Bekendmaking van de Ding-dong-dic-tatuur

Bijdrage van Karel Beckman*

Onze grote leider heeft ervoor gezorgd. We krijgen hem.

Avondklok.

Een klok die we alleen hebben horen luiden in onze geschiedenisboeken. We wisten al lang niet meer waar die klepel hing. Nu luidt hij weer, voor ons, in januari 2021.

Ik ben er blij mee. Ik heb mijn hoop gevestigd op de avondklok. Ik hoop dat het galmen van de avondklok mijn medeburgers wakker zal schudden. Zodat ze eindelijk die ene vraag zullen stellen die nooit wordt gesteld.

Al vele maanden roep ik dat we in een dictatuur terecht zijn gekomen. Het maakte geen indruk.

Lockdowns, anderhalve meter, gedwongen bedrijfssluitingen, een verbod op samenkomsten, kantoorwerken, sporten, reizen, dansen, feesten. Opgesloten bejaarden die eenzaam stierven. De maatregelen waren nodig. Voor onze gezondheid. Hoezo dictatuur?

De noodwet? De democratie die iedereen zo hoog heeft zitten werd zomaar terzijde geschoven, de rechtstaat met voeten getreden, zoals de Nederlandse Orde van Advocaten vaststelde. Maar nee, ook de noodwet was noodzakelijk.

De mondkapjesplicht ? Ook gelaten geslikt. Hoewel de autoriteiten maandenlang hadden bezworen dat mondkapjes niet werken, en er geen enkele reden was om daar opeens anders over te denken, lieten de mensen mondkapjesplicht over zich heen komen. Nog steeds.

We doen het voor een ander, zeggen ze. Als het voor een ander is, tellen rechten blijkbaar niet meer.

De vaccinatie-propaganda-campagne dan – waar ze in de DDR een puntje aan hadden kunnen zuigen – en de vaccinatieplicht die, dat weet iedereen, eraan zit te komen, als je nog normaal wilt kunnen leven? Het moet maar. Voor het goede doel.

Alsof dictaturen zich niet altijd rechtvaardigen met het een of andere hogere doel.

Feiten en cijfers? Niets maakte indruk. “Er is geen relatie tussen lockdowns, anderhalve meter, mondkapjes – en coronasterfte. Als die maatregelen al iets doen, is het de virusverspreiding uitstellen – en de groepsimmuniteit vertragen. Diezelfde groepsimmuniteit die door de autoriteiten is verboden – tenzij hij wordt bereikt door vaccinaties.” Dat soort argumenten. Aangevoerd door topwetenschappers van Oxford, Harvard, Stanford. Professoren die zeiden, “zorg dat de jeugd corona krijgt, dat is de beste bescherming voor de ouderen.”

Hielp allemaal niet.

Sterftecijfers. Ze liggen in 2020 niet significant hoger dan in voorgaande jaren, niet in Nederland, niet in andere landen. Nog een wonder eigenlijk, als je nagaat hoeveel extra doden de coronamaatregelen hebben veroorzaakt. De zelfmoorden onder jongeren rijzen de pan uit. “De kosten zijn vele malen hoger dan de baten, ook in termen van gezondheid,” riep een keur aan bezorgde artsen, wetenschappers en dissidente commentatoren.

Geen effect.

Maar gelukkig. Nu is er de avondklok.

Hier kan niemand meer omheen. We worden nu van staatswege opgesloten in ons eigen huis in de avond- en nachtelijke uren.

Daarmee zijn we eindelijk officieel een dictatuur!

En het mooie van de avondklok is dat niemand nog met droge ogen kan beweren dat er een medische rechtvaardiging voor is. Een legitieme reden.

De avondklok zet het hele coronabeleid te kijk.

Je kunt niet blijven geloven dat dit allemaal nodig is vanwege de volksgezondheid.

Dat zou bevrijdend moeten werken.

Niemand hoeft nu niet meer, om morele redenen, blind in het beleid te geloven. Iedereen kan nu frank en vrij beoordelen of – en welke – maatregelen gerechtvaardigd zijn.

Iedereen kan zich nu weer onbekommerd afvragen – hoe moet onze toekomst eruit zien?

Wat zijn de grenzen waaraan de staat zich dient te houden bij het uitvaardigen van vrijheidsbeperkende maatregelen?

Hoe willen we omgaan met het bestrijden van de risico’s die onvermijdelijk op ons pad komen?

Welke dreiging rechtvaardigt welke dwangmaatregelen?

Willen wij echt dat de staat alle denkbare risico’s voor ons probeert uit te sluiten – ten koste van onze vrijheid?

Waar ligt de grens?

Wanneer houdt het op?

Wat zijn onze rechten?

Wat zijn de rechten die we onze kinderen nalaten?

Dankzij de avondklok kunnen  we nu eindelijk die ene vraag stellen die maar niet wordt gesteld.

Al sinds het begin van de coronacrisis, gaat het alleen maar over de vraag: welke maatregelen zijn nodig?

Niemand die vraagt: wie bepaalt welke maatregelen worden genomen?

Voor iedereen is dat vanzelfsprekend: de overheid.

Het idee dat mensen – burgers, bedrijven, maatschappelijke instellingen, zorginstellingen – ook zelf zouden kunnen bepalen welke risico’s ze willen lopen, hoe ze om willen gaan met iets als een virus, welke maatregelen zij zelf het beste achten, welke overwegingen zij daarbij willen maken – dat idee wil maar bij niemand opkomen.

Nu we aan het einde van de rit zijn aangekomen – nou ja, bijna, het definitieve einde komt als de verkiezingen in maart worden uitgesteld – en door diezelfde overheid zijn opgesloten in ons huis, zal die vraag, mag je hopen, eindelijk worden gesteld.

Ik hoor de avondklok galmen.

Ding-dong-dic-tatuur.

Nu kan iedereen hem horen.

9 Comments

 1. Sterke bijdrage wederom. Inderdaad: wie bepaalt welke maatregelen worden genomen. Wanneer zijn we gaan accepteren dat anderen dat voor ons besluiten. Als ik het risico niet wil lopen om uit een achtbaan te vallen, moet ik besluiten er niet in te stappen. Ik kan de eigenaar niet vragen om de achtbaan te veranderen in een vlakke treinrails. Zo ook hier, als ik wetenschappelijk bewezen niet besmettelijk ben, waarom moet ik dan een niet-werkend mondkapje dragen. Laat de anderen die het risico niet willen lopen dan zelf met zo’n ding rondlopen. Zelfde geldt voor het vaccin.

  En dan liefst geen drogredenen zoals een autogordel, die is bewezen wel veilig en reduceert het aantal verkeersdoden significant. Ben wel benieuwd met welke drogredenen de lezers hier worden geconfronteerd.

 2. Bedankt voor deze… had eigenlijk niet verwacht dat het zou komen, maar hier is het wauw… sinds corona zitten we in een oorlog

 3. Hallo,
  Ik kan geen mailadres van u vinden maar zou graag iets onder de aandacht brengen.
  Mijn echte naam geef ik niet want ik zit niet te wachten op al de gekke mensen.
  Misschien als mensen het lezen ze de bedrog herkennen.
  Vroeger 45 jaar geleden was ik ABC opleider bij de militaire dienst (duitsland).
  Als deze lapjes bescherming brengen voor B en C dan was het zonder meer spectaculair.
  Tot nu toe heb ik geen enkele expert gehoord over het belangrijkste namelijk de luchtvochtigheid die er altijd in de lucht heerst.
  Virussen drijven namelijk in en op deze vocht die er altijd is.
  Bescherming voor een virus is dan ook enkel door een totale pak inclusief eigen lucht voorziening mogelijk.
  Een complete pak want ook uw huid ademt en bevat vochtstromen zowel in en uit.
  Een praktisch test is, als u bij vorst buiten staat ziet u de warme adem als mist buiten komen en door een masker op te zetten ziet u het zelfde.
  De conclusie is dan ook dat virussen gewoon in en uit geademd worden en geloofd u mij maar als er een dodelijke virus aanwezig was u gewoon dood omvalt.
  Maskers en huid bieden enkel bescherming voor bacteriën.
  Als ik dus roep ABC alarm dan pakken de soldaten hun lapje, nooit verwacht dat dit als zoete koek gegeten word door de mensen.
  De gasmasken de naam zegt het al werden enkel voor C gebruikt en dan had je al moeite met ademen door de zware filters die geen virus kunnen filteren.
  Tot slot ,er zijn werkelijk gemakte virussen in labs waar u acuut een hartaanval van zou kunnen krijgen, werkelijk smerig wat er overal gebeurt en dat vroeger al.
  Het langdurig dragen van zon masker bevordert ook schimmelvorming die u longen aantasten en als u hieraan overlijd u een stikker krijgt als dood door corona wat dan ironisch ook klopt.

  De allerbeste bescherming is dan ook, gewoon ophouden met ademen.

 4. Als je anders denkt dan vadertjestaat
  Of een podium geeft aan een aCtieviest
  Dan kan je bezoek krijgen van de smurfen. ( dan maar codetaal als kernwoorden worden uitgelicht en zombies wakker triggert voor dreigend gevaar )
  We moeten toch ook eens kunnen lachen af en toe

  https://m.youtube.com/watch?v=trZuled8Mhk

 5. Briljant verwoord! Het is verwerkelijk onbegrijpelijk én zeer zorgelijk dat er nog velen zijn die niet zien wat er gebeurt. Blijf vooral schrijven.

 6. Stop de corona nazi’s en kom MASSAAL IN OPSTAND EN VERZET!!

  ANDERS PAKT DE CORONA DICTATUUR /GESTAPO / STAZI VOLLEDIG ONS MENSZIJN AF!

  DESNOODS MET GEWELD, WANT DAT DOET DE NAZI’S UIT DEN HAAG OOK DOOR ME, POLITIE EN LEGER TEGEN DE EIGEN BEVOLKING IN TE ZETTEN!!!
  DAN MOGEN WIJ ONS TOCH VERDEDIGEN….

  ALS DAT GEEN ONDERDRUKKING IS DIE ERGER IS DAN IN 2E WERELD OORLOG…..

  STOP DE PSYCHOPATEN EN CONSORTE UIT DEN HAAG…

 7. Ik vind jullie zo moedig allemaal.
  Als het donkerste hol naar het licht wordt gebracht dan kunnen doofpotoperaties En verdoken wantoestanden, misbruiken en corruptie etc… niet meer verdergaan En dan dooft het uit. Transparantie, duidelijkheid, een open main stream media die plots het licht ziet en de waarheid begint te schrijven, dat zou nogal wat zijn toch!
  Misschien iets om heel hard te wensen als collectief.

  Ik vind dit filmpje ook heel sterk en heel raak,
  Het is is off topic en toch ook weer niet want ‘t komt altijd weer op hetzelfde neer; omkoperij, manipulatie van media met als gevolg mis- en disinformatie of complete leugens.
  Nagels met koppen zijn dit.

  https://m.youtube.com/watch?v=ZNnagKg5PjM

 8. Deze nog.
  Zijn coronacijfers wel zo feitelijk als ze lijken?

  https://m.youtube.com/watch?v=lytrdTqI2rs

  Alle cijfers worden voortdurend tegengesproken, weerlegd
  En dat is met al de verschillende maatregelen in de vele verschillende compartimenten net zo.
  Dat spelletje gaat eindeloos door en door in de media, vandaag a, morgen b, of nee b wordt teruggetrokken, dan op naar c, c lijkt toch niet zo’n goed idee, we gaan er nog eens over samenzitten en vergaderen, het wordt uiteindelijk dan toch maar a ( uit pure miserie )met een b sausje,en een c side dish…. tot je er horendol van wordt.
  En de volg e nde ochtend verandert de volgorde en de opstelling weer opnieuw en complete chaos en verwarring wordt weer gezaaid. Net als je denkt iets verwerkt te hebben of een plaatsje gegeven verandert er weer van alles. Het nieuwe normaal is psychopathisch en sociopathisch gedrag blijkbaar?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.