Steeds meer artsen keren zich tegen corona beleid van overheden

123rf

Meldt Willem Alexander straks in de Troonrede dat steeds meer artsen zich keren tegen de corona maatregelen van de overheid? Of moet hij van Rutte de door de WHO uitgestippelde route naar een tweede lock down naar het voorbeeld van Australië voorlezen? In ieder geval groeit het verzet bij steeds meer artsen in tal van landen.

Nederland

Een groep van 2.545 artsen vinden dat de coronamaatregelen meer schade aanrichten dan goed doen en vragen de aandacht van de politiek. Zij schrijven onder andere dat het voortzetten van noodmaatregelen onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd is. Ook is de schade op psychosociaal gebied, economische schade en schade aan de non-covid gezondheidszorg en totale zorgkosten vele malen groter dan de winst van de gewonnen levensjaren van coronapatiënten.

De 1,5 meter afstandseis leidt tot grote logistieke problemen in ziekenhuizen en brengt poliklinische zorg in het gedrang. Er is nog weinig tot geen bewijs voor het nut van sociale distantie op 1 tot 2 meter afstand.

Ze vinden dat de huidige wereldwijde maatregelen tegen SARS-CoV-2 de gezondheid en de rechten van de mens schenden. VWS gaat regelrecht in tegen de, in haar eigen nota vastgelegde, visie op gezondheidsbeleid en het potentieel ervan.

Lees hier de Brandbrief

Marije Berkelaar

Marije Berkelaar is de huisarts die het verst gaat in haar reactie op de maatregelen van de overheid tegen corona. Zij heeft als uiterste consequentie besloten niet langer huisarts te willen zijn.
Berkelaar zegt dit in haar videoboodschap.

Lees hier haar ervaringen met de Inspectie die aan haar ontslag voorafgingen.

Internationaal

De ACU (buitenparlementaire corona onderzoekingscommissie (is een internationale groep van artsen en zorgprofessionals). Zij doen een dringend beroep op collega’s, media en politici om met de corona-operatie te stoppen en de waarheid aan het licht te brengen.

Een van de leiders van deze beweging is de Duitse arts Heiko Schöning.

Hij zegt tijdens zijn toespraak op 29 augustus van de door circa 2 miljoen demonstranten bezochte demo in Berlijn dat er wereldwijd georganiseerde misdaad bestaat. Ook dat artsen zien dat het virus niet zoveel doden eist en dat onze ziekenhuizen niet vol met zieken liggen.

“Het is bedrog. Centraal staat namelijk de economie. In 2008 was er al een crash. Toen was het duidelijk dat het om de banken en hun bezitters ging. En nu is er nog meer geld in het systeem gestoken, er werd tijd gekocht. En nu in 2020 had er weer een crash moeten komen, maar ditmaal gepland.

Er had een grote lockdown moeten zijn zoals niveau 4 in Melbourne, Australië, waar nu al een uitgangsverbod heerst, waar de winkels gesloten zijn, en wel allemaal, waar kinderen niet meer naar school mogen, waar nog maar twee mensen elkaar mogen ontmoeten, waar niemand nog iemand mag bezoeken. Dat is lockdown niveau 4 in Melbourne, Australië.”

België

Meer dan 200 artsen schrijven een Belgische brandbrief aan het kabinet. Zij doen een oproep om over te gaan op een omgekeerd isolatie beleid. Dat wil zeggen bescherming van zieken en kwetsbaren in plaats van het opleggen van maatregelen aan de gehele bevolking.
(Bron)

Duitsland

ÄRZTE FÜR AUFKLÄRUNG
Deze groep artsen spreekt zich nadrukkelijk uit voor verzet tegen de maatregelen op basis van de Grondwet, voor transparantie, vaccinatievrijheid en duidelijkheid over de inhoud van het vaccin.

Frankrijk

Franse arts en hoogleraar Jean-François Toussaint zet de cijfers in perspectief, met als conclusie van de interviewer dat de mensen voor niets bang zijn (gemaakt).

Verenigde Staten

Ongeveer 600 Amerikaanse artsen hebben president Trump een brief geschreven waarin ze hem oproepen de lock down te stoppen vanwege de exponentieel groeiende negatieve gevolgen. Ze verklaren dat de anti-coronamaatregelen in de VS miljoenen slachtoffers zal eisen door dakloosheid, alcoholisme, drugsgebruik en zelfdoding.
(Lees hier verder)

Steeds meer media, speciale belangen en de politiek houden dokters tegen hun patiënten te helpen. Dit gebeurt volgens de America’s Frontline Doctors tijdens de Covid-19 pandemie via wettelijke dreigementen, het in het openbaar belachelijk maken en internet onderdrukking.

Om de vernietiging van de medische praktijk te voorkomen ondersteunt de America’s Frontline Doctors de individuele dokter. (Lees hier meer over)

Rob Vellekoop, 13 september 2020

12 Comments

 1. De artsenfederatie KNMG en de LHV Landelijke Huisartsen Vereniging onderstrepen
  het volgende:

  De normen voor medisch handelen moeten primair de verantwoordelijkheid blijven van de

  medische beroepsgroep. Dit benadrukte artsenfederatie KNMG in aanloop naar het debat

  vandaag in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel ter oprichting van een kwaliteitsinstituut in de zorg.

  Wanneer je dus staat op het nemen van verantwoordelijkheid voor je beroepsgroep,
  hoe is dat dan te rijmen met de huidige praktijk.

  Artsen hebben namelijk een eed afgelegd die klinkt als volgt:

  Nederlandse artseneed (2003)
  Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens.
  Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
  Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen.

  Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
  Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden.

  Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving.

  Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.

  Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
  Dat beloof ik. of Zo waarlijk helpe mij God almachtig.

  Wanneer je als arts misbruikt wordt voor politieke doeleinden,
  en hier volledig in meewerkt, pleeg je dan geen meineed en verraad aan datgene wat je hebt gezworen hoog te houden?

  Iedere arts kan je vertellen dat handendesinfectie nul effect heeft op virusbesmetting.
  Dat het dragen van een masker leidt tot hypoxie.
  Dat het afstand houden van 1.5 of 2.0 meter niets doet voor overdracht van virussen.

  Hoe kijk je dan in de spiegel? Wat zegt je geweten?

 2. Gewoon een mondkapje dragen op plekken waar je geen afstand kunt houden en alle kwetsbare personen isoleren en het virus is binnen een half jaar weg. Wat is daar zo moeilijk aan???

 3. Hoe weet je zo zeker dat het virus dan binnen een half jaar weg is, beste Floris?
  Trouwens hoe weet je zeker dat het virus überhaupt nog rondwaart? Er vallen zo goed als geen dodelijke slachtoffers meer en IC opnamen van corona patiënten zijn te verwaarlozen. Zoals je weet, betekent daarnaast een positieve testuitslag geenszins dat iemand dan besmet moet zijn met het virus.
  Nog iets anders is dat medici in toenemende mate in twijfel trekken of zo”n niet-medisch mondkapje wel zin heeft en datzelfde geldt voor social distancing. Anders gezegd maakt de overheid niet van een mug een olifant?

 4. Hoewel iedereen al lang had kunnen weten dat het gruwelijke corona-monster een doodgewone griepgolf is die zelfs minder slachtoffers heeft geëist dan de griepgolf van 2018 (en met de coronamaatregelen dus een heel andere agenda wordt gediend dan de volksgezondheid) wil het overgrote deel van de bevolking liever niet uit haar hypnotische slaap ontwaken. Men blijft immers TV kijken en gaat straks ook weer gewoon naar de stembus om daar de carrière van misdadigers te financieren.

  Hoogste tijd dat de Nederlanders eens flink worden afgestraft voor hun domheid.

 5. Floris, jij bent echt het prototype ‘schaap’
  Mooier kun je het niet formuleren.
  Niks mis mee. Zo lang de overheid je maar juist informeert.
  Mvg, Urias

 6. Stop pimping het koningshuis/ zelfbenoemde koning!! Cafe weltschmerz, nu hier. De rollen zijn denk ik in ieder geval omgekeerd (WA vertelt Rutte ..) paleishuistenbosch.nl/

 7. Hier is het 1,5 meter, elders soms 1 meter en dan weer ineens 2 meter. “Virussen” zijn “slim” en weten precies waar en wanneer ze wat moeten doen, afhankelijk van de verwachtingen van mensen :-). Voor de ingang van een winkel staat iedereen ver uit elkaar, alsof dat iets zou uitmaken en binnen loopt men dan, net als op straat, gewoon kriskras langs en door elkaar heen. Zou men daar niet over nadenken? Of gaat het gewoon om braaf de schijn te wekken mee te doen met de nieuwe gekte?

  Het Ministerie van Defensie heeft ooit een experiment uitgevoerd op soldaten die – vlak voordat ze werden uitgezonden – een chip kregen geïmplanteerd waarmee ze door middel van een drone eventueel zouden kunnen worden opgespoord. Dat systeem werkte alleen maar goed indien men een onderlinge afstand van 1,5 meter aanhield …

  Het begrip ‘social distancing’ is geen medisch begrip, maar komt uit het cultuurmarxisme en is bedoeld om de diverse sociale klassen aan te geven en te scheiden van elkaar.

  Een muilkorf kan echt geen nanodeeltjes tegenhouden met een diameter van zo’n 100 nm. Daarnaast is het een bacteriënbroedplaats en wordt de zuurstofvoorziening in het lichaam al meteen na het dragen met zo’n 20% verminderd. Mensen krijgen er hoofdpijn van en anders onschuldige, lichaamseigen bacteriën krijgen de kans om infecties te veroorzaken (stafylococcen bijvoorbeeld): daar krijg je dan een soort puistenbek van.

  De gezondheidsraad raadt het gebruik van desinfecterende handgels ten zeerste af. Je huid is de eerste barrière en die ga je nu dan even lekker stukmaken, waarbij de natuurlijke balans van micro-organismen in de biofilm wordt verstoord (iets wat de weg kan vrijmaken voor opportunistische bacteriën die anders geen kans kunnen krijgen).

  Lekker lang binnen zitten uit de zon verhoogt de kans op depressiviteit (sociaal isolement) en is barslecht voor de aanmaak van vitamine D.

  In een steriele koker kruipen en mensen vermijden, deactiveert je immuunsysteem nog meer zodat de kans op allerlei aandoeningen alleen maar toeneemt.

  En dan te bedenken dat we nog steeds in een zogenaamd vrij en beschaafd land zouden leven met een (r)overheid die toch oh-zulke goede bedoelingen met ons voorheeft.

 8. Het is inmiddels wel duidelijk dat wereldwijd alle mensenrechten die er maar zijn op grote schaal worden geschonden doormiddel van beleid dat gevoerd wordt en dat alleen maar voor een paar miljard euro die ze er voor krijgen deze arbitraire onzin door te voeren terwijl.als men een beetje verstand in de bol heeft zitten men toch allang had kunnen ontdekken dat deze hele opgezette poppenkast puur en alleen maar te maken heeft met netjes gezegd totaal controle of the people en het draait om bakken met geld die de grote farmaceuten hier aan verdienen en heus om de mensen beter te maken want dan was men niet zonder op gebrand om een vaccine te maken in een half jaar tijd waar men normaal 10 jaar over doet of er komt er helemaal geen door gebrek aan bruikbaar rna ofwel een deel geïsoleerd virus want dat heeft men toch echt nodig om gedegen onderzoek te kunnen doen en dan kan er ook pas een vaccine gemaakt worden wat enigzins veilig is want 100% veilig bestaat daar in gewoonweg niet daar ieder mens anders reageert op bepaalde stoffen deze conclusie kan je zelf trekken door logisch na te denken dit is wat ik er kwijt wil.

 9. Ik ben het hier volledig mee eens, schakel a.u.b. alle media in om de bevolking wakker te schudden.

 10. Even gaan kijken op een officiële mediale website : Thailand Medical News.https://www.thailandmedical.news/news/covid-19-questions-why-was-sars-cov-2-and-also-sars-cov-3-viruses-mentioned-in-published-study-in-2008-that-was-catalogued-by-u-s–nih
  Ook : Rockefelller Lockstep
  The great Reset 2021/2030
  One World One currency
  De Bilderberg
  Dit is een regelrechte aanval op onze vrijheid !! Alleen belastingen mogen we nog betalen !!!!!!!
  Ik hoop dat ik jullie hiermede geholpen heb.
  Kom op straat mensen want binnenkort kunnen we dit niet meer

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.