Eenvoudig leven 2022

Je wordt als argeloze agendazoeker tegenwoordig bedolven onder het aanbod. Op zoek naar eenvoud vond ik dit prikkelvrije journaal voor de toekomst. Een boekje om mee te nemen het nieuwe jaar in. Als raadgever en ideeënaandrager.

Eenvoudig

Het klinkt inderdaad mooi, maar hoe krijg je ‘eenvoudig leven’  voor elkaar in een tijd waarin we alles moeten en vooral eindeloos consumeren alsof ons leven ervan afhangt. Blijkbaar hebben we iets nodig om de waanzin van de rat race stil te zetten. Natuurlijk heb je in eerste instantie de wil nodig om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Maar daarmee ben je er nog niet.

Schrijfster Nynke Valk heeft met deze agenda geprobeerd mensen een hulpmiddel te geven. Als je dan toch een agenda nodig hebt, zal ze waarschijnlijk gedacht hebben, meen er dan eentje waaraan je echt iets hebt.

Want ja, ik ben het met haar eens zoals ze in een van de eerste pagina’s van het agendawerk schrijft, iedere dag heb je een nieuwe kans je leven vorm te geven. Wat is er dan mooier hieraan iedere dag op een niet gecompliceerde manier aan herinnerd te worden?

Aanmoediging

Ze raadt de eigenaar van de agenda aan, iedere week even de komende zeven dagen door te nemen. Dan komt de agenda stilzwijgend in actie. Het suggereert te kiezen voor een of meerdere thema’s en niet te vergeten acties. Daarnaast is er voor iedere maand een overpeinzing. Iets om bij stil te staan, of iets waaraan of waarmee je aan de slag kunt.

Kortom het spreekt mij aan.

Ook verkrijgbaar via DLM Plus sponsor Academy of Happiness.

 

Rob Vellekoop, 10 oktober 2021

 

1 Comment

 1. De Bilderberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  het is heel simpel.

  Vroeger leerde de mensen hun kinderen…als je het geld er niet voor hebt dan koop je het niet en spaar je er voor.

  Sinds de VVD bende aan de macht is ,is die gedachten goed letterlijk en figuurlijk onder gesneeuwd….nu luidt …leen zoveel mogelijk en zo vroeg mogelijk…denk hier aan—-kinderen van 15–16 jaar die naar een bank moeten om een lening aan tegaan voor de studie……dit belijd alleen al is ranzig…maar ook hier graait bv Holland(de banken) er oplos!

  Kijk nu alleen maar naar dat arm makende smartphone en die shit CR-code…als je dat niet hebt ben je al een buitenstaander…dan heb ik het nog niet had over het bedrag(1000,- tot ongeveer 1200,- euro) en de vervuiling van die smartphones.

  Heeft de mens dat nodig….nee….voedsel/dak boven je hoofd/betaalbare stroom/gas/zorg…….en in al deze gevallen verzaakt deze staat der Nederlanden dat voor zijn bevolking.

  Je wordt letterlijk en figuurlijk gek gemaakt door al die ranzig marketingers en kapitalistische graaiers…..die zijn het as van het kwaad…of liever gezegd deze ellende waar de burger nu in verzeilt is geraakt!!!

  tig jaren lang….meer meer meer meer nog veel meer van die winsten..en dat jaar daar op weer nog meer en weer veel meer winsten……en wat is er met al die winsten gebeurd???

  Helemaal niets!!!

  Vroeger had je Meneer Philips…die maakte ook winst en meer winst..maar…die bouwde met al die winsten de stad Eindhoven voor de mensen die daar werk verrichten!!

  Nu is dat niet meer…men houdt dit onder de armen van hun eigen ledematen..aan de linker als wel de rechter arm.

  Sinds BV Holland massaal naar China is vertrokken ..wordt dit land overspoelt met pulp troep….zo dat de simpele mens hier gek wordt van al die pulp troep.

  Ik dank maar weer!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.