Monster aan op het StormSterren schip als je geen woning meer hebt

In ons land tellen we meer dan 40.000 mensen zonder een woning. Dat zullen er door de desastreuze maatregelen van Rutte de komende periode nog veel meer worden. Voor deze mensen, dus zonder een woonplek en met een baan, biedt een nieuw initiatief een helpende hand. Voor een beperkt aantal van hen hebben ze een hut op hun eerste schip ter beschikking.

Nieuw initiatief

Onder de naam StormSterren hebben een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken om met name mensen zonder vaste woonplek te helpen. Er zijn meer dan 40.000 mensen die letterlijk tussen de wal en het schip zijn gevallen. In eerste instantie biedt StormSterren aan de groep mensen, zonder woonplek met een baan, een hut aan op hun schip dat ligt in de regio Harderwijk – Ermelo. In de toekomst zullen ook aan mensen zonder woonplek en zonder baan kansen geboden kunnen worden. Daarvoor worden nog plannen uitgewerkt. Ook gaan de initiatiefnemers ervan uit dat zij veel meer mensen kunnen helpen dan in eerste instantie het geval is.

Mensen zonder vaste woonplek

Er zijn Nederlanders die nog wel een baan, maar geen onderdak meer hebben of geen baan, maar nog wel een uitkering of geen woonplek en geen werk. Stormsterren richt zich dus aanvankelijk op de eerste groep. Daarnaast zijn er ook mensen zonder woonplek die geholpen worden door zorginstellingen zoals het Leger des Heils. In dat geval moeten deze mensen een indicatie van de overheid hebben dat zij niet voor zichzelf kunnen zorgen. Voor deze mensen is het StormSterren initiatief niet bedoeld.

Voor diegenen die dus volgens Rutte prima voor zichzelf kunnen zorgen, maar die door omstandigheden (bijvoorbeeld een echtscheiding) hun vaste woonplek hebben verloren biedt StormSterren kansen.

Plek

Zij hebben plaats in hun woon- werkgemeenschap. Er is echter 1 voorwaarde: de deelnemer moet kunnen aantonen dat hij of zij een betaalde baan heeft. Als ze aan deze voorwaarde voldoen dan zijn ze welkom aan boord van het ‘opleidingsschip voor zelfvoorzienend leven’ in de regio Harderwijk/Elburg.
De opleiding bestaat uit enkele trainingen en workshops per maand.

Ze krijgen een hut en kunnen vanuit dat vaste vertrekpunt weer de draad van hun leven verder oppakken. Dit schip heeft een vaste ligplaats en zal niet uitvaren. Hierdoor kunnen ze als onderdeel van de bemanning gewoon hun baan voortzetten aan de wal en hoeven zij ‘s avonds niet meer op zoek naar een slaapplek.

Doordat het aantal hutten beperkt is, raadt StormSterren hen aan er tijdig bij te zijn.

Contact

Neem contact met hen op via aanmelden@stormsterren.nl

Website stormsterren.nl

PROMO clip

Rob Vellekoop, 3 oktober 2020

4 Comments

  1. Wat een fantastisch initiatief !
    Misschien een idee om die vermaledijde cruiseschepen ook hiervoor in te zetten ?
    Veel succes gewenst.

  2. wat fantastisch van deze mensen om anderen te helpen.. mensen met een boot .. of boten verhuur kunnen mischien later ook mee doen.. om mensen te helpen…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.