Haagse bevrijdingsdemo begraaft angst met trompetgeschal

Tijdens een druk bezochte demonstratie `Hart voor Vrijheid` van Viruswaarheid in Den Haag is op zaterdagavond de angst begraven, niet met geweld maar met liefde, aldus een van de organisatoren Mordechai Krispijn. De politie is massaal aanwezig, maar blijft op afstand.

Den Haag

Vanaf drie uur ‘s middags stromen meer dan duizend bezorgde burgers naar het koude Malieveld in Den Haag. Zij toveren de winderige grasvlakte binnen de kortste keren om tot een bonte verzamelplaats van mensen die de vrijheid van ons land in alle toonaarden liefhebben. Veel van hen zijn uitgedost met lichtjes voor straks.

Op het podium staat een doodskist met daarop de teksten: `angst` en ‘RIP`. Volgens Krispijn in zijn toespraak gaan we allemaal op een dag, maar dat is ok. Hij zegt bewogen:`Leef zonder angst, maar in vrijheid. Begraaf de angst voor covid of voor vaccinaties. En `May your fear rest in peace`”.

Veiligheid en angst

Jeroen Pols zet de lijn door in zijn speech. De rode draad van vandaag blijkt angst te zijn die de vrijheid in de weg staat.

Hij houdt een emotioneel pleidooi voor vrijheid. “Er staat en kist met Angst op het Malieveld. Wat is vrijheid”, vraagt hij zich hardop af. En hij beantwoordt deze vraag met een waarschuwing.

“Vrijheid is om te gaan waar ik wil. Toch is vrijheid nog veel meer. Het is de afwezigheid van het gevoel onvrij te zijn. Vrijheid is een gevoel, het begeleidt je dag en nacht.” Volgens Jeroen wordt onze vrijheid al 20 jaar ingeperkt.

“Onze overheid is goed in het creëren van schijntegenstellingen. Veel mensen dachten dat we de overheid konden vertrouwen. Politici hebben steeds meer vrijheden weggehaald. Dat deden ze door te spelen met angst, die wordt veroorzaakt door criminaliteit, terrorisme, klimaat en het virus.”

Misleiden

Pols zegt dat de overheid steeds een ruil voorstelde. “Geef ons jullie vrijheden, dan zorgen wij voor jullie veiligheid. Uiteindelijk hebben onze bestuurders alles afgenomen.”

Hij vraagt zich hardop af wanneer wij voor het laatst ingeleverde vrijheid teruggekregen?

“Veiligheid betekent in de eerste plaats een leven leiden met angst voor je eigen overheid.”

Wij hebben ons laten misleiden. Vrijheid en veiligheid zijn geen tegenstellingen. Politici die ons beloven te beschermen tegen ziekte en dood, kunnen dat helemaal niet.

Nooit meer normaal

“Het is niet even op de tanden bijten en dan door naar normaal. In maart van dit jaar werd beloofd dat het twee weken zou gaan duren. Maar als het aan onze politici ligt kunnen we nooit meer terug naar normaal.”

“We kunnen alleen onszelf helpen. Een rechtsstaat is breekbaar, we zitten op een kruispunt. Alles is kapot gemaakt, zodra de financiële steun wegvalt. Ons leven is op zijn kop gezet.”

“Ik stel voor dat we het heft in handen nemen. Wij gaan naar een samenleving met menselijkheid. We helpen mensen met genegenheid en liefde. Met een overheid die onze belangen behartigt. Een samenleving waar onze kinderen zonder krankzinnige mondkapjes naar school kunnen. Nooit meer mogen we onze vrijheid als vanzelfsprekend zien.”

Hij ziet dat de bevolking de macht heeft, want hij zegt:”Onze politici hebben alleen macht als wij meedoen!”

No more lockdown

Motregen daalt op de mensen op het Haagse veld neer. Na iedere toespraak is er muziek. De bezorgde burgers die zien hoe zij hun vrijheid aan het verliezen zijn deinen mee op de reggae-achtige klanken. Toch joelen ze, ze lachen en stralen. Ja, genieten kan nog, maar daarvoor moet je blijkbaar demonstreren en je met elkaar verbonden voelen. Ze bewegen mee op de muziek van het toepasselijke “No more lockdown”.

De muziek verwarmt de verkleumde mensen, maar hun hart brandt voor vrijheid, dat is zeker.

Spreker Ferdinand Guyt ziet een opkomende zon. Hij zegt dat het niet stopt totdat alle donker aan het licht is gekomen.

“Jullie brengen verlichting, zegt hij tegen de mensen, positiviteit en hoop en daar maak ik een buiging voor.”

Kist

Ondertussen nadert het tijdstip waarop de kist en het hart zullen spreken. De schemer valt snel in. De mensen steken hier en daar al hun lichtjes aan. Op de klanken van Michael Jackson…There is a place in your heart….zingen en dansen de mensen mee…Make the world a better place for you

Onder indrukwekkend trompetgeschal verplaatsen dragers de doodskist van het podium naar het hart van licht. Mordechai houdt ondertussen de begrafenisrede.

Het filmpje hierover op FB.

of op Open Tube

“Angst wordt nooit begraven met geweld, maar met liefde.

“Waar liefde heerst kan angst nooit bestaan”, spreekt hij plechtig

Hij vraagt wanneer de kist op zijn plaats staat twee minuten stilte.

“Twee minuten stilte om afscheid te nemen van je angst.”

Dan doet hij een verrassende oproep:“Laten we met z`n allen het geluid maken van vrijheid!”

“Hoe klinkt vrijheid?”, vraagt hij de menigte die rond de kist staan toe?

Geroep en gejoel stijgt uit duizend kelen de donkere avondhemel in.

“Stap in je moed”, besluit hij zijn rede.

Dan vormen de mensen een hart van lichtjes en leggen daarna op de angstkist hun bloemen.

Rob Vellekoop, 21 november 2020

5 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Heel erg mooi,de politie stond er bij en keek er naar….dan leren die lui ook nog eens wat anders dan een afgerichte hond op een pool te smijten,of andere burgers aan te laten vallen door hun afgerichte hondjes.

  Daar lusten de honden nog geen brood van.

  Sinds dat de VVD hier in dit land…continent…voor het zeggen heeft..is de auto vervangen door de mens als KAPITALISTISCHE MELK KOE!.

  Dat was jaren daar voor de auto…en nu is het de mens geworden…letterlijk en figuurlijk wordt je daar nog voor gebruikt in dit corrupte paradijs van de belasting ontduikers/chanteurs/witte boord criminelen/milieu criminelen-verkrachters.
  Wat heeft het gebracht na al die jaren van de VVD cq Mark Rutte met zijn kabinetjes???

  Voor de gewone burger geen welvaart maar vele male meer armoede—vele male hogere schulden,steeds meer mensen die verstoken worden voor medische zorg-hulp.
  Steeds meer mensen die geen eigen bezittingen meer mogen hebben…beetje bij beetje wordt je gesommeerd om in het keurslijk te gaan lopen,zo niet komt de op geleide Stasi bij je op bezoek…net als tijdens WO2….dat is het nieuwe Nederland die de overheid voor ogen heeft blijkbaar.

  Je mag dit niet…je mag dat ook niet meer…je moet dat doen….je moet daar aan gaan houden…..beste mensen vroeger had ik ouders…daar heb ik ook niet veel naar geluisterd…evenmin als naar al die leraren van de scholen waar ik grotendeels heb zitten slapen luisterde ik ook al niet….en nu….na tig jaren later moet ik naar een 1 of andere pis lul gaan zitten luisteren en doen wat die zegt???

  Wat is mijn antwoord hier op….????
  Hey pis lul rot effe lekker op met je gezeik en val mij niet lastig anders ga ik jullie effe lastig vallen!!!!

  Ik dank U….ja woelllll!!!!

 2. Wat een prachtige bijeenkomst en wat een krachtige boodschap.
  Liefde overwint.. alleen met liefde..

 3. grappige demo, de angst begraven, hoe komen ze erbij. nogal logisch dat de politie geamuseerd toekijkt hoe een demonstratie ontaardt in een poging tot collectieve psychotherapie, compleet met een rituele begravenis. jaren zeventig ben ik ook wel eens voor de goede zaak de straat opgegaan. het ging dan altijd om EISEN, gesteld aan falende autoriteiten. en dat had ook wel resultaat, vooral door de hardheid van de eisen, de hardheid van de logica erachter en de massale opkomst, die de politieke hardheid vertegenwoordigde.

  maar dit.. dit is gewoon ongezond.

 4. reactie op robvellekoop 11:24.

  het kernwoord in mijn reactie was ‘EISEN’, niet ‘ongezond’ of ‘grappig’, die waren voor het contrast. laat me uitleggen wat de bedoeling was.

  “Lach je mee met Rutte en De Jonge?”
  nee, meelachen met dit tuig doe ik beslist niet. maar ik denk inderdaad wel dat rutte en de jonge in een stuip liggen van de pret als ze dit zien.
  ik heb met deze lieden niets gemeen, het zijn huurmoordenaars die gestopt moeten worden.

  “Grappig?”
  verplaats je in de perceptie van de “massaal aanwezige politie”. waarom is de politie massaal aanwezig? wel dat is standaard staatsterreur, bedoeld om te intimideren, je bang te maken dus. en blijkbaar lukt dit prima, ze zijn zo bang dat ze hun angst gaan begraven, hun enige uitweg, een magische handeling die knalhard bewijst dat de terreur werkt. wees even een politieagent en voel je macht over al die bange mensen. is dat niet grappig? je hoeft alleen maar daar te staan en ze rillen voor je! kan dat de bedoeling van een demonstratie zijn?

  ik dacht dat het er bij een demonstratie juist om gaat te laten zien dat je NIET BANG bent, in elk geval sterker bent dan je angst! dat je de expliciet aanwezige staatsterreur confronteert, omdat je iets te zeggen hebt wat belangrijker is dan de kans in elkaar geslagen te worden.

  “Ongezond?”
  wel, dat is wat waziger, een beetje hoe je het bekijkt. het gaat natuurlijk niet letterlijk om een medische conditie. maar er zijn verschillende invalshoeken die kort samengevat ‘ongezond’ opleveren.

  in de eerste plaats wordt dit duidelijk gedaan onder invloed van de virushetze. magische acties zijn doorgaans weinig zinvol. als je deze zinloze actie ziet als een gevolg van het virus is hier in overdrachtelijke zin sprake van een ziekteverschijnsel, iets ongezonds dus.

  binnen het psychologische ligt magisch handelen in de categorie van neuroses denk ik, maar corrigeer me als ik dwaal. ik denk dat dit gedrag psychisch niet gezond is en in zoverre het een voorbeeldwerking voor anderen heeft kan het zelfs schadelijk zijn.

  maar er is een veel diepere connectie, die als conclusie ‘ongezond’ oplevert.
  ik kom even terug op een eerdere reactie waar ik voorzichtig wat over de gulo mutatie heb beweerd. mensen kunnen door een mutatie van lang geleden niet meer hun eigen vitamine-c aanmaken. vrijwel alle andere zoogdieren kunnen dit wel. uit voeding kunnen we wel vit-c opnemen, wat ons blijkbaar enigzins uit de brand helpt, althans we sterven niet meer aan scheurbuik, zoals honderdduizenden zeelieden nog tot in de 18e eeuw.

  onze overheden beweren wereldwijd dat we ergens tussen de 50 en 100 milligram c per dag nodig hebben. daar zit zelfs een marge in, want met 10mg/dag krijg je ook nog net geen scheurbuik. maar die 100mg/dag zorgt wel voor een interessant spectrum aan andere gezondheidsproblemen, vooral interessant dan voor de medisch-farmaceutische maffia.

  dus wat. het probleem zit in de variatie van de c-behoefte veroorzaakt door stress. en angst is hierbij een belangrijk stresselement. het gevolg is een veel hogere behoefte tot wel honderden grammen per dag. en dat zijn grammen dus, geen milligrammen!

  een geit bijvoorbeeld brengt bij het verschijnen van een roofdier zijn c-productie van 10 naar 100 gram per dag. wij mensen kunnen dat niet, wij maken helemaal niets en onze uit voeding afkomstige milligrammen zakken dan in een klap naar de bodem.

  de menselijke angst is, in zoverre zij gelateerd is aan directe waarnemingen, identiek aan de dierlijke angst. maar er is een specifiek menselijke angst die bij dieren nauwelijks bestaat.

  dit is het gevolg van de enorme hoeveelheid hersencellen in een mensenhoofd. dit geeft de mogelijkheid helemaal prive, binnen in je eigen hoofd scenario’s te bouwen, waarbij een situatie zich puur in de verbeelding in de toekomst kan ontwikkelen.

  de narigheid nu is, dat het van de dieren geerfde fysiologisch systeem waarmee wij leven geen onderscheid weet te maken tussen echte, zintuigelijk gebaseerde, dus dierlijke angst en angst die uitsluitend in de fantasie bestaat.
  dit is werkelijk de kern van het hele stress probleem. het complex wordt zonder nadere uitwerking wel aangeduid als ‘psychosomatisch’.

  even recapitulerend: gulo mutatie leidt tot totale c-depletie bij angst, virtuele angst wordt precies zo ervaren als echte angst en kan afhankelijk van de persoon tot ongekende hoogte stijgen.

  dan nog de vraag wat de gevolgen zijn van het naar nul zakken van de vit-c spiegel. grofweg zijn er twee effecten, die in de huidige situatie doorslaggevend zijn voor het verdere verloop van de voorgenomen massamoord, nl het effect op het immuunsysteem en dat op het denkvermogen.

  het immuunsysteem kan zonder vit-c niet werken. dit geeft als bonus voor de bangmakers een ‘self fulfilling prophesy’. je wordt ziek en denkt gelijk dat je ‘het’ hebt en dat kan nog waar zijn ook! verder versterkt dit de angst en het bevestigt ook in hoge mate de autoriteit van de bangmakers.

  het tweede gevolg: je denkvermogen wordt sterk gereduceerd net nu je het zo hard nodig hebt. hersens zijn namelijk grootverbruikers van vit-c.
  dit versterkt weer de angst en leidt tot een gevoel van onvermogen dat je om hulp doet roepen en wie staan daar dan voor je klaar?
  precies, de bangmakers, de regering en haar ‘experts’! is dat nu niet aardig van ze. ze willen je alleen maar helpen, maar je moet dan wel doen wat ze zeggen..

  stel je gewoon voor hoe vreemd dit is. een klein bericht over een gevaarlijk virus, waaraan ‘volgens deskundigen’ miljoenen gaan sterven is genoeg om in je hoofd een heel scenario in gang te zetten waarbij angst de hoofdrol speelt, althans bij normale mensen. de gedachte dat je kinderen risico lopen is een fantastische angstgenerator. zo’n berichtje van maar een paar woorden uit verondersteld ‘betrouwbare bron’ zet daardoor je c-spiegel acuut op nul en je verstand vliegt het raam uit.

  maar kijk eens uit het raam, waar liggen al die lijken die voorspeld zijn? een harde confrontatie met de materiele wereld kan je in een klap doen terugschakelen uit de spookwereld in je hoofd.

  een tijdje terug had je op deze site een verhaal over wim hof, die zijn immuunsysteem regelde door in ijskoud water te springen. en dat is heel verklaarbaar, want als je dat ding in je hoofd weet te stoppen door sterke zintuigelijke impulsen ben je terug in de echte wereld en kan je weer je weinige vitamine-c op een constructievere manier gebruiken. dat laatste kan bijvoorbeeld door grammen in plaats van milligrammen per dag tot je te nemen.

  maar het wordt wel wat lang allemaal. ik had best een artikeltje voor dlm willen bastelen, maar dat schijnt er niet van te mogen komen. in elk geval hoop ik te hebben uitgelegd waarom de beschreven demonstratie totaal contraproductief is en waarom ik daarbij de term ‘ongezond’ in de mond heb genomen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.