Gedachten zijn krachten, die zowel door als tegen ons te gebruiken zijn

Het beïnvloeden van onze toekomst en die van anderen kan door middel van onze gedachten. Dit heeft zowel een positieve kant als een negatieve. We zouden ons in gedachten kunnen richten op een gezonde rechtvaardige wereld, na enige training van het werken met intentie.

Theorie

Eerst even wat theorie die wordt onderbouwd door tal van onderzoeken waarvan Lynne Taggart uitgebreid verslag doet in haar boek ‘Het intentie experiment’. Kort samengevat komt het erop neer dat iedere gedachte tastbare energie is waarmee we dingen kunnen veranderen. Dus een gedachte is iets dat iets anders kan aanpassen. Uit de kwantumfysica blijkt dat de werkelijkheid niet vast is, maar veranderlijk, dus veranderd kan worden. Kort gezegd: bewustzijn schept het stoffelijk universum.

Een intentie is een voornemen, bijvoorbeeld om doelbewust iets te veranderen.

Onderzoekers (van het Science Institute of Noetic Sciences in California) zijn met bewijzen gekomen dat specifieke gerichte gedachten niet alleen het eigen lichaam kunnen beïnvloeden, maar ook onbezielde objecten en vrijwel alle andere levensvormen, dus ook mensen! Daarmee is beïnvloeding-op-afstand mogelijk.

Werken met intentie

Het blijkt mogelijk te zijn door middel van je gedachten om bijvoorbeeld jezelf te helen. Onze gedachten zijn hele krachtige aanstuurders van energie. Volgens de onderzoeken, die Taggart erop heeft nageslagen, moeten deze gedachten, wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je je op gemak voelen tijdens het denken, je geest verstillen (een soort van meditatieve toestand), je focussen op het object of de persoon waar het om gaat, je afstemmen eigenlijk en ervan overtuigd zijn dat het werkt.

Lynne gaat ervan uit dat wanneer je je afstemt op een persoon, je dat met mededogen moet doen om een gevoelsband tot stand te brengen. Dat houdt in dat er sprake van positieve intenties moet zijn.

Sport

Een voorbeeld van het werken met intenties is de bokskampioen Mohammed Ali, die Taggart ‘een intentiemeester’ noemt. Hij bereidde zich namelijk voor op belangrijke bokswedstrijden door zoveel mogelijk zijn intenties uit te spreken. Hij deed dit veelvuldig, bijvoorbeeld tegenover de pers of zijn tegenstander. Dit had als doel de intentie als feit te gaan accepteren.

Topsporters gebruiken aandachtsconcentratie doordat zij de wedstrijden mentaal voorbereiden door ‘imaginair’ te gaan trainen. Dus in het hoofd, het mentaal oefenen van bewegingen.

Reset

Toch denk ik dat negatieve intenties helaas ook kunnen werken. Een voorbeeld daarvan is de Great Reset van Schwab, die tot doel heeft de wereld zodanig te veranderen dat hij beheerst wordt door een kleine groep mensen.

De aankondiging van de Great Reset is bij uitstek een voorbeeld van een actie die, dankzij de enorme bekendheid bij het publiek, alleen al kan slagen doordat miljarden zich in gedachten hierop gaan richten. Niet omdat ze het zo graag willen, maar doordat ze er bang voor zijn. Hun gedachten focussen zich dus op de Great Reset ter voorbereiding, voor wat komen gaat, en helpen daardoor deze eenvoudiger te verwezenlijken.

Dat zou het mogelijk maken met behulp van de massamedia de gedachten werkelijkheid te laten worden, ik noem maar iets, bijvoorbeeld de angst voor een virus. Door daarop voortdurend de nadruk te leggen in de berichtgeving beleven de mensen hun toekomst al in gedachten. Onder de voorwaarde dat ze daarin wel geloven natuurlijk.

Christina

Christina von Dreien moedigt de mensen aan om drie minuten per dag te visualiseren hoe de volmaakte wereld eruit ziet (Christina’s boek: Uiteindelijk komt alles goed of hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen). Waarbij we volgens haar erop moeten letten dat we niet alleen onze verbeeldingskracht gebruiken, maar ook onze wilskracht inzetten. We stemmen ons alvast af op een nieuwe toekomst, waarbij we die wereld die we voor ogen hebben ook echt moeten willen.

Stel je eens voor dat we met zijn allen, wereldwijd, dit voornemen zouden nastreven.

Denkgeest

Gedachten zijn een wonderbaarlijk instrument van de mens, die we helaas onvoldoende inzetten. Veel van onze gedachten zijn onbewust en dwarrelen door ons hoofd. Je toeleggen op het sturen van deze gedachten en op welke manier je dit het beste, dag voor dag een jaar lang, kan aanpakken is onderdeel van ‘Een cursus in wonderen‘. Daarna zal je gemakkelijker je gedachten kunnen sturen, of zoals de ‘Cursus’ het beschrijft:”Je traint systematisch je denkgeest in een andere waarneming van alles en iedereen in deze wereld”.

Dat is een prachtige intentie.

Dit boek is verkrijgbaar bij onze sponsor Academy of Happiness

Rob Vellekoop, 3 november 2023

 

4 Comments

 1. Er zijn nogal wat schatrijke organisatie-criminelen die de kracht van hun gedachten tegen hele bevolkingen gebruiken. Zo ook als we op de 22ste gebruik gaan maken van de stemwijzer. De stemwijzer is afkomstig van pro-demos en wordt gefinancierd door George Soros, een individu dat een tijdje geleden mijn land (Hongarije) is uitgetrapt. Want Hongarije heeft geen enkele behoefte aan de vèr-gaande invloed van NGO’s. Het Nederlandse electoraat gaat op de 22-ste na eerst zorgvuldig te hebben nagedacht weer op de oude gevestigde partijen stemmen en hopelijk lukt het dit keer om Frans Timmermans als nieuwe premier te krijgen. Frans Timmermans liegt er maar wat op los en heeft altijd gelijk. Kortom: een echte Nederlander en een geweldige vent. Precies de juiste man om het dappere en pientere Nederlandse volk verder de afgrond in te rommelen.

  Men wil het allemaal zelf.

 2. Onze gedachten moeten natuurlijk ook niet op hol slaan. We weten allemaal dat we tijdens vakanties en feestdagen wat meer moeten betalen bij de benzinepomp ongeacht welke aanbieder we nemen. Maar dat betekent nog niet dat we moeten gaan denken dat die verschillende aanbieders heimelijk prijsafspraken hebben gemaakt. Want kijk: dan geloof je in complottheoriën. En dat wil je niet. Ook weten we allemaal dat onze regering onze economie aan het vernietigen is (het aantal faillissementen schiet momenteel exponentieel omhoog) door handig gebruik te maken van de gigantische collaterale schade die de ridicule groene energie-transitie oplevert. Maar dat betekent nog niet dat er ook een duidelijk verband is tussen de haast waarmee onze regering de economie wil vernietigen en het enorme aantal kleine en middelgrote bedrijven dat de afgelopen twee jaren in Nederland is afgebrand of onderhevig is geweest aan explosies. In Rotterdam zijn zoveel explosies bij kleine bedrijven geweest dat de tamelijk ongeïnteresseerde politie het allemaal niet meer aan kan en nu zelfs de hulp van burgers inroept om allemaal goed op te letten. Maar niets lijkt te helpen. Hoewel toch overal camera’s hangen. Dus je vraagt je af hoe het toch allemaal mogelijk is. Maar wie weet….misschien is er vooral niets tegen te doen juist omdàt overal camera’s hangen. Maar nu moeten we weer gaan oppassen beste mensen want straks gaan we nog in complottheoriën geloven….NIET DOEN!

 3. Uitslaande brand bedrijventerrein Elburg (2023)
  Zware uitslaande brand bedrijventerrein Eeklo (2019)
  Uitslaande brand bedrijventerrein Blerick (2021)
  Grote brand bedrijventerrein Almelo (2022)
  Uitslaande brand bedrijventerrein Twente (2022)
  Uitslaande brand bedrijvenpark Wehl (2022)
  U.b. bedrijventerrein Culemborg (2019)
  U.b. bedrijventerrein Hellevoetsluis (2023)
  U.b. bedrijventerrein Zutphen (2023)
  Grote uitslaande brand van twee bedrijfspanden Almere (2023)
  Grote brand bedrijventerrein Ter Aar (2023)
  Grote brand bedrijvenpark Dan Haag (2022)

  De lijst is uitputtend. Alle branden zijn vanaf het corona-jaar 2019.

 4. Zoveel mogelijk stoppen met denken, juist de stilte ingaan naar je hart, hier komt de waarheid door. Bescherm je mentale gezondheid deze tijden door zoveel mogelijk vanuit je intuitie en je gezond verstand te leven, laat je verstand zoveel mogelijk met rust zodat het helder is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.