Armlastig NL krijgt cadeau van Rutte onder boom: meer #belastingen

Kerst 2017

Het feest van het licht onthult dat de leugen ook als deze nog zo snel is toch door de waarheid wordt achterhaald. Zo ook de cadeautjes van Rutte, die nadat ze onder de kerstboom zijn uitgepakt, belastingverhogingen voor de lagere inkomens blijken te zijn en belastingverlagingen voor zijn corporate vriendjes, dankzij afschaffing van de jaarlijkse 1,4 miljard dividendbelasting.

Normaliter worden verhogingen verdedigd door Rutte en zijn club met een verwijzing naar begrotingstekorten, nu is het stil want er was geld over. Het christelijk liberale kabinet pot dit liever op dan het aan burgers te geven die het keihard nodig hebben. Zo asociaal zijn ze.

Daarnaast wordt de BTW van 6% naar 9% verhoogd voor de eerste levensbehoeften, boeken, e.d.
en gaat de onderste schijf van de belastingbetalers een half procent meer belasting betalen. Kortom allemaal maatregelen die de mensen met de kleine portemonnee raken.
De nep-christenen van CDA en CU, samen met de asociale liberalen van VVD en D66 worden bedankt. Zij laten een zeer bijzonder licht schijnen in de huiskamers van vele honderdduizenden Nederlandse gezinnen. Ze kunnen in ieder geval niet meer ontkennen (alhoewel je weet maar nooit bij de VVD) dat zij de lasten van de laagste inkomens verhogen.
Rob Vellekoop, 14 december 2017