Een einde aan de omgekeerde wereld

Als het aan schrijver Mark Gober ligt werken we toe naar een einde aan de omgekeerde wereld van de geneeskunde, van het politieke denken, van buitenaardsen en visie op de maatschappij. Ik raad je aan je te laten uitdagen door zijn kijk op de zaak. We staan stil bij het fenomeen geneeskunde, dat in deze tijd hyperactueel is.

Omkering

In zijn boek ‘Een einde aan de omgekeerde wereld van geneeskunde‘ zet hij een reeks omkeringen onder elkaar, alleen al in zijn inleiding. Als je deze onder elkaar ziet duizelt het. Als we inderdaad gezondheid of ziekte bekijken op de manier die ons is aangeleerd dan zijn we volledig op de verkeerde weg. Namelijk een weg die niet leidt naar genezing, maar juist naar ziekte.

In het algemeen kan je de conclusie uit zijn boek trekken dat geneeskunde ervoor zou moeten zorgen mensen te genezen, maar in feite maakt het mensen ziek. Zo geeft hij bijvoorbeeld aan dat de derde doodsoorzaak na kanker in de VS iatrogenese is, dat wil zeggen dat artsen, medicijnen, diagnostiek, ziekenhuizen en dergelijke ‘ziekteverwekkers’ zijn.

Gober schrijft gewoon ‘de moderne geneeskunde werkt niet’. Of anders gezegd, de geneeskunde die bedoeld is om mensen te helen, doet het omgekeerde waarvoor het bedoeld is, het geneest mensen niet.

De onderbouwing hiervan vind je in het 318 pagina’s tellende boek.

Symptomen

Mark Gober constateert dat de moderne geneeskunde het aantal symptomen terugbrengt tot 1 ziekte met 1 medicatie. Hij schrijft dat men meestal de oorzaak niet kent en de symptomen bestrijdt. Deze aanpak leidt tot afhankelijkheid van de medicatie:”Mensen snel beter maken levert veel minder geld op dan het hebben van een klant voor de duur van zijn of haar leven.”

Hij licht dit fijntjes toe met een verwijzing naar de covid19-periode. Toen was de berichtgeving van de autoriteiten niet gericht op ‘voeding, slaap, beweging, zonlicht, relaties, gezonde mentaliteit of alternatieve behandeling’. Mensen werden juist bang gemaakt en het tegenovergestelde aangeraden. Zoals door het eisen van het nemen van 1,5 meter afstand tot elkaar en dat een vaccin hen zou redden, dat riep toenmalig minister De Jonge!

Het grote omkeren komen we meer tegen, ziet de schrijver. In begin 1900 werd in de VS overgestapt naar het systeem van de allopathie. Medische studenten werden vanaf toen opgeleid tot ‘het type dokter dat de (farmaceutische) industrie van hen wilde maken.’ Met andere woorden niet als genezers, maar als vertegenwoordigers van de farmaceuten. Dat schrijft Dr. Gotzsche trouwens ook (Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad), hij vindt dat verreweg de meeste artsen helpen de farmabedrijven om hun producten te verkopen.

Ook gaat het, in plaats van de gezondheid, voor de industrie om een groter financieel rendement. Gober geeft aan dat er geen of onvoldoende gegevens voorhanden zijn over alternatieve behandelingen doordat de farmaceutische industrie juist onderzoeken financiert die de effectiviteit van hun producten bevestigen.

Opzeggen

Ronduit choquerend vind ik de indoctrinatie die Mark Gober aanhaalt. Hij zegt dat de artsen zijn geïndoctrineerd om de medische orde niet in twijfel te trekken. “De meest gewaardeerde en bekroonde collega’s zijn diegenen die het medisch dogma het meest accuraat kunnen reciteren.” Anders gezegd als ze het geleerde riedeltje opzeggen scoren ze het best!

Daarmee komen we meteen bij zijn terechte constatering dat ‘wetenschap’ zijn eigen religie is geworden. Normaal gesproken moet de wetenschap, naar zijn oorspronkelijke bedoeling, ontelbare uitdagingen verwelkomen. Dit terwijl op het moment juist het tegenovergestelde, het omgekeerde, geldt: alles wat een wetenschapper of arts zegt wordt als wetenschap benaderd.

Denk aan het geloof in de 1,5 meter. Deze eis domineerde de coronamaatregelen, ook in ons land. De mensen gingen dit geloven omdat ‘experts’ dit vertelden.

Een ander pijnlijk punt van de huidige wetenschap haalt de schrijver aan. Als de meerderheid van wetenschappers iets gelooft, dan moet het wel waar zijn. Dus als 80 procent van de wetenschappers vindt dat er een klimaatverandering gaande is, dan kan dat niet anders. Dit staat echter haaks op de wetenschap. De grootste wetenschappers braken juist met de consensus over een bepaald onderwerp.

Meer van Mark Gober

Dit boek is verkrijgbaar bij onze sponsor Açademy of Happiness

Ook van Mark Gober
– An End To Upside Down Thinking – Het ontkrachten van de mythe dat het brein bewustzijn voortbrengt, en de consequenties daarvan voor het dagelijks leven
– An End To Upside Down Living – De heroriëntering van ons bewustzijn om beter te leven en de menselijke soort te redden
– An End To Upside Down Liberty – Zet het traditionele politieke denken op z’n kop om te ontsnappen aan slavernij
– An End To Upside Down Contact – UFO’s, Buitenaardsen en Geesten − en waarom hun voortdurende interactie met de menselijke beschaving ertoe doet
– An End To the Upside Down Reset De visie op de maatschappij tijdens de ‘Grote Reset’ − en hoe dit zorgzame mensen ertoe kan brengen om schadelijke doelen te steunen

Mythes

Naast de door Gober aangehaalde omkeringen of mythes over de geneeskunde komen we er eveneens veel tegen in de geschiedschrijving. Een voorbeeld daarvan is de Tweede Wereldoorlog en de rol daarin van de VS.

Met zijn boek ‘De mythe van de goede oorlog’ geeft Jacques R. Pauwels de genadeslag aan de door velen gekoesterde mythe dat Amerika de Tweede Wereldoorlog inging om ons te redden van de nazi’s. In deze tijd van mythes, die bijna dagelijks door onthullingen aan diggelen gaan, past dit werk dat WOII vertelt op een manier die niet op school onderwezen wordt. Een heuse aanrader dus.

Als we Hollywood mogen geloven (Red. en ‘het narratief’ over de oorlog) was de Tweede Wereldoorlog een ‘goede oorlog’ waarin de Verenigde Staten ten strijde trokken om de democratie en de vrijheid in Europa en overal elders in ere te herstellen. Volgens Pauwels is de waarheid anders dan hier voorgesteld.

Naast de klimaatmythe, met zijn verregaande gevolgen voor de wereldbevolking op dit moment is er de bankmythe van de geldschepping, die dagelijks nog steeds de mensen op het verkeerde been zet. Alsof banken geen geld kunnen creëren, en enkel geld kunnen uitlenen dat door rekeninghouders bij hen gestald is in de vorm van tegoeden.

Tot slot hakt wat mij betreft de mythe van het geloof in de overheid, zonder welke we niet zouden kunnen functioneren, er het nog het meest in. Dat geloof is zo funest voor het werken naar een hoopvolle toekomst. Er heerst tegenwoordig zoveel negativiteit over de toekomst, die we maar niet lijken te kunnen veranderen. Dit terwijl wij degenen zijn die onze toekomst juist vormgeven, en dit doen we aan de hand van onze gedachten en beelden die we hebben. Daarnaar handelen we. De wereld is vol verandering en wij maken daarvan een actief onderdeel uit.

Net zoals Icke zegt is de oplossing om te komen naar een Nieuwe Wereld, ophouden met instemmen met de huidige. Dat wil zeggen geen gewelddadig verzet, maar eenvoudigweg stoppen met meedoen, of zoals Larken Rose het omschrijft, ‘wanneer mensen ophouden te buigen voor het altaar van de regering, ophouden de spelletjes van tirannen mee te spelen…..zal het probleem vanzelf verdwijnen’. Met andere woorden stop met het geloven in een regering die het beste met je voorheeft.

Word je bewust van de omgekeerde wereld (Gober) of van het ‘Meest gevaarlijke bijgeloof’ (Larken Rose). Doorprik de mythes.

 

Rob Vellekoop, 26 mei 2024

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.