Frans landhuis zoekt nog een paar wakkere bewoners

Door de ingrijpende gevolgen van de coronamaatregelen zijn allerlei mensen bezig woongroepen te vormen. Ik ben zelf ook al heel wat jaren op zoek. Juist in deze periode is er enorme behoefte om met gelijkgestemden te leven en te werken. Mensen willen zich veilig voelen en zich niet voortdurend hoeven te verantwoorden voor hun kritiek op de anderhalve-meter-samenleving. Per toeval liep ik tegen deze kleine groep mensen aan bij wie ik me thuis voel en met wie ik best een woongroep zou willen opbouwen. Doe je ook mee?

Landhuis en -goed

Het pand waar twee Leylijnen doorheen lopen en weinig elektromagnetische straling aanwezig is, heeft een eigen waterbron, grote kweektunnel, orgonite chemtrail buster, gevitaliseerd kraanwater en circa 2 hectare grond.

De locatie ligt op 1100 m hoogte aan de rand van een dorpje met 500 zielen in de Franse Ardèche. Dankzij het hoge zuurstofgehalte stond deze locatie vroeger bekend als kuuroord voor mensen met een longaandoening. Het is vanuit Utrecht binnen 10 uur met de auto te bereiken.

Het pand verkeert in goede staat. Het heeft 26 kamers waarvan sommige met eigen douche en toilet. Voor algemeen gebruik zijn er onder andere een fitness-, yoga- en activiteitenruimte, een kleine en grote zitkamer met bibliotheek en open haard, centrale keuken en twee eetzalen voor circa 30 mensen.

Woongroep

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat mensen die willen gaan wonen op het landgoed gelijkgestemden zijn. Ze denken daarvoor aan wakkere mensen van alle leeftijden en achtergronden die bezig zijn zich voor te bereiden op de maatschappelijke veranderingen van vandaag. Het doel is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend en holistisch te leven. Kort gezegd komt het neer op: gebruik van permacultuur, verbinden met de natuur, zelfgenezing, delen, elkaar helpen en versterken in gezondheid en bewustzijn.

Zeker in het begin moet er nog flink wat werk verzet worden zoals het herinrichten van de wooneenheden en opzetten van de moestuinen.

De huidige groep vindt het heel belangrijk dat nieuwe leden passen bij de filosofie en met elkaar kunnen samenwerken en -leven. Ieder lid of leden beschikt/ken over een eigen afgescheiden ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken.

Doe je mee?

Op dit moment zijn er nog een paar wooneenheden beschikbaar. Bekijk hier of het iets is voor jou.
Frans landhuis zoekt wakkere bewoners – nog beschikbaar

De studio’s of appartementen hebben een woonoppervlakte tussen de 20 en 56 vierkante meter en kunnen worden voorzien van een badkamer/toilet, open keuken/woonkamer met of zonder extra slaapkamer(s). De prijzen liggen per wooneenheid tussen de circa 20 en 55 duizend Euro. Ook een appartement van circa 120 vierkante meter is mogelijk.

De vaste maandlasten voor onderhoudskosten pand, stookkosten, gemeentelijke belastingen, inboedel-, opstal- en brandverzekering zijn afhankelijk van de grootte van het appartement (inclusief de kosten van de openbare ruimtes) en variëren van 100 tot ongeveer 170 Euro per maand.

Het is ook mogelijk dat mensen die bij de groep passen niet het hele jaar, maar slechts een gedeelte daarvan doorbrengen op het landgoed. In dat geval moeten ze wel rekening houden met de vaste maandlasten die doorlopen, ook wanneer ze niet aanwezig zijn.

Kortom er zijn mogelijkheden genoeg.

Als je geïnteresseerd bent moet je op korte termijn reageren. Stuur dan een e-mail naar LaVieTara@protonmail.com. Na ontvangst krijg je verdere informatie.

Rob Vellekoop, 11 april 2021

7 Comments

 1. Het ziet er als een erg leuke locatie uit met een positief verhaal en mooie evolutie. Succes Rob! Het is je gegund.

 2. Hallo Rob,
  Is er ook een mogelijkheid om te huren ?

  Vr. groet Renée van Eldijk

 3. Ik ontving vandaag via Rob Vellekoop zijn Magazine ‘ de lange mars plus ‘ , jullie oproep , ; zie daartoe ‘ het item , nu vanochtend , in ‘ de lange mars ‘ ,
  om wakkere mensen , om vanuit dit soort ‘ gemankeerd ? ‘ ‘ woke ‘ zijn , te bezien , of , hoe en met wie , en in welke daarbij ook geboden ruimte voor een bestaan op jezelf , deze ‘ melange ‘ zich tot de gronden wil laten bewegen om in de gevonden ambiance op essentiële punten van elkaar vinden , te participeren . En daarin worden dan ook een reeks van dergelijke opnieuw te verwerven , inmiddels afgenomen , levens-voorwaarden , onder ogen gebracht.

  Dit zal impliceren dat een aardige reeks van geschikten , ‘ new asyl Wokers ‘ waaronder ikzelf, zich aangesproken weten , en gaan reageren , terwijl er , dan uiteindelijk toch maar enige aldaar , hun ruimte zullen kunnen vinden .

  Mijn eerste verzoek dan ook, is, laat al dezen niet verloren gaan, maar zoiezo , toegang geven tot het feit dat zij zich op grond van deze oproep , bewogen voelen om er op te reageren !

  En , zeer waarschijnlijk , een groot deel , wellicht ook, al deze mogelijke deelgenoten , zouden willen ontmoeten , voor , hoe dan ook overeenkomende doeleinden , terwijl dat impliceert dat al dezen , die vanuit het uiteindelijk beperkte aantal plaatsen , aldaar, ook impliceert dat er – noem een getal – door de thans dit project initiërenden , gekozen zullen worden , voor een gering aantal .
  Stel bv met als resultaat 100 belangstellenden en , 6 die vanuit
  de thans geldende voorwaarden , zich daar mogen / kunnen huisvesten ! Zodoende dan 94 , niet minder zielsbewogen dorstigen naar in feite voorwaarden die , wat mij betreft , uiteindelijk in algemene zin, ieders voorwaarden , voor al het overige , mogen zijn, zonder dat deze voorwaarden en omstandigheden je ( standaard ?! ) ontnomen zouden mogen zijn !
  Kortom , ook in deze, impliceert schaarste , een wel erg voor de hand liggende vorm van buitensluiting en uitsluiting . Ook daar heerst dan ook , behalve al het edele dat een ieder beweegt, tenslotte de impact ook, van de uitsluiting , vanuit toch – nogal zwaar wegend – ‘ de macht ‘ , van het bezit ( dus ‘ hebben ‘ ) versus , de verzameling van niet hebben , die een potentiële deelnemer, minder handig in het stelsel dat
  Hij / zij wil ontvluchten , bijeen wist te graaien middels de er geldende mores van waarden en deelnameDwang, omwille de verwerving van nu juist dat , waarmee je ook daar je je grond en ruimte mag en kunt eigen maken , om langs die
  Route, dan ook , via de in het pakket zittende aantrekkelijkheid van de nieuw schaarse voorwaarden , je zo, in te kopen? !

  Dit roept bij mij de constateringen op, die me belangstellend doen zijn, naar juist het onderscheid bij de mensen in hun belangstelling , naar deze wijze van belangstelling op roepen, op een wijze die , zowel binnenkomst , als uitsluiting impliceert op oude gronden.

  Robert Frits Verhoeven

 4. Mooi verhaal, maar Frankrijk is niet makkelijk. Maar wel ongelooflijk hoe het allemaal samenloopt. Wij hebben twee dagen geleden een yurt gekocht op een plak waar we ook (niet officieel) maar toch mogen staan, en heel bijzonder, ‘toevallig’ alleen maar vrouwen, voor ons heel belangrijk, anders zou het te zwaar zijn en we het niet redden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.