Feiten over covid-19 met wetenschappelijk referenties (2)

Dit is een update van Swiss Policy Research. In juli publiceerden we ook al de feiten die de Zwitsers over C. hadden verzameld. Opvallende feiten zijn die van de dodelijkheid van het virus, de effectiviteit van mondkapjes, de twijfelachtige rol die de media spelen door de angst te maximaliseren. En ook vanuit Zwitserland klinkt de waarschuwing dat de pandemie gebruikt kan worden om wereldwijd de bewaking en controle van de bevolking permanent uit te breiden.

Dodelijkheid

Volgens de Zwitsers is de dodelijkheid van Covid-19 te vergelijken met die van een grieppandemie zoals in 1957 en 1968.

De mediane (In de statistiek is de mediaan het midden van een verdeling) leeftijd van covid-19 sterfgevallen is ouder dan 80 jaar en hiervan had 95% al ernstige aandoeningen.

Tot 60% van alle sterfgevallen vond in de westerse landen plaats in verpleeghuizen, waarbij niet altijd duidelijk is of zij aan stress en isolement of aan covid zijn dood gegaan.

Tot 30% van alle extra sterfgevallen zijn te wijten aan de lockdowns, paniek en angst

Mondkapjes

Het Zwitserse onderzoeksbureau constateert dat er nog steeds weinig of geen bewijs is voor de effectiviteit voor het dragen van mondmaskers. Verplichte invoering kon in de meeste landen de epidemie niet vertragen. Wel kunnen maskers het risico op infectie verhogen!

Media

De rol van de media is volgens het bureau ‘onprofessioneel’ en ‘heeft de angst en paniek in de bevolking gemaximaliseerd’. Dit heeft geleid tot ‘een massale overschatting van de sterfte van Covid-19. Sommige media gebruikten zelfs manipulatieve foto’s en video’s om de situatie te dramatiseren.’

Zweden

In Zweden is de totale sterfte zonder lockdown tot nu toe in de marge van een sterk griepseizoen gebleven.

 

Feiten volgens SPR okt 2020

Dodelijkheid: Volgens de laatste immunologische studies bedraagt het totale aantal dodelijke slachtoffers van infecties (IFR) bij Covid-19 in de algemene bevolking ongeveer 0,1 tot 0,5% in de meeste landen, wat vergelijkbaar is met de middelgrote grieppandemieën van 1957 en 1968.
Behandeling: Voor mensen met een hoog risico of een hoge blootstelling is een vroege of profylactische behandeling essentieel om progressie van de ziekte te voorkomen en ziekenhuisopname te vermijden.
Leeftijdsprofiel: De mediane leeftijd van Covid-19 sterfgevallen is in de meeste landen meer dan 80 jaar en slechts ongeveer 5% van de overledenen had geen ernstige aandoeningen. In tegenstelling tot een pandemische griep is de leeftijd en het risicoprofiel van de Covid-19 sterfgevallen dus vergelijkbaar met de normale sterfte en neemt deze evenredig toe.
Verpleeghuizen: In veel westerse landen heeft tot twee derde van alle Covid-19 sterfgevallen plaatsgevonden in verpleeghuizen, die gerichte en humane bescherming behoeven. In sommige gevallen is het niet duidelijk of de bewoners echt zijn overleden aan Covid-19 of aan weken van stress en isolement.
Overmatige sterfte: Tot 30% van alle extra sterfgevallen kan niet door Covid-19 zijn veroorzaakt, maar door de gevolgen van lockdowns, paniek en angst. Zo daalde de behandeling van hartaanvallen en beroertes tot 40% omdat veel patiënten niet meer naar het ziekenhuis durfden te gaan.
Antilichamen: Tegen de zomer van 2020 hadden wereldwijde hotspots zoals New York City en Bergamo een antilichaamniveau van ongeveer 25% bereikt. Hoofdsteden als Madrid, Londen en Stockholm lagen rond de 15%. Grote delen van Europa en de VS waren echter nog steeds onder de 5%.
Symptomen: Tot 40% van alle geïnfecteerde personen vertoont geen symptomen, ongeveer 80% vertoont hooguit milde symptomen en ongeveer 95% vertoont hooguit gematigde symptomen en hoeft niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. De aanvankelijke veronderstelling dat er geen immuniteit was voor het nieuwe coronavirus was niet juist.
Lange Covid: Ongeveer 10% van de symptomatische mensen melden postacute of “lange covid”, d.w.z. symptomen die enkele weken of maanden aanhouden. Dit treft ook jongere en voorheen gezonde mensen met een sterke immuunrespons. Het post-virale syndroom is ook bekend van ernstige griep.
Transmissie: Volgens de huidige kennis zijn de belangrijkste overdrachtsroutes van het virus binnenshuis aërosolen en druppels die worden geproduceerd bij het spreken of hoesten, terwijl buitenshuis aërosolen en de meeste objectoppervlakken een ondergeschikte rol lijken te spelen.
Maskers: Er is nog steeds weinig tot geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van stoffen gezichtsmaskers in de algemene bevolking, en de invoering van verplichte maskers kon de epidemie in de meeste landen niet bevatten of vertragen. Bij oneigenlijk gebruik kunnen maskers het risico op infectie verhogen.
Kinderen en scholen: In tegenstelling tot influenza is het risico op ziekte en overdracht bij kinderen zeer laag in het geval van covid. Er was en is dus geen medische reden voor de sluiting van basisscholen of andere maatregelen die specifiek op kinderen gericht zijn.
Contacttracering: In een WHO-studie van 2019 over maatregelen tegen grieppandemieën werd geconcludeerd dat het traceren van contacten vanuit medisch oogpunt “in geen geval wordt aanbevolen”Ook apps voor het traceren van contacten op mobiele telefoons hebben in de meeste landen gefaald.
PCR-tests: De internationaal gebruikte virustestkits kunnen in sommige gevallen fout-positieve en fout-negatieve resultaten opleveren of reageren op niet-besmettelijke virusfragmenten van een eerdere infectie. In dit verband is de zogenaamde cyclusdrempel of ct-waarde een belangrijke parameter.
Medisch wanbeheer: In de VS en sommige andere landen is er sprake van fataal medisch wanbeheer bij sommige Covid-19-patiënten als gevolg van twijfelachtige financiële prikkels en ongeschikte protocollen. In de meeste landen is het sterftecijfer onder Covid-19 patiënten sindsdien aanzienlijk gedaald.
Vergrendelingen: De WHO waarschuwde dat lockdowns een “vreselijke wereldwijde catastrofe” hebben veroorzaakt. Volgens de VN kunnen lockdowns het levensonderhoud van 1,6 miljard mensen acuut in gevaar brengen en 150 miljoen extra kinderen in armoede doen vervallen. Werkloosheid, faillissementen en psychologische problemen hebben wereldwijd een recordhoogte bereikt.
Zweden: In Zweden is de totale sterfte zonder lockdown tot nu toe in de marge van een sterk griepseizoen geweest. 70% van de Zweedse sterfgevallen vond plaats in verpleeghuizen die niet snel genoeg werden beschermd. De mediane leeftijd van de Zweedse Covid-19 sterfgevallen is 84 jaar.
Media: De berichtgeving van veel media is onprofessioneel geweest, heeft de angst en paniek in de bevolking gemaximaliseerd en heeft geleid tot een massale overschatting van de sterfte van Covid-19. Sommige media gebruikten zelfs manipulatieve foto’s en video’s om de situatie te dramatiseren.
Vaccins: Verschillende medische experts waarschuwden dat express coronavirusvaccins riskant kunnen zijn. Het vaccin tegen de zogenaamde varkensgriep van 2009 leidde bijvoorbeeld tot ernstige neurologische schade en tot miljoenen rechtszaken. Ook bij het testen van nieuwe coronavirusvaccins zijn al ernstige complicaties en mislukkingen gemeld.
Oorsprong van het virus: De herkomst van het nieuwe coronavirus blijft onduidelijk, maar het beste bewijs wijst momenteel op een Covid-19-achtig longontstekingsincident in een Chinese mijn in 2012, waarvan de virusmonsters werden verzameld, opgeslagen en onderzocht door het Virologie-instituut in Wuhan (WIV).
Bewaking: NSA-klokkenluider Edward Snowden waarschuwde dat de Covid-19 pandemie gebruikt kan worden om de wereldwijde surveillance permanent uit te breiden. In verschillende delen van de wereld wordt de bevolking in de gaten gehouden door drones en wordt de politie geconfronteerd met ernstige overreikingen tijdens lockdowns.
Bron, oktober 2020
https://swprs.org/feiten-over-covid-19/

 

Zie ook Feiten over covid-19 met referenties (1)

Rob Vellekoop, 10 december 2020

6 Comments

 1. Blijft mogelijk weinig overeind staan ?
  Als ze toegeven dat ze verkeerd bezig zijn?\

 2. Vandaag had Robert Jensen een wel zeer interessante video waar een zaal vol aandeelhouders, journalisten en virologen (jawel: Ab Osterhaus is ook van de partij!) les krijgen in hoe je de mensen het best kunt bedriegen en in paniek kunt brengen met een fake-epidemie. Ik heb de oorsprong van deze explosieve video kunnen achterhalen en toon hem hier aan jullie in zijn geheel:

  https://vimeo.com/320913130

  De video is ruim een jaar oud. Voor wie het Engels een probleem is kan een fragment ervan met Nederlandse ondertiteling bekijken op de laatste Jensen Show “de echte complotdenkers”.

  We hebben dus niet alleen met een fake-epidemie te maken maar ze manipuleren ook onze emoties om ons te destabiliseren. Dus laat je niet gek maken door het tuig van de richel.

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Wel een beetje vreemd…9000 besmettingen terwijl iedereen een stof doekje voor zijn mik moet doen.

  Ik sta perplex!
  Of is het zo van…leuker kunnen zij het niet maken?

  Of is het gewoon van…er moet en zal een totale lockdown komen van 24-12 tot 10-01-2021?

  Of is het toch misschien dat de GGD zoveel mogelijk Sofinummers registreert om later ieder op te laten draven voor dat spuitje,en belangrijker is nog dit…DE DATA en DE DNA bij alle GGD’S die daar uit voort komt is business!!!!!

  Hier komt het weer om de hoek kijken….op een slinkse manier ieders DNA te vergaren wat automatisch gekoppeld is aan je sofinummer.

  op mijn beurt zeg ik..ik laat mij niet gek maken want dat ben ik al..dus men is klaar met mij!…JIPPIE!!!

  Ik dank U FERRY muts.

 4. Pardon, maar u waarschuwt voor de media die de angst maximaliseert. Wat bent u hier dan aan het doen?

  Een andere insteek, maar wel de angst voedend, op dezelfde wijze, met “die zegt dit en die zegt dat”, ondersteund door onderzoek en percentages; een hoop blabla. Niettemin belangrijk om een alternatieve invalshoek te belichten, echter vind ik het een vrij negatieve toon hebben, waarmee u feitelijk hetzelfde resultaat bereikt als waartegen u waarschuwt. Hetwelk de vraag oproept hoe zuiver uw boodschap is, of is het tegengeluid van belang om het geluid harder te laten klinken?

  Daarbij wekt de vele berichten van slechts een auteur, de indruk dat deze heer Vellekoop weinig of geen tegengeluid krijgt van deze of gene (wat een aanname is). Maar alleen werken, zonder communicatie over nog te publiceren werk, kan best eenzaam zijn.

  Groet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.