In gesprek met JP Teunissen over Holland Assembly, overheersing en Liefde

Ik had een inspirerend vraaggesprek met Johan Peter Teunissen over Holland Assembly. Het werd een hartelijk pleidooi voor spirituele zaken zoals karma, resonantie en Liefde. Zeggenschap en zelfbestuur kregen ineens een hele andere lading door de manier waarop hij ernaar kijkt.

Zeggenschap

Zowel Holland de jure Assembly als Common Law NL houden zich bezig met de vraag wie de zeggenschap in een land eigenlijk heeft. JP is verbonden aan Holland de Jure Assembly. Hun inspiratiebron is Kimberly Ann Goguen en de inspirator van Common Law is Kennet Annet.

De laatste vindt dat niemand over jou als mens mag heersen. Doet iemand dat toch dan mag je hem of haar aanpakken. Kimberly ziet eigenlijk alleen de kosmische wetten van de Schepper. Alle grondwetten en wetgeving dienen alleen om anderen te overheersen. Deze kosmische wetten noemt zij Natuurwetten.

Vandaar dat ik me afvroeg wie nu eigenlijk de zeggenschap op dit moment heeft van ons land. Ik vroeg aan Johan Peter is dat de Schepper, het volk of de regering.

Hij vertelde me dat mensen die zeggen dat zij regeren in de war zijn. “Als je niet in de war bent, ga je zorgvuldig om met het lichaam, de lucht, het water en alle andere levende wezens die ook van de Schepper zijn.”

Zelfbestuur (9.06 minuut)

Het doel van de Holland Assembly volgens de website is “om in zelfbestuur het NL volk haar onvervreemdbare nutsgebruik te doen genieten“. Wat bedoelen jullie daarmee, vroeg ik aan JP?

Teunissen vertelt dat genieten van het nut het enige is wat we kunnen doen. Als je reïncarneert krijg je alles wat je nodig hebt mee op aarde. Dat is het ‘bestaansrecht’, het word je in vertrouwen, ‘trust’, gegeven.

Hij zegt:”Je hoeft niet te gaan werken om je pensioen te verdienen.” Dat is er namelijk al, tenzij, voegt JP eraan toe, we alles kapot gaan maken.

Ook over de term zelfbestuur komt hij met een verrassende uitleg. “Het enige dat je kunt besturen is jezelf. Dat is ‘zelfbestuur’.

Wet van de Terugkerende Kracht en van de Resonantie (15.28)

Alles wat je doet, denkt en voelt heeft gevolgen. Dus wees voorzichtig met negatieve gedachten.

Bij de Assembly, vertelt JP, zeggen we tegen elkaar, dat ze niets van elkaar willen. Als je dat met elkaar doet ga je met elkaar resoneren en daardoor wordt dit gevoel nog eens versterkt. Hetzelfde effect heeft bijvoorbeeld tegelijkertijd met elkaar mediteren.

Overheersen (22.02)

Wat moeten we doen volgens de natuurwetten als iemand ons wil overheersen? Of mogen we überhaupt wel iets terugdoen?

Je mag volgens Johan Peter in principe alles. Je hebt een vrije keuze. Of het het plan dient daar kom je wel achter. Je verlaagt direct je trilling als je slechte dingen doet. Daarom probeert hij ook geen nare dingen te vertellen.

Teunissen verwijst naar een Vimeo filmpje ‘Scherven brengen geluk‘ (607762071) als voorbeeld voor wat ‘overheersen’ doet en hoe je zou kunnen proberen hiermee om te gaan.

Hij licht dit ook toe in dit vraaggesprek. Zo vertelt hij dat hij midden in de nacht door twee politieagenten met zijn auto werd aangehouden en dat een agent zijn autoruit insloeg.
Johan Peter geeft aan dat hij alleen maar licht en liefde naar die agenten kon sturen en legt uit waarom. Wel filmt hij alles, “Ik ben natuurlijk niet naïef.”

Hij weet dat hij karma beleeft op een dergelijk moment. “Ik ben verantwoordelijk voor wat gebeurt.”

Dit is de video gemaakt van het eerste deel van het gesprek.

Liefde

Holland Assembly heeft 5 principes, die vermeld staan onder De Resolutie van Eensgezindheid. De eerste zegt dat al het leven heilig is en al het leven moet benaderd worden vanuit liefde. Kan je mij uitleggen wat jullie onder Liefde verstaan?

Er is de vrije wil, die ieder heeft en er is God‘s wil. De vrije wil wordt begrens door de Kosmische Wetten (zoals de Wet van oorzaak en gevolg). Liefde is feitelijk eerbied en respect.

Oorsprong (4.50)

Het vijfde principe uit de Resolutie van Eensgezindheid luidt: Het menselijke bestaan brengt met zich mee dat we op zoek gaan naar onze oorsprong en onze menselijke vermogens. Ik vroeg JP wat zijn oorsprong is.

Hij vertelt dat het vooral belangrijk is jezelf te leren kennen voordat je mensen gaat helpen. Van jongsaf weet Johan Peter dat hij de natuur en de mensen wil helpen.

De weg van de meesters (9.35)

Er is een samenwerking tot stand gekomen tussen Holland Assembly en Common Law NL. Ze volgen samen een nieuwe weg, dat is ‘de weg van de meesters die met de bron resoneren’, lees ik in zijn brief aan mij. Wat betekent dat?

In de naam Holland de jure Assembly betekent ‘jure’ de wet van het volk. JP zegt we willen het recht – tussen aanhalingstekens – terugbrengen naar NL. “Er is geen enkele rechtbank in NL waar iets nog lijkt op recht.” Beide groepen weten echter niet hoe het moet, dat bewustzijn moeten ze eerst nog terugkrijgen. Hoe zit het bijvoorbeeld met ‚eigendom‘.

Hij vertelt op welke manier de groepen bij elkaar zijn gekomen. “Het gaat niet om opinies, maar waar jij op de juiste plaats bent op het juiste moment.“

Meedoen (15.59)

Holland Assembly houdt iedere week onlinebijeenkomsten en maandelijks live ontmoetingen. Johan Peter Teunissen legt uit hoe mensen daaraan kunnen meedoen.

Meer info

Het videoverslag van het tweede deel van het vraaggesprek.

 

Rob Vellekoop, 20 november 2022

1 Comment

  1. Helemaal mee eens . Ik ben initiatiefnemer en voorzitter stichting Blije Buren en politieke vereniging blije Burgers. Ik heb met de oprichting van beide rechtspersonen de bewustwording en kennisbevordering van de mens voor ogen en wil dat ondersteunen en begeleiden met middelen en mogelijkheden teneinde zelfbeschikkingsrecht te bevorderen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.