Verlost van je allergie

De (Nieuwe) Germaanse Geneeskunde (NGG) biedt verrassende inzichten. Een voorbeeld daarvan is op welke manier allergieën ontstaan en hoe je hiertegen iets kunt ondernemen. In het boek ‘Verlost van je allergie’ beschrijft Dr Johan Denis hoe allergie werkt en zelfs hoe we in een enkele sessie dit kunnen laten verdwijnen door een nieuw verworven inzicht.

Verlost van je allergie..

In het boek ‘Verlost van je allergie, met de vijf biologische natuurwetten‘ wordt gewerkt met de inzichten die komen uit de praktische toepassing van de NGG. Het verschaft ons wonderbaarlijke inzichten hoe ziekteprocessen in een organisme verlopen.

Deze blijken automatisch aflopende zinvolle overlevingsprogramma’s te zijn, die wetmatig verlopen en van een adembenemende eenvoud zijn. Deze eenvoud is het kenmerk van de Natural Law, die de universele wetmatigheden beschrijft die aan de basis liggen van harmonie in alle levende processen. Kennis en praktische toepassing hiervan is niet meer of minder dan de steen der wijzen waar we steeds naar zochten.

De schrijver Dr. Johan Denis komt met meer dan 40 geheelde casussen uit de praktijk. Of het nu om huidklachten, hooikoorts, astma of darmklachten gaat – het werkt steeds op dezelfde manier!

Is het niet eigenaardig dat sommige mensen buitengewoon sterk reageren op voedingsmiddelen, pollen of dierenharen, terwijl anderen van diezelfde stoffen totaal geen last hebben? Wat is hier aan de hand? Terwijl de reguliere geneeskunde in het duister tast over het waarom van deze allergische reacties en de symptomen onderdrukt, opent de auteur een totaal nieuwe denkpiste.

Allergenen blijken begeleidende omstandigheden (= sporen) te zijn van traumaschokken. Deze sporen werken als alarmsignalen en triggeren ons organisme in de stress van oude trauma’s. De direct daaropvolgende helingsreacties noemen we allergie. De auteur beschrijft hoe dit werkt voor de neus, de ogen, de luchtwegen, de huid en de darmen. Stap voor stap legt Johan in eenvoudige taal uit hoe het werkt voor de respectievelijke organen en hoe we vaak in een enkele sessie een soms tientallen jaren durend spook van allergie kunnen laten verdwijnen. Kan het echt zo simpel zijn?

De schrijver werkt reeds meer dan dertig jaar als natuurarts met specialisatie in de homeopathie. Hij is steeds een zoeker naar waarheid en de essentie van heling geweest. Hij werkt dagelijks met de wetmatigheden van de Germaanse Geneeskunde in zijn praktijk en geeft hier al jaren les in.

Shock of trauma

Dr. Hamer ontdekte dat elke ziekte ontstaat door een shock of trauma dat ons volledig verrast.

De allereerste stap in de NGG therapie is de patiënt de biologische betekenis van een symptoom, bijvoorbeeld kanker, leren begrijpen in relatie met de psychische oorzaak. Een hersenscan en een grondige medische voorgeschiedenis zijn noodzakelijk om te bepalen of een patiënt nog in de conflict-fase (conflictactief) is of al in de genezingsfase zit.

Als de patiënt nog conflictactief is dan ligt de focus op het vinden van het oorspronkelijke conflict en op het vinden van een strategie om dit op te lossen.

Vervolgens wordt de patiënt voorbereid op de symptomen van de genezing en eventuele complicaties. Deze symptomen zijn heel voorspelbaar! Voor het eerst in de geschiedenis van de geneeskunde geven de ontdekkingen van Hamer ons een betrouwbaar systeem dat ons in staat stelt om de ontwikkeling en de symptomen van elke ziekte te begrijpen en zelfs te voorspellen.

Op het moment dat het onverwachte conflict ontstaat, slaat de schok toe in een specifiek hersengebied. De hersencellen die de conflictinslag ontvangen, zenden een biochemisch signaal naar de bijhorende lichaamscellen en veroorzaken de groei van een tumor (weefseltoename of een weefselafname of functieverlies), afhankelijk van in welk deel van de hersenen de schok ‘inslaat’.

Dus een ziekte verloopt in twee fasen:
1. Een conflictactieve fase, die wordt gekenmerkt door emotionele stress, koude extremiteiten, geen eetlust en slapeloosheid
en daarna, vooropgesteld dat wij het conflict oplossen,
2. Een genezingsfase, dit is de periode waarin de psyche, de hersenen en het overeenkomstige orgaan de herstelfase doorstaat, een vaak moeilijk proces met vermoeidheid, koorts, ontsteking, infectie en pijn.

Hamer benoemt op deze manier “De Vijf Biologische Wetten van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde”. Deze gelden voor mens, dier en in gewijzigde vorm ook voor planten.

Biologische wetten

Eerste Biologische wet zegt dat elk zinvol biologisch speciaalprogramma (SBS) ontstaat door een DHS (Dirk Hamer Syndroom). Ziektes beschouwt Hamer als delen van zinvolle biologische speciaalprogramma’s (SBS). Het DHS is het ontstaansmechanisme van een ziekte.

De tweede gaat uit van de tweefasigheid van alles SBSen, voorzover het tot een oplossing van het conflict komt. De eerste is de conflictactieve fase waarin continue stress heerst, terwijl met de oplossing van het conflict de tweede fase, de genezingsfase begint.

Het interessante aan deze tweede wet is dat de meeste ziekteverschijnselen pas in de tweede fase optreden en daarom genezingsverschijnselen zijn (zoals verkoudheid, hoesten, blaasontsteking, exceem, enzovoort) die men niet meer hoeft te behandelen. (iets wat de reguliere geneeskunde dus juist doet).

De derde wet maakt onderscheid tussen twee soorten celtoenames. De initiële celtoename in de conflictactieve fase, weefseltoename, een tumor en celtoename in de genezingsfase. Dan wordt het weefsel opnieuw opgebouwd.

De vierde biologische wet: de functie van de microben wordt bepaald door de ontwikkelingsgeschiedenis. Hamer zegt dat er geen goede en slechte microben zijn (zoals de reguliere geneeskunde volhoudt). Volgens hem veroorzaken ze niet de ziekte maar optimaliseren ze juist de herstellende genezingsfase.

“Microben zijn al miljoenen jaren onze trouwe begeleiders. We leven in perfecte symbiose met hen…van de hersenen krijgen ze hun opdracht. Onze microchirurgen breken weefsel af of bouwen het op en dat uitsluitend in de genezingsfase.”

En tot slot de vijfde biologische wet die elke ziekte beschouwt als onderdeel van een door de evolutionaire ontwikkeling verklaarbare Zinvol Biologische Speciaalprogramma (SBS) van de natuur.
Dus elke ziekte heeft biologisch zin.

In de loop der jaren is hij in staat zijn ontdekkingen te staven aan de hand van meer dan 40.000 casussen. Het resultaat van zijn wetenschappelijke werk is de opstelling van een “Psyche-Hersenen-Orgaan” tabel, die de ziekte aangeeft, de inhoud van het biologische conflict die haar veroorzaakt, waar de overeenkomstige laesie kan worden gezien op een hersenscan, hoe de ziekte zich manifesteert in de conflictactieve fase en wat men in de genezingsfase kan verwachten.


Meer over NGG en Dr. Hamer vind je hier

Rob Vellekoop, 26 mei 2023

1 Comment

  1. toevallig ontving ik een paar weken terug een aflevering van de orthomoleculaire nieuwsbrief over dit onderwerp. ook heel interessant en misschien wat practischer. zie voor het betreffende artikel http://orthomolecular.org/resources/omns/v19n24.shtml.

    met http://orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml vind je alle afleveringen van de afgelopen 20 jaar. er gaat een wereld voor je open en dat is nog maar het begin. probeer te bevatten hoe diep we al 80 jaar lang bedonderd worden door de medisch-farmaceutische maffia. maar het is niet zo fijn allemaal, en je moet er geestelijk wel tegen kunnen. zo niet, laat het liever met rust, er zijn ook wel leuke dingen om aan te denken. leuk en lekker, dat is tenslotte wat een mens nodig heeft. al de rest is stress.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.