Vier manieren hoe massamedia ons manipuleren

We staan constant bloot aan brainwashing en manipulatie door de massamedia. Op welke manier zorgen ze ervoor dat ‘goede’ mensen slechte dingen gaan doen?
Onder het motto ‘herken de techniek en verweer je ertegen’ bespreken we vier succesvol gebruikte methoden.

Biedt rechtvaardiging

De overheid wil ervoor zorgen dat gevaccineerden  de niet-gevaccineerden veroordelen en als zondebok gaan zien van een volgende ‘golf’ van het c.virus. Daarvoor bieden de massamedia als volgt hulp. In hun verhalen benadrukken ze dat mensen zich een prikje laten geven voor ‘het algemeen belang’ of omdat ‘zij zich wel verantwoordelijk voelen voor de maatschappij’ .

Ook het feit dat ongevaccineerden buiten gesloten raken, komt omdat dit ‘hun eigen schuld is’, want ‘dan hadden zij zich maar moeten laten inenten’. Bovendien zal de toekomst uitwijzen. ‘dat het op de lange duur goed voor hen is’.

Naast rechtvaardiging voor hun kijk op de vaccinaties, verstaan de massamedia ook de kunst om de gevolgen te minimaliseren.

Minimaliseer de gevolgen

Wat doet zo’n prikje nu? Zo erg kunnen de gevolgen toch niet zijn? De overheid heeft toch niet als doel ons ziek te maken, en dat kan toch niet van een dergelijke prik?

Maak het allemaal veel kleiner. De media spreken immers van een ‘prikje’. Dit woord is waanzinnig belangrijk in dit verband. Een injectie of vaccin klinkt een stuk bedreigender en onheilspellender, dan een prikje.
Eigenlijk drukt dit ook uit dat tegenstanders van het vaccin de zaak gruwelijk overdrijven, terwijl het eigenlijk ‘niets voorstelt’.

‘Kijk maar naar mij, de gevolgen van het prikje zijn echt niet zichtbaar hoor’.

Daarnaast is er nog de volgende veel gebruikte en zeer beruchte methode.

Dehumaniseer de tegenstanders

‘Die wappies zijn niet goed bij hun hoofd’, ‘het zijn allemaal complotdenkers’, ‘ze sporen niet’, ‘het zijn aluhoedjes’. Een tegenstander die niet jouw gelijke is, die minder is dan jij doe je veel gemakkelijker pijn of erger nog. Om met de woorden van een beruchte dierenarts annex vaccinatiereclameman te spreken ‘je stopt alle ongevaccineerden maar op een eiland’.

In dit rijtje horen ook de acties van de massamedia in samenspraak met de politie om die beelden naar buiten te brengen waaruit zou blijken dat demonstranten geweld gebruiken. Daarna is het voor de ‘goede mens’ veel gemakkelijker een demonstrant te zien als een oproerkraaier, een gewelddadig iemand. Dergelijke personen, die mag de politie in elkaar slaan, want ‘ze verdienen niet beter’.

Vervolgens kunnen deze mensen dan met een gerust hart zeggen:”Ze hebben het over zichzelf afgeroepen.”

Tot slot om twijfelaars van bijvoorbeeld het apartheidsbeleid van het bewind Rutte over de streep te trekken doe je het volgende.

Verplaats de verantwoordelijkheid

Het is een veel gebruikt excuus om dingen te doen die eigenlijk moeilijk te rechtvaardigen zijn. Het is echter inherent aan de manier waarop onze samenleving in elkaar zit. Het is de truc om ongestraft ergens mee weg te komen en later kan je zelfs je geweten ermee sussen. Om even WO II erbij te halen (gewoon omdat de ‘leiders’ dit niet willen):”Befehl ist befehl.”

Een BOA die iemand aanhoudt omdat hij geen mondkapje draagt in het openbaar vervoer, doet dit alleen maar ‘omdat het zijn werk is’ (dus zijn baas is verantwoordelijk). De ME-er die een oudere heer in elkaar ramt ‘voert enkel een opdracht uit’ (dus hij is niet verantwoordelijk, maar de Minister van Justitie).

Veel mensen zullen later ook zeggen dat ze ‘het niet wisten’. Hoe konden ze nu weten dat wetenschappers omgekocht zijn om een bepaalde boodschap uit te dragen? Ze wisten echt niet dat minister De Jonge een geheime vaccinatie-overeenkomst met Big Pharma heeft gesloten en dit contract als staatsgeheim heeft laten opbergen. De verantwoordelijkheid voor alles wat er mis ging in deze helse periode van de geschiedenis ‘ligt echt alleen maar bij de regering!’ Want ‘ik ben maar een eenvoudige burger, die trouw belasting betaalt en naar de voetbal kijkt!’

Ook de massamedia zullen later beweren, dat ze ‘niet fout waren’, maar ‘gewoon deden wat hen door de overheid werd opgedragen’. Ze doen immers niets anders dan naar buiten brengen wat de boodschap van de overheid is?

 

Rob Vellekoop, 31 oktober 2021

1 Comment

  1. Je kunt alles wel aan de regenten en mediabazen ophangen, daarmee ben je nog niet ontslagen van het NIET gebruiken van je gezond verstand. Verklaringen van agenten “we gaan wappies rammen” of de beelden van een jong stel wat op het museumplein onderuit werd gespoten met een waterkanon kenmerkt het type gedegenereerde ordehandhavers. Romeo’s inzetten bij demo’s om deze te laten ontsporen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken en arrestanten te kunnen aanbrengen. Om nog maar te zwijgen van een stelletje op een bepaalde partij stemmende magistraten die elk verweer, elk statement, elk op waarheid gebasseerd feit gewoon onderuit schoffelen en weigeren te doen waar voor ze zijn ingezworen, nl “waarheids vinding” Als vaccinVRIJ persoon raad ik een ieder aan om zijn/haar rug recht te houden en te blijven weigeren wat deze ONWETTIGE volksvertegewoordiging ook probeert uit te voeren

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.