Spaanse griep kostte 20 miljoen doden, maar was het wel een griep?

Krijgt NL een permanente mondkapjesmaatschappij?

De Spaanse griep dankt zijn naam eraan dat alleen in Spaanse media berichten over deze tragedie verschenen. Bijna alle bij de eerste wereldoorlog betrokken landen schreven niet over de massale sterfte. Dit om onrust bij de troepen te voorkomen. De hamvraag is of deze mensen stierven aan de talrijke vaccinaties die zij kregen of aan een vírus. Het geschatte aantal slachtoffers van deze griep loopt uiteen van 20 tot zelfs 100 miljoen.

Virus?

De patiënten die aan deze ziekte sterven lijden aan hoge koorts en longontsteking. Binnen enkele dagen verdrinken de slachtoffers in hun eigen vocht. De massa sterfte doet zich voor aan het einde van de vierjarige oorlog, dus in 1918, wanneer de mensen volledig uitgeput, ondervoed en gestrest zijn.

Volgens een publicatie in 1997 in het vakblad Science (van 21 maart 1997) zou Jeffrey Taubenberger van een slachtoffer van de pandemie in 1918 een griepvirus (H1N1) hebben geïsoleerd.

De Canadese bioloog David Crowe twijfelt echter aan die vaststelling. De identificatie van het virus is namelijk gebaseerd op onderzoek van het longweefsel van een soldaat. Wel is hij gestorven aan de voor de Spaanse griep typische longziekte. Het gaat natuurlijk wel wat ver om dan voor miljoenen doden te beweren dat zij aan hetzelfde virus zijn gestorven.

Daar voegt Crowe nog aan toe dat dat je dan nog steeds niet weet of een virus voor alle doden verantwoordelijk kan zijn.

Het lijkt erop dat er verschillende golven zijn uitgebroken, in februari 1918 in het Spaanse San Sebastian en eentje op hetzelfde moment in New York City. In maart 1918 in Kansas, april in Parijs, mei in Madrid. Vervolgens in juni in Duitsland, en tegelijkertijd ook in China, Japan, Engeland en Noorwegen.

De tweede zware golf breekt uit in Boston.

 

Opvallende test

In november 1918 worden testen uitgevoerd op 62 gezonde Amerikaanse matrozen. De artsen verzamelen vloeibare afscheiding uit de neuzen en kelen van doodzieke mannen en spuiten dit in de neuzen, kelen en ogen van de testpersonen.

Een ander deel van de proefpersonen bezoekt zieke soldaten in het ziekenhuis. Hier moeten zij zich over de patiënten heen buigen , zijn adem inademen en 5 minuten met hem spreken. De zieken moeten hun adem sterk uitademen en de testpersonen dit inademen.

Geen enkele van de gezonde mannen wordt echter ziek. (G. Kolata, The Story Of The Great Influenza Pandemic of 1918 and the Search for the Virus that Caused It).

Zwarte pest

Sterke gezonde mannen sterven van de ene op de andere dag. De ziekte heeft de kenmerken van de zwarte dood, de pest, plus van de ziekten waartegen deze mensen direct na de Eerste Wereldoorlog gevaccineerd zijn. Dat wil zeggen tegen tyfus, difterie, longontsteking, pokken, polio. In de VS zijn massa vaccinaties, met 24 stuks per persoon). Praktisch de hele bevolking krijgt giftige vaccins en daarmee een stuk of twaalf ziekten geïnjecteerd.

Volgens schrijfster en tijdgenote E. MacBean is de Spaanse griep veroorzaakt door vaccinaties. (lees verder) Volgens haar kregen alleen de gevaccineerden de griep.

Ze schrijft:”De propaganda die de geneesmiddelenindustrie gebruikt om de enorme vaccinatie campagne te rechtvaardigen in de VS is dat de soldaten terugkwamen uit vreemde landen met allerlei soorten ziekten en dat iedereen daarom geïnjecteerd moest worden.”

De Spaanse griep kost wereld wijd minstens 20 miljoen mensen het leven.

Volgens de Amerikaanse wetenschapsjournalist G. Kolata is deze pandemie bewust uit de kranten, tijdschriften, boeken en het collectieve geweten verwijderd.

Vaccinaties

Het lijkt plausibel dat de ‘Spaanse griep’ aan de ene kant het gevolg is van ondervoeding, honger en een gebrek aan hygiëne als nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Aan de andere kant is het ook het gevolg van massa vaccinaties. Deze werden met name aan soldaten gegeven, dan gaat het om injecties tegen pokken, tyfus en griep. In die tijd berichten verschillende kritische kranten, bijvoorbeeld de „Christian Science Monitor“ en Eleanora McBean onafhankelijk van elkaar dat uitsluitend gevaccineerden de Spaanse griep kregen.

Bronnen:
Inentingsrapport van Hans Tolzin van Nov./Dez. 2005: Der amerikanische Impf-Bürgerkrieg von 1918 und das Rätsel der Spanischen Grippe unter https://www.impf-report.de/download/impf-report_2005.pdf
„Christian Science Monitor“, 22. Feb. 1918,
S. 1 Impf-report von Hans Tolzin vom Jul./Aug. 2005: Die Vogelgrippe und das Tabu der Massentierhaltung; ab S. 19 https://www.impf-report.de/download/impf-report_2005.pdf
Jon Rapport, Febr. 2004, Angegebene Originalquelle: Eleanora McBean Ph.D., N.D. “Vaccination condemned”, Kapitel 2, http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2004/02/07/the_avian_flu_and_drugless_doctors.htm
Kent-Depesche Nr. 09+10/2020 vom Sabine Hinz Verlag: S.8: https://www.yumpu.com/de/document/view/63481486/es-reicht

Ooggetuigenverklaringen

Deze massa vaccinaties worden over het algemeen ontkend. Gelukkig zijn er ooggetuigenverslagen.

Ingri Cassel, directeur van Vaccination Liberation in Spirit Lake / USA, beroept zich in juli 2003 in een bijdrage voor de “Idaho Observer” op een bericht van de tijdgenoot Dr. Rosenow, hygiene-inspecteur bij het Amerikaanse leger. Hij schrijft over meer dan 31.106 gehospitaliseerde gevallen van “longtuberculose” met 1.114 doden gedurende de deelname van de VS aan de oorlog. Voor de legerarts was het destijds niet mogelijk een onderscheid te maken tussen “longtuberculose”, de gevolgen van een inenting en Spaanse griep. Cassel citeert nog een andere schrijfster, Anne Riley Hale.

Zij  spreekt van een Inentingsorgie in het Amerikaanse leger. Verhoudingsgewijs waren veel slachtoffers soldaten. De mannen die geen inenting kregen bleven gezond. Destijds werd ervan gesproken dat meer soldaten aan vaccinaties stierven dan door vijandelijk geweervuur.

Ook in het Britse en Franse leger enten ze hun soldaten in, vooral tegen tyfus. Toch waren er 7000 geregistreerde tyfus gevallen onder de Engelsen in 1916 en meer dan 113.000 bij de Fransen.

Een andere ooggetuige is Dr. Eleanor McBean, Ph.D., M.D (arts), een samenvatting uit haar boek The Swine Flu Expose (1977) is hier te vinden, Hoofdstuk 2:  De Spaanse griep van 1918 werd veroorzaakt door vaccinaties.
Zij schrijft onder andere, dat een ding zeker is en dat is dat de Spaanse griep van 1918 werd veroorzaakt door veel verschillende vaccins die het lichaam vergiftigden.

Verhaal

Deze geschiedenis is uiterst opmerkelijk omdat er eigenlijk zo weinig ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Het is een van de grootste rampen van de moderne historie en desondanks is er bitter weinig over bekend. Daar komt nog bij dat er wonderlijke overeenkomsten zijn met de corona crisis van nu. Opnieuw is er geen virus geïsoleerd, net zoals bij het Spaanse griep virus (al suggereert een deel van de wetenschap dat dit wel het geval is). Ook nu dragen mensen mondkapjes en reageren politici alsof covid-19 ook miljoenen doden te betreuren heeft.

Daarnaast is er een belangrijk verschil. Vergeleken bij de Spaanse griep is de corona crisis met het geringe aantal dodelijke slachtoffers vergeleken bij de miljoenen van de Spaanse tegenhanger niet meer dan een verkoudheid. De maatregelen om dit te beteugelen horen bij een pandemie met miljoenen doden. Tevens is opvallend hoe weinig de geneeskunde heeft geleerd van de griep van even na WOI. Destijds hadden mondkapjes geen enkele zin omdat bleek dat het ‘virus’ niet overdraagbaar was tussen mensen, zelfs niet door elkaar bewust te besmetten (zie het kopje ‘Opvallende test’)

Rob Vellekoop, 4 september 2020

12 Comments

 1. Als de ‘griep’ of andere infectieziekten niet aan de postulaten van Koch voldoet is het geen infectieziekte. Meeste mensen tijdens de ‘Spaanse’ Griep zijn gestorven door overdoses aan aspirine te nemen. Zelfs nu kun je nog steeds ZELFMOORD plegen met 10 gram aspirine! Bekijk de ingrediënten een keer.

 2. De “geneeskunde” bestaat niet. De interpretatie van verzamelde geneeskundige kennis
  wordt al sinds de jaren 50 die aan artsen in opleiding wordt onderwezen, is een werkschema
  gedicteerd door de farmaceutische industrie.

  Met name de eerste lijn, namelijk huisartsen zijn geïnstrueerd en worden aangespoord
  tot het uitdelen van zoveel mogelijk chemicaliën. De beroepsgroep vervalt tot drugsdealer.

  Hetzelfde voor de ziekenhuizen, u bent een product dat zoveel mogelijk moet worden gemolken.
  Wanneer u denkt om voor genezing naar een huisarts of ziekenhuis te gaan,
  komt u bijna altijd bedrogen uit.
  Een levenslang regime van pillen is het doel.

  Sarscov2 (CovID19, corona) is een biologisch wapen dat voor het eerst in Wuhan werd ingezet,
  nadat Event 201, een corona pandemie simulatie georganiseerd door de John Hopkins University
  al het scenario beschrijft dat nu volgens het basis scenario uit mei 2010 namelijk
  “Scenarios for the Future of Technology and International Development” wereldwijd wordt geïmplementeerd.

  Iedere arts kan je vertellen dat handendesinfectie nul effect heeft op virusbesmetting.
  Dat het dragen van een masker leidt tot hypoxie.

  Ook voor artsen en ziekenhuizen geldt:
  Het RIVM dicteert, Befehl is Befehl.
  Niet luisteren leidt tot boetes en of verwijdering uit de zorg beroepsgroepen.

  De Artseneed die deze beroepsgroep heeft afgelegd, wordt met voeten getreden.
  Zelfbedrog is de nieuwe realiteit.

 3. Bedankt voor deze bijdrage.

  Ook dit werd, wordt en zal ontkend blijven worden

 4. Harry Voxnews: “Zelfbedrog is de nieuwe realiteit”

  Inderdaad, mensen worden niet bedrogen. Men bedriegt zichzelf.

 5. De geschiedenis heeft wel een bittere nasmaak als je bedenkt dat ieder land zijn eigen geschiedenis schrijft en de wetenschap,dat degenen die deze bestudeerd hebben het land hiermede geen gunst verleend

 6. Het was geen griep maar een paarden vires die in een vaccine zat waar 100.000 soldaten die direct kregen. Uit getuigenis bleek echt dat zeer gezonde mannen zomaar neervielen en direct dood waren.

 7. Ik heb zitten twijfelen of ik de wiki pagina over Spaanse griep zou gaan aanpassen met delen uit deze tekst en bronverwijzingen.

  Uiteraard wordt het dan weer verwijderd, maar wie weet heb je toch weer een paar meer wakker gemaakt.

  Wellicht het proberen waard voor 1 van jullie

 8. Wat noemt men eigenlijk een “virus” en hoe kan een complexe eiwitstructuur, die op zichzelf niet leeft, besmettelijk zijn?

  Mooie plaatjes laten vaak virionen zien, ook wel exosomen (dat zijn afgescheiden conglomeraten die door het eigen lichaam worden gemaakt in het kader van een werkend immuunsysteem; het zijn geen virussen op zich) of het zijn digitaal gegenereerde beelden van 3D-bollen met pieken (en dan ook nog in kleur of bewegend!). Opnames die zijn gemaakt met een elektronenmicroscoop zijn altijd in 2D, bewegen niet en kunnen zeker niet in kleur zijn (die wordt later toegevoegd voor de duidelijkheid).

  Wat mij altijd verbaast, is hoe men met behulp van een bewezen onbetrouwbare test iets denkt aan te kunnen tonen dat op zichzelf nog nooit is geïsoleerd en waarvan men nooit in vivo kan bestuderen wat nou precies de gevolgen zijn voor het lichaam na contact ermee. Denken een 1-op-1-verband tussen ziekte en de aanwezigheid van een zogenaamd virus te kunnen bepalen is complete onzin. Bestaat een virus eigenlijk wel als objectiveerbare structuur of is het vooral een economisch interessant fenomeen voor de farmaceutische industrie omdat het ook zo tot de verbeelding spreekt?

  Men lijkt ook te veronderstellen dat het immuunsysteem er in 2020 ineens compleet mee ophoudt. Mensen lopen al miljoenen jaren rond op deze planeet. Zouden we niet al lang moeten zijn uitgestorven als je alle angstverhalen moet geloven? Bij het woord “pandemie” zou onderhand al zowat de helft van alle inwoners van Nederland moeten zijn overleden. En waarom doet men niets met al die andere, eveneens “besmettelijke” aandoeningen waar nog steeds jaarlijks miljoenen mensen aan overlijden? Trouwens: alleen tuberculose en Ebola kunnen via nabijheid van andere mensen overgedragen worden.

  Bacteriën daarentegen zijn wel zelfstandig bestaande, levende organismen die men ook makkelijk kan cultiveren in een voedingsbodem om ze dan gewoon met een lichtmicroscoop zichtbaar te maken. Dit is dus een heel ander verhaal.

  Hoeveel mensen ken jij uit je directe omgeving die met 100% zekerheid zouden zijn overleden, puur en alleen aan de gevolgen van contact met SARS-CoV-2 (voor zover dit dan al werkelijk bestaat)?

  Weet je waarom concrete informatie geen zin heeft? Omdat men handig gebruik maakt van een foute toepassing uit de psychologie, namelijk prosociale motivatie:

  – vertrouwen opwekken in de veiligheid en werkzaamheid van een vaccin
  – bereidheid opwekken om anderen te motiveren zich ook in te laten enten
  – angst zaaien voor mensen die niet zijn gevaccineerd
  – sociale stigmatisering van mensen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren

  Ineens zijn verpleegkundigen “onze helden” en je moet je inzetten voor het “algemene” belang door een muilkorf te dragen, anders moet je je schamen en schuldig voelen of word je een outcast! Mensen zijn gevoelig (gemaakt) voor dat soort vormen van sociale manipulatie, want men wil erbij horen en men zoekt goedkeuring door de omgeving.

  “Propaganda reassures us that we are complete, that we know all there is to know, that we are rational, pragmatic and pure, that the science has been settled and that we are a part of something special.” –Mark Petrakis’, “The Fatal Attraction of Techno-Fascism.”

 9. het is een soort griep,het coronavirus volgens mij en wel een hele wrede,het test de longen,en wel zodanig dat het de hele longen binnendringt,met vaak blijvende gevolgen voor de longen en het herstel duurt soms wel maanden,als je er 100 procent van hersteld is nog de vraag,en het gaat ook naar de hersenen,het verlaat de bloedstroom en gaat dan als een soort vocht in de hersenen zitten,een bepaalde stof dus!

 10. Is Bill Gates een ‘weldoener’ of een ‘ziener’? Hij wil 7 laboratoria bouwen voor toekomstige pandemieën. Ik ben geen complotdenker maar realist. Is er nu sprake van een ‘plandemie’?

 11. Ik hoorde laatst dat in die tijd radio golven geïntroduceerd werden, dat de griep is ontstaan door deze nieuwe frequenties. Net als nu Wuhan de eerste stad was met volledige 5G dekking.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.