#Oversterfte blijft hoog in Nederland en andere rijke landen

Twee en half jaar na de massavaccinaties is er nog steeds veel oversterfte, met name in de rijke westerse landen. Uitgerekend zijn dat de landen met de hoogste vaccinatiegraad. Dat is de conclusie van de Britse medicus Dr. Campbell die er zijn levenswerk van maakt regelmatig verslag te doen van de trieste oversterfte-aantallen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Rijke landen

Campbell baseert zich op de cijfers van World data. Hij constateert dat de groep rijke westerse landen waaronder Nederland een veel hogere oversterfte heeft dan de armere Europese landen. Tegelijkertijd heeft de groep rijken een veel hogere covid-19vaccinatiegraad. Dat geldt voor Australië (vaccinatiegraad 80%), Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Nederland.

Deze groep vergelijkt hij met armere Europese landen (Oost-Europa), zoals Moldavië (vaccinatiegraad 30%), Armenië, Georgië en Bulgarije. Het spijt Campbell, die zich op YouTube voorzichtig moet uitdrukken omdat hij anders wordt verbannen, dat landen met een hoge vaccinatiegraad niet profiteren van lagere sterftecijfers.

Als hij het rijtje afgaat, ziet hij dat de VS een oversterftepercentage heeft van 8 (dus er zijn 8 procent meer mensen gestorven dan verwacht gebaseerd op het 5-jarige gemiddelde). Je zou echter, zegt Campbell, verwachten dat dit getal lager ligt, omdat de meest kwetsbare mensen tijdens de pandemie al zijn gestorven. Datzelfde geldt voor Australië met een angstaanjagend hoog oversterftecijfer van maar liefst 18 procent.
(NB. Dit land had ook een van de meest strenge coronaregimes denkbaar. Het terroriseerde de bevolking (Australië gaat voorop in coronawaanzin met 2e lockdown).

Canada heeft een percentage van meer dan 5 procent, Nederland 4 procent en Ierland zelfs nog 11 procent oversterfte.

Armere Europese landen

Tot onze verbazing blijkt EU-lid Bulgarije ondersterfte te hebben van 20 procent, net als een ander EU-lid Roemenië, dit is al zo laag sinds maart 2022! Hier overlijden dus veel minder mensen dan verwacht. Datzelfde beeld geldt voor Hongarije, Polen, Kosovo en Slowakije. In Kosovo is het nul procent.

In Armenië, Georgië en Moldavië is eveneens ondersterfte sinds maart 2022. Het beeld voldoet volgens John Campbell precies aan de verwachtingen: de kwetsbare mensen zijn al gestorven tijdens de pandemie.

Verband met vaccinatie

Naast deze cijfers werd al eerder in de VS het bewijs geleverd voor een verband tussen vaccinaties en oversterfte. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft Edward Dowd, een nijvere en gedreven analist, met zijn team de relatie tussen oversterfte en vaccinaties onweerlegbaar bewezen. Hij gebruikte hiervoor de data van de overheid en kwam tot onthutsende conclusies. Bewijs voor verband tussen vaccinatie en oversterfte: 3,2 miljoen invaliden en 800.000 doden.

Campbell suggereert dit verband, maar spreekt het niet letterlijk uit ter voorkoming van de censuur en bovendien ontbreekt bewijs in de vorm van gericht onderzoek. Politici weigeren echter dit onderwerp op de politiek agenda te zetten.

Wat op zich verklaarbaar is na lezing van het contract dat Zuid-Afrika en Israël sloten met Pfizer. Het ligt voor de hand dat andere landen soortgelijke contracten hebben waarbij ze Pfizer vrijwaren van iedere aansprakelijkheid mocht het covid-19-vaccin niet goed werken. (Geheime Pfizer-mRNA-deal met Zuid-Afrika vrijgegeven)

Het land dat met Pfizer een dergelijk contract heeft, zal de oversterfte niet willen toegeven, omdat de financiële consequenties hiervan onbetaalbaar zijn. Pfizer zal zeer waarschijnlijk het betreffende land voor een arbitragehof kunnen slepen en zal veel kans maken de arbitrage te winnen gebaseerd op de overeenkomst waarin zij zich hebben kunnen indekken tegen aansprakelijkheidseisen en dergelijke.

 

Rob Vellekoop, 9 september 2023

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.