Europese Hof: overheden mogen mensen NIET rechtstreeks dwingen tot vaccinatie

Vanwege de internetstorm over een mogelijke verplichte covidvaccinatie licht jurist Frank Stadermann toe waarom het Hof het tegendeel zegt van wat de oude media beweren. Het blijft zaak alert te blijven als de mainstreammedia met nieuws komen. Ook in dit geval jagen zij mensen onnodig angst aan.

Hof

Op 8 april deed het Europese Hof van de Rechten van de Mens uitspraak in een zaak die ouders hadden aangespannen tegen de Tsjechische overheid. Blijkbaar hebben ouders in Tsjechie de verplichting hun kinderen te laten vaccineren, zo niet dan mogen de kinderen niet naar school en krijgen de ouders een boete.

Een aantal ouders hebben geweigerd hieraan mee te werken, waarop hun kinderen niet naar school mochten en zij een boete hebben gekregen. Daarop zijn zij naar het Europese Hof gestapt.

Het Hof stelt dat vaccinaties in het belang van de kudde-immuniteit zijn. Zij stelt ook dat de Tsjechische overheid de ouders mocht verplichten hiertoe.

De oude media gaan hierop uitsluitend verder en zo als de laatste tijd met meer zaken die pro-vaccinatie gaan blazen zij de boel buiten proporties op. Facebook ontplofte gisteravond hierop.

Gelukkig blijkt de soep niet zo heet…

Overweging

Oud-advocaat Stadermann leest echter de volledige uitspraak en komt tot een andere meer genuanceerde conclusie dan de mainstream.

Hij geeft aan dat het Hof overweging 293 aanvoert. Hierin geeft het Hof aan dat de straf die de ouders hebben gekregen relatief laag is (administratieve boete). Daarnaast zeggen de rechters dat

“vaccinatie kan niet onder dwang worden toegediend.”

293.While vaccination is a legal duty in the respondent State, the Court reiterates that compliance with it cannot be directly imposed, in the sense that there is no provision allowing for vaccination to be forcibly administered.In common with the arrangements made in the intervening States, the duty is enforced indirectly through the application of sanctions. In the Czech Republic, the sanction can be regarded as relatively moderate, consisting of an administrative fine that may only be imposed once. In MrVavřičkas case, while he argued that the fine was high for him in the circumstances (see paragraph 162 above), the Court notes that the amount was towards the lower end of the relevant scale, and cannot be considered as unduly harsh or onerous.”

Vertaling “293. Terwijl in de onderhavige staat vaccinatie een wettige plicht is, herhaalt het Hof dat naleving ervan niet rechtstreeks kan worden afgedwongen, in de zin dat er geen voorziening is die toestaat dat vaccinatie met geweld kan worden toegediend.”

Met andere woorden als ouder kan je wel degelijk onder de vaccinatie uitkomen.

Conclusie

Blijkbaar kunnen de Tsjechische ouders onder de vaccinatieverplichting uitkomen door het betalen van een eenmalige relatief lage boete. Waarop Frank Stadermann aangeeft dat dit dus indirect wel een dwang tot vaccinatie inhoudt.

Nog belangrijker is dat de kinderen niet mogen worden meegenomen door de overheid en daarna verplicht hun arm moeten uitsteken om de inenting te ontvangen!

Natuurlijk is de uitspraak een stap op weg naar opnieuw minder vrijheid van de burger. Gelukkig houdt hij echter niet in dat er dwang op de burgers mag worden uitgeoefend, althans geen directe dwang. De vraag is gerechtvaardigd hoe lang het nog duurt voordat we op dat punt zijn aanbeland. Met de ongelofelijke snelheid waarmee in een jaar tijd wereldwijd de burgers al zoveel van hun rechten hebben verloren lijkt het me juist om te schrikken. Laat ieder zich realiseren dat het vijf voor twaalf is, als je vrijheid je tenminste lief is en jij zelf degene bent die wil bepalen wat er met jouw lichaam op ieder moment gebeurt en niet de overheid, onder welk voorwendsel dan ook.

Daarnaast liggen de oude media als aasgieren op de loer om ieder bericht groot op te blazen zodat de hele wereld verplicht gevaccineerd kan worden. Nog steeds zijn we blijkbaar uiterst gevoelig voor de dingen die zij schrijven, terwijl toch ondertussen na een jaar van leugens en bedrog duidelijk mag zijn dat zij de waarheid steeds weer verdraaien in het voordeel van het overheidsstandpunt!

Bronnen

Uitspraak van het Hof (Engels) CASE OF VAVRICKA AND OTHERS v. THE CZECH REPUBLIC
Persbericht van de uitspraak van het Hof Grand Chamber judgment Vavricka and Others v. Czech Republic

Rob Vellekoop 9 april 2021

7 Comments

 1. Noch direct. Noch indirect. In ieder ander geval een oorlogsverklaring , ofwel een directe oproep , aan de absoluut volledige autonomie , van ieder afzonderlijke mens , in zijn ogenblikkelijke directe TVG ( tegenwoordigheid van geest ) waarin , zonder tussenkomst , ‘ de mens ‘ geschapen , is , in en uit de bron, in ieder mens aanwezig .

  Het metoo , in de verder geëvolueerde zin van het begrip , namelijk, dat geen 1 mens , op niet al te lange termijn , geen enkele macht nog van enige bodem zal voorzien , impliceert hoe , het reeds meegemaakte eerste wellen van deze soevereiniteits-vloed, nog maar een uiterst timide golfje inhield , een prille prelude , op wat mens-ontwaken , tegen over alle macht , zal gaan impliceren .

  De derde Wereldoorlog is al decennia gaande, maar wordt , ook zonder het te traceren vanuit achterhaalde referenties, gaande.
  Ditmaal evenwel zal de bewustzijns-sprong , ermee , in ontwaken
  , inhouden dat ieder echt onvervalst aanwezig ‘ zijn ‘ , zonder op reactie level te hoeven optreden , alleen al door een absoluut zijn, alles dat zich vereenzelvigt ( kwijt weet – niet weet dus – ) met een opgaan in de parasitaire massa-lichamen , in ontmoeting met iedere soeverein gegeven werkelijkheid , dwz , ieder rechtstreeks mens , in stilte en onwaarneembaarheud gegeven in overeenstemming met de ontwakende , zich tot zicht openende werkelijkheid van ieder geschapen mens , in ogenblikkelijk afkomst-besef aanwezig , ook alleen nog ontwaken kan . Een oorlog van ‘ het oor ‘ dus, van de ‘ zicht ‘ – baring van de stilte en het licht, waartegenover al het verlorene , geen ander antwoord in huis heeft , dan eveneens ‘ thuis ‘ komen , en aanwezig en zichtbaar zijn in zijn !

  Robert Frits Verhoeven . Autonoom scheppend wezen , al volledig aanwezig in een post – administratief Dasein. Zodoende nogal ongehoord en selectief onzichtbaar !

 2. Mensheid verdedig jezelf! jullie worden tot slaven gemaakt. Kom in geweer tegen het politieke tuig dat in de vestzakken van Gates, Soros en andere stinkend rijke schooiers woont. Kom in het geweer tegen de antichrist die in Rome huist. Kom in het geweer tegen de technocraten en bureaucraten uit Brussel en New York, de nieuwe nazi’s die de mensheid tot proefkonijnen maakt, of wordt geprikt en wordt slaaf. Of wacht af en doe niets en wordt dan als straks nieuwe üntermenschen de straat opgedonderd om daar te creperen.

  In diverse landen is het al zover: geen prik: geen baan, geen bankrekening, geen inkomen, geen huisvesting, geen voeding: NIETS! Behalve dus creperen op straat om daar door de nieuwe SS robotten van de staat die stijf staan de van de rohypnol te worden opgejaagd als wild, in elkaar getrimd te worden. Dat is de toekomst, wenst u dat? Doe dan niets, behalve u laten prikken en wordt een brave slaaf, wenst u dat niet kom dan echt in het geweer tegen dat politieke tuig, die moordenaarsbende van Soros, Gates en meer van dat soort stinkend rijk tuig.

  Het is nu of nooit. Kies! Er is geen alternatief, dat laten zij u en ons niet. U bent niet agressief, dat zijn zij. U zoekt geen conflict of strijd, dat geven zij u en ons. U demonstreert tegen terreur en wordt daarvoor uit naam van het bijna volledige politieke tuig, dus ook en met name links, in elkaar gemept voor hun bazen, figuren als Gates en Soros die de mensheid al vele jaren geleden de oorlog hebben verklaard, begrijp dat toch eens.

 3. “Laat ieder zich realiseren dat het vijf voor twaalf is”.

  Volgens mij is het al tien over twaalf, maar het gros van Nederland slaapt rustig verder. Blijkbaar doet hun wekker het niet.

 4. Wanneer je realiseert wie de scepter zwaait in deze EU Failed State,

  namelijk Tsjechische Sociaaldemocratische Partij met als een van de meest corrupte leiders Miloš Zeman aan het roer.

  Een zakkevuller, volgeling en medespeler van de corrupte niet democratisch gekozen groep genaamd de europese commissie in stand gehouden mede door hoofdsposor het Koningshuis als vertegenwoordiger van de europese monarchiën…

  zal het je niet verbazen dat hij die verplichte mRNA experimentele genetische modificatie, waarvan mederwerkers van Astrazenica zelf zeggen “we doen maar wat”
  als weg naar de globale database voor dna mining er gewoon vol door heen drukt.

  Hij kan nu ook de kwalificatie “massamoordenaar” aan zijn corrupte CV toevoegen.

  Alles voor de Great Reset, Agenda 2030/50, de totalitaire wereldorde.

 5. wettig of wettelijk?
  En de mens: niet ‘het’ mens … dus IEDERE mens …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.