Rookgordijn rond de Spoed- of Noodwet (35526)?

Foto R. Vellekoop

Op de een of andere manier waren veel mensen in afwachting van een mogelijke behandeling van de Spoed- of Noodwet in de Tweede Kamer op 9 september. Zover blijkt het echter nog niet te zijn. Toch circuleert er een hardnekkig gerucht dat begin september de wet erdoor zou worden gedrukt. Is dit een rookgordijn waardoor ons land plotseling geconfronteerd gaat worden met deze draconische wet of loopt het zo’n vaart niet? DLM ging op onderzoek uit.

Labyrint

Vanwege de onduidelijkheid hierover heb ik vandaag contact gezocht met de afdeling Publieksvoorlichting van de Tweede Kamer. Een aller aardigste dame stond mij te woord. Samen struinden we een kwartier lang online de documenten en data door en kwamen tot de conclusie dat het er alle schijn van had dat na de commissievergadering van 4 september geen bespreking, laat staan een vergadering in de Tweede Kamer over de Spoedwet, heeft plaatsgevonden. Op 4 september is er een rondetafelgesprek geweest, waarin allerlei deskundigen zich over het wetsvoorstel hebben uitgelaten. (zie video)

Zij gaf daarnaast aan dat het echter ook mogelijk is dat een datum voor een volgende vergadering, bijvoorbeeld door druk van buitenaf, bijzonder snel ingevoerd kan worden. Het is dus zaak er bovenop te blijven zitten.

Behandeling van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Kamerstuk 35526)

Na dit telefoongesprek heb ik de de pagina van het wetgevingsproces van de noodwet er nog maar eens op nagekeken. Tot mijn verbazing staat hier (zie printscreen) dat op 9 september wel degelijk is vergaderd over de Spoedwet. Wat is hier aan de hand?

Op  9 september 2020 heeft de commissie Justitie en Veiligheid namelijk de procedure voor de behandeling van de Tijdelijke Wet maatregelen (Bron) vastgesteld aldus het overzicht. Dit staat op deze pagina op de website van de Tweede Kamer. Dus er heeft wel degelijk een bespreking plaatsgevonden.

Bij navraag hierover bij dezelfde vriendelijk afdeling Publieksvoorlichting werd mij gemeld, na enig zoekwerk, dat deze commissievergadering wel degelijk heeft plaatsgevonden. Op mijn vraag hoe het komt dat ik hierover niets, behalve dan deze ene verwijzing, kan terugvinden, bleef het geruime tijd stil. Beelden hierover zijn er namelijk niet meer. Echter op dit moment is hiervan nog geen verslag vastgesteld en een vervolg datum is evenmin bekend.

Gelukkig kreeg ik het rechtstreekse nummer van de Commissie J&V. Ik heb hen twee keer gebeld. Zij hebben mag ik aannemen een datum voor een volgende bijeenkomst gepland. Beide keren kreeg ik helaas geen gehoor.

Hoe nu verder?

Zoals bekend is het volgende week dinsdag Prinsjesdag en zijn er de Algemene Beschouwingen in de Kamer. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat er dan vergaderd wordt over de Spoedwet in de commissie of met de voltallige Tweede Kamer. De vraag blijft wat is hier aan de gang? Aanvankelijk brengen voor hun zomervakantie politici naar buiten dat er haast is bij de behandeling van de Noodwet en dat deze zo snel mogelijk op de tafel moet komen. NU heeft het er alle schijn van dat de zaak bewust vertraagd wordt of dat Rutte een heus rookgordijn optrekt, dat nadat dit is verdwenen Nederland ineens in de medische dictatuur is terecht gekomen die de covid-19 wet belooft.

Voor mensen die zelf de zaak willen blijven volgen, zoek steeds op het kamerstuknummer 35526. Er circuleren namelijk nog meer voorstellen die de naam covid-19 dragen en niets met de Spoedwet te maken hebben. Ook tijdens mijn gesprek met de afdeling Publieksvoorlichting zorgde het vermelden van dit nummer voor veel duidelijkheid. Wordt vervolgd.

 

Rob Vellekoop, 10 september 2020

13 Comments

 1. https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2020A03033 Was alleen Procedurevergadering, onderaan staat agenda, waarbij punt 3 en 6 van belang inzake spoedwet. Bij ‘debat genist’ staat helaas de verkeerde opname. Besluit is te vinden door bij betreffende agendapunt op + te klikken.

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?id=2020Z13912&dossier=35526#activity-2020a03033 Volgens dit overzicht zit alles nog steeds in voorbereidende fase. Debat en stemming moeten nog volgen.

 2. Er circuleren ook geruchten dat de Koning in Griekenland op vakantie zijn handtekening al gezet zou hebben. Maar geruchten hiren misschien wel bij een rookgordijn

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Belarusian President Lukashenko Says IMF Offered A Billion USD Bribe to Impose Covid-19 Lockdown.

  Armstrong Economics –

  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zei vorige maand via de Belarusian Telegraph Agency, BelTA., Dat de Wereldbank en het IMF hem $ 940 miljoen aan smeergeld aanboden in de vorm van “Covid Relief Aid”. In ruil voor $ 940 miljoen USD eisten de Wereldbank en het IMF dat de president van Wit-Rusland:

  • legde “extreme lockdown op aan zijn volk”
  • hen dwingen gezichtsmaskers te dragen
  • zeer strikte avondklok opleggen
  • een politiestaat opleggen
  • crash de economie
  RevContent InArticle SOLO

  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko weigerde het aanbod en verklaarde dat hij een dergelijk aanbod niet kon aanvaarden en zijn volk boven de behoeften van het IMF en de Wereldbank zou stellen. Dit feit kan worden geverifieerd met behulp van de meeste zoekmachines.

  Nu proberen het IMF en de Wereldbank falende luchtvaartmaatschappijen te redden met miljarden dollars, en in ruil daarvoor dwingen ze CEO’s van luchtvaartmaatschappijen om zeer strikt beleid te implementeren, zoals gedwongen gezichtsmaskerafdekkingen voor iedereen, inclusief kleine kinderen, wiens gezondheid zal lijden als gevolg van dit beleid.

  En als het waar is voor Wit-Rusland, dan is het waar voor de rest van de wereld. Het IMF en de Wereldbank willen elke grote economie laten crashen met de bedoeling de infrastructuur van elke natie tegen centen van de dollar te kopen.

  Tja das nog effe lekkere koek.

  Ik dank U!

 4. Misschien roken ze zichzelf uit, of anders wordt er in het kader van censuur voor staatsveiligheid geen informatie meer verstrekt dat tot het risico van revolutie zou kunnen leiden, conservatief, gesteriliseerd zijn ze misschien nog jarenlang houdbaar maar ik hoef ze niet. 🙂

 5. tja dank ,maar ze houden ons in het gewisse .,zal het nu wel of niet de hel betekenen tja is een angstig vraagje zo ja is het hommels zo niet mag ieder effe rustten

 6. Sgp zegt dat de wet in voorbereiding is!
  Sukkels hebben niet door dat deze sowieso niet nodig is?

 7. Achja, zij met de zogenaamde Noodwet, Wij hebben onze eigen Noodwet en dat is schijt hebben aan de regels en desnoods geweld gebruiken, het leven is niet bedoeld om je te laten onderdrukken LIEVER DOOD DAN SLAAF !

 8. de nood-en spoedwet zijn nog niet ingevoerd om dat de bond overheidszaken zit te wachten tot ze het wel gaan doen(heb ik begrepen) en hebben ze demissionair verklaard.kijk maar eens op de site van de bondoverheidszaken en de bvo wil ze dan voor de rechter halen.

 9. Ik heb de website van deze bond gecheckt en inderdaad startte de Nationale Bond tegen Overheidszaken ergens in april/mei een interessante juridische massa-actie tegen de coronamaatregelen van de overheid en tegen de ‘spoedwet’ (actie inmiddels gesloten voor aanmelding), om ze ongeldig te laten verklaren. Zo’n 8800 mensen hebben zich toen daarvoor aangemeld. Juridisch hebben ze naar het lijkt zeker een poot om op te staan. Heel jammer dat ik daar toen niet van op de hoogte was. Het ziet er inderdaad naar uit dat deze bond de overheid in gebreke gaat stellen en een proces tegen hen gaat starten zodra de wet in werking zou treden. Dit hele wetsvoorstel ‘maatregelen Covid’ gaat rechtstreeks tegen de grondwet en het NL burgerlijk wetboek in! Schandalig gewoon dat het kabinet zich op deze manier de handen vuilmaakt, en te bizar voor woorden. Maar er is dus nog hoop.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.