellekoop, 23 juni 2020

13 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Het is Hot bij die lui…is al jaren bekent dat die lui zo werken…..de NSB- LUI NOEM IK DIE GEWOON!!!
  DAT DEDEN DIE LUI NOU OOK VOOR DE WO2 EN AL DIE JAREN ER NA…TOT OP DE DAG ALS VANDAAG….JA UW MOBIELTJES IS EN BLIJFT OOK EEN GEWELDIGE MOBIELE COMPUTER DIE DAG EN NACHT EN OVERAL TE TRASSEREN/AF TE TAPPEN IS.
  Ook ik als simpele sofie nummer wordt door die lui in de gaten gehouden—wie nou een maal kritiek uit op het wan beleid van een ambtenaar wordt gezien als staats gevaarlijk en als vijand nummer 1.
  Niet dat ik daar wakker van lig,jaren geleden ben ik ook in elkaar getrapt–letterlijk en figuurlijk is er over mij heen gelopen door politie ambtenaren…prima hoor…kom terug in burger en verschuil je niet achter je baasje cq werkgever…wees een echte vent en vecht man tegen man…alleen kunnen en duren die lui(politie)dat niet…zo gezegd —de lafaard van de stad.
  De Dictatuur is na bij!!!
  De eerste bewoners van de land worden mond dood gemaakt….de verkapte vrijheid,voor die mensen zeg ik houdt moet,de kistjes van toen staan klaar voor de staats greep!!
  Ik dank U!!

 2. Hooligans doen gruwelijke dingen, week in, week uit, jaar in, jaar uit. Logisch dat de politie daar creatieve middelen inzet. Wie doet het anders? Dat gebeurt al decennia, niet alleen in NL. Dus helaas is dat normaal. Lees eens wat verhalen over hooligans, als je nachtmerries wilt krijgen.
  Waar ik me zorgen over maak, is het wantrouwen dat door zulke berichtgeving gekweekt wordt. Dat is voor niemand goed.
  Vals nieuws verspreiden, wantrouwen zaaien door ongerijmde of speculatieve interpretaties, is net zo erg als wat hooligans fysiek doen.
  Blijf alsjeblieft kijken en denken.
  Dit klopt niet: “Deze agenten in spijkerbroek provoceren dus vreedzame demonstranten met als doel mensen angstig maken om bij demonstraties aanwezig te zijn. Het geweld komt dus van de overheid (politie) en niet van de bevolking. Dat is een belangrijk punt. Zeker als later Rutte nota bene spreekt van ‘hooligans’ en zijn politiek leugenachtig rechtvaardigt met: “Hooligans misbruikten demonstratie, 1,5 meter echt noodzakelijk”. ”
  Denk even na of dat klopt, ‘vreedzame demonstranten’? Die types in dat filmpje die op de ME af stormen, met stenen en verkeersborden gooien?
  Voor hen is het hobby, rellen met de politie.
  “Dus” in bovenstaande tekst is niet gerechtvaardigd. Uit het filmpje blijkt niet of de jongen die ze naar het busje wilden slepen een strafbaar feit begaan had (en dus gearresteerd moest worden) of misbruikt werd om te provoceren (wat de auteur stelt).
  “Met als doel” is ook verzonnen. Er zijn tientallen demonstraties per week, jaar in, jaar uit. Geen probleem. Was ook bij anti5G in Den Haag in feb. Politie kijkt of het goed gaat, dat is hun dagelijkse werk in Den Haag. Niemand wordt bang gemaakt. Pas bij risicogroepen wordt er ME klaargezet op afstand.
  Er waren nu hooligans uit heel NL, logisch want er zijn al maanden geen voetbalwedstrijden dus ze staan droog.
  Het tweede ‘dus’ is ook ongerechtvaardigd. En daarmee de volgende splijtende leugen geboren, die zich razendsnel verspreidt onder de bevolking.
  Dit werkt alleen maar tegen de beschaving.
  “Het eerste slachtoffer in een oorlog is de waarheid” kun je ook omdraaien. Door leugens krijg je oorlog. En daar doet deze auteur aan mee.
  Rutte rechtvaardigt de 1.5 m met virologen die hun hart vasthouden bij de versoepeling.

 3. Het probleem is meer de NOS en Nu.nl

  Als we geen pers hebben die breed uit meten en het alleen maar op de alternatieve kanalen komt, dan gaat het allemaal heel lastig worden.

  De gemediatrainde Rutte smult ervan.

  Het is zooo fout.
  Hij voelt zich onschendbaar op alle vlakken.
  en denkt dat de uitdrukking hoogmoed voor de val voor hem niet van toepassing is.

  Maar dat dacht Hitler denk ik ook en Napoleon etc.
  Ooit komt de dag ook al lijkt het kwaad beter georganiseerd dan ooit

  Volhouden! ook al is meedoen veel makkelijker en lichter
  Blijf trouw aan uw geweten en in mijn opinie is het goede God
  maar daar mag u zelf over gaan

 4. Beste Jelle,
  dank voor je commentaar.
  1. Je schrijft dat je je zorgen maakt over het wantrouwen dat mijn artikel opwekt.
  Welnu dat is helemaal de bedoeling. Een overheid die liegt en bedriegt (de website staat vol met voorbeelden daarvan) moet je als burger willen controleren en eindeloos checken. Dat is namelijk verschrikkelijk hard nodig. En dat geldt ook voor de politie. Iedere actie van hen moet geverifieerd en gecontroleerd worden.
  De naieviteit die bloeit binnen onze samenleving om er standaard vanuit te gaan dat de overheid handelt in het belang van de burgers is zo onjuist. Het is een door velen gekoesterde illusie. Deze illusie werkt machtsmisbruik in de hand. Mensen worden op voorhand al angstig gemaakt om te demonstreren en voor hun grondrechten op te komen.

  2. ‘Vals nieuws verspreiden’, waarmee je suggereert dat ik dat doe, waarop baseer je dat?

  3. Klaarblijkelijk is jouw perceptie zodanig beinvloed dat je demonstraties met geweld associeert. Met geweld dat door demonstranten wordt begonnen. Dat is nu precies het beeld dat de massamedia al decennia lang de burgers willen doen geloven. En dat is nu net wat veel nieuwe demonstranten ondervinden, tot hun verbazing roepen niet de demonstranten op tot geweld, maar provoceert de politie op tal van manieren. Misschien kan je eens wat alternatieve websites lezen om te kijken hoe demonstraties werkelijk verlopen in plaats van als een kip zonder kop achter het NOS journaal aan te lopen en te geloven dat demonstranten per definitie gewelddadig zijn.

  4. Je baseert je beeld van demonstraties en optreden politie blijkbaar op een demo, namelijk die van 5G in Den Haag. Tja, dan houdt het voor mij op.

  5. Je zegt dat er pas bij risicogroepen ME wordt klaargezet. Hoe weet je dat? Beter nog vanuit welke bron put jij deze kennis?

  6. Je stelt ‘er waren hooligans uit heel NL’. Hoe weet je dat en wat is je bron?

  7. Rutte rechtvaardigt de 1,5meter met viriologen. Hoe weet je dat? Er zijn al honderden WOB’s gestuurd aan dit kabinet om te vragen op welke feiten zij hun beslissingen voor de lock down hebben gefundeerd. Daarvan is er tot op heden geen enkele beantwoord.

  8. Hoe wet je trouwens zo zeker dat ‘rellen met de politie’ een hobby is van demonstranten? Wie heeft dat jou ingefluisterd?

  Kortom dank voor je reactie. Je bevestigt het beeld van de brave nietsvermoedende burger die geindoctrineerd als hij of zij is, nog steeds in de goede werken van de regering gelooft.

 5. Aanvullend, met uw welnemen:
  Dat infiltreren van demonstraties om de zaak te laten escaleren wordt natuurlijk al heel lang wereldwijd toegepast, door zittende in het nauw gedreven regeringen maar ook door buitenlandse mogendheden die een ‘regime verandering’ willen bewerkstelligen. Van dat laatste voorbeelden te over (Oekraïne, Syrië, Libië, kleuren revoluties) waarbij in veruit de meeste gevallen de CIA en de dubieuze George Sorros een cruciale rol spelen. Het is een variatie op de False Flag Operation.
  Lees het boek: ‘The new Confessions of an Economic Hitman’ van John Perkins!!! Een must read voor iedereen die nog iets van vertrouwen heeft in de integriteit van onze (Noord) Amerikaanse vrienden. Als u dat uit heeft lees dan ook nog even ‘Gekochte Journalisten” van Udo Ulfkotte om te ontdekken hoe corrupt de (Duitse maar dat geldt zeker ook voor de Nederlandse) journalistiek is en hoe gevaarlijk het is om te denken dat het hier om onafhankelijke, objectieve journalistiek gaat.
  Die media spelen een cruciale rol in de perceptie van het nieuws-volgende volk, Joseph Goebbels, de minister van volksvoorlichting en propaganda onder Hitler, wist daar alles van en maakte daar zeer effectief gebruik van.

  Ik denk, maar dat valt onder de complottheorieën, dat ook hier in ons kleine, prettige landje de CIA een hele dikke vinger in de pap heeft. Nederland is één van de gewilligste vazalstaten van de VS, onze geheime diensten zijn een verlengstuk van de CIA. Wij volgen zonder enige tegenwerking of kritiek hun bevelen op. Kijk naar het krankzinnige idee dat heel Nederland binnen een paar jaar van het gas af moet, terwijl alle landen om ons heen juist áán het gas gaan ter vervanging van vervuilende elektriciteitsopwekking. Het ontlasten van Groningen is echt niet de hoofdzaak, de VS heeft ons verboden, op straffe van stevige sancties, om aan het Russische gas te gaan. Meewerken aan North Stream II hebben wij ook acuut moeten stoppen.

  Dus goed stuk Rob, misschien nog geen keiharde bewijzen maar waarnemingen, ervaringen uit het verleden en logica zeggen wat mij betreft al genoeg.

 6. Beste Rob,
  Dank voor je reactie. Jammer dat je je eigen vooroordelen op mij projecteert. En zo je eigen beeld bevestigt. Jammer dat je niet ingaat op de kern van mijn betoog: dat jouw interpretaties van de beelden helemaal niet hoeven te kloppen. Dat jouw conclusies (a dus b, en het lijkt zus dus zo) ongerechtvaardigd zijn.
  Zeker moet de overheid kritisch gevolgd worden – dat doe ik al lang en grondig. Maar eerlijke kritiek is iets anders dan in de spiegelzaal van je eigen gelijk en wantrouwen blijven zitten spuien.
  Dat over je punten 1 en 2.
  3 nee
  4 ook grotelijks onjuist, mijn eerste traangas (CS-gas) snoof ik in Dodewaard in 1980.
  5 no-brainer
  6 diverse ooggetuigenverslagen
  7 diverse virologen
  8 ben je echt zo slecht geïnformeerd of doe je alsof? Ook zonder een bron als een ex-hooligan (stadionverbod) in m’n voetbalteam kun je met enige moeite de details vinden. Wat een rare suggestie dat iemand mij dat ingefluisterd heeft. Voel je je superieur? Waarom zou ik zelf geen eigen oordeel kunnen vormen over wat de hele wereld fluistert of schreeuwt of weloverwogen op papier zet. Moet ik alleen jou in m’n oor laten fluisteren, en denk je dat mijn eigen denkvermogen dan verdwijnt?

 7. Ieder mens heeft recht op zijn eigen mening. Wij hebben nu aangegeven dat we het met elkaar oneens zijn. Prima, daar laten we het bij.

 8. @Jelle Schottelndreier:
  Meer dan napraten van de liegende mainstream media lijk je niet te doen.

  Undercover agenten zijn al zo vaak betrapt op rotzooi schoppen. Nu hebben we een keer goede beelden van hoe die viezeriken te werk gaan.

  De politie is keer op keer de zaak aan het provoceren zodat ze mensen moeten arresteren die zogenaamd iets verkeerds gezegd hebben of stenen zouden hebben gegooid. Ze laten een infiltrant zich misdragen en pakken daarna iemand anders ervoor op.

  bij boeren protest: https://www.youtube.com/watch?v=K9D1RMP1mPw
  https://www.youtube.com/watch?v=WVlw2nFBr-c

  Tijdens de demonstratie tegen politiegeweld was de politie ook zo fout als het zijn kan. https://www.youtube.com/watch?v=qPEXnd5qhPk

  De burgemeester en politie hebben de wettelijke taak demonstraties te faciliteren. De praktijk is echter dat ze die frustreren en zelfs uit de hand laten lopen en daarna doen alsof de demonstranten het waren.

  Dat heeft lang gewerkt, maar heel Nederland kan nu die leugens doorzien.

  De leeuw is wakker!

 9. Klopt, de r overheid doet er alles aan om de burgers te blijven gijzelen en controleren?

 10. Jelle, mensen als jij zijn verloren en gaan erin de toekomst ook als eerste aan. Ik en vele anderen zullen je niet missen. Blijf maar ageren tegen de wakkere meerderheid. Ik sluit ook niet uit dat jij een van hen bent, een die volledig corrupt meegesleurd wordt in het moeras van ellende dat zich over de bevolking stort. Ik ken jou niet, maar kan wel jouw gedachten lezen, ” daar gaan ze weer, stelletje ongeschoolden met niets anders dan een grote bek”. Je bent gewoon een trol van de overheid. Ingezet om nog meer verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Iemand die terecht wordt gewantrouwd door zijn. buren. Weetje Jelle, eigenlijk ben je deze aandacht waar je naar hunkert niet eens waard. Doe dan ook niet de moeite weer een zielig verhaal terug te geven. Ik reageer er niet op, want dat is precies wat jouw zielige figuur telkens voor elkaar wil krijgen. Ik hoop voor je dat er binnenkort een lampje in jouw intelligente bovenkamer gaat branden en dat je tot bezinning komt. Ik ben prima opgeleid en lijd niet aan realiteitswaanzin, en dat laat ik mij ook niet opspelden door een over gekwalificeerd iemand. Ik heb met eigen ogen gezien dat er buiten proportioneel geweld werd gebruikt op oudere mensen en gezinnen met hondjes en kinderen door de ME.Dit gaat alle boekjes te buiten en is niet goed te praten, zeker niet door iemand die veilig achter zijn laptopje alleen maar de boel bagatelliseert. Nou Jelle, ik zei het al, reageren is zinloos. Ik ben jou namelijk alweer vergeten. Toch een vrienden;ijke groet.

 11. Hetzelfde ME busje waarin Mitch Henriquez is vermoord. 5 leden van het Flexteam politie Den Haag, 5 mannen bij betrokken. Nr. 2 t/m 4 zijn inmiddels vrijgesproken, nr. 1 zit nog thuis te bibberen, want bang is hij. Moorden deden ze niet op het Malieveld, dat durven ze niet meer (voorlopig). Maar als je als hooligan de C2000 apparatuur zichtbaar aan je broek hebt hangen, ben je niet geloofwaardig.

 12. Ohm namo narai !

  t.a.v. een ;
  Andere Invulling Van Dienstverlening.

  Over: Bliksems gedonder !

  Tip ; Lees een aantal van mijn oudere blogjes op;
  Irma Schiffers schrijft… (Dutch/English) | over politiek en … [de oudere posts] .
  En op;
  De Demmink doofpot, de verhaaltjes die ik zelf alvast in de doofpot heb gepropt.
  [Over Nederlandse media en ‘leugenachtige kwaadsprekerij’]
  [soms uitsluitend en alleen maar geschikt voor Kinderen!]
  En;
  Sluit die vervolgens kort op Benjamin Fulford.
  In de juiste chronologische volgorde, in samen spraak met het vooraf gemelde en ander publicaties in deze strekking toch zeker niet Kinderachtig !

  Bedankt !
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.