Liefde en de waarheid zijn onuitroeibaar

Foto 123rf

Gastbijdrage van Rani Savitri *

Zoals iedereen wellicht weet werden de zogenaamde Heksen, Tempeliers, de Katharen en velen meer vroeger in grote getallen verbrand, vermoord en gemarteld op de brandstapel.

Dit gebeurde vaak door het volk zelf die zich van alles lieten wijsmaken, het zelfde volk wat zich liet opjutten en wel van sensatie hield, het zelfde volk wat Jezus een kruisdood toewenste in plaats van Barabas… het zelfde volk wat krijsend langs de arena’s stond om toe te juichen hoe men elkaar in deze arena afslachtte.

Het is het zelfde volk nu wat mensen veroordeeld, wat haat, lust, angst, marteling en moord veroorzaakt en strijd tussen de mensen, de dieren en de aarde.

Men hoeft maar iets te lezen in de media, en hupsakee… een ware heksenjacht volgt…. men moet bloeden… men moet branden in de hel….

Feitelijk is er nog steeds weinig veranderd dus.
Mensen houden nog steeds van oordelen, van straffen, van moorden, van sensatie, van haat, van afgunst, en mensen beschuldigen en roddelen er nog steeds op los…

Wanneer Jezus op dit moment in de media ter dood veroordeeld zou worden onder valse voorwendselen, dan zouden nu, heden ten dage, velen eisen dat hij aan het kruis genageld zou worden.

We gaan volledig op het nieuws af wat ons getoond wordt. Dit terwijl het nieuws zelden waarheid bevat. De media geeft onvolledige en onjuiste informatie, dit schijnen velen niet door te hebben.

De hele dag wordt er gediscussieerd en veroordeeld door het volk. Iedereen vindt wel ergens iets van. Zonder te weten waar het over gaat, er wordt hen een rad voor de ogen gedraaid, feiten worden verdraaid, leugens worden voor waarheid aangenomen. Dit begint reeds op school, kinderen strijden al met elkaar, competitie onder elkaar is aan de orde van de dag. Kinderen leren niet lief te hebben, nee kinderen leren de ander te haten, de ander te overheersen, door beter en slimmer te willen zijn… kinderen worden beloond voor dit gedrag middels cijfers en diploma’s…. en zo is de volgende generatie/kudde klaargestoomd om vrolijk verder te gaan, onbewust en liefdeloos.

Maar wij kennen het verhaal niet achter de mensen. Wij weten niet of iemand schuldig is, en bovendien;

‘Wie zelf zonder zonde is, werpe de eerste steen.’

Een mooie uitspraak van Jezus, Jezus liet zich niet misleiden door de meute, door de kudde… Jezus dacht zelf na…. iets waar wij een voorbeeld aan mogen nemen.

Vele heksen zijn verbrand op de brandstapels. Zij deden niets verkeerd, en toch werden zij uitgeroepen tot ketters… hetzelfde geldt voor de Tempeliers, voor de Katharen…

Allen prachtige verlichte zielen, allen geweldloos, allen wilden zij het goede doen, mensen helpen om verlost te worden van het kwade…zij aten geen vlees, wilden mensen genezen, hielpen belangeloos de mensen, stonden voor elkaar klaar, leefden niet vanuit het ego, werkten niet voor geld en macht….. en het kwade heeft hen uitgeroeid.

Op 16 maart 1244 belandt een grote groep Katharen op de brandstapel. Zingend ging deze grote groep, tezamen met kinderen, vrijwillig de brandstapel op…. mijn geliefde broeders en zusters…

Zij werden vermoord door de kerk, velen zijn vermoord door de kerk, door de inquisitie onder leiding van paus Innocentius III.

De Katharen kwamen tijdens de late middeleeuwen op in Occitanië (het zuiden van Frankrijk, Noord-Italië en het westen van Duitsland). Ze keerden zich tegen de gangbare kerkelijke leer en beschouwden zichzelf als de ware christelijke leer. Ze wezen het Oude Testament af en hadden een dualistische opvatting over de natuur van het goddelijk wezen. Vanwege deze ideeën werden de Katharen beschouwd als ketters en werden ze vervolgd door de Inquisitie.

Paus Innocentius III besloot tot een krachtig optreden. Het lukte hem in 1209 een leger te verzamelen voor een kruistocht naar Occitanië – een heilige oorlog om de Katharen de kop in te drukken. Na drie kruistochten vielen de kruisvaarders eindelijk het belangrijke bolwerk van Montségur aan. De burcht was lastig aan te vallen. Katapulten konden de grote hoogte niet bereiken. Op een zekere nacht nam een groep kruisvaarders echter een nabij gelegen toren in, zodat ze vanaf dezelfde hoogte konden schieten. Het dwong de Katharen uiteindelijk tot overgave.

Iedereen die zich niet wou bekeren belandde op de brandstapel: zo’n 200 tot 225 Katharen. Na de val van Montségur, bestond het Katharisme ongeveer nog tachtig jaar.

Maar de Katharen, de heksen, de Tempeliers, alle zogenaamde ketters kunnen niet uitgeroeid worden.

Dit is onmogelijk…

Wij leven voort, in de Christus, in de ware christenen, in de ware mens… wij zijn de kleinkinderen van al deze prachtige dappere zielen.

Met het eeuwige leven, de waarheid, de weg en het ware leven aan onze zijde, met God, de Godin, onze Vader en onze Moeder aan onze zijde (Nag Hammadi) zullen wij onsterfelijk zijn..

Wij hoeven niet te strijden, wij hoeven niet te oordelen, wij passen geen geweld toe, wij hebben lief, wij laten ons niet verleiden, wij hebben niets van het kwade nodig en wij houden ons niet bezig met onnozele domme zaken welke de mens de afgrond in sleuren.

En dat maakt ons WAAR Mens.

Onze voorouders leven voort in ons…

Wij heksen zijn er nog steeds, wij Katharen zijn er nog steeds, wij Tempeliers zijn er nog steeds, de liefde en de waarheid zijn er nog steeds….

Christus is er nog steeds..

Allen leven zij verder in ons….en de kerken lopen leeg… dit is een feit… zoals met alles, komt de waarheid altijd aan het licht.

Hoewel ik graag in de kerk kom en ik tevens de broeders en zusters lief heb van de kerk, is de kerkelijke leer van schuld en schaamte, van angst en veroordeling, van Jezus bebloed aan het kruis, onjuist en verleden tijd. De ontkenning van de vrouw, de verwerping van de vrouw, is verleden tijd. Maria (de vrouw) is door de kerk volledig verketterd…dit terwijl de vrouw en de man volledig gelijk zijn.

De wederopstanding is het enige wat van belang is, en DAT is de nalatenschap van Christus, van onze voorouders ?❤️.

Niet de kruisigingen, niet de brandstapels, niet de verketteringen, nee de wederopstanding….

Op I6 maart 1244 gaven 205 mannen en vrouw­en zich vrijwillig over aan de vlammen van de brandstapel.

Toen zij zich hand in hand en zingend op de brandstapel begaven, sprak – aldus de legende – een troubadour die zich onder de toeschouwers bevond, de volgende profetie uit:

«Na 700 jaar zal de laurierboom bloeien op de as van deze martelaren.»

En zo geschiedde….

 

Rani Savitri

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.