Top 5 meest gelezen artikelen DLM en DLM+ in 2017

Het jaar 2017 was een roerig jaar, daarom mag een kleine terugblik door een Top 5 van meest gelezen artikelen niet ontbreken. Daarna als een soort afscheid van De Lange Mars volgt de Top 5 van meest gelezen artikelen sinds de oprichting van DLM.

Top 5 meest gelezen artikelen 2017

1.

http://delangemars.nl/2017/06/02/nieuwe-toekomst-deel-een-boerenerf/

2.

http://delangemars.nl/2017/01/01/basisinkomen-van-1-600-euro-mogelijk-waar-wachten-op/

3.

http://delangemars.nl/2017/01/06/gezocht-voedselboswachters-voor-nederland-en-belgie/

4.

http://delangemars.nl/2017/01/30/nederland-krijgt-waarschuwing-voor-wilders/

5.

Bescherm je kind tegen overheidsmisbruik: unieke geboorteaangifte

Sinds 18 oktober is De Lange Mars vervangen door de opvolger DLM Plus. Daarom is het misschien leuk om nog even stil te staan bij de Top 5 van meest gelezen artikelen op DLM sinds de start in 2012.

Top 5 meest gelezen artikelen sinds start DLM

 1. In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf niet”
  Vandaag ontving DLM deze noodoproep. Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.
 2. Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma
  PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.
 3. Paardenbloem wordt verboden
  Per 1 september is het gebruik, de teelt en de handel in paardenbloemen verboden. Gebruik er van is een aantasting van de volksgezondheid volgens deskundigen. Het bezit van 5 gram paardenbloem (of minder) voor eigen gebruik is strafbaar, maar leidt niet tot vervolging. Het bezit van 5 tot 30 gram is een overtreding en daarop staat maximaal een maand hechtenis en/of een boete van € 3.350. Wie meer dan 30 gram in bezit heeft, begaat een misdrijf en dat leidt tot maximaal twee jaar gevangenisstraf en/of een boete van € 16.750.
 4. Banken verwachten crisis en bereiden verbod voor op cash geld
  Uit allerlei maatregelen wereldwijd is af te leiden dat de banken een volgende financiële crisis verwachten. Om zich hiertegen te wapenen bereiden zij een verbod op cash geld voor, zodat bankklanten niet meer massaal hun tegoed cash bij de bank (bankrun) kunnen opnemen. Het is ook mogelijk dat het slechts spel is te suggereren dat er een crisis aan komt met als doel de klant zelfs voor hun banktegoeden rente (zogenaamde negatieve rente) te laten betalen en zo de bankklant volledig in de tang te krijgen.
 5. Monsanto aangeklaagd voor misdaden tegen mensheid
  PARIJS – Monsanto wordt door internationale voedsel- en landbouworganisaties voor een Internationaal Tribunaal in Den Haag gedaagd voor misdaden tegen de natuur, mensheid en wegens ecocide. Dit zal plaatsvinden tijdens de Wereld Voedsel Dag op 16 oktober 2016.

Rob Vellekoop, 14 december 2017